Dodaj do ulubionych

reportaż prasowy

25.04.06, 21:25
Witam Państwa,

Jestem młodą dziennikarką radiową. Ostatnio robiłam reportaż o chłopcu, u którego podejrzewano autyzm, bardzo mnie poruszył ten temat i zaczęłam zgłębiać swoją wiedzę. Doszłam do wniosku, że jak na razie niewiele się o tej chorobie mówi, a szkoda. Owszem, sporadycznie pojawia się jakiś tekst, czy audycja w TV, ale wydaje mi się, że to ciągle za mało. Wiem, że sama niczego nie zmienię, ale bardzo chcialabym napisać reportaż o Was, rodzicach i dzieciach, o Was zmagająych się z tą chorobą. Chciałabym też porozmawiać z fachowcami, lekarzami, żeby możliwie najlepiej opowiedzieć w tekście o autyzmie. Dlatego zdecydowałam się poprosić Was o pomoc. Czy ktokolwiek byłby skłonny poświęcić mi swój czas, napisać coś o sobie, o tym jak sobie radzi Wasze dziecko, jakie były początki choroby i jak sobie radzicie. Piszę skrótowo, nie chcę się narzucać... ale liczę, że może Państwo mi pomożecie w budowaniu reportażu. Jeśli tak, bardzo proszę o kontakt (akawula@radio.gdansk.pl lub kudlatakropka@poczta.onet.pl).

Jeśli popełniłam duży nietakt pisząc do państwa na forum, proszę mi wybaczyć i zrzucić to na mą młodzieńczą głupotę

Pozdrawiam Państwa serdecznie
Agnieszka Kawula
Obserwuj wątek
    • roseanne widze ,ze trafilas do nas 25.04.06, 23:14
      zaden nietakt, sama proponowalam :)
      • basia961 Re: widze ,ze trafilas do nas 26.04.06, 06:08
        Napisz gdzie ten reportaż chcesz opublikować. To, wbrew pozorom, nie jest
        obojętne. Nie chciałabym żeby o moim dziecku w brukowcu pisali...
        • dom66 Re: widze ,ze trafilas do nas 26.04.06, 10:29
          Witam,

Dziękuję za odpowiedź i cieszę się, że nietaktu nie popełniłam :). Mam marzenie, żeby reportaż opublikować albo w Dużym Formacie (spróbować chociać, wiem, że jest trudno się przebić, ale próbować warto) albo w Integracji, tam już jeden tekst opublikowałam, albo w Zwierciadle (jeśli by się udało). Z brukowcami to ja się nie chcę zadawać :)

Pozdrawiam ciepło
          Agnieszka
    • dom66 Wstępna propozycja 26.04.06, 13:30
      Witam raz jeszcze,

Na forum www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?s=05f24200074437ed8f995c54a4b9c879 złożyłam podobną prośbę o pomoc. Administartor strony zaproponował, żebym zrobiła ten reportaż tak jakby on-line. To mogłoby być ciekawe doświadczenie i napewno wiarygodne. Może chętni rodzice przyłączyliby się do tamtego forum (o ile propozycja takiej współpracy przejdzie u innych osób), albo byśmy założyli taki reportażowy wątek tutaj? Realizacja pomysłu będzie trochę rozłożona w czasie, bo jednak materiału jest ogrom, a chcialabym Was dobrze poznać, ale w końcu nigdzie mi się nie spieszy :)

Pozdraiwam i czekam na wieści
      Aga
      • roseanne a gdzie dokladniej 27.04.06, 14:41
        w ktorym dziale forum szukac?
    • roseanne pytania 27.04.06, 14:40
      jakiego typu informacje mile panie potrzebujecie, jaki ma byc profil reportazu
      czy to ma byc cos o rodzinach, wychowywaniu, klopotow z diagnoza, szukaniem terapii

cos wiecej, mozna prosic?
      • basia961 Re: pytania 30.04.06, 05:47
        Tu reportaż prasowy, choć dziennikarka radiowa a na forum autyzm - reportaż
        radiowy. To jaki ma być ten reportaż?
        • dom66 Re: pytania 09.05.06, 16:23
          Witam,

Przepraszam za mileczenie, ale byłam poza zasięgiem komputera. To ma być reportaż prasowy :) ponieważ radiowo nie podołam (nie dam rady dojechac wszędzie na rozmowy) pomyślałam, że warto rozwijać się i spróbować pisania. Bardzo interesowałby mnie świat osób autystycznych. Na różnych forach czytałam rózne rzeczy, trochę się pogubiłam, ale mam już mniej więcej rozeznanie. Zatem chętnie poznam świat zarówno dzieci jak i ich rodziców. Zastanawiam się też co z dorosłymi cierpiącymi na autyzm... No i oczywiście jeśli ktoś by sie zdecydował na taką pomoc przy tworzeniu reportażu to musielibyśmy ustalić formę pisania, czy na forum, czy lepiej prywatnie? Chcę żeby dla Was było jak najwygodniej.

pozdrawiam ciepło
          Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka