fik.sum.dyr 10.03.14, 05:53 Związek szczepień z autyzmem udowodniony! www.prweb.com/releases/ASOT/Thimerosal/prweb11598819.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.o.v Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 10.03.14, 09:00 faktydlazdrowia.pl/dlaczego-obecnie-juz-1-na-50-dzieci-cierpi-na-autyzm-alarmujace-fakty/ Na to tez warto zerknąć Odpowiedz Link
marychna31 szalenie wiarygodny artykuł 11.03.14, 08:49 Szczególnie ten fragment o wyleczeniu z autyzmu syna pani doktor Natashy Campbell-McBride. To juz wiemy, kto w tym roku dostanie Nobla z medycyny!!! Hurrra! Odpowiedz Link
fik.sum.dyr a raporty samego CDC 11.03.14, 09:06 też są niewiarygodne? CDC, podobnie jak FDA, to agencja publiczna Odpowiedz Link
marychna31 Re: a raporty samego CDC 12.03.14, 14:08 TVN? Ten co lansował Radomską, wielbicielkę antywacków, leczącą a autyzmu za pomocą rosołu? Odpowiedz Link
marychna31 Tu masz komentarz do raportu 12.03.14, 14:02 blogdebart.pl/2014/03/12/doktor-jaskowski-znowu-nadaje/ Odpowiedz Link
nefret_ete Re: Tu masz komentarz do raportu 12.03.14, 14:17 łomatko! za długie! możesz streścić... Odpowiedz Link
marychna31 Stanowisko i wyjaśnienie Centers for Disease Contr 12.03.14, 18:58 Stanowisko i wyjaśnienie Centers for Disease Control and Prevention dotyczące hipotetycznego związku tiomersalu w szczepionkach z autyzmem Tu krótko i na temat: www.mp.pl/szczepienia/specjalne/show.html?id=98391 Odpowiedz Link
majowa23 Re: Stanowisko i wyjaśnienie Centers for Disease 12.03.14, 19:28 A teraz przeczytaj stopkę strony - partner GlaxoSmithKline...i wszystko jasne. Odpowiedz Link
nefret_ete Re: Stanowisko i wyjaśnienie Centers for Disease 12.03.14, 19:35 to jedna rzecz. a drugi temat, który byłby dla mnie istotny to raport z badań nad działaniami niepożądanymi po podaniu szczepionki u dzieci z zaburzeniami ośrodkowego układu nerwowego. Odpowiedz Link
madziulec Re: Stanowisko i wyjaśnienie Centers for Disease 12.03.14, 19:35 No i co z tego? Powiedz mi tak szczerze (tylko prosze Cię nie oszukuj) czy NIGDY ale to PRZENIGDY w świecie nie wzięłaś tabletki od bólu głowy, aspiryny, nurofenu czy czegoś przeciwgoraczkowego dla dziecka? Czy nie uzyłaś kremu do twarzy, toniku, pasty do zębów, żelu do mycia, proszku do prania? A może uzywałaś babyhaler? Oilatum? Physiogel??? (specjalnie podaję te 3 nazwy handlowe, bo sa jednego producenta) Odpowiedz Link
nefret_ete Re: Stanowisko i wyjaśnienie Centers for Disease 12.03.14, 19:49 te preparaty nie zawierają Thimerosal, w o ten składnik chodzi. Odpowiedz Link
majowa23 Re: Stanowisko i wyjaśnienie Centers for Disease 12.03.14, 19:58 madziulec napisała: > A może uzywałaś babyhaler? Oilatum? Physiogel??? (specjalnie podaję te 3 nazwy > handlowe, bo sa jednego producenta) Nie, nie używałam, dwie z tych nazw pierwszy raz widzę, o Oilatum słyszałam, bo mocno reklamowany. Środki na ból głowy biorę w ostateczności, innych leków (jeśli konieczne) i kosmetyków używam. Ale z kolei co to ma do rzeczy? Moim zdaniem to, że partnerem artykułu propagującego szczepienia jest producent szczepionek poważa wiarygodność publikowanych danych. Jest oczywistością, że producentowi szczepionek zależy na obaleniu wszelkich obciążających go badań (niezależnie od tego, czy są prawdziwe czy nie). Odpowiedz Link
drop.s18 Re: Stanowisko i wyjaśnienie Centers for Disease 12.03.14, 20:14 zgadzam się. teoretycznie tiomerosal został wycofany z większości szczepionek, ale jako adiuwant, nadal związki rteci sa w szczepionkach w śladowych ilościach. Wyjatek szczepionka przeciwko grypie (nie wiem dlaczego) p.s. dorzucam artykuł o objawach zatrucia www.allum.pl/choroby/zatrucie-rtecia Odpowiedz Link
madziulec Re: Stanowisko i wyjaśnienie Centers for Disease 12.03.14, 21:18 NaCl jest jest związkiem chloru, piekielnie trującego. Nie wiem, przyznaje się do mojej strasznej niewiedzy, czy rzeczywiście wszystkie związki rtęci sa trujące, czy też może jest tak jak z powyżej przytoczonym przeze mnie związkiem chloru Odpowiedz Link
madziulec Re: Stanowisko i wyjaśnienie Centers for Disease 12.03.14, 21:09 Bo jednak producent szczepionek nie pasuje Ci tylko jako producent szczepionek. Jako producent rutinoscorbinu (nooo) juz pewnie Ci by pasował :) Podobnie z innymi rzeczami. Jeśli stosujemy chemię to nam pasują koncerny chemiczne. Jako producenci czegos tam innego - wieszamy na nich psy. Więc - plizka.. nie bądź hipokrytka :P Odpowiedz Link
emka_waw Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 10.03.14, 09:34 A mój syn pierwsze objawy autyzmu miał jeszcze w pierwszym roku życia! Przed najbardziej obciążającymi szczepionkami! Związek szczepionek z autyzmem obalony! Prawda, że oba stwierdzenia brzmią jednakowo prawdopodobnie? Odpowiedz Link
eraz-lilipop Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 10.03.14, 10:25 Moj synek objawy rowniez mial przed roczkiem.Ale regres zaliczyl po szczepieniu. Czeka nas jeszcze jedno szczepienie i prawde powiedziawszy boje sie go bardzo. Odpowiedz Link
mamaniezwyklegochlopczyka Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 10.03.14, 10:36 Szczepionki moga wywolywac tzw autyzm regresyjny czyli wtedy jak dziecko traci nabyte umiejetnosci. Wyzej piszecie o autyzmie wrodzonym, czyli prawdopodobnie dzieci juz sie z nim urodzily. Odpowiedz Link
eraz-lilipop Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 10.03.14, 12:43 Moj byl szczepiony w pierwszej dobie zycia, tak jak wiekszosc.Czy autyzm ma wrodzony moglabym powiedziec gdyby nie byl szczepiony wcale a objawy i tak by mial. Po szczepieniu Mmr i Pcv i Hib ( wszystkie mial jednego dnia) mial regres, stracil niektore nabyte umiejetnosci , zaczal sie zawieszac i kontakt wzrokowy oraz rozwoj spoleczny runal. Od regresu minelo pol roku, nadrobil to co umial , mamy caly czas progres, ale kontakt spoleczny i kontakt wzrokowy jest mocno zaburzony. Przed szczepieniami w felernym dniu mialam duze obawy, jednak wtedy nie zaglebialam sie w temat i dalam sie przekonac na zaszczepienie.Teraz jakbym miala jeszcze raz szczepic to po pierwsze nie dalabym wszystkich trzech szczepien na raz . Odpowiedz Link
agusia.24 Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 10.03.14, 14:24 ja tak samo, teraz bym nie szczepiła wszystkim na raz, miałam wątpliwości bo jako 3 msc niemowlę mieliśmy już jakieś problemy, mieliśmy rehabilitacje i "opiekę' neurologa, ale zaufałam lekarzowi i to był błąd nie wiem czy jest związek, nie znam się na tym więc nie będę się wypowiadać, napiszę tylko, że po każdej kolejnej dawce szczepionki skojarzonej u mojego dziecka pojawiało się coraz więcej dziwnych rzeczy, a po pierwszej dawce, z dnia na dzień stracił apetyt na dokładnie pół roku, karmienie go to była gehenna, ale nie wiem czy to ma związek, jeśli już to był tylko czynnik zapalny, który "uwolnił" autyzm, bo moje dziecko wydawało mi się inne już od dnia porody, kiedy pierwszy raz mi go przyniesiono, czułam, że coś jest nie tak, ale wtedy nie potrafiłam tego zdefiniować Odpowiedz Link
p.o.v Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 10.03.14, 10:40 Jedna z bardziej obciążających szczepionek to wzwb w pierwszej dobie życia - podobnie gruźlica. Rozumiem ze Twoje dziecko pominelo te szczepionki ? Odpowiedz Link
drop.s18 Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 10.03.14, 17:57 Ja mam trochę inne zdanie, coś jest w tych szczepieniach. Oglądałam ostatnio dokument i jeden z naukowców robił badania na myszach, podawał im glin (aluminium) w odstępach takich jak u dzieci i dopiero po którejś dawce pojawiły się zaburzenia neurologiczne. I moim zdaniem coś w tym jest, że te dawki się kumulują i dopiero w pewnym momencie daja objawy, być może MMR dopełnia/przewyższa możliwości oczyszczenia organizmu. Brak jest 100% dowodów czy tak czy nie, a czy dowiemy sie prawdy???? Jestem za teorią, która mówi, że nasze dzieci są wrażliwsze na szczepienia, które indukują objawy autyzmu Odpowiedz Link
drop.s18 Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 10.03.14, 19:29 www.youtube.com/watch?v=ma8x01EJNIE Odpowiedz Link
slonecznyporanek222 Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 11.03.14, 09:00 Ja też jestem przekonana, że te pie...ne szczepionki spowodowały, że moje dziecko jest chore. Tak ja uważam, że TO CHOROBA i nie interesuje mnie, że ktoś się będzie wykłócał, że to nie choroba, tylko zaburzenie, inaczej zbudowany mózg i inne dyrdymały. Gdyby to nie była choroba, to nie żyło by się z nią tak ciężko. Niestety 11 lat temu nie mówiło się jeszcze o szkodliwości szczepionek, a ja idiotka szczepiłam czym tylko się dało. Odpowiedz Link
madziulec Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 11.03.14, 13:10 A jakie szczepionki zawierają ten thimerosal? Odpowiedz Link
lofmitender Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 11.03.14, 13:36 a to o fluorze pewnie znacie... monitorpolski.wordpress.com/2012/01/18/fluor-zabojca-ludzkosci/ Odpowiedz Link
rozalia7 Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 11.03.14, 13:42 Madziulcu wszyscy wiedzą ze uważasz szczepienia za b. bezpieczne !!oglądałaś ten film,czy taki film ,gdzie naukowcy mówią o dowodach na szkodliwość jest zmową przeciwko szczepieniom ?..jesli mówię ,ze po jakimś leku dziecko dostaje biegunki to wtedy lekarz mi wierzy ( bo widzi ....) ale ,jesli mówię ,ze po szczepieniu coś się stało to dlaczego z góry zakłada się ,ze już wtedy rodzic nie ma racji ...Cała sprawa odnosi sie do ilości szczepień ..Obejrzyj uważnie ,bo może nawet wielu rzeczy nie wiesz? i na pewno autyzm nie był 50-lat tak powszechny jak teraz i to nie jest kwestia lepszej diagnostyki ,były to tak rzadkie przypadki Odpowiedz Link
drop.s18 Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 11.03.14, 16:59 www.youtube.com/watch?v=E_VcBEXIzKY Odpowiedz Link
drop.s18 Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 11.03.14, 20:06 www.youtube.com/watch?v=WWFKOHqJr1g wrzucam jeszcze jeden, około 18-tej minuty zaczyna się o szkodliwości aluminium Odpowiedz Link
mamamada wiedzą, mówią, piszą - ale kłamstwo raz puszczone 11.03.14, 20:45 ... w obieg niełatwo wyplenić :-( Zainteresowanym polecam oficjalne, aktualizowane informacje Centers for Disease Control and Prevention i archiwalne informacje podane przez BBC oraz CNN. Odpowiedz Link
mamamada Re: wiedzą, mówią, piszą - u nas też 11.03.14, 20:53 U nas też się coś daje znaleźć na ten temat, chwilę mi zajęło odkopanie tych informacji, trafiłam kiedyś na to oświadczenie Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego, przekopując internet w poszukiwaniu argumentów za i przeciw szczepieniom. Odpowiedz Link
nefret_ete Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 12.03.14, 13:32 marucha.wordpress.com/2014/03/06/zwiazek-szczepien-z-autyzmem-udowodniony/ Odpowiedz Link
marychna31 O udowodnionym związku autzmu ze szczepieniami 12.03.14, 13:58 Polecam;) blogdebart.pl/2014/03/12/doktor-jaskowski-znowu-nadaje/ Odpowiedz Link
drop.s18 Re: O udowodnionym związku autzmu ze szczepieniam 12.03.14, 17:36 mam takie przemyślenia na ten temat. czy wyobrażacie sobie sytuację, że firmy farmaceutyczne przyznaja ze szczepionki szkodzą, a adiuwanty u dzieci z predyspozycjami kumulują się w układzie nerwowym?? przeciez to byłby armagedon, już nikt by się nie zaszczepił, a pozwy zniszczyły by skarby państw, bo w większości państw nie można pozwać firmy farmaceutycznej. Już nie raz w historii było tak że lek po kilkunastu, kilkudziesięciu latach był wycofywany i że wypłacano gigantyczne odszkodowania. to byłby horror dla gospodarki, służby zdrowia. Afera sprzed kilku lat o rakotwórczości aspartamu?? i nic, bo w FDA są dyrektorzy firm produkujący powyższy specyfik i nic. badania są, potwierdzają i dupa. Moim zdaniem jeśli jest takie podejrzenie, że coś jest niebezpieczne, to powinno być wycofane, przebadane jeszcze raz przez NIEZALEZNY zespół badaczy, a nie przez firmy to produkujące. Nie wiem czy słyszeliście, że coraz więcej lekarzy uważa, ze SIDS i zespół potrząsanego niemowlaka, może mieć związek ze szczepieniami Odpowiedz Link
drop.s18 Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 12.03.14, 20:40 www.fda.gov/downloads/biologicsbloodvaccines/vaccines/approvedproducts/ucm101580.pdf strona 11. może powodować autyzm i SIDS Odpowiedz Link
gemmavera Re: wiedzieli ale nie powiedzieli 12.03.14, 21:20 drop.s18 napisał(a): > strona 11. może powodować autyzm i SIDS Gdzie tu jest napisane, że "może powodować autyzm"? Adverse events reported during post-approval use of Tripedia vaccine include idiopathic thrombocytopenic purpura, SIDS, anaphylactic reaction, cellulitis, autism, convulsion/grand mal convulsion, encephalopathy, hypotonia, neuropathy, somnolence and apnea. Events were included in this list because of the seriousness or frequency of reporting. Because these events are reported voluntarily from a population of uncertain size, it is not always possible to reliably estimate their frequencies or to establish a causal relationship to components of Tripedia vaccine. Odpowiedz Link
fik.sum.dyr pink disease (infantile acrodynia) 13.03.14, 10:23 do poczytania, do przemyślenia Odpowiedz Link
mamamada Czy udowodniono związek...? - przekrojowy artykuł 14.03.14, 19:25 na portalu Medycyny praktycznej Czy udowodniono związek między szczepieniami a autyzmem? Nie, ale… Odpowiedz Link