annamarla 30.01.06, 11:02 Czy są jeszcze tłumacze przysięgli, którzy wciąż nie otrzymali zaświadczeń z MS? Zaczynam się denerwować. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka Re: Do przysięgłych 30.01.06, 11:50 ty sie nie denerwuj, tylko spokojnie zadzwon do wydz. tłumaczy przysięgłych w ministerstwie - jeśli wysłałaś podanie w terminie, to pani ci powie, kiedy plus minus dostaniesz zaświadczenie Odpowiedz Link
annamarla Re: Do przysięgłych 30.01.06, 12:16 Tak... Dzwoniłam. Od siebie już dawno, ostatnio z USC a innym razem od wyjątkowo skrupulatnego notariusza... Odpowiedz Link
jottka Re: Do przysięgłych 30.01.06, 12:26 no ale innej rady nie ma mogłas tylko wysłać w terminie, a teraz piłka po stronie ministerstwa - jeśli mówią, że ok, kiedyś tam nadeślą, to poza awanturą/ czułościami w telefon możesz tylko postępować tak jak do tej pory Odpowiedz Link
j1972 Re: Do przysięgłych 30.01.06, 12:48 Ja też nie dostałam ale ze świetokrzyskiego jeczcze chyba nikt nie dostał a oni to chyba załatwiają województwami tzn. Sądami Okregowymi. Czekam cierpliwie. Julka Odpowiedz Link
steinbock Re: Do przysięgłych 30.01.06, 15:53 Co się martwicie, mamy jeszcze rok. A jak się ministerstwo nie wyrobi, to przedłużą ... Odpowiedz Link
annamarla Re: Do przysięgłych 30.01.06, 16:20 Niby tak, ale tłumaczenie: "...a to zaświadczenie z sądu i dowód złożenia wniosku, bo jeszcze nie dostałam zaśw. z MS"... wzbudza podejrzenia niektórych notariuszy, a klient jest zdezorientowany. A mi jest głupio. Odpowiedz Link
daw55 Re: Do przysięgłych 30.01.06, 21:19 Ja zadzwoniłam niedawno do Wydziału Tłumaczy. Pani była tak uprzejma, że podała mi numer, pod którym jestem wpisana na listę. Natomiast zaświadczenia jeszcze nie dostałam. Znając swój nr, mogłam zamówić pieczęć. Teraz będę czekać... Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link