Dodaj do ulubionych

Filharmonia

02.01.11, 21:38
Od dawna chodzi mi po glowie mysl, zeby sie z mlodym przejsc do filharmonii. W ogole chodzi mi po glowie, zeby sie z nim przejsc gdziekolwiek, ale kino jak na razie odpada efektow dolby sourround moglby nie zdzierzyc, poza tym on moglby sie skupic na fabule gora 5 minut, teatr chyba tez nie za bardzo - przedszkolne teatrzyki to byla raczej trauma, ale filharmonia moglaby przejsc. Mlody muzyke powazna lubi, orkiestre kiedys widzial i slyszal przy okazji wizyty w jednym z biurowcow i nawet mu sie podobalo, a w naszej warszawskiej filharmonii sa co kilka tygodni koncerty dla dzieci. No i wlasnie tak siedze i sie zastanawiam rezerwowac bilety, nie rezerwowac... 9 stycznia jest najblizszy koncert dla dzieci, wyglada ciekawie...boje sie troche o te jego uszy, choc tak na codzien po nadwrazliwosci nie ma sladu, jednak taki koncert na duzej sali z duza orkiestra to moze byc przezycie.
Macie jakies doswiadczenia? Lepiej rezerwowac bilety gdzies z boku, zeby w razie czego wyjsc?
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Filharmonia 03.01.11, 11:38
      Zarezerwuj bilety w takim miejscu, zeby latwo bylo wyjsc. Osobiscie z tego co widze, najlpiej u nas sprawdzaja sie miejsca albo z przodu, albo w pierwszym rzedzie na balkonie, albo tuz za przejsciem. Po pierwsze, nikt wtedy mlodemu nic nie zaslania, po drugie, nie widzi przed nosem tlumow i nie mamy poczucia tloku;) Zarezerwowalabym bilet, ale nastaw sie na to,z e nawet 15 minut wysiedziane na oncercie to sukces;) Jak nie pojdziesz, to nie bedziesz wiedziec, czy dziecku spasi czy nie. My uwielbiamy teatr, koncerty, mimo,z e muzyke klasyczna z mlodym kochamy, dla urwisa sa trudniejsze, trudniej mu sie skupic na jednym rodzaju bodzcow. Za to balety , musicale to u nas strzal w 10. W Nowy Rok bylam z mlodym na Jeziorze Labedzim Czajkowskiego. 2,5 godziny z 15 minutowa przerwa! Muzyke mlody znal, uwielbia ja, wysiedzial bez wiekszych problemow, choc widze, ze raczej zywsze kawalki latwiej odbiera, rok temu bylismy na Dziadku do Orzechow, caly czas mu sie pychol smial od ucha do ucha. Teraz ciut za bardzo pochlanialy go imiona , rozpraszalo go,z e nie mogl zapamietac Zygfryda, ale i tak wyjscie uwazam za sukces.
      • iska2009 Re: Filharmonia 03.01.11, 11:58
        Dzieki tijgertje :)
        Waham sie tylko, czy zaczac od duzej sali czy od kameralnej, na duzej bardziej podoba mi sie repertuar, na malej z kolei to ze jest ..mala i mniejsza orkiestra i wszystko bardziej do ogarniecia. W kazdym razie chyba sie zdecyduje, a nuz zaskoczy :)
    • sirfranciscourtney Re: Filharmonia 21.05.15, 02:36
      Też miałem zabrać dziecko do filharmonii
      ja najbliżej mam do śląskiej
      prczzytałem ostatnio , ż jakiś jubileusz mają
      luksusportal.pl/pl/sztuka-i-rozrywka/prezentacje/filharmonia-slaska
      problem w tym, że się dzieciak nie kwapi do tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka