Dodaj do ulubionych

fromat forum - wyglad postow etc

19.12.15, 17:55
widze ze zmienil sie wyglad forum - nie mozna robic podgladu posta przed wyslaniem np zeby sprawdzic czy link dziala - kto to tak pozmienial? tez jak przegladalam inne posty to jakos dziwnie po sobie nastepowaly - musi tak byc? czy mozna wrocic do poprzedniego formatu?
wydaje mi sie ze jest mniej przejrzyscie i trudniej sie posty czyta, przynajmniej dla mnie.
Obserwuj wątek
    • randybvain Re: fromat forum - wyglad postow etc 19.12.15, 18:15
      To jest zmiana wprowadzona odgórnie sad
      Naciśnij prawie niewidoczne 'rozwiń dyskusję' u góry po lewej, by zobaczyć wszystkie posty.
    • bimota Re: fromat forum - wyglad postow etc 19.12.15, 19:45
      TO NAWET NIE WIEDZALEM, ZE BYLA TAKA OPCJA (NIE WIEM CZY TO DOBRA NAZWA)...
    • zbyfauch Re: fromat forum - wyglad postow etc 19.12.15, 20:09
      robak.rawback napisała:

> widze ze zmienil sie wyglad forum - nie mozna robic podgladu posta przed wyslan
      > iem np zeby sprawdzic czy link dziala - kto to tak pozmienial? tez jak przeglad
      > alam inne posty to jakos dziwnie po sobie nastepowaly - musi tak byc? czy mozn
      > a wrocic do poprzedniego formatu?
      > wydaje mi sie ze jest mniej przejrzyscie i trudniej sie posty czyta, przynajmni
      > ej dla mnie.

Pod polem, wktóre wpisujesz odpowiedź masz przycisk "zaawansowany formularz". Jest też przycisk "cytuj".
      Poza tym małpia kaszana faworyzująca łażących po drzewach.
      >
      • robak.rawback Re: fromat forum - wyglad postow etc 19.12.15, 20:28
        o rany nie wiem nawet gdzie odpisywac - na innych forach wydaje sie byc normalny uklad wiec nie wiem czy to nie zalezy od kogos kto administruje forum zeby moze cos nacisnal ? np

forum.gazeta.pl/forum/f,20479,Kanada_jej_realia.html

wyglada naromalnie?
        • daniel_wolny Re: fromat forum - wyglad postow etc 19.12.15, 21:39
          Zajrzyj na forum o forum.
        • the-great-inuk Tu nie uniwersytet! 20.12.15, 07:07
          To wszystko jest dla dobra małych ludzików, aby nie musieli tak dużo i niepotrzebnie myśleć.
          Od myślenia jest naczelnictwo. I Naczelnictwo troszczy się o nas małych ludzików.
          Ale są gorsze rzeczy... Wierz mi. Mówię z doświadczenia...

Ot, co... ©

Postscriptum

Po 10 latach i ty to zrozumiesz, o co tu chodzi...
          Wyższy szkoła komentowania...
          Tu nie uniwersytet!
          Na angielskiej prowincji...
        • randybvain Re: fromat forum - wyglad postow etc 20.12.15, 22:16
          Nie, trzeba czekać, aż się skończą bawić, wtedy mają pojawić się jakieś stałe ustawienia.
          • daniel_wolny Re: fromat forum - wyglad postow etc 21.12.15, 12:19
            Jak to miło z ich strony, że nie bawią się tylko na forum o forum, ale dostarczają zabawę na różne inne fora, nieprawdaż? smile
    • stefan4 Re: fromat forum - wyglad postow etc 21.12.15, 10:41
      robak.rawback:
      > kto to tak pozmienial?

Administracja forów GW-owych. Oni myślą, że dzięki takim zmianom wespną się wyżej we wskazaniach Gógla i z tego powodu załapią więcej reklam. A forumowiczów mają tam, gdzie klient może pana majstra w dupę pocałować.

robak.rawback:
      > czy mozna wrocic do poprzedniego formatu?

Nie. Była o to długa wojna ludzi z biurokracją agorową, ale urzędnicy się zaparli. Ta propozycja jest już i tak znacznie strawniejsza niż oryginalna. Coś jeszcze być może się poprawi, gdy wprowadzą obiecaną reakcję wyglądu forów na osobiste ustawienia. Tylko że to może potrwać, bo (sądząc po dawnych doświadczeniach) informatycy GW najpierw spierzą to, co jeszcze działa, a potem nastąpi kilka miesięcy wyjaśnień, że tak jest lepiej, przeplatanych instrukcjami, żebyś sobie wypucowała ciasteczka i wysłała ekran do czarnej dziury.

robak.rawback:
      > wydaje mi sie ze jest mniej przejrzyscie i trudniej sie posty czyta, przynajmniej dla mnie.

Trudniej się posty czyta nie tylko dla Ciebie, ale dla prawie każdego. Ale to nie my jesteśmy biznesowym targetem GW, tylko roboty Gógla, więc oblicze w wiadro.

robak.rawback:
      > nie mozna robic podgladu posta przed wyslaniem np zeby sprawdzic czy link dziala

Można. Zauważ, że są teraz aż 4 (słownie: cztery) sposoby odpowiadania na posty:

* okienko odpowiedziowe
      • kalllka Re: fromat forum - wyglad postow etc 22.12.15, 10:50
        Krucafix. A mnie się wygląd i sposoby podobaja. Zwiększają bezpieczeństwo korzystania z "protokołów" / sejwowania danych- szybkość w czyszczeniu ciastek/ myśle także ze fora są przygotowywane bardziej dla/ pod mobilnych. Taka prawidłowość,. Która się chce / albo się musi/ zaakceptować. To jest trochę tak jak w powiedzeniu ze szklanka do połowy pełna.,: u nas i tak nie ma możliwości by logicznie napili się., czterdzieści i cztery / persony/
      • arana gógiel 15.01.16, 05:53
        stefan4 napisał:

> ...Gógla...
        >

Miło mi! A wiesz, że mamy już nawet słownikową kreację? Na razie w ciekawostkach, ale ...
    • widzet Re: fromat forum - wyglad postow etc 26.12.15, 23:02
      Mnie to tez denerwuje.
    • randybvain Re: fromat forum - wyglad postow etc 14.01.16, 20:40
      Teraz można już sobie zaznaczyć wątek rozwinięty w Ustawieniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka