Dodaj do ulubionych

Jak wrócić?

27.04.03, 12:08
Witam serdecznie. Mam problem polegający na tym, że chciałbym wrócić do
żeglarstwa po ponad dziesiecioletniej przerwie. Posiadam patent sternika
jachtowego wydany w połowie lat 80-tych. W swojej "karierze" zaliczyłem kilka
lub kilkanaście rejsów po Wielkich Jeziorach Mazurskich ostatni raz w czasie
puczu Janajewa w Rosji to znaczy w 1991 roku - czyli bardzo dawno. Mam
zaliczony rejs po Bałtyku - udział w tzw Małej Operacji Żagiel w 1987 roku.
Ostatni raz prowadziłem łódkę Omega z kabiną na jeziorze Międzybrodzkim w
1993 roku. Od tego czasu praktycznie żadnych kontaktów z żeglarstwem.
Chciałbym wrócić do czynnego uprawiania i zachęcić dzieci. Nie wiem jednak
czy mój patent jest ważny? Czy powinienem się zapisać do jakiegoś klubu?
Obserwuj wątek
    • roody102 Re: Jak wrócić? 27.04.03, 13:12
      Umiesz zeglowac?
      To olej ten papier. Nikt tak naprawde nie wie co jest wazne a co nie w tym
      burdelu w PZZ, wiec jak ktos bedzie glosowal, to po prostu uaprcie przekonuj,
      ze mowili Ci, ze jest wazny. Albo idz do PZZ i zostaw tam pewnie ze 150 pln za
      wymiane jednej niewiele wartej tekturki na druga.

Roody

"Oddychasz warszawskim powietrzem
      To zupelnie tak jak ja"
      Partia.
      • prymityw_z_polski Re: Jak wrócić? 27.04.03, 14:59
        bardzo madra odpowiedz. Kup zaglowke (albo wynajmij) i po jednym weekemdzie
        bedziesz ekspertem lepszym od tych wokol ciebie. Zwiazki wszelkiego rodzaju, na
        calym swiecie, nie wylaczajac zeglarskiego, sa wszedzie towarzystwem wzajemnej
        adoracji. Jak masz szmal to beda tak wokol ciebie tanczyli az cie w cos wrobia.

Z tego co tobie czytam to jestes wielkiej klasy specjalista na wodzie. Kup
        jakas ksiazeczke i poczytaj. Porob sobie troche wezlow. A rufe i tak zawsze
        spieprzysz.
        • roody102 Re: Jak wrócić? 27.04.03, 19:03
          Musze Ci powiedziec, ze jakosc zdan, jakie budujesz znakomicie koresponduje z
          Twoimi nickiem. Domyslam sie, ze to nie jest zbieg okolicznosci. Gdy juz
          zmienisz nick i, co za tym, a raczej przed tym, idzie, jakosc wypowiedzi na
          tyle, zeby dalo sie zrozumiec o co Ci wlasciwie chodzi, to chetnie pogadam. Na
          razie sie nie podejme.

Roody

"Oddychasz warszawskim powietrzem
          To zupelnie tak jak ja"
          Partia.
          • prymityw_z_honolulu roody102, milo mi usyszec zeglarza pederasty! 27.04.03, 23:55
            roody102 napisał:

> Musze Ci powiedziec, ze jakosc zdan, jakie budujesz znakomicie koresponduje z
            > Twoimi nickiem. Domyslam sie, ze to nie jest zbieg okolicznosci. Gdy juz
            > zmienisz nick i, co za tym, a raczej przed tym, idzie, jakosc wypowiedzi na
            > tyle, zeby dalo sie zrozumiec o co Ci wlasciwie chodzi, to chetnie pogadam.
            Na
            > razie sie nie podejme.
            >
            > Roody
            > ___________
            >

Odwal sie nicka bo ciebie to nikt nie pyta o opinie. Masz jednak racje, ze nie
            jest to zbieg okolicznosci. Ale na razie, 'co za tym idzie', zycze ci
            przyjemnego szukania nastepnej 'dziewczynki' wsrod klanu zeglarzy. Wracaj na
            forumody102 zawiazuja zwiazki homoseksualne co wiac po jego wystepach na forum
            mezczyzna i erotyka.

Rudy, mnie to nie przeszkadza co ty robisz - to sie nazywa teraz 'tolerancja',
            ale ja takiego zachowania nie akceptuje i brzydze sie tym! Z pogarda odwracam
            sie od takich jak ty na ulicy a czasem i nawet psem poszczuje.
            > "Oddychasz warszawskim powietrzem
            > To zupelnie tak jak ja"
            > Partia.
            • leosia wez... i wyplyn na szerokie wody 28.04.03, 02:18
              jestem w USA
              wypozyczylem zaglowke Cataline 25 - takie plywadelko z
              kuchnia
              pokojem goscinnym
              Wc z prysznicem
              spanko dla 7 osob.
              Pokazuje te swoje patenty z Polski-
              • zdzicha Re: wez... i wyplyn na szerokie wody 28.04.03, 03:40
                To zalezy nie tylko do kraju, ale tez od wielu zmiennych czynnikow. jednym
                porcie dadza ci lajbe bez mrugniecia okiem, po drugiej stronie zatoki najpierw
                beda chcieli sprawdzic, czy sobie radzisz z tymi wszystkimi sznurkami, a w
                trzecim kaza ci zaplacic wysokie ubezieczenie jezeli nie wykazesz sie
                wystarczajacymi umiejetnosciami.
    • bbr Re: Jak wrócić? 06.05.03, 10:44
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka