Dodaj do ulubionych

Odpieluchowanie

21.04.13, 16:37
Witajcie,
Tym razem ja mam pytanie.
Wszyscy terapeuci Tymka, pracownicy przedszkola do którego moze trafić we wrześniu jak i cala rodzina suszą mi głowę o pieluchy.
Ja mam wrażenie że Maly nic a nic nie kuma w temacie tym bardziej że nie przeszkadza mu siedzenie zasikanym po pachy a nocnik jest aktualnie najlepszym kapeluszem świata.
Jakieś pomysły dla facecika bez komunikacji?
Obserwuj wątek
    • kaskax25 Re: Odpieluchowanie 21.04.13, 18:07
      Nam tez zdawalo sie ze maly nic nie kuma i ze to za wczesnie. Przedszkole jednak bylo innego zdania. Zdejmowali mu pieluszke a gdy sie zsikal zaraz przebierali zeby czul roznice miedzy sucho mokro. Postanowilam isc ich sladem. Zdejmowalam, przebieralam, nie pozwalalam chodzic w mokrym. No i ledwo uwierzyc moglam bo przez jeden weekend jakby natychmiast zakumal ze bez pieluchy lepiej. Udalo sie nam zalapac moment zeby wysikal sie do wc. Gdy tylko zobaczyl ze tak mozna i tak wygodniej, od dnia porzucil pieluszki. I owszem czasem zdarzaly sie jeszcze wpadki ale coraz rzadsze. Dzis juz ponad miesiac sukces maly jest calkowicie odpieluchowany, ma 3 lata i 8 miesiecy.
      • kaskax25 Re: Odpieluchowanie 21.04.13, 18:08
        zapomialam dodac ze Milosz nie mowi a mimo to potrafi zakomunikowac ze chce siusiu i kupke
        • majaaleksandra Re: Odpieluchowanie 21.04.13, 18:27
          A kiedy odpieluchowany?
          3,8 l to całkiem inny ludzik niż 2,5l jak Maly.
          • alcia555 Re: Odpieluchowanie 21.04.13, 19:48
            Moje dzieciaki obydwoje pożegnali pieluszki córa gdy miała 3,5 ,a syn 3latka ,wcześniej nie chcieli nic nie pomogło robili do majtek nie przeszkadzało im to.Dziecko musi dorosnąć do chodzenia bez pieluchy
    • yula Re: Odpieluchowanie 24.04.13, 01:38
      2,5 jak jeszcze mu nie przeszkadza to mi sie wydaję ze za wcześnie. Ja swojego próbowałam w tym wieku, zero reakcji, mokre, brudne nie przeszkadza mu. Za pół roku przed 3-cimi urodzinami kolejna próba i całkowity sukces.
    • tijgertje Re: Odpieluchowanie 24.04.13, 08:27
      Ja od 2, urodzin probowala, odpieluchowywac na rozne sposoby, niestety nic z tego. 2 miesiace przed 4, urodzinami kazal sobie zdjac ta glupia pieluche i odpieluchowal sie sam. 2,5 roku to wczesnie. U nas zdrowe dzieci w wiekszosci odpieluchowuja sie w okolicach 3 lat, z tym, ze nikt ich nie sadza na nocniku na sile. Mysle, ze przesadzaja, w tym wieku, zwlaszcza przy zaburzeniach SI faktycznie ma prawo jeszcze nie kumac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka