dom66
25.04.06, 21:25
Witam Państwa,
Jestem młodą dziennikarką radiową. Ostatnio robiłam reportaż o chłopcu, u którego podejrzewano autyzm, bardzo mnie poruszył ten temat i zaczęłam zgłębiać swoją wiedzę. Doszłam do wniosku, że jak na razie niewiele się o tej chorobie mówi, a szkoda. Owszem, sporadycznie pojawia się jakiś tekst, czy audycja w TV, ale wydaje mi się, że to ciągle za mało. Wiem, że sama niczego nie zmienię, ale bardzo chcialabym napisać reportaż o Was, rodzicach i dzieciach, o Was zmagająych się z tą chorobą. Chciałabym też porozmawiać z fachowcami, lekarzami, żeby możliwie najlepiej opowiedzieć w tekście o autyzmie. Dlatego zdecydowałam się poprosić Was o pomoc. Czy ktokolwiek byłby skłonny poświęcić mi swój czas, napisać coś o sobie, o tym jak sobie radzi Wasze dziecko, jakie były początki choroby i jak sobie radzicie. Piszę skrótowo, nie chcę się narzucać... ale liczę, że może Państwo mi pomożecie w budowaniu reportażu. Jeśli tak, bardzo proszę o kontakt (akawula@radio.gdansk.pl lub kudlatakropka@poczta.onet.pl).
Jeśli popełniłam duży nietakt pisząc do państwa na forum, proszę mi wybaczyć i zrzucić to na mą młodzieńczą głupotę
Pozdrawiam Państwa serdecznie
Agnieszka Kawula