baerenfang 19.08.07, 12:03 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4399558.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: kolejny populista 19.08.07, 12:22 Bo to jezd prafda: www.youtube.com/watch?v=EroivZYS3rM&mode=related&search= Odpowiedz Link
fan.club Populista? Czyżbyś schlebiał Kaczyńskiemu? 19.08.07, 12:26 Jednemu kojrzy się wszystko z doopą, a innemu z Niemcami. Gomułka też miał takiego niemieckiego bzika. Odpowiedz Link
jecki.p no, 19.08.07, 12:29 Gomulka to moze jeszcze mial prawo miec "niemieckiego bzika"... :-) j. Odpowiedz Link
fan.club I dlatego Kaczyński jest gorszy od Gomułki! 19.08.07, 13:20 Ani Kaczyńscy, ani ich zwolennicy nie zdają sobie sprawy z tego, że spadli na poziom poniżej Gomułki. Nawiedzeni tak mają... Odpowiedz Link
mucha_na_dziko1 Re: I dlatego Kaczyński jest gorszy od Gomułki! 19.08.07, 13:50 Kaczynscy to cwoki, ale nie maja na sumieniu zycia ludzkiego. Gomulka ma! Nie dziwi mnie, ze taka lachudra jest twoim idolem. Odpowiedz Link
fan.club Ty, mucha, jak zwykle, masz problemy z czytaniem. 19.08.07, 13:57 Problem jest taki, że w ogóle nie czytasz. Tfarciele już tak mają, że ich siłą jest ignorancja. Odpowiedz Link
ggigus zycie ludzkie na sumieniu 19.08.07, 16:49 masz na mysli ustawe aborcyjna? jesli tak, mucho, mieszkam kolo kliniki aborcyjnej wiesz, jak wkurzajac sa tzw. obroncy zycia? Odpowiedz Link
ggigus Kaczynski jst populista, zreszta sam jest 19.08.07, 15:53 od Niemcow uzalezniony najsmieszniejsze jest to, ze na poziomie lokalnym wspolpraca pol-niem ponoc jest oki sasiedzko dogadujemy sie, tylko nasi przywodcy tego nie zauwazyli Odpowiedz Link
jessi_a Re: Kaczynski jst populista, zreszta sam jest 19.08.07, 16:13 Zauwazyli, zauwazyli, ale nie to im jest potrzebne do gry wyborczej. Pomysl ilu ludzi z kresow wschodnich osiedlilo sie po zawierusze wojennej na ziemiach przylaczonych do Polski po II-giej Wojnie Swiatowej, ktorzy dzisiaj siedza jak na "beczce prochu", to moga byc potencjalni wyborcy PIs-u. Perfekcyjne wykorzystanie nastrojow spolecznych. Odpowiedz Link
ggigus Re: Kaczynski jst populista, zreszta sam jest 19.08.07, 16:17 no jesli ktos dzis ma uczucie siedzenia na beczce prochu na terenach odyskanych (ironia, ironia!!!), to mu juz pomoc nie moge a swoja droga to ja sie w szkole w Legnicy na historii uczylam i o niemieckich i polskich elemtach na terenie Slaska sama nazwa legnica jest mieszana to tak przy okazji Ziem Odzyskanych refleksja Odpowiedz Link
jessi_a Re: Kaczynski jst populista, zreszta sam jest 19.08.07, 16:22 Legnica jest miastem partnerskim miasta, w ktorym mieszkam. Odpowiedz Link
ggigus Wuppertal, wiem, wiem, tam wyladowalo 19.08.07, 16:33 wielu Liegnitzer ale tak na marginesie legniczanie ochoczo kasuja slady pobytu Armii Radzieckiej i pracowicie pucuja slady niemieckie ale to tylko na marginesie Odpowiedz Link
jessi_a Re: Wuppertal, wiem, wiem, tam wyladowalo 19.08.07, 16:38 do 1993 nazywano Legnice " Mala Moskwa", znam pierogi legnickie zwane ruskimi. Odpowiedz Link
ggigus ano Mala Moskwa, ciut mniejsza 19.08.07, 16:48 sama mieszkalam na pol-polskiej i pol-rosyjskiej ulicy i wkurza mnie to czyszczenie miasta, tym bardziej, ze dla wielu cudzoziemcow - czytalam art. w Polityce no i opowiadalam ludziom - ta mieszanka - Polacy, Rosjanie, Niemcy, Zydzi, Ukraincy i Grecy - czyni to miasto egzotycznym i pierogi ruskie to potrawa przesiedlencow ze Wschodu:)) w legnickich barach byly tylko legnickie pierogi, hehe Odpowiedz Link
annajustyna Re: ano Mala Moskwa, ciut mniejsza 19.08.07, 16:55 Dziewczyny, narobilyscie mi smaka na te pierogi:(((. Odpowiedz Link
ggigus puszcze Ci na priva tajemny przepis z ulepszeniami 19.08.07, 16:57 moimi i mojej mamy! chcesz? Odpowiedz Link
jessi_a Re: puszcze Ci na priva tajemny przepis z ulepsze 19.08.07, 17:00 dla mnie tez Odpowiedz Link
annajustyna Re: puszcze Ci na priva tajemny przepis z ulepsze 19.08.07, 17:06 Chce, chce! Moja Babcia robi z mieta, tez rewelka:))). Odpowiedz Link
ggigus annajustyna i jessi - zajrzyjcie na skrzynke 19.08.07, 17:11 a ja slyszalam o miecie, musze, kurcze, sprobowac bo ja mam inne sekreta... Odpowiedz Link
annajustyna Re: annajustyna i jessi - zajrzyjcie na skrzynke 19.08.07, 17:33 A ja sie boje o nasza kucharke forumowa, bo chyba z zazdrosci padnie, jak jej o Twoich pierogach opowiemy:))). Odpowiedz Link
jessi_a Re: annajustyna i jessi - zajrzyjcie na skrzynke 19.08.07, 18:07 dzieki, super, wybrobuje na pewno Odpowiedz Link
baerenfang słoń też wylądował, w rzece:-))))))) 19.08.07, 17:23 wypadł ze Schwebebahn. Podobno uciekał przed kanarem:-)))))) Odpowiedz Link
maria421 Re: Nie znam polityka, ktory nie jest populista. 20.08.07, 11:47 Tylko ze jeden jest bardziej, a drugi mniej. Ci, ktorzy sa mniej, szybciej koncza kariere polityczna. Bo prawda jest taka, ze przecietny wyborca nawet matury nie posiada, intelektualne gadki do niego nie trafiaja, chce miec pelny brzuch, spokoj i ewentualnie wroga , na ktorego mogly zwalac wszelkie wlasne niepowodzenia. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Nie znam polityka, ktory nie jest populista. 20.08.07, 11:51 ale historia zna, tacy nazywaja sie mezowie stanu, bylo ich paru w historii. Odpowiedz Link
maria421 Re: Nie znam polityka, ktory nie jest populista. 20.08.07, 12:03 jessi_a napisała: > ale historia zna, tacy nazywaja sie mezowie stanu, bylo ich paru w > historii. Ale tacy zdarzaja sie na ogol w szczegolnych momentach historii i sami te historie zmieniaja i dalej tworza. Odpowiedz Link
jecki.p znam magnusa, 20.08.07, 12:14 ktory powinien sie doksztalcac... :-) - Helmut Schmidt - populista ??? a nawet: - Helmut Kohl, przylaczajacy NRD (pod pretekstem, ze tak nakazuje ustawa zasadnicza) i wprowadzajacy EURO wbrew wyraznej woli spoleczenstwa - populista ??? przyklady mozna by mnozyc. j. Odpowiedz Link
ggigus jecki, podane przez ciebie przyklady NIE 20.08.07, 12:32 dotycza populizmu chyba ty powinienes sie doksztalcic. i nie tylko doksztalcic, tak na marginesie. populizm: popieranie lub lansowanie idei, zamierzeń, głównie politycznych i ekonomicznych, zgodnych z oczekiwaniami większości społeczeństwa w celu uzyskania jego poparcia i zdobycia wpływów lub władzy Odpowiedz Link
neeetka Re: jecki, podane przez ciebie przyklady NIE 20.08.07, 12:39 no jasne, Ggigus, ze nie dotycza. Intencyji nie pojelas (((. Tylko bardzo prosze , nie zaczynaj awanturki!!! Tym razem nie ma sie o co bic!!! Odpowiedz Link
ggigus a) ani ja sie nie bije ani nikogo nie bije 20.08.07, 12:44 b) o awanturce mi, zlotko, nie franzol, tylko popatrz, co jecki wypisuje innym osobom, takze mnie c) postow napisanych przez jeckiego i jego trollowate pochodne z uwagi na zasady dobrego wychowania nie bede ci nawet na pria podawac Odpowiedz Link
maria421 Re: a) ani ja sie nie bije ani nikogo nie bije 20.08.07, 14:17 ggigus napisała: > b) o awanturce mi, zlotko, nie franzol, tylko popatrz, co jecki wypisuje innym > osobom, takze mnie > c) postow napisanych przez jeckiego i jego trollowate pochodne z uwagi na zasad > y > dobrego wychowania nie bede ci nawet na pria podawac I taka Twoja prywatna opinia o Jeckim ma usprawiedliwic fakt, ze zupelnie nie zrozumialas jego postu? Odpowiedz Link
ggigus nie o rozumienie postu chodzi, mario 20.08.07, 20:49 mozesz przeczytac wymiane zdan, ZANIM zaczniesz dyskusje? aha, no i teraz polecimy zapewne na tematy osobiste nie zrozumialas postow, przyswoj sobie fakty, czytaj naglowki itepe - pare luznych cytatow, znanych ci, mario wiec dalsza dyskusje - o ile uznam ja za konieczna - w mojej gestii przeniose na priva pozdrowka Odpowiedz Link
neeetka ale i owszem, chodzi o 20.08.07, 20:56 to , ze u nas nie mowilo sie frandzol (mysle o ulicy, nie o moim domu) tylko fandzol. cyt :b) o awanturce mi, zlotko, nie franzol, ))) no wiec chodzi mi o to, jak w koncu ma byc, bo mi sie to slowko podoba. Pozdrawiam serdecznie i na priv nie zapraszam, bo mi poczta ciagle szwankuje ,a wolalabym uniknac podejrzenia o unikanie niezmiernie waznych tematow. Odpowiedz Link
maria421 Re: nie o rozumienie postu chodzi, mario 21.08.07, 09:22 Gigus, przeczytaj sama jeszcze raz: 1) Post Jeckiego znam magnusa, Autor: jecki.p☺ 20.08.07, 12:14 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz ktory powinien sie doksztalcac... :-) - Helmut Schmidt - populista ??? a nawet: - Helmut Kohl, przylaczajacy NRD (pod pretekstem, ze tak nakazuje ustawa zasadnicza) i wprowadzajacy EURO wbrew wyraznej woli spoleczenstwa - populista ??? przyklady mozna by mnozyc. --------------- Jecki podaje przyklady politykow ktorzy NIE byli populistami. Na co Ty wtracasz 3 grosze pouczajac Jeckiego: jecki, podane przez ciebie przyklady NIE Autor: ggigus☺ 20.08.07, 12:32 Dodaj do ulubionych Odpowiedz dotycza populizmu chyba ty powinienes sie doksztalcic. i nie tylko doksztalcic, tak na marginesie. populizm: popieranie lub lansowanie idei, zamierzeń, głównie politycznych i ekonomicznych, zgodnych z oczekiwaniami większości społeczeństwa w celu uzyskania jego poparcia i zdobycia wpływów lub władzy ------------------- Teraz znowu , nie potrafiac sie przyznac do pomylki, mowisz ze to ja nie rozumiem postow:-) Jecki ma racje piszac do mnie "NIE WARTO" :-) Odpowiedz Link