yula 01.03.10, 20:03 Czy któreś z waszych dzieci brało ten lek? Dziś mój synek dostał go, podobno ma pomóc w koncentracji. Opinie które znalazłam w większości nie są pozytywne i sama nie wiem co robić :/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rohatyna Re: depakine chronosphere 04.03.10, 15:22 Dziwię się trochę ponieważ depakina jest typowym lekiem na padaczkę. Nie słyszałam aby podawano ją na wzmożenie koncentracji.koncentrację wzmaga np. concerta, rithaline, ale to leki na różową receptę- narkotyczne, podawane przy ADHD.Pozdrawiam Odpowiedz Link
mamuska880 Re: depakine chronosphere 26.03.10, 22:00 mój młody brał depakine chrono 300 chyba. ale dawała efekty jakies tylko na poczatku. teraz mamy inne leki. Odpowiedz Link
yula Re: depakine chronosphere 25.07.10, 02:21 Niedawno zaczęliśmy podawać tą depakinę Jak na razie jedynym efektem są problemy z pójściem spać wieczorem. Ale podobno może tak być (pobudzenie) w okresie wprowadzania. Jeszcze nie doszliśmy do pełnej dawki. U nas podobnie ma być na wyciszenie i rozwój mowy. Tyle że z tym rozwojem mowy to nie za bardzo wiem co. Jeśli wymowa i zanik jąkania które chyba jest spowodowane tym że wypowiadanie nie nadąża za myślami- to tak. Ale słownictwo i budowa zdań to u niego ponad wiek , co raczej jest normą u ZA. Zobaczymy. Na początku września mamy iść na kontrolę. am nadzieje że będą jakieś efekty. Odpowiedz Link
marychna31 Re: depakine chronosphere 25.07.10, 18:31 spróbuj może podawanie tego leku skonsultować z innym psychiatra/neurologiem (nie wiem jaki lekarz go zapisał). Warto w takich przypadkach poznać opinie specjalistów z różnych źródeł. Odpowiedz Link
yula Re: depakine chronosphere 25.07.10, 23:01 Z kim skonsultować? Mieszkamy 30 km od wrocławia i nie mogę jeździć po całym mieście szukając lekarza. Nie wiem gdzie sie zwrócić. Próbowałam szukać na forach czy kogoś polecą ale guzik :/ Odpowiedz Link
marychna31 Re: depakine chronosphere 26.07.10, 09:58 Jestem z Poznania i tutaj mogłabym kogos polecić, we Wrocławiu nie znam nikogo.Wiem jednakże, że są tu osoby z Twoich okolic i na pewno Ci pomogą:)- tylko jak nie zauważą Twojego watku to załóż osobny z pytaniem. ja na razie znalazłam cos takiego: forum.gazeta.pl/forum/w,10034,87455665,,Gdzie_diagnozowac_autyzm_we_Wroclawiu_.html?v=2 Odpowiedz Link