daisymarcin 08.11.07, 12:52 Czy ktos wie ile sie czeka na rozwod w polsce.Malzenstwo bezdzietne zadnego podzialu majatku itp aa i za porozumieniem stron..Z gory dzieki.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: rozwod w polsce 08.11.07, 13:01 Jak dobrze pojdzie to pare miesiecy (silny argument, ze jedno z malzonkow jest w nowym zwiazku, oczekujacym potomka). Nie ma przymusu adwokackiego (inaczej niz w De). Ale jak traficie na opieszaly sad, to i 2 lata moze trwac:(. Wlasciwy jest sad okregowy ostatniego miejsca zamieszkania jednego z malzonkow. Odpowiedz Link
daisymarcin Re: rozwod w polsce 08.11.07, 15:09 Spoko dzieki ale ja napisalam pozew za porozumieniem stron a moj maz go zaniesie w swoim imieniu bo to trzeba osobiscie a ja nie bede jechac aby zaniesc papierek 600km.Takze on sie na to zgodzil tylko teraz lepiej taki pozew zaniesc czy napisac nowy ze jestem w ciazy z innym i potrzebuje rozwodu a wtedy to napewno ja bede musiala wszystkie koszta pokrywac... Odpowiedz Link
mc_dortmund Re: rozwod w polsce 08.11.07, 19:55 za porozumieniem stron i bez dzieci daja rozwod na pierwszym posiedzeniu.. jestes w ciazy pozamalzenskiej? no to nie bedzie tak prosto.. wg.prawa to dziecko jest dzieckiem Twojego meza a to komplikuje sprawy rozwodu,najpierw nalezy ustalic prawnie ojcostwo a dokladniej wystapic przeciwko Twojemu mezowi,ze to nie jest jego dziecko i dopiero po uzyskaniu orzeczenia sadowego mozecie otrzymac rozwod. Odpowiedz Link