Dodaj do ulubionych

Monaghan Mushrooms

26.07.12, 13:10
Szukam opinii i osób które pracowały w firmie Monaghan Mushrooms .Jest to korporacja zajmująca się uprawą pieczarek. Mają filie w UK ,Irlandii ,Kanadzie.
Czy ktoś wie coś więcej o tej firmie ????
Obserwuj wątek
    • Gość: judasz Re: Monaghan Mushrooms IP: *.b-ras1.mgr.mullingar.eircom.net 11.09.12, 23:51
      oj duzo wiemy ......bo pracujemy ................
      • Gość: polka Re: Monaghan Mushrooms IP: *.222.227-250.eturbo.pl 03.12.12, 21:31
        oj kanada brudno zimno i do domu daleko ,oczywiśćie na farmie bo kanada ok .litwini żądzą dla polaków najgorsze śmieci zostają do zbierania atmosfera masakra a sprzęty na złom się nadają .Ale życzę powodzenia i wytrwałości .!!!
    • Gość: Carol Re: Monaghan Mushrooms IP: *.cust.o2.ie 10.10.12, 18:11
      Odradzam, pracowałam, stawka obniżona do 8.65, 12h dziennie, nadzor przez litwinow, nienawidza polakow, brudna praca, czeste zatrucia, siadaja stawy i kregoslup od dzwigania.
    • Gość: bloody Re: Monaghan Mushrooms IP: *.frinet.pl 15.10.12, 13:00
      Możecie napisać coś więcej na temat pracy,zarobków, opłat, standardu mieszkań itd w monaghan mushrooms???
      Pracuje ktoś w Kanadzie lub innych krajach?
      • Gość: ktoś Re: Monaghan Mushrooms IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 22:35
        Jak ja pracowałem w mm w Drem pod Edynburgiem to praca była od 7rano do 22 codziennie,tylko niedziela była krócej 16-17.Od poniedziałku do piątku nie było mowy o tym zeby prędzej skończyć.Na farmie praca ciężka bez względu na to co masz robić: picker czyli ścinający grzyby ma zajebistą normę do wyrobienia (za moich czasów za brak normy wyrzucali z pracy, pozdro dla Martina kto go przeżył ten wie , ale jego już dawno tam nie ma) norma wynosiła ok 40 lb na godzińe i była wyśrubowana na maxa przez ukraińców,zeby ja zrobić dla początkującego nie ma szans po mniej wiecej 2 miesiącach jest szansa na wyrobienie pod warunkiem nie chodzenia na przerwy!!!!Tak robili ukraińcy nie chodzili na zadna przerwe przez cały dzien tzw terminator team. Teraz packhouse inna bajka zajebiście zimno, ale bez normy tak samo o 7 do 22 maszyny ustawione na full obroty ,przerwy normalnie 15 min co trzy godziny.Przeżyłem tę farmę pare lat temu pracowałem i jako picker przez 2 lata i na packhousie tez 2 lata
        • catapilar66 Re: Monaghan Mushrooms 18.11.12, 17:48
          Przeczytałem twój wpis . Mam wylatywć 02 grudnia . Pani w Polsce pięknie obiecywała . Mam już wykupiony bilet , wszystko postawiłem na jedną kartę a mam rodzinę . Proszę jeśli możesz to napisz czy jest możliwość znalezienia pracy bez znajomości języka i na ile ta praca jest sensowna . Pozdrawiam Piotrekłódz.
          • Gość: Piker Re: Monaghan Mushrooms IP: *.bethere.co.uk 23.11.12, 21:34
            Powiem tak jestem tu i pracuje jako piker. Nie jest aż tak żle jak mówią. Nie jest łatwa to praca ale nie jest az tak zle. Norma to najmniejszy problem bo pracujesz przez pierwsze 13 tygodni w naliczaniu godzinowym chyba ze wyrobisz większa norme to zajebiście. Procuje sie od 7 do zalezy jak sie skonczy namiot, czyli najdłużej do 20 przez 4-5 dni w tygodniu, żadko sie zdarza ze pracuje sie wiecej. Mieszkania są fajne przynajmniej tam gdzie my mieszkamy ale nie moge powiedzić gdzie :) Waizerzy sa wpożądku da sie z nimi wszystko załatwić. Życze powodzenia na farmie :)
            • Gość: karoxxx Re: Monaghan Mushrooms IP: *.20-1.cable.virginmedia.com 29.11.12, 22:03
              panie catapilar czy pan ma wyjezdzac do kanady na zbieranie pieczarek przez prowadzaca rekrutacje pania Marta Stachaczek bowiem ja sie zastanawiam nad tym wyjazdem i czy to nie jest jakis kolchoz i ze bede poganiany jako jakis niewolnik
              • Gość: karoxxx Re: Monaghan Mushrooms IP: *.20-1.cable.virginmedia.com 29.11.12, 22:06
                moj wyjazd ma byc 7 grudnia
                • catapilar66 Re: Monaghan Mushrooms 30.11.12, 10:15
                  Dziękuję za odpowiedź . Z tego co czytałem to może nie będzie najgorzej . Chciałbym tylko się skontaktować z kimś kto wylatuje 02 Grudnia . Możliwe , że się spotkamy na miejscu . Pozdrawiam Piotrek
                  • Gość: prezes22 Re: Monaghan Mushrooms IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.11.12, 17:33
                    wylatuje 2 grudnia i tez jestem ciekawy jak to wyjdzie
                    • catapilar66 Re: Monaghan Mushrooms 30.11.12, 20:18
                      Wylatuję też drugiego . Odpisz tekla@onet.pl
                      • Gość: Alex Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.12, 22:08
                        Z jakiej miejscowości wylatujecie 2 grudnia ?
                        • catapilar66 Re: Monaghan Mushrooms 01.12.12, 09:37
                          Z Wrocławia do Glasgow o 21:20. Czy ktoś jeszcze leci , jeśli tak to kto ? Pozdrawiam
                          • Gość: gość Re: Monaghan Mushrooms IP: *.tychy.vectranet.pl 03.12.12, 17:27
                            Napiszcie proszę jak tam w Kanadzie.Mam lecieć po nowym roku i się zastanawiam co zrobić
                            • Gość: karoxxx Re: Monaghan Mushrooms IP: *.20-1.cable.virginmedia.com 03.12.12, 22:18
                              ja tez mam lecieć do kandy po nowym roku i sie zastanawiam ale chyba na nie jestem
                              • Gość: mik Re: Monaghan Mushrooms IP: *.free.aero2.net.pl 03.12.12, 22:36
                                Możesz napisać dlaczego jestes niezdecydowany,ja tez mam obawy czy wszystko będzie wporządku,to jednak kontrakt na dwa lata..kawał czasu
                                • Gość: polacy Re: Monaghan Mushrooms IP: *.222.227-250.eturbo.pl 04.12.12, 07:42
                                  ale w każdej chwili możecie wrócić bez żadnych problemów nie musicie tkwić tam aż tyle ,no chyba że wam się spodoba.
                                  • Gość: karoxxx Re: Monaghan Mushrooms IP: *.20-1.cable.virginmedia.com 04.12.12, 08:00
                                    no niewiem czy tak w kazedej chwili mozna wrócic z kanady mam obawy co do norm bo ktos je musiał ustawic i ze jak bede stał w jedenj pozycji, moze nireaz bede chodzil to zaraz beda plecy bolec czy w moim przypadku nogi czas sie dluzy strasznie a pozatym przez agencje to nic nie wiadomo wole miec dystans do nich bo za darmo nic nigdy niema.
                                    • Gość: polacy Re: Monaghan Mushrooms IP: *.222.227-250.eturbo.pl 04.12.12, 10:11
                                      ile ty masz lat że tak sie o siebie martwisz przecież za darmo nikt ci kasy nie da norma jest ciężko ją wyrobić !!! masz 3 łorki do podpisania jeżeli nie będziesz wyrabiał normy a wrucisz kiedy będziesz chciał nikt cię siłą nie zatrzyma i bilet ci kupią i taryfa na lotnisko gratis miłej pracy
                                      • Gość: karoxxx Re: Monaghan Mushrooms IP: *.20-1.cable.virginmedia.com 04.12.12, 18:56
                                        ja sie nie martwie tylko wiem jak to jest obecnie jestem w angli na przetwórstwie owoców taklich jak mandarynki pomarancze tzn robota na produkcji nie dosc ze zarabia sie najnizsza krajowa uk 6.19 to musisz dzwonic codziennie i pytac sie czy jutro masz isc do roboty z 7 dni w tygodniu chodzi sie 3 max 4 albo i mniej lub mniej godzin sie robi a pracownicy z agencji od niektorych za 6 dni chodzenia do roboty biora kase od pracownikowdo swojej kieszeni ze moga isc juro do roboty jak tu gdzie ja jestem tak jest to moze byc wszedzie lub to tylko jedyny taki przypadek w co watpie pracuje tu z przymusu ( sprawy prywatne) ale juz naszczescie wracam na dnich
                                        • Gość: oki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.free.aero2.net.pl 04.12.12, 22:30
                                          No to nieciekawie ,mam nadzieje ze tam takiego syfu nie ma
                                          • Gość: mmmmm Re: Monaghan Mushrooms IP: *.20-1.cable.virginmedia.com 04.12.12, 22:48
                                            a czy ktos może wyjezdza do konady okolice toronto na pieczarki około 10 grudnia z lotniska z warszawy lub kos juz może tam pracuje albo wrócił to prosze o odpowiedz
                                            • Gość: niebo Re: Monaghan Mushrooms IP: *.222.227-250.eturbo.pl 05.12.12, 07:07
                                              polacy prawie wszyscy wrucili do domu z kanady została dosłownie garstka i też niedługo zjadą
                                              • Gość: mmmmm Re: Monaghan Mushrooms IP: *.20-1.cable.virginmedia.com 05.12.12, 10:36
                                                a co jest przyczyna tego ze wrócili i wracaja bo niewiem czy tam leciec
                                                • Gość: niebo Re: Monaghan Mushrooms IP: *.222.227-250.eturbo.pl 05.12.12, 16:33
                                                  ogólny syf w całym tego słowa znaczeniu praca dla desperatów chyba że sie chce kanade praktycznie za fri zobaczyć ale jak ma sie of bo tak to od rana do wieczora farma zimna śmierdząca i brudna
                                              • Gość: LALA Re: Monaghan Mushrooms IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.12, 20:23
                                                POLACY WRACAJA BO TAM SYF ZE HEJ...TYLKO DUPOLIZUSY I KABLARZE TAM ZOSTALI
                                            • lope_z Re: Monaghan Mushrooms 06.12.12, 09:26
                                              Witam, tak lecimy tam , skąd jesteś ?
                                              • polak354 Re: Monaghan Mushrooms 06.12.12, 10:18
                                                My mamy lecieć z Warszawy w następny piątek. Napiszcie coś więcej o pracy w Kanadzie. jak to z tymi Litwinami i czy da się pracować w jako takiej normalnej atmosferze? jak pokoje jest dostęp wi-fi? i czy można gdzieś wyjść w czasie wolnym czy to kompletne odludzie?
                                                • lope_z Re: Monaghan Mushrooms 06.12.12, 13:54
                                                  podpisałem umowę we wrocławiu wylot z warszawy bilet już mam mam tam znajomych i mówią, że polecaja ale mówią ze teraz bardziej chca na pakowanie a nie na zbieranie to lepiej dla nas grupy ktora leci tym lotem. za tydzien
                                                  • 0lukaszooo Re: Monaghan Mushrooms 06.12.12, 17:16
                                                    jestem tu dwa dni jestem na pakowaniu pracujemy po 12h teraz wszytskie osoby które lecą to idą na pakowanie praca jest ok pokoje fajne czysto jest do sklepu blisko od mieszkania ogolnie polecam pozdrawiam
                                                  • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 18.12.12, 00:04
                                                    napisz coś wiecej na temat tam pracy//////?
                                                  • Gość: Sroottiger Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.12, 19:07
                                                    "lope_z" , a jak tam zarabiają ci twoi znajomi ?? Nie ma syfu i kiły jak pisze "niebo" ??
                                        • Gość: Piker Re: Monaghan Mushrooms IP: *.bethere.co.uk 05.12.12, 12:51
                                          Z tego co slyszalam to w Kanadzie jest nieciekawie. Ale mnie tam nie ma wiec wiecej nie jestem wstanie powiedzieć. W Szkocji jest dość dobrze. Dostaje sie co dziennie sms-a, czy idzie sie do pracy czy jest off. Pracuje sie różnie co do ilości godzin. Ale Niustar nie musi przejować sie normą przez 13 tygodni bo to jest czas w którym powinien nauczyć sie wyrobiac ja. Jeśli po takim czasie sie nie wyrobia to i tak zostaje sie na farmie. chyba ze samemu sie zrezygnuje. rzadko kiedy wyrzucaj. Co do powrotu można w każdej chwili zrezygnować z 2 tygodniowym wypowiedzenie. Albo jak kto woli z dnia na dzień ale w tedy moga nie wyplacić ostatniej wypaty. Powiem tak to nie jest praca żeby dorobić i wrocić chyba że bedzie sie strasznie oszczędzać. Ta Praca jest dobra jeśli ktoś chce wyjechac z polski i układac sobie życie w innym kraju. Da sie odłożyć ale to nie będą kolosalne sumy tak jak to sie jedzie do niemiec na owoce i wraca po 2 miesiącach z 15 tysiącami.
                                          • Gość: michał Re: Monaghan Mushrooms IP: *.free.aero2.net.pl 05.12.12, 23:49
                                            Napiszcie co z odzieżą roboczą,dają jakąs ,,kufaje,, czy w swoich szmatach się zapiernicza
                                          • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 28.01.13, 09:56
                                            a ile sie wychodzi na czysto
            • Gość: Anita Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 10:02
              Witam, szukam biura, oddziału gdzie mogę dowiedzieć sie czegoś więcej o pracy?Jestem z Wrocławia - macie jakies namiary?
              • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 18.12.12, 12:55
                wejdz na strone monaghan mushrooms
            • Gość: bum Re: Monaghan Mushrooms IP: *.as13285.net 31.12.12, 05:13
              to ty mi powiedz na ktorej farmie pracujesz a jak piszesz to pisz prawde ludzie uciekaja z farmy bo mala placa i oszukuja bo praca rzadna nie jest lekka
        • Gość: kiki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 28.01.13, 09:51
          ale jakoś tak długo wytrzymałeś to nie może być aż tak żle
        • Gość: gosc Re: Monaghan Mushrooms IP: *.cdma.centertel.pl 17.06.13, 11:18
          Mam do Ciebie pytanie czy za Twoich czasow kiedy pracowales na farmie pamietasz wajzerki ktore byly ukrainkami Ine albo Kristine

• Gość: jackie Re: Monaghan Mushrooms IP: 109.76.234.* 19.08.15, 16:07
          Witam ! ja również pracowałem 3 lata na pieczarkach w Irlandi , i podobna atmosfera jest z tego co napisałesz , łotysze , Litwini i Ruscy byli panami w danych Teamach i Domkach jakich pracowali, brali sobie najlepsze domki a ochłapy zostawiali Polakom. No ale teraz to juz sie zmieniło , teraz juz niema Samowolki , kazdy Team dostawam swój Domek do pracy i mozna było pracowac na lepszych Pieczarkach, i sżło zarobic. Praca Akordowa , było trzeba wyrobic swoją norme która była oferowana dla Pikera. Tez swoje przeżyłem na tym g...wnie , i nie chciałbym wracac do takiej pracy! Pozdrawiam
          • Gość: Mariusz Re: Monaghan Mushrooms IP: *.bb.sky.com 21.08.15, 00:29
            A ja rzygam już tym narzekaniem. Kazdy z was wie do jakiej jedzie roboty. Dobrze się zastanówcie,czemu do zwykłej pracy manualnej nie zatrudniają krajowych pracowników. Bo tu są minusy. Trzeba robić np. w święta,czy czasami długo godzin. Widzicie,sam byłem w Kanadzie,ale moi Rodacy robiliście taka kaszanę,ze już Polaków tam nie chcą.

Mam pytanie. Firma płaciła,za bilety w obie strony - zapewniała zakwaterowanie. Czemu nikt tego nie docenia? Kur.. kto z was polecialby do Kanady za swoje i wszystko sam ogarnął? Pewnie nikt.

Praca ma swoje minusy i plusy. Ale to trzeba zakceptowac. Jedna mała rada dla tych co się wybierają do pracy w MM. Nie sluchajcie malkontentów i narzekaczy. Tacy są wszędzie. Wojownicy internetowi to często Ci co zwalniali się po 2 dniach bo 'hu..' albo przychodzili na kacu codziennie do roboty,lub tacy co dla jaj szczali w grzyby.

Ci co jadą do MM. Jeżeli kogoś nie stać,zeby nauczyć się szybko języka a szuka lepszej pracy niż w Polsce wegetacja,to jest jakaś szansa. MM pomaga na początku z zakwaterowaniem i transportem,zarobić też coś można.

A dla tych co czuja się na siłach - ludzie posiedzcie przez tą firmę,tutaj trochę - nauczcie się języka,poznajcie co i jak w danym kraju i macie fajne siano na wyciągniecie ręki. Opcje są dwie - albo kariera w MM albo inna praca. Kariera w MM brzmi śmiesznie? Kur.. w tej pracy liczy się doświadczenie - każda posada jest praktycznie obsadzona przez osoby,które kiedys zbierała grzyby od brygadzisty,przez nauczyciela,jakościowca,kontroli aż do menadżera farmy. A nikt mi nie powie,że na każdym z tych stanowisk nie da się zarobić!! Bo niktórzy sami mówią,ze nie zrezygnują bo gdzie lepiej ktoś im teraz zapłaci.

Po drugie nie lekceważcie pracy na akord - fuckin shit.. w UK ludzie potrafią po 500f na łapę brać tygodniowo,jeżeli mają to coś. Niektórzy się nie nadają,niektórzy maja smykałkę. o czym mówie - niektórym zajmie pół roku,aż zaczną robić normę. Ale są też tacy,którzy tną ponad normę już po tygodniu. Wiecie jakie to uczucie,jak na pieczarkach wychodzi wam,że zarabiacie po 12f na godzinę? Ale mówie,nie kazdy nadaję się do takiego zbierania - trzeba się dobrze ogranizować i szybko robić rękami,kwestia wprawy :)

Ci co narzekają i marudzą,robią krzywdę tym co jadą do MM z nadzieją.

Jeżeli ktoś chce wiedzieć jakieś szczegółowe informacje niech pisze tutaj,chętnie odpowiem.
            • bwbw25 Re: Monaghan Mushrooms 02.09.15, 10:39
              Mariusz piszesz dość sensownie , byłam w niemczech i to jest chyba w każdej pieczarkarni narzekaja a najlepiej jak by siedzieli i nic nie robili i jeszcze kasę chcieli . Tak jak piszesz jedni szybko się uczą po paru dniach nawet bo mają smykalke i nawet niewiedzą .ja uczyłam się około 1,5 Mc długo bo miałam taką szkoląca stała za plecami na maszynie ze mną jeździła cały Mc .Dziewczyny mi współczuly ale wytrwałam i w 3mc byłam jedna z najeprzych pod względem segregacji i chodowaniu grzyba ,kilogramy tez poszły w górę ,ale co przeszłam to moje ,płakałam z bólu dosłownie ręce mi opadły nogi to już nie wspomnę ale za wzięłam się jeśli ktoś chce to da rade. Nie wiem ale tam nie wrócę bo brygadzistki spisał mnie na straty od samego początku a ja im pokazałam ze dam radę i jak wyjezdzałam to im było głupio i pytał czy wrócę . Rozpisałam się a mam do ciebie pytanie ile kg.na godz. trzeba wyrobić u was żeby nie dostać wypowiedzenia np. Po 2 tygodniach jak się normy nie zrobi. I czy te numer tel. Napisany przez trikirki jest dobry żeby zadzwonić.
      • Gość: duda Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 09.07.15, 11:49
        Może ktoś podać dokładny adres do głównej siedziby która obejmuje wszystkie filie nawet w tą w Holandii?
        • Gość: trikirki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.15, 23:39
          MONAGHAN MUSHROOMS
          TYHOLLAND, CO MONAGHAN, IRELAND
          T: +353 47 38200

To cały adres,bez ulicy i numeru - bo go po prostu nie ma. pozdro
    • lope_z Re: Monaghan Mushrooms 06.12.12, 09:15
      praca w kanadzie jest dobra można zarobić wiadomo daleko od PL ale co trzeba pracowa ja POLECAM
      • Gość: Sroottiger Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.12, 18:59
        Eeey, dawajcie znaki co i jak.. Ci co już są, Ci co wracają.. Ciekawe, czy ci co mówią, że jest dobrze, polecają itd to nie jest ktoś podszyty.
        • Gość: MONA Re: Monaghan Mushrooms IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.12, 20:36
          NAPEWNO SA PODSZYCI!!!!BYLAM I WIDZIALAM CHODZILAM JAK ROBOT BLADA CHUDA I NIE WYSPANA I TAK BYLO ZLE I TAK BYLO MALO .NIEWYTRZYMALAM !!!!!!!!!!!!!!!!!! A KANADY TO H..... WIDZIALAM TYLE
          • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 17.12.12, 23:58
            a cos wiecej? ile czasu wytrzymałas?
      • Gość: NNNNNNNN Re: Monaghan Mushrooms IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.12, 20:39
        JESTES CHYBA P........NY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Sroottiger Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 00:08
          Te opinie nie biorą się z powietrza, bardziej w to wierzę niż w to, że jest OK. Pojebany to jest twój stary, chcesz śmieciu to zapie...j sobie w syfie jak jakiś meksykanin. Na bank nie masz zębów.
        • Gość: niebo Re: Monaghan Mushrooms IP: *.222.227-250.eturbo.pl 10.12.12, 13:56
          pojebany to ty jesteś że tam tyrasz ale głupcy są wszędzie widać jesteś ostatnim tępakiem bez odrobiny honoru i ambicji i tacy chwalą prace w kanadzie gdzie oficjalnie się puszcza chemie i gazuje ludzi ale dla nich ważniejsza jest pieczarka bo ludzie i tak przyjadą jak nie polak to litwin albo z trzeciego świata
          • lope_z Re: Monaghan Mushrooms 10.12.12, 19:51
            NA BANK TAK JEST ?
    • Gość: piker Re: Monaghan Mushrooms IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.12, 20:15
      09/12/2012 byŁam w KANADZIE NA PIECZARKACH.MASAKRA!!! TRZECI SWIAT!!! SPRZĘD 100-LETNI O WSZYSTKO TRZEBA WALCZYC BO WSZYSTKIEGO BRAKUJE NAWET GŁUPICH WAG NIE MAJĄ...I NO STOP SZYBCIEJ SZYBCIEJ JAK MURZYNY A NORMA CIĄGLE MAŁA.DO TEGO SYF I WODA KAPIE CI NA GLOWE JAK W OSWIĘCIMIU..TAK SIE TAM CZULAM MASAKRA ODRADZAM!!!!!!!!!!WYJAZDU NA 100 PROCENT
      • Gość: Former Irish Re: Monaghan Mushrooms IP: *.abhsia.telus.net 21.12.12, 06:24
        Ja tez jestem w Kanadzie teraz -dostałem tą prace bedac w Irlandii ,trafiłem do przetwórni miesa w stanie Alberta w małej mieścinie Brooks -potwierdzam 90% to kolorowi -czarni z Etiopii ,Nigerii ,Meksyku itp- trzeci świat -okropne warunki pracy -pomimo że pracowałem wczesniej w Irlandii i Holandii w przetwórniach mięsnych to takiego syfu nie widziałem - stare maszyny z lat otwarcia fabryki z lat 60 , pralnie maja np w srodku w fabryce -piorą rękawice( bawełniane) i płaszcze wielokrotnie - to nie do pomyslenia w Europie ,gdzie używa się jednorazówek ! płaca 12$ CAD/h na rękę za mieszkanie pokój 400$ plus 100 opłaty ! Ceny żywnosci jak w Irlandii(jedynie paliwo tansze -50% tego co w EU ale za to odległosci wieksze np do Calgary mam 180 km!) czyli drogo a płace mniejsze -pogoda teraz w zimie do -20 C w nocy i 8-10 c w dzien . Nie polecam Kanady przyjechałem na poczatku Grudnia -jak tylko zarobie na bilet waracam ( w styczniu prawdopodobnie ).
        • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 23.12.12, 18:54
          cos wiecej napisz prosze
    • Gość: MONA Re: Monaghan Mushrooms IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.12, 20:19
      MASAKRA ODRADZAM TEGO WYJAZDU 3 ŚWIAT I TYLE
      • Gość: Mat Re: Monaghan Mushrooms IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.12.12, 20:47
        Witajcie,mogę prosić o jakis namiar jak sie mozna dostać do tej firmy. Pracowałem juz na farmach w Szkocji i wiem co to target..
        bardzo dziękuje.
        • Gość: niebo Re: Monaghan Mushrooms IP: *.222.227-250.eturbo.pl 10.12.12, 13:48
          W SZKOCJI jest sprzęt nowy a w kanadzie złom sprzed stu lat i do tego trzeba walczyć o niego kto pierwszy ten lepszy warunki pracy okropne ja jeszcze nie widziałam takiego syfu jak żyje u nas w polsce takie sprzęty i warunki były w latach 50 poprostu złomowisko a zarobić się zabardzo nie da przecież. dolar tylko 3 zł przelicznik mówi sam za siebie ,pracują ogólnie desperaci . syf ale decyzja należy do was i ocena
          • Gość: ciekawy Re: Monaghan Mushrooms IP: *.free.aero2.net.pl 10.12.12, 20:58
            To podstawowe pytanie ...co robisz w Kanadzie? Może powrót do Szkocji?
            • Gość: niebo Re: Monaghan Mushrooms IP: *.222.227-250.eturbo.pl 11.12.12, 14:19
              nic nie pracuje już w kanadzie i wiem jaki burdel tam jest!!!!
              • Gość: Skarczek Re: Monaghan Mushrooms IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.12, 19:58
                W Kanadzie zajebioza jest, wiem bo mój kumpel wylatuje. był na spotkaniu z Panią Martą Stachaczek i ona mu mówiła że 30 minut do oceanu sklepu itd, niedaleko wodospad niagara, że po 3 miesiącach można wrócić ewentualnie i że jest wi-fi w pokoju. więc warto lecieć
                • Gość: Sroottiger Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 20:06
                  Pani Marto, Pani tu nie wkręca !! ;D
                  • Gość: niebo Re: Monaghan Mushrooms IP: *.222.227-250.eturbo.pl 12.12.12, 14:20
                    nas też wkręcili pokazali nam zdiecia farmy z angli a w kanadzie dostaliśmy szoku na farmie masakra totalna
                    • lope_z Re: Monaghan Mushrooms 12.12.12, 16:56
                      Polecam dlaczego tak piszecie o tym ?
                      • Gość: Gawel Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 14:29
                        Dzwonila do mnie p.Marta i mam jechac do Wroclawia lub rozmowa przez skypa w celu ustalenia szczególów podobno wyjazd w styczniu do Kanady czy ktos jeszcze ma zamiar wyjezdzac w styczniu do Kanady?Z tego co mowila to narazie potrzebuja ludzi do zbioru pieczarek.
                        • Gość: karoxxx Re: Monaghan Mushrooms IP: *.cdma.centertel.pl 18.12.12, 17:05
                          do mniw tez dzwoniła wczoraj tzn 17 ale chyba nie pojade tam bo z tego forum co czytam to nie jest tam ciekawie a oni tylko beda namawiac i mowic dobrze o tej robocie
                          • Gość: kaaroxxx Re: Monaghan Mushrooms IP: *.cdma.centertel.pl 18.12.12, 23:15
                            dzwoń 792816830
                            • Gość: kii Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 19.12.12, 12:12
                              kaaroxxx a ty jedziesz?
                              • Gość: karoxxx Re: Monaghan Mushrooms IP: *.cdma.centertel.pl 19.12.12, 14:30
                                zastanawiałem sie ale cyba nie pojade ze wszgledu ze nikt tego miejsca nie poleca a takze ze troche za długo
                                • Gość: Gawel Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 15:58
                                  Jezeli p.Marta sie odezwie to ja napewno jade.Wiadomo nie są zbyt pozytywne opinie ale jezeli nie sprubujesz to sie nie przekonasz.A jak to jest z tym pozwoleniem na prace bo kosztuje to 150$ i platne na miejscu w Kanadzie wie ktos cos o tym?aha i ile na początek trzeba wziasc pieniedzy bo na pierwsze 2 tyg trzeba miec swoje pieniądze.
                                  • Gość: Anita Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 16:45
                                    żeby nie okazało się przekrętem, jakas wplata na początku mi tym śmierdzi. Znajoma poleciała do kanady wlasnie na pieczarki, i nic na miejscu nie płacila. Niesty nie wiem jak tak pojechala kto w tym posredniczyl. Dowiedzialam sie tylko ,ze nazywa sie to Monaghan Mushrooms. Napewno zadnej wpłaty nie robila. Kolezanki wyjechalay do pracy do Anglii tez miały na poczatku wplacic 100 $ i na drug dzien do pracy. Gosc załatwil im mieszkanie. i co facet sie zawinął, a włąsciciel meieszkania po paru godzinach przyszedł po kase^^. tak sie koncza poczatkowe wpłaty. uwazajcie;/
                                    • Gość: Grzegorz Re: Monaghan Mushrooms IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.12, 19:53
                                      Witaj Anito ! Dobrze że jesteś czujna fakt można się na takie coś nabrać , lecz myślę że ,jeśli firma przyśle nam bilet lotniczy na samolot wydając na niego około 1000$ , to chyba jest rzetelna , fakt nie wiem jak to jest z tą opłatą za "pozwolenie na pracę" . Ale miejmy nadzieję że nie ma w tym żadnego haczyka ....
                                      • Gość: m Re: Monaghan Mushrooms IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 28.12.12, 19:39
                                        moge Was zapewnić firma jest ok praca w pożądku chyba że komus się nie chce pracować to niech sobie nie wyobraza że "waizer" będzie za was pracował firma ok praca ok
                                      • Gość: bum Re: Monaghan Mushrooms IP: *.as13285.net 31.12.12, 05:19
                                        to ciekawe ile lat bede sciagac z ciebie za ten bilet dojdzie mieszkanie dojazd do pracy na wlasna reke zanim cos zarobisz to dobrych pare miesiecy ale powodzenia
                                    • Gość: Former Irish Re: Monaghan Mushrooms IP: *.abhsia.telus.net 21.12.12, 06:40
                                      Co do 150$ to jest to opłata za MLO czyli za pozwolenie do pracy -kazdy musi je zapłacic ( tu gdzie ja pracuję firma -przetwórnia miecha -nam zwrocila ta kase ) na lotnisku przy przekraczaniu granicy Kanady . Kanada to syf -pełno tu kolorowych -kraj nienowoczesny a zarobki -niskie ( minimalna płaca np w stanie Alberta to tylko 9.70/h a koszty utrzymania wysokie) .Ja wracam jak tylko zarobię na bilet .Oni "nasciągali" kolorowych mamiąc ich stałym pobytem w Kanadzie -dla nich to "ziemia obiecana" dla nas z EU to juz nie ,u nas jest inny poziom życia .
                                    • Gość: gosc Re: Monaghan Mushrooms IP: *.b-ras1.mgr.mullingar.eircom.net 09.05.13, 21:34
                                      zadnych pieniedzy nie placcie jesli chcecie jechac piszcie na ten adres podanie i gdzie byscie chcieli pracowac w jakim kraju czy oddziale M.M. www.monaghan-mushrooms.com/contact
                                      mmgraduates.com/index.html
                                      albo zadzwonic mozna porozmawiac po polsku poprosic kogos jesli sie nie zna angielskiego
                                      ale start jest ciezki czeba sporo zainwestowac w wyjazd wynajecie mieszkania itp..
                                  • Gość: Grzegorz Re: Monaghan Mushrooms IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.12, 20:10
                                    Wychodzi na to że te 150$ faktycznie trzeba za zapłacić , zobacz w linku poniżej :

pracakanada.com/58-strona.html
                                    czyli chyba wszystko jest ok , trzeba to opłacić aby można było legalnie pracować .
                                • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 23.12.12, 19:32
                                  i co pojechales?
                                • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 27.12.12, 20:44
                                  i co pojechales?
                        • Gość: Anita Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 21:04
                          Ja chce wyjechać do kanady na te pieczarki w styczniu z Wrocławia mozecie dac mi namiary na tą Panią Marte ?
                        • Gość: Grzegorz Re: Monaghan Mushrooms IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.12, 19:49
                          Witam , czekam na odpowiedź w sprawie tej pracy i jeśli wszystko pójdzie dobrze to też się załapię , lecz czekam jeszcze na paszport bo dopiero wyrabiam .
                          • Gość: kasia lipa Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 22:25
                            Z jakiego miasta jedziesz i jaki termin Ci dali
                            Podpisałes juz umowę? Tobie tez kazali 150$ płacić
                            • Gość: Grzegorz Re: Monaghan Mushrooms IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.12, 09:29
                              Wszyscy wylatują z Warszawy , a ja jestem z okolic Legnicy . Umowy jeszcze nie podpisałem , czekam na info . Z tego co czytałem na forach każdy kto chce pracować w Kanadzie musi mieć czasowe pozwolenie na prace i to właśnie kosztuje te 150$ . Wylot prawdopodobnie 4 Stycznia , ale może się przesunąć .
                              • Gość: Gaweł Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 11:08
                                To juz pewne 29 stycznia spotkanie informacyjne we Wroclawiu.Wylot do Kanady prawdopodobnie 4 stycznia.Zgłaszajcie sie kto jedzie?
                          • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 23.12.12, 18:50
                            kiedy masz spotkanie w wroclawiu?
    • Gość: Alex Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 20:44
      Witajcie ,
      Czy wie ktoś kiedy jest organizowany kolejny wyjazd do tej pracy przy pieczarkach do Szkocji ?
      Czy ma ktos jakiegoś emaila albo numer telefonu do osoby która zajmuje sie rekrutacją do tej pracy...
      Jeśli ktoś ma jakiekolwiek namiary to bardzo byłbym wdzięczny za pomoc.
      to mój email : qustek@go2.pl
      Jesli ktos ma numer to proszę o kontakt,
      pozdrawiam serdecznie
      • Gość: bum Re: Monaghan Mushrooms IP: *.as13285.net 31.12.12, 05:22
        a dlaczego chcesz pracowac w tej firmie na farmie
        • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 01.01.13, 16:26
          a dlaczego nie?
    • Gość: Grzegorz Re: Monaghan Mushrooms IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.12.12, 19:38
      Witam , Ktoś jedzie do pracy , do Kanady 4 Stycznia 2013 ? Skąd ? GG -12191303 Proszę o kontakt .
      • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 01.01.13, 16:29
        ja mialam jechac ale malo placa
      • Gość: aaa Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 01.01.13, 17:56
        napisz jak juz bedziesz w kanadzie jak tam jest i czy warto jechac
    • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 01.01.13, 16:24
      a jak sie dostac do szkocji/
      • Gość: pasażer Re: Monaghan Mushrooms IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.01.13, 02:48
        Ja tez mam lecieć w styczniu 2013r. Marta zapewniała mnie, że wszystko jest ok. Kto wie, jakie są te mieszkania, w których mamy mieszkać i czy rzeczywiście za 11,25 na godz? Napiszcie na gg 1277120
        • Gość: pracownica Re: Monaghan Mushrooms IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.13, 02:57
          jestem w Kanadzie na pieczarkach mam wielka prosbe do tych co przyjezdzaja w najblizszym okresie do Kanady , niech kazdy nawet kto nie pali wezmie po kartonie l&m forward ja zaplace za paczke 5$ jeszce zarobicie :) czekam na odp. bajdzina@onet.pl lczy jest taka mozliwosc bo mozecie miec ze soba jeden karton
          • Gość: sebol Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 14:23
            wie ktoś kiedy bedzie nastepne spotkanie rekrutacyjne?
            • Gość: Alex Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 14:45
              Do Szkocji czy do Kanady planujesz wylot ?
              • Gość: sebol Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 14:57
                do Wielkiej Brytanii dostałem odpowiedź ale nie wiem dokładnie kiedy ma być spotkanie/wyjazd. Wie ktoś?
          • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 03.01.13, 23:59
            ok .moge ci przywiez.napisz jaki?jak jest w kanadzie jak praca jak zarobki?jak mieszkania?jakie sa tygodiowki?
          • Gość: toronto Re: Monaghan Mushrooms IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 13:48
            witam lece w styczniu do kanady czekam na bilet przywioze ci papierosy napisz jakies konkrety jakie mieszkania jak wyposarzone tygodniówki no i robota warto czy nie bo leciec do kanaty i zastac tam sralnie to nie to pzdr
            • Gość: pracownica Re: Monaghan Mushrooms IP: 64.228.150.* 05.01.13, 02:06
              podaj mi e-maila ja ci napisze wszystko :)
              • Gość: Grzegorz Re: Monaghan Mushrooms IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.13, 09:59
                Witam , pracownica możesz mi też napisać na e-meil , jak jest tam w tej pracy ? będę wdzięczny bo również oczekuję na ten wyjazd . Mój E-mail : grzegorz.krolak85@wp.pl . Dzięki ;)
                • Gość: toronto Re: Monaghan Mushrooms IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.13, 10:43
                  Witam cie Grzegosz napisałem do ciebie maila odezwij sie dzięki pozdrawiam:)
              • Gość: toronto Re: Monaghan Mushrooms IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.13, 10:30
                Witam cie pracownica napisz mi wszystko to o co pytałem na maila a cha i jeszcze jedna sprawa mnie zastanawia czy po otrzymaniu pozwolenia na prace w kanadzie za te 150$ znajac język angielski mozemy pracowac wszedzie tak jak w angli czy mamy jakies ograniczenia marsob12@wp.pl pozdrawiam cie :)
                • s-ylvia Re: Monaghan Mushrooms 05.01.13, 16:43
                  Witajcie Czy warto jechac na zbior pieczarek ? czy tam normalnie traktuja ludzi ? moj adres Sylvia.lewandowska@interia.pl Pozdrawiam!
                  • Gość: sebol Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 18:45
                    siema moze mi ktos napisac ile tak mniej wiecej realnie da sie zarobic na czysto w wielkiej brytanii na pieczarkach w tej firmie?
                    • Gość: Darek Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 01:52
                      Witajcie ,
                      czy wie ktos kiedy jest najbliższy wylot organizowany do Wielkiej Brytanii na te pieczarki ?
                      • Gość: Gaweł Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 15:05
                        Wyjazd do Kanady niestety odwołony...
                        • Gość: gość Re: Monaghan Mushrooms IP: *.tychy.vectranet.pl 10.01.13, 10:51
                          Gaweł czemu wyjazd odwołany?
                          Czy ta Pani Ci to jakoś wyjaśniła a może to jakaś lipa jest?
                          • Gość: Gaweł Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 12:06
                            Wyjazd miałbyc jutro w piątek tj 11.01 odwołany z tego powodu ze pojechala jakas grupa z Filipin czy tam z innego kraju i okazało sie ze nie bedzie dla nas wystarczająco duzo pracy.Lipy nie ma wszystko jest legalnie.Takze wyjazd do Kanady tymczasowo wstrzymany za to pod koniec stycznia ma byc wyjazd do Szkocji.
                    • Gość: desperaci z piecza Re: Monaghan Mushrooms IP: *.30.29.3.threembb.co.uk 10.01.13, 19:57
                      siema wy sie na zadne pieczarki nie pchajcie h...nia w pelnym słowa znaczeniu cos wiemy na ten temat sami lizusy polakow maja w dupie jedno kurestwo,
                      • Gość: sebol Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 22:41
                        a co Ty myslisz ze Cie beda traktowac jak krola? robisz tam za murzyna, najtansza sile robocza to nie wiem czego sie spodziewasz
                      • Gość: Darek Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 23:33
                        Hej mozesz rozwinąć zdanie , czemu uważasz że : "h...nia w pelnym słowa znaczeniu"
                  • Gość: Gaweł Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 16:12
                    Witam.Pojechał ktos ostatnio do pracy w tej firmie?Miał byc wyjazd do Kanady pod koniec stycznia ale jednak wyjazd został odwołany bo nie potrzebowali tyle ludzi potem miał byc wyjazd do Szkocji pojechał ktos w koncu?
                    • Gość: basia Re: Monaghan Mushrooms IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 25.03.13, 23:02
                      pojechala grupa 9 osob. w tym ja ;)
              • Gość: az Re: Monaghan Mushrooms IP: *.177.83.114.energint.net 06.01.13, 20:49
                pracownica mam prośbę ja tez sie wybieram czy mogłabyś mi tez napisać az2508@wp.pl
              • Gość: antek Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 15:44
                napisz jak jest w anglii na pieczarkach bo nie wieżm czy się zdecydować różne są opinie napisz prawdę
    • para2830 Re: Monaghan Mushrooms 30.01.13, 06:35
      witam
      a czy nadal mozna wyjechac tam do pracy i gdzie sie skontaktowac , oraz jakie warunki trzeba spelnic
      pozdrawiam
      • Gość: kki Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 30.01.13, 21:37
        monaghan mushrooms , nie karany i doswiadczenie w zbiorze pieczarek
        • Gość: lali Re: Monaghan Mushrooms IP: *.251.238.64.threembb.ie 05.03.13, 22:52
          nie wiem po co sie chcecie pchac do Kanady,jedzcie do Irlandii albo Szkocji lub Anglii,wiadomo rewelacji nie ma zależy na jaką farme traficie ale na niektórych juz respektuja prawa człowieka,wiadomo trzeba szybko pracowac norma jest ale przypadków wyrzucenia za niewyrabianie normy jest niewiele,najlepiej to by było wam skontaktowac sie z firma a nie przez pośredników,przyjeżdzasz i na 80 % na farmie prace masz,nie musisz miec żadnego doświadczenia ludzie non stop sie zwalniaja bo nie wytrzymuja tepa(nie jest to obóz pracy) ale Ci którzy maja lajtowe podejscie dadza rade,zazwyczaj sie pracuje (na tych cywilizowanych farmach) po 5/6 dni pozniej przerwa 1/2 zdarza sie i 3 dni..Ci którzy przyjezdzaja moga narzekac bo niby chca pracowac non stop ale to sie szybko zmienia,praca najdłużej po 12 godz zdarza sie wiecej ale rzadko akurat mowa tu o farmie w Monaghan,wiec rewelacji nie ma,ale cóż nie jest to praca marzen ale można normalny hajs zarobic,karani tez pracuja :D
          • Gość: Ewelka Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 11.03.13, 14:59
            czy ktoś może mi zdradzić szczegóły pracy przy pieczarkach Monaghan Mushrooms w Wielkiej Brytanii i jak wygląda sytuacja gdy autem się przyjedzie? wie ktoś jak z ubezp. auta, ile na Polskim można jeżdzić itd.?co dalej? proszę o maila ewelka192@op.pl
            • Gość: agnes Re: Monaghan Mushrooms IP: *.dynamic.lte.plus.pl 12.03.13, 18:27
              ja też mam jechać może ty coś więcej wiesz na ten temat.Bo z tego co czytam nie jest tam tak fajnie
              • Gość: agnes Re: Monaghan Mushrooms IP: *.dynamic.lte.plus.pl 12.03.13, 18:32
                wyjazd do Anglii miałby być za 3 tyg.Czy mógłby ktoś więcej powiedzieć na ten temat bo nie chcę ryzykować.Czy jest tak ciężko czy piszą to ludzie którzy po prostu boją się ciężkiej pracy
                • Gość: Darek Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 00:06
                  Czy ktos sie orientuje kiedy jest organizowany najbliższy wylot do tej pracy ?
                  • Gość: dziewczyna Re: Monaghan Mushrooms IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 25.03.13, 23:00
                    hej ;) pracuuje teraz w szkocji. praca jest ok. utrzymanie troche drogie bo to edynburg, ale jest ok. :)
                    • Gość: ewelka Re: Monaghan Mushrooms IP: *.itcomp.pl 25.03.13, 23:08
                      czy ktoś wybiera się do Holandii na pieczarki lub już tam pracuje?wie ktoś jak tam jest?
                      proszę o znak i info.
                      Ewelka192@op.pl
                      • Gość: dziewczyna Re: Monaghan Mushrooms IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 25.03.13, 23:13
                        w holandii nie mam pojecia. to jest bardziej wątek o angielskich farmach.. tu Ci kazdy moze powiedziec jak sie pracuje na szkockich czy kanadyjskich farmach.;)
                        • Gość: Ewelka Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 02.04.13, 14:10
                          10 kwietnia ma być organizowane w spotkanie w sprawie wyjazdu do Wielkiej Brytanii, czy ktoś może napisać mi szczegóły pracy tam, tylko szczerze proszę?? Ewelka192@op.pl
                          • Gość: mia Re: Monaghan Mushrooms IP: 94.40.113.* 03.04.13, 12:46
                            czy ktoś wylatuje do Szkocji 13.04.2013
                            • Gość: ewa Re: Monaghan Mushrooms IP: *.polanka.net.pl 10.04.13, 21:35
                              tak wylatuje 13 a z skąd lecisz? Kraków?
                      • Gość: MONIKA Re: Monaghan Mushrooms IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 04.05.14, 21:09
                        od rJ PRAu ci mówię żebyś nie jechała do firmy monogham w HolaNDII,PRACOWAŁYŚMY TAM TRZY TYGODNIE,BARDZO ZACHWALALI TĄ FIRMĘ,TO OBÓZ PRACY,ODRADZAM WSZYSTKIM TYLKO NIE TUTAJ!!!!NIE CHCĄ PUSZCZAĆ DO DOMU,DOSTAJESZINNĄ UMOWĘ W POLSCE,INNĄ W HOLANDII,LUDZIE PRZYJEZDZAJĄ I NAGMINNIE SIĘ ZWALNIAJĄ,SZUKAJ INNEJ PRACY,JESTEŚMY KOBIETAMI KTÓRE PRZYJECHAŁY DO PRACY ,A NIE PO TO ŻEBY NAS KTOŚ GNOIŁ,GNĘBIŁ I PONIŻAŁ,MONIKA
                        • Gość: ROZCZAROWANA Re: Monaghan Mushrooms IP: *.kpn.net 15.06.14, 17:14
                          TO JEST FAKT NIE POLECAM TEJ FIRMY TO NAPRAWDE OBUZ PRACY MY TAM WYTRZYMALISMY 2 TYGODNIE STRASZA LUDZI ZE JAK ODEJDA TO 500EURO KARY ZAPŁACA POLAK POLAKA KOPIE PO TYŁKU TAM JEST PLAGA POLAKÓW JAK SIE TAM PRZYJEDZIE TO MASZ 2 DNI SZKOLENIA BHP PÓZNIEJ PRACA UCZA CIE KILKA DNI ALE JADAC TAM NIC NIE GADAJA ZE JEST AKORD 24 KG NA GODZ JEZELI PRZYJEDZIE KILKA OSÓB TO ICH UCZĄ OSOBNO OSOBA UCZACA KASKA KTÓRA ZAMIAST UCZYC KRZYCZY A JAK SIE COS CHCE OD DANEJ OSOBY DOWIEDZIEC COS TO JEST MIŁA NA KAZDEGO MÓWI ZE PATOLOGIA A SAMA MA ZYCIE PATALOGICZNE LUDZIE NIE JEDZCIE TAM TO AUSZWIC LUDZIE TAM ZA PIECZARKE TO CIE ZGNEBIA ZASTANÓWCIE SIE CZY CHCECIE JECHAC ZAROBIC CZY ROBIC DŁUGI NA BUSA PISZE O HOLANDI
                          • Gość: Surwi Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.14, 23:44
                            Po pierwsze,nie rób tak strasznych błędów w pisowni. Po drugie,jeżeli nie potrafisz nawet przetrzymać okresu,żeby nie wyjść na minus,to nie wiem czy Twoje opinie są dobrym wzorem.

Pracować na farmach trzeba,bo praca ta ma pewien cykl i nie jest łatwo,nikt nikogo nie ściąga z polski,żeby dawać im raj na ziemi. A jeżeli ktoś ma styl pracy rodem z Komuny to niech siedzi w polsce i dalej narzeka nic nie robiąc.

Pamiętajcie,podpisujecie umowe,to czytajcie co tam jest. I wywiązujcie się z niej i oczekujcie zeby pracodawaca oczekiwał też od was.

Po pierwsze,to nie obóz żeby ktoś wam kazał tam jechać i na siłe was trzymał,nikt nikomu łaski nie robi,ani firma że was zatrudnia,ani wy ze tam pracujeice.
                        • Gość: Mariusz Re: Monaghan Mushrooms IP: 193.242.136.* 15.05.15, 13:34
                          nie kłam nie kłam bo wcale tak nie jest Bardzo dobre warunki są w tej pracy ! płacą dobrze umowa na rok ! jedzie się po to żeby zarobić a nie szaleć po imprezach i jarać i chłopami się zajmować do pracy ! pracujesz nikt cię nie gnębi
                          • Gość: hiriginition Re: Monaghan Mushrooms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.15, 00:20
                            Otóż to. Często ludzie,którzy nie znają języka idąc do pracy,która nie wymaga specjalnych kwalifikacji (bo co tu trzeba mieć specjalnego?) - myślą,że ktoś im da raj na ziemi tylko dlatego,że jadą zagranicę. Panowie i Panie odkryje przed wami sekret. Jedziesz pracować TO MUSISZ PRACOWAĆ. Zawsze jeżeli komuś nie pasuję ta robota,może potraktowac ją jako trampoline do lepszej pracy w uk. Tutaj tyle dobrze,że praca stała i pewna. A jeżeli ktoś nie ma możliwości - to powinien chwytać to co ma i pracować. Swoją drogą. Nikt nikogo nie zmusza,do pracy tam ani nikt nikogo tam na siłe nie trzyma. Bo rzygać mi się chce od malkontentów,którzy siedza latami w tej firmie i tylko plują jadem. Jak im nie pasuję,zawsze można się zwolnić - zawsze można iść do innej firmy. A jak ktoś uważa,się za ą ę to możed założyć swoja pieczarkarnie i płącić 3x więcej, za 2x mniej pracy.. :) pozdro
                    • Gość: mania1233 Re: Monaghan Mushrooms IP: *.siedlce.domtel.com.pl 14.10.13, 16:37
                      witaj
                      Możesz podać mi namiary na pieczarkarnie w Szkocjii.
                    • Gość: robi Re: Monaghan Mushrooms IP: *.play-internet.pl 07.04.15, 21:23
                      hej mogłabyś cos wiecej o tej pracy napisac ile wynosi zakwaterownie jakie zarobki sa tam i ile godzin mozna pracowac ?
    • Gość: nieważne Re: Monaghan Mushrooms IP: 64.228.150.* 23.04.13, 19:41
      w kanadzie rządzi ukraina norma 50lb na godz prawdziwy wyścig szczurów sprzęt zepsuty musisz non stop chodzić i wymieniać więc norma spada godz pracy bus 5.30 o 6.30 zaczynasz pracę kończysz o której menadżerom się podoba w domu jesteś ok 20tej nie wiesz kiedy masz wolne możesz pracować 3dni lub 9 bo słyszysz że przyjechałeś do pracy a nie na wakacje nie możesz mieć swojego zdania bo straszą biletem powrotnym
      • Gość: nikt ważny Re: Monaghan Mushrooms IP: *.tychy.vectranet.pl 23.04.13, 21:42
        skąd ja to znam..niestety co kolega wyżej napisał to prawda....a nie kazali Ci się ukraińskiego uczyć ? takie teksty są też słyszalne...wiadomo trzeba zapierdzielać ale jak to zrobić jeżeli w ciągu trzech godzin waga pada Ci 4 razy a pracujesz na domku powiedzmy 25 i zapierdzielasz przez pół farmy żeby ją wymienić po czym siada Ci lori i latasz jak kot z pęcherzem a władza patrzy...jak mało grzybów to zaglądają i krzywią się jak nie zbierasz rozmiarami a jak tylko dużo roboty lub klin jest to szał....w panietkach wszystko jest od batonów po jumbo ... kto był to wiem
        Ogólnie praca ciężka..ludzie też nie bardzo pomagają(ukraincy,jamajce,hindusi)patrzą za swoim i jeszcze skrzynki kradną echhhhhhhhh
    • Gość: dokituMM Re: Monaghan Mushrooms IP: *.b-ras1.mgr.mullingar.eircom.net 26.04.13, 00:29
      W MM zapierdzielam ponad 8 lat jest to jedna z najgorszych prac ale placa jest co tydzien jeszcze nigdy nie zalegali z wyplata jek bylo na godziny to spoko za tydzien do 500e sie wychodzilo teraz niestety mamy tygodniowe wyplaty za okreslona prace i po podatku 350e na reke picery lepiej zarabiaja ale za to musza normy wyrabiac bo strasza wywaleniem z firmy jedni sie przejmuja inni to zlewaja (pracuje w ie )jak w pracy bywaja lepsze i gorsze dni :) dobra firma na poczatek zeby wystartowac za granice a potem znalesc lepsza prace bo przyjmuja wszystkich wczesniej czy pozniej z litwinami sa problemy bo to nieroby i podpier..e reszta nacji spoko sie dogadujemy z łotyszami czy ukraincami nigdy nie bylo problemu jesli obcy wam termin mobing to tutaj sie z nim spotkacie pozdrawiam
      • Gość: andzia Re: Monaghan Mushrooms IP: *.29.64.51.threembb.co.uk 07.10.13, 22:50
        witam czy ktos pracowal na farmie pieczrek w Thakeham w Wielkiej Brytanii prosze o opinie jak tam jest czy ciezko i czy da sie zarobic, jakie warunki mieszkalne, i czym sie dojezdza do pracy prosze o info
    • Gość: Anonim Re: Monaghan Mushrooms IP: *.as13285.net 04.07.13, 02:45
      Naprawdę nie polecam. Nie potrafię opisać tego, co tam się wyprawia.
      • Gość: gosc Re: Monaghan Mushrooms IP: *.cdma.centertel.pl 05.07.13, 23:59
        J tez nikomu nie polecam zadnych farm chyba ze ktos jest silny psychicznie i zna choc troche angielski chociazby dlatego zeby wyklocic sie we wlasnej sprawie a najlepiej zabrac tam ze soba dwie trzy osoby zeby bylo razniej bo inaczej tam sie nie wytrzyma
    • suzi881 Praca 16.10.13, 22:54
      Hej czy ktoś jedzie teraz do Szkocji przez tą firmę ?? Lub czy ktoś tam jest. Proszę o odpowiedź.
      • Gość: PIKER Re: Praca IP: *.41.75.177.threembb.co.uk 22.11.13, 22:34
        JA JESTEM I JEST OK:)
        • Gość: andzia24 Re: Praca IP: *.cdma.centertel.pl 22.11.13, 22:43
          a jak sie tam dostales do pracy masz jakies namiary?
          moj e-mail annakoziak@o2.pl prosze o info
    • Gość: Jarek Re: Monaghan Mushrooms IP: *.pawluk.org 03.08.15, 13:52
      Ja pracuje lub tez pracowalem. Jak kto woli. Jesli chcesz cos wiedziec konkretnego to nie pytaj w internecie tylko szukaj kontaktu telefonicznego.... moj num 665056023.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka