komi1911
15.04.11, 08:26
Witam chciałabym zasiegnąć opini na tamet w jaki sposób bawią się wasi synowie,chodzi mi o zabawy np samochodami,moj 2,5 letni synek lubi je ustawiać w rządku czy to od razu objaw autyzmu??? Co jest takiego dziwnego w tej zabawie? powiem może w skrócie jak to u nas wygląda,otóż synek lubi właśnie ustawiać auta w rządku,lubi bawić sie nimi w taki sposo że kładzie głowe na podłodze i szura nią,nie jest tak ze robi to wciąż ale robi,bawi się wszystkim,lubi hustawke,klocki,przeglada książeczki lecz nie zatrzymuje się na żadnym obrazku dłużej,wydaje mi śie normalyn dziekiem,fakt nie przepada za kontaktem wzrokowym ale ja mając 25 lat tez nie lubie za bardzo kontaktu wzrokowego,nie mówi ale czy to też już od razu autyzm? znam wiele dzieci które w tym wieku też nie mówią,zaczynam sie zastanawiać czy wszystko teraz co nie tak to autuzm? czy powinnma świrować?>?>? mamy jeszcze młodszego synka 11 miesięcy i był chyba dużym przezyciem dla naszego 3-latka,omijał go zawsze,traktował tak jagby go nie było,teraz widzę iż częściej już spogląda na niego,podaje zabawke itp,czy teraz jest jakas moda na autyzm? i kazde dziecko które nie robi wszystkich czynności książkowych traktowany jest od razu jako dziecko autystyczne???nie wskazuje tez paluszkiem jak cos chce natomiast kiedy liczy po swojemu wskazuje na daną rzecz