Dodaj do ulubionych

terapia Warszawa

03.07.13, 15:01
Poszukuje terapii w dla dziecka 2 letniego ze zdiagnozowanym autyzmem dziecięcym. Temat jest dla mnie świeży, ośrodków prywatnych i fundacji z ofertą płatnych zajęć ogrom, a na terapię refundowaną przez NFZ w chwili obecnej nie mam szans.
Dlatego proszę o polecenie konkretnych miejsc i terapeutów, ewentualnie doradzenie które ośrodki omijać z daleka.
Obserwuj wątek
    • hansana Re: terapia Warszawa 04.07.13, 22:46
      Dlaczego nie masz szans na terapie na nfz? Masz orzeczenie o niepełnosprawności?
      jaka czesc Warszawy Cię interesuje?
      poczatki są trudne, ale dobra terapia ro wazna rzecz. Sprawdz gdzie w Twojej okolicy mozesz skorzystać z wwr, zglos sie na policja i do krasnala na Tarchominie ( to nfz).
      miejs terapii jest coraz wiecej. Ja dwa lata temu bylam w podobnej sytuacji- dziecko 2 latka, diagnoza i wakacje, gdzie wiele ośrodków kaze czekać do września. My w rozpaczy trafiliśmy nieszczęśliwie na promitis- wyznaczyli nam jako pierwsi termin. To byla porazka.
      napisz jaka czesc warszawy cię interesuje, napewno jest wiele miejsc do polecenia.
      • madziulec Re: terapia Warszawa 05.07.13, 11:06
        A co na policji mogą zrobić :))))))????
        • hansana Re: terapia Warszawa 08.07.13, 20:33
          😊😉
    • elipsa.22 Re: terapia Warszawa 04.07.13, 23:03
      Ja odradzam Sotis. Chyba najwyższe ceny w Warszawie, wręcz kosmiczne i niestety zupełnie nieadekwatne do poziomu terapii. Dużo dobrego słyszałam o Pilickiej, ale nie mogę potwierdzić, bo my, póki co, czekamy w kolejce...
    • tata.po.30 Re: terapia Warszawa 05.07.13, 10:10
      Ile osób, tyle opinii. My chodziliśmy do Synergisu. Dużo dobrego zrobili dla Szkraba.
    • gosia268 Re: terapia Warszawa 05.07.13, 17:09
      Ja również odradzam Sotis i Promitis!! Jak do tej pory najwięcej dobrego i efektów namacalnych mamy od Mądrych Główek :)
      • kap1 Re: terapia Warszawa 08.07.13, 20:29
        Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
        Do Krasnala nie przyjmują nowych dzieci. Na Pilickiej jesteśmy w kolejce oczekujących. Umówiłam się na rozmowę w Sotisie ale ceny porażają i widzę, że odradzacie.
        Syn był diagnozowany w Synapsis, ale tam nie mają miejsc na terapię.

Orzeczenia jeszcze nie zrobiliśmy. Dopiero jutro odbieram diagnozę

Jestem z Wilanowa ale na dobrą terapię mogę dojeżdżać na drugi koniec Warszawy.
        Macie może jakieś doświadczenia z fundacją Krok po kroku albo Scolarem? To znalazłam najbliżej.

Dziękuję
        • hansana Re: terapia Warszawa 08.07.13, 20:43
          Krok po kroku raczej ok, trochę zależy na kogo trafisz bo maja wielu niedoświadczonych terapeutów, no i raczej z tych droższych są, ale jakiś nadzór merytoryczny jest nad terapia. Byla tam kiedyś swietna kobieta. Na imie miala Iwanna, ale ona chyba nie prowadzi terapii.
          Ja mogę Ci polecic Asystę (asysta.org.pl). I oni nie prowadza terapii behawioralnej ( jej elementy da ale nie jest to taka klasyczna behawioralna). Slyszalam tez bardzo dobre opinie na temat ośrodka"malymi krokami". To dla odmiany gdzieś na dalekiej ochocie chyba ale nie wiem jska metoda pracuja, bo zanim do nich dotarłam to juz znalazlam terapie gdzieś indziej i to za daleko dla nas.
          • triss21 Re: terapia Warszawa 09.07.13, 00:21
            Ja po 6 latach terapii z CWI Krok po Kroku mogę ich polecić z czystym sumieniem. Początkowo to było 12 h terapii tygodniowo, do rozpoczęcia szkoły, przez I i II klasę po 3 h - omówienie tematów ze szkoły.
            • tylkocafe Re: terapia Warszawa 10.07.13, 20:24
              wpisz w google:
              fundacja Silentio,Ursynów
              osrodek Amicus,przy placu Wilsona
              Mały Człowiek,tu znajdziesz terapeutki z Krok po kroku :)a ceny niższe

Sprawdzaj strone Krok po kroku,rok temu mieli dofinansowanie z Pfronu i mój mały dostał sie na 3miesięczną terapię
            • ma_magdama Re: terapia Warszawa 08.10.13, 15:22
              Witam,
              Ja zabrałam moje dziecko z CWI, po pierwsze ze względu na wysokie ceny, a po drugie, że tam nikt tego nie kontroluje już teraz (na program dla dziecka czekała 3 miesiące!!!). Większość terapeutek nie ma w ogóle doświadczenia... Przeniosłam dziecko do Ośrodka Mały Człowiek, mają "normalne" ceny i bardzo dobrych specjalistów. Teraz mają jakieś dni otwarte, możecie sobie sprawdzić na ich stronie.
      • hicksowa Re: terapia Warszawa 08.10.13, 19:51
        Co z tym Promitisem było nie tak? Syn zaczął tam TUS i ciekawa jestem opinii innych osób.
        • drop.s18 Re: terapia Warszawa 09.10.13, 20:55
          ja chodzę na WWR na elektoralną w centrum, niedaleko placu bankowego, przyjmują dzieci od 2. roku życia, zadzwoń i się dopytaj (jak nie młodsze, sądząc po wyglądzie). ja czekałam 2 miesiące, więc bez tragedii, czasem prywatnie się dłużej czeka
          p.s. na nfz)))))
    • michmo Re: terapia Warszawa 12.10.13, 23:38
      Jeżeli nie NFZ to może fundacja SCOLAR. Trwa właśnie nabór dla maluchów do projektu "Świat na wyciągnięcie ręki". Jeżeli masz już orzeczenie to terapia z tego projektu jest refundowana z PFRON. Moja Córeczka jest w trakcie rekrutacji do projektu.
      scolar.pl/?page_id=1802

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka