Dodaj do ulubionych

Właściciel

02.03.12, 17:06
Witam, otóż mam problem ponieważ znalazłem pieska, którego przyprowadziłem do domu co sie nie spodobało właścicielowi, kazał mi dziś usunąć psa z mieszkania, gdyż twierdzi że w umowie o mieszkanie jest napisane coś tam o zwierzętach że trzeba się pytać właścicela. Ok poszedłem do domu, znalazłem umowę (dodam że umowa jest na moją mamę z którą mieszkam, ja jestem jej synem), więc znalazłem umowę, a to słowa nie ma o jakichkolwiek zwierzętach. Więc poszedłem do niej i pokazuje umowę, nawet właścicielka jej nie wzięła, powiedziała że niby w rozporządzeniu jest to napisane, rozporządzenia nikt na oczy nie widział oczywiście. mama jest zameldowana na stałe. właścicielka zaczęła też sie czepiać że zgłosi na policje ze nocuje u mnie dziewczyna, ja jestem pełnoletni, ona pełnoletnia, czy coś nie tak w tym? Za mieszkanie płacone jest regularnie, miesiąc w miesiąc nie ma zaległości, pies jest cichutki. Do piątku mam usunąć psa, gdyż twierdzi że zadzwoni na straż miejską, mam się bać? Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • slawek.witkowski Re: Właściciel 20.07.18, 00:36
      Odsyłam do artykułu: rentumi.pl/zwierzeta-w-wynajmowanym-mieszkaniu-zezwalac-czy-nie-zezwalac/. Przy okazji polecę też aplikację do księgowości i zarządzania wynajmem MójWynajem: mojwynajem.pl. Rozliczenie podatków na zasadach ogólnych i zryczałtowanych, wynajem całych mieszkań lub z podziałem na pokoje, rozliczenia mediów na podstawie odczytów liczników, automatyczne należności i wystawianie faktur, automatyczna i ręczna komunikacja z najemcami - to tylko kilka z wielu funkcji tego programu. Warto się z nią zapoznać!
    • palinka85 Re: Właściciel 01.08.18, 12:34
      Odsyłam do artykułu: rentumi.pl/zwierzeta-w-wynajmowanym-mieszkaniu-zezwalac-czy-nie-zezwalac/. Przy okazji polecę też aplikację do księgowości i zarządzania wynajmem MójWynajem: mojwynajem.pl . Rozliczenie podatków na zasadach ogólnych i zryczałtowanych, wynajem całych mieszkań lub z podziałem na pokoje, rozliczenia mediów na podstawie odczytów liczników, automatyczne należności i wystawianie faktur, automatyczna i ręczna komunikacja z najemcami - to tylko kilka z wielu funkcji tego programu. Warto się z nią zapoznać!
    • slawek.witkowski Re: Właściciel 01.08.18, 12:46
      Odsyłam do artykułu: rentumi.pl/zwierzeta-w-wynajmowanym-mieszkaniu-zezwalac-czy-nie-zezwalac/ . Przy okazji polecę też aplikację do księgowości i zarządzania wynajmem MójWynajem: mojwynajem.pl . Rozliczenie podatków na zasadach ogólnych i zryczałtowanych, wynajem całych mieszkań lub z podziałem na pokoje, rozliczenia mediów na podstawie odczytów liczników, automatyczne należności i wystawianie faktur, automatyczna i ręczna komunikacja z najemcami - to tylko kilka z wielu funkcji tego programu. Warto się z nią zapoznać!
    • slawek.witkowski Re: Właściciel 31.08.18, 13:39
      Polecam przeczytać: rentumi.pl/co-denerwuje-najemcow-czyli-wynajem-oczami-lokatorow/ oraz polecić każdemu wynajmującemu aplikację do zdalnego zarządzania najmem: rentumi.pl/aplikacja-rentumi-zdalny-wynajem-mieszkan/ oraz film: www.youtube.com/watch?v=PqRq2UbIxOc&t=24s

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka