Dodaj do ulubionych

Wymówienie

16.09.03, 22:17
Dzięki Krótki za odpowiedź. Mam pytanie:Czy w odniesieniu do
Ust.21.06.2001r.o ochronie...art.11 ust.4 można by było wysłać wymówienie 6-
cio miesięczne lokatorowi /gminnemu/o którym wiem ,że posiada dom na wsi w
odległości 35 km.Czy miał ktoś doczynienia z podobną sprawą?
Obserwuj wątek
    • krotki Re: Wymówienie 17.09.03, 08:33
      jest lepiej oto art 11

2) z zachowaniem miesięcznego terminu wypowiedzenia, na koniec miesiąca kalendarzowego, osobie, której przysługuje tytuł prawny do innego lokalu położonego w tej samej lub w pobliskiej miejscowości, a lokator może używać tego lokalu, o ile lokal ten spełnia warunki przewidziane dla lokalu zamiennego.

oczywiście musisz przejść przez Sąd - bez tego lokator się nie ruszy - ja mam podobna sytuacje mają mieszkanie w innej dzielnicy sądżą że ja nie wiem ale - to żadna tajemnica wiem od kilku lat i...... nic nie robie tylko teraz podniosłem im na maxa i płaca a ja mam klienta - na wolnym rynku dostałnym moze z 40 zł wiecej i tyle a wszedłby ktos mi nieznany .
      Ale ciekawe jest też udowodnienie tego właściciel nie ma ŻADNYCH!!!! instrumentów do sprawdzenia tego - no chyba że jest KW ale to rzadkosć.Nie miżemy iśc do spółdzielni i zapytać nie możemy nic!!! Trzeba chyba wynającdedektywa albo.... słuchac co ludzie plotkuja alebo miec donosiciela ( to najlepsze!!)

Pozdrawiam

• klussska Re: Wymówienie 17.09.03, 11:05
        Art.11 ust.3.niestety nie ma u mnie zastosowania ,gdyż czynsz jest w wysokości
        3% wartości odtworzeniowej ,czyli pozostaje tylko ust. 4 czyli 6-cio
        miesięczny,ale mnie interesuje interpretacja słów "w pobliskiej miejscowości"
        jaką odległość brać pod uwagę?Czy wiesz coś bliżej na temat sprawy z Krakowa o
        odszkodowanie? czy się zakończyła i z jakim wynikiem?Pozdrawiam.
        • krotki Re: Wymówienie 18.09.03, 08:11
          spróbuje dziś cos znaleść - odezwę się ale późnym wieczorem ok 21

Pozdrawiam
          • kiki17 Re: Wymówienie 18.09.03, 12:49
            Sądy mają takie wytyczne - jazda środkami komunikacji publicznej do 60 minut,
            przynajmniej 1 rodzaj połaczeń (np autobus) lub posiadanie własnego samochodu.
            Niekiedy literalnie mówią o tym samym powiecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka