kaisa25 30.04.07, 10:10 ... : uregulowany. Jak to będzię po ang? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel_z_melb generalny problem 30.04.07, 20:22 nie ma bytu - nie ma nazwy. Trzeba opisowo... Odpowiedz Link
tlumacz29 Re: generalny problem 01.05.07, 12:03 Właściwie "uregulowany stosunek" nie musi oznaczać, że ktoś odbył tą służbę. Osoba przeniesiona do rezerwy lub zwolniona z takiej służby też powinna mieć uregulowany stosunek. Tak mi się wydaje, ale poprawcie mnie, jeśli się mylę. Nie zmienia to faktu, że nie mam gotowej formułki. Jakieś inne propozycje? Odpowiedz Link
denglisch Re: generalny problem 01.05.07, 14:44 tlumacz29 napisała: > Właściwie "uregulowany stosunek" nie musi oznaczać, że ktoś odbył tą służbę. > Osoba przeniesiona do rezerwy lub zwolniona z takiej służby też powinna mieć > uregulowany stosunek. Tak mi się wydaje, ale poprawcie mnie, jeśli się mylę. > Nie zmienia to faktu, że nie mam gotowej formułki. > Jakieś inne propozycje? Ja tez nie wiem, czy uregulowany to ten dot. odbytej słuzby jedynie. Moze chodziloby wiec o jakis status takiej osoby wzgledem sluzby? Military service(- related) status? The Conscription Office satisfied of the person's military service-related status? Odpowiedz Link
all2 military status: completed/exempt 01.05.07, 14:59 zobacz tu: www.proz.com/kudoz/246634 Odpowiedz Link
kaisa25 Re: military status: completed/exempt 03.05.07, 11:34 Dziekuje za wszytskie odpowiedzi Odpowiedz Link