skanki
11.09.16, 21:23
Cześć , choć forum śledzę już długi czas, w końcu postanowiłam do Was dołączyć wraz z moim 3,5 letnim synem , autystykiem :)
Na samym wstępie chciałabym podziękować wszystkim udzielającym się za wiele bezcennych ! Rad w kwestiach, na które niejednokrotnie nawet lekarze nie umieli mi nic poradzić. Poczułam, ze nie tylko my mamy takie problemy, ze inni tez tak żyją i co więcej, radzą sobie z tymi trudnościami.
A teraz sedno. Czyli pytania, na ktore nie znalazłam odpowiedzi, a dotarłam do 79 strony forum i brnę przez ta kopalnie wiedzy dalej :)
1) czeka nas szpital na Ligocie - Katowice za 2,5 tyg. Genetyka, metabolika , niskie napięcie mięśniowe , szczawiany w moczu ,tomograf , cuda wianki niespodzianki. Jestem przerażona, czytałam jak to przeżyły niektóre z Was, ale syn nie chce nawet o tym słyszeć. Jak go przygotować, on nie toleruje dotyku obcych, w zasadzie tylko mnie pozwala się dotykać..przy pobraniu krwi z palca trzymały go 4 osoby i jeszcze było cieżko go utrzymać ...jak do tego podejść ? Nie da sie mu tego wytłumaczyć ...a jak pomyśle, źe mamy tam zostać ...a wenflon ???? przerażenie.
2) dziś sie okazało, ze mały ma ospę. Może któryś z Waszych maluchów przechodził, jak myślicie, wykurujemy sie do 2 tyg? Nie wiem jak mam go leczyć bo on nie toleruje nic na skórze wiec mogę zapomnieć o smarowaniu, żadne gadki o biedronkach , muchomorkach itp nie przejdą...i jeszcze siedzenie w domu...przerażenie 2.
3) nie chce jeść. Może cały dzień nie jeść . Muszę mu przypominać o piciu, jedzeniu i fizjologii. Kupa dalej do pampa , ale to narazie odpuszczam przy jego zaburzeniach SI , które nie słabna tylko wpadamy z jednej nad/ pod wrażliwości w druga...
4) wojewódzka poradnia szczepień w Katowicach. Nie mamy żółtaczki i drugiej dawki MMR. Z wiadomych względów nie chce szczepić. Bedą problemy, macie wiedzę w tej materii ?
Narazie tyle, może ktoś był na Ligocie na neurologii i wie jak to będzie wyglądać ?
Serdecznie z góry dziękuje i pozdrawiam :)