Dodaj do ulubionych

nowy regulamin?

21.03.07, 19:12
jak to wlasciwie jest, utopia zarzucila mi, ze sie wszedzie wtracam, ze
udzielam rad, tam gdzie jestem niechciana. To tylko krotki wyciag z jej
zarzutow:))))) Ale powaznie: czy zmienic regulamin? Czy wprowadzic punkt:
zakladajac watek zaznacz, kto moze, a komu nie wolno sie na nim wypowiadac.
Obserwuj wątek
    • kokolores Ewa :) 21.03.07, 20:33
      Ojej to ,
      :)) . To jest FORUM DYSKUSYJNE I kazdy pisze co mu sie podoba .A jak sie komus
      nie pododba to przeciez moze sobie stad pojsc .
      :o)
      Koko
      • annajustyna Re: Ewa :) 21.03.07, 20:40
        Ewa, nie przejmuj sie. Taki urok forum, ze raz na jakis czas dostanie sie po
        nosie. Ja tez dostalam nie raz (od Ciebie tez, pamietasz?). I jakos zyje:)))).
        • info-tw Re: Ewa :) 22.03.07, 15:34
          Ewa, mysle, ze annajustyna ma racje. Tak to bywa na forum. Mi tez nie raz sie
          oberwalo, chociaz malo sie udzielam. I tylko nie znikaj, bo mila z ciebie
          osobka.
    • mimichen Re: nowy regulamin? 21.03.07, 20:44
      Może nie zaznaczać, ale może niektórzy "Forumowicze" rzeczywiście na pewnych
      wątkach powinni nie pisać "od rzeczy"?
      Ktoś kiedyś napisał "skurvianie" wątku czy coś takiego.
      Jest tyle tematów, że każdy może znaleźć coś dla siebie i wymieniać poglądy.
      Jak ktoś zakłada wątek - przepis na fasolkę po bretońsku -, to nie należy mu
      odpowiadać, że po fasoli ma się wzdęcia :-))), a ja też mam wrażenie, że często
      wątki zbaczają od tematu. Jeśli w wątkach pisze się tak by tylko pisać, to po
      co zakładać tyle tematów, skoro wszystko się do jednego sprowadza.
      Takie jest moje zdanie.
      • annajustyna Re: nowy regulamin? 21.03.07, 21:01
        Dygresje sa fajne:)))).
    • pogawedka Czy każda Ewa to grzesznica? 21.03.07, 20:57
      Ewo! Czy chcesz teraz uzyskać naszych opinii o nowym regulaminie, czy każdy
      może pisać co chce? Oto jest pytanie......
    • caysee Re: nowy regulamin? 21.03.07, 21:01
      Ja uwazam, ze wszelkie regulaminy na forach, jak i nadmierne cenzurowanie oraz
      przypominanie o swojej obecnosci przez moderatora, jest niekorzystne dla forum.
      Psuje sie przez to atmosfera.

Nie dotyczy to forow "rzeczoznawczych", a nie hobbystycznych, takich na ktorych
      szuka sie naprawde konkretnych informacji - tam powinien byc porzadek, nie ma
      mowy o prywatnych watkach, ktore wprowadzalyby szum informacyjny. Na takich
      forach nie ma tez raczej trolli.

A tutaj - no trudno, duzo ludzi wchodzi, tematyka jest luzna, czasami zdarzy sie
      jakis przyglup, ktory za zadanie sobie stania powkurzac ludzi albo
      dowartosciowac sie przechwalkami czy przykopaniem komus, na ktore w realu nigdy
      by sobie nie pozwolil. Do takich ludzi nalezy podchodzic z dystansem i nie
      marnowac sobie nimi wieczoru :)

Poza tym slowo pisane ma to do siebie, ze pozbawione jest tonu osoby, ktora go
      pisze, wiec czesto trzeba sobie ten ton samemu wyobrazic i czasami wyobraza sie
      go sobie inaczej niz autor mial na mysli. Dlatego niektore wypowiedzi, ktore
      wlasciwie sa neutralne wydaja sie byc napisane z antypatia, a zadawane pytania
      wydaja sie byc zlosliwe. Dlatego - zawsze trzeba sie dystansowac :)

Ja sama dzisiaj pisalam do dziewczyny na naszym forum, ze zamiast skreslac swoje
      szanse powinna probowac szukac pracy i pisalam to myslac o tonie
      pocieszycielsko-nadajacym-energii. Przeczytalam to za godzine i wydalo mi sie to
      suche, a nawet w tonie "nic nie robisz, wez sie za siebie". Ech. Chyba trzeba
      czesciej uzywac emotikonow... ;)
      • annajustyna Re: nowy regulamin? 21.03.07, 21:02
        Emotikony to podstawa:))))).
    • mimichen Re: nowy regulamin?/Zobacz netykieta 21.03.07, 22:09
      Co do regulaminu: proszę zobaczyć "Netykieta" : pisz zwięźle i na temat
      • ewa553 Re: nowy regulamin?/Zobacz netykieta 22.03.07, 07:52
        gdyby nagle wszyscy zaczeli pisac "zwiezle i na temat" to fora jedno za drugim
        by padly. Wlasnie ta mozliwosc powiedzenia czegos, co sie w zwiazku z tematem
        nasuwa sprawia, ze forum jest zywe, a nie pisane przez automaty. Wyobrazcie
        sobie spotkanie przyjacielskie (a tak traktuje to forum), na ktorym gospodarz
        podaje kolejne tematy do rozmowy i nie zezwala na luzna, przyjacielska rozmowe.
        Horror, prawda?
        • polonyaveturkiye Re: nowy regulamin?/Zobacz netykieta 22.03.07, 08:38
          Jest trochę racji w tym co piszesz, rzeczywiście ożywia to wątek i wciąga...
          Ale jest pytanie: Czy możesz stawiać "swój regulamin" ponad
          Regulaminem "Netykiety"?
          To tak jakbyś powiedziała: Olewam, co mówi gospodarz (czyli w tym przypadku
          gazeta) i robię, co mi się podoba. Czy jest to fair wobec innych Forumowiczów?
          Gdyby to było naprawdę u kogoś w domu, mógłby Cię ktoś wyprosić albo więcej nie
          zaprosić.
          A poza tym tu na Forum wszyscy są anonimowi i nie pokazują twarzy, prawdziwej
          twarzy...
          • mucha_na_dziko1 Re: nowy regulamin?/Zobacz netykieta 22.03.07, 11:55
            Myslisz, ze te ich "prawdziwe twarze" ciekawsze od forumowych?
    • ewa553 P.S. 22.03.07, 08:00
      zobactcie jak ciekawie sie skurvil watek o Macdonczyku, co to nie wyrzucil
      dziecka z balkonu, bo zrobila to Polka. Rozpetala sie ciekawa dyskusja o
      uprzedzeniach rasowych. A co by bylo, gdybysmy sie trzymali netykiety? watek by
      padl po 10 wpisach.
    • warszawa33 Re: nowy regulamin? 22.03.07, 08:43
      Niektóre osoby latają z wątku na wątek jak muchy i czasami "napaskudzą".
      Jedynym wyjściem wydaje się być Forum zamknięte. Tylko też czy obroni to przed
      "nieproszonymi gośćmi"?
      • info-tw Re: nowy regulamin? 22.03.07, 15:39
        A co chcialas powiedziec przez "nieproszonymi goscmi". To moze zalozyciel watku
        powinien zastrzec z gory: z tymi i tymi osobami chce dyskutowac, a z tymi i z
        tymi nie. No teraz sie dwa razy zastanowie, zanim odpisze, bo byc moze bede
        nieproszonym gosciem.
        • warszawa33 Re: nowy regulamin? 22.03.07, 16:19
          Mówiąc o "nieproszonych gościach" miałam na myśli intruzów, którzy celowo i
          świadomie zaśmiecają wątek. Nie chodzi mi tu o wymianę zdań w danym temacie,
          bo wiadomo że zdania są różne i nie chodzi mi o to, że temu wolno się
          wypowiadać a innemu nie.
          Ale są osoby na forum, które "brutalnie" i w chamski sposób deformują wątek i
          to już na samym początku.
          To tak jakby ktoś założył wątek "Szukam polskich lekarzy w Berlinie"
          a ktoś odpowiada, po co się leczyć i tak kiedyś umrzesz. O to mi mniej więcej
          chodzi.
          • info-tw Re: nowy regulamin? 22.03.07, 16:21
            To przepraszam, nie zrozumialysmy sie. Masz racje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka