Dodaj do ulubionych

Leczenie Candidi

11.02.13, 22:30
Witam. Niedawno odebrałam wyniki synka i wyszło nam +++ :(
jest juz w trakcie leczenia ichciałam was zapytać o opinie na temat lekarstw, które najlepiej działały na wasze dzieci i po których nie było nawrotu grzybka. Czy robiłyście badania z kału czy z krwi? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamakacperka11 Re: Leczenie Candidi 12.02.13, 07:49
      My leczyliśmy Nystatyną i Fluokonazolem.
      Obydwa nie wytępiły grzyba niestety; po fluokonazolu doszło do czasowego uszkodzenia wątroby dlatego teraznie stosujemy nic poza nie dokarmianiem tego świństwa cukrami.
      Badania robiliśmy z kału.
    • niunia_mamunia Re: Leczenie Candidi 12.02.13, 08:40
      Witaj, my mieliśmy taką samą sytuację. Najlepiej zrobić antybiogram albo mykogram, aby sprawdzić na co grzyb jest wrażliwy. My mieliśmy przepisaną Nystatynę, ale na razie się wstrzymaliśmy i próbujemy grzyba wytępić dietą bezcukrową i probiotykami.
      A badania robiliśmy z kupki
      • kat198 Re: Leczenie Candidi 15.02.13, 21:50
        Razem z wynikiem dostałam informację na co grzyb jest wrażliwy, prawie na wszystko. To nasze pierwsze podejście do leczenia grzyba dlatego zastanawiam się czy nystatyna pomaga.
        • nefret_ete Re: Leczenie Candidi 15.02.13, 22:05
          nystatyna pomoże, ale czy wytępi grzyba na zawsze? nie wiem. U nas flukonazol, 3 mce drastycznej diety,potwierdzone badaniami, że grzyb zniknął, ale na parę miesięcy , potem znowu powracał kilka razy, mimo braku antybiotyków, diety bezmlecznej, bezcukrowej. Wydaje mi się, że z wiekiem jest lepiej. Rzadziej powraca.
          • kat198 Re: Leczenie Candidi 16.02.13, 21:46
            Czy po podawaniu nystatyny lub flukonazolu podawaliście probiotyki? my mamy tak zrobić, najpierw nystatyna potem, probioty, potem drugi probiotyk i do tego dieta bezcukrowa przez cały czas leczenia. Mieliście tak?
            • mikkoevi Re: Leczenie Candidi 17.02.13, 04:42
              Nystatyna i podobne to tylko rzeczy na pierwszy rzut. Ogromnie ważna jest dieta. Trzeba pamiętac że grzyb wraca. U nas fajnie sprawdza się zawsze citrosept.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka