saksalainen 25.12.17, 00:28 Näin sydämeeni joulun teen (Vesa-Matti Loiri) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the-great-inuk Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 25.12.17, 08:51 amazing ! amazing ! amazing ! Nie tylko fińska kolęda, ale także poprzedzająca ją kilkuminutowa reklama chińskiego teatru. Okazuje się, że reklama nie musi wkurwiać, (jak 99,99% reklam) a może być ciekawa a nawet wzruszająca. Chciałem sobie adres tej reklamy skopiować, ale niestety reklamy chyba nie mają adresu. Wielka szkoda! A wieczorem do teatru boję się iść, ze względu na niepewne czasy! Gdzie indziej Google tej reklamy chyba nie wyświetla, tylko tam, gdzie teatr ma występy gościnne, w Bremen ma! Wpierw mieli tournee po USA, obecnie po Europie... amazing ! amazing ! amazing ! (oryginalne głosy publiczności z USA) Ot, co.... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 25.12.17, 09:06 the-great-inuk napisała: > > amazing ! amazing ! amazing ! (oryginalne głosy publiczności z USA) > > Ot, co.... ======================================== Zapraszam w Kwietniu roku 2018 do Bremen (oryginalne głosy publiczności z Wiednia) Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 25.12.17, 09:21 Jeden obrazek powie Ci więcej, aniżeli 1000 słów... Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk ETIKETTE 25.12.17, 09:45 Proszę o punktualne przybycie Respekt przed 5000 lenią kulturą chińską tego wymaga! DRESSCODE Um Abendgarderobe oder Businesskleidung wird gebeten. Nu, kurde balance! Moje ubranie mole pogryzły! W NY chodziłem do teatru w dżinsach ... Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: ETIKETTE 25.12.17, 10:52 the-great-inuk napisała: > > DRESSCODE Um Abendgarderobe oder Businesskleidung wird gebeten. > > Nu, kurde balance! Moje ubranie mole pogryzły! > W NY chodziłem do teatru w dżinsach ... ==================================== We also try to have regular date nights, and we make a point of dressing up, rather than wearing casual clothes all the time. Its'a way of showing respect; we're not taking each other for granted. ==================================== (Chesley Sullenberger) Odpowiedz Link
arana Świąteczne...zimowe...muzyczne 25.12.17, 08:57 saksalainen napisał: (...) O, dzięki, nie znałam tego. Nie mam ulubionej kolędy czy piosenki zimowo - świątecznej. Za to symbolem tych dni są dla mnie dwie idealne realizacje muzyczne: Zemsta nietoperza z 1983 r. i Traviata à Paris z 2000 r. Nic zresztą dziwnego, bo są to dwa utwory często wznawiane w okresie świąteczno - sylwestrowym. Ale nie utrwaliłyby się w mojej głowie tak mocno, gdyby nie dwie (wskazane wyżej inscenizacje). Są - jak rzekłam - idealne, a pierwsza z nich szczególnie wyraziście zadaje kłam Tuwimowi nakłaniającemu ongiś do zamordowania tej starej idiotki operetki. Sam zresztą przyczynił się do jej przetrwania, układając do niej świetne polskie dialogi. Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 25.12.17, 11:25 saksalainen napisał: pieśń świąteczna po zagranicznemu... ============================ Finowie sami sobie winni, że przegapili okazję nauczenia się światowego języka rozumianego przez kilka mil. ludzi na świecie. Indianie na Alasce byli sprytniejsi (more clever po naszemu) i wzbogacili swą kulturę o kilka cerkwi prawosławnych... Odpowiedz Link
bimota Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 26.12.17, 12:37 No prosze, jest nowa wersja mojego ulubionego utworu swiatecznego... ciekawe w jakim to jesyku...: youtu.be/t1VKYg_5a3g I sorry, ze troche nie na temat, ale nie mozna tu nie wspomniec o rodzimym Universe. Smutny kawalek, bo zfaje sei, ze w niedawno byla okragla rocznica tragicznej smierci wykonawcy, a za rok jego fanki, w podobnych okolicznosciach: youtu.be/HKUFUT51MIU?list=PL24BE8CF8AF2289EF Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 26.12.17, 13:01 bimota napisał: > I sorry, ze troche nie na temat, ale nie mozna tu nie wspomniec o rodzimym Univ > erse. Smutny kawalek, bo zfaje sei, ze w niedawno byla okragla rocznica tragicz > nej smierci wykonawcy, a za rok jego fanki, w podobnych okolicznosciach: ================================= Dużo dobrych ludzi ginie tragicznie... Na ten przykład Zbigniew Cybulski, a niedawno Jego syn... Ot, co... Odpowiedz Link
bimota Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 26.12.17, 15:13 Z SZACUNKIEM, ALE AKTORSTWO UWAZAM ZA POBOCZNA DZIEDZINE SZTUKI. POZA TYM CYBULSKIEGO TO DOSC TYPOWY WYPADEK, A SMIERC BREGULY BYLA EFEKTEM DZISIEJSZEJ ULOMNOSCI SWIATA. CHOC OBIE PONIEKAD NA WLASNE ZYCZENIE... Odpowiedz Link