Dodaj do ulubionych

Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicznemu

• the-great-inuk Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 25.12.17, 08:51
      amazing ! amazing ! amazing !

Nie tylko fińska kolęda, ale także poprzedzająca ją kilkuminutowa reklama chińskiego teatru.
      Okazuje się, że reklama nie musi wkurwiać, (jak 99,99% reklam) a może być ciekawa a nawet wzruszająca.
      Chciałem sobie adres tej reklamy skopiować, ale niestety reklamy chyba nie mają adresu.
      Wielka szkoda!
      A wieczorem do teatru boję się iść, ze względu na niepewne czasy!

Gdzie indziej Google tej reklamy chyba nie wyświetla, tylko tam, gdzie teatr ma występy gościnne, w Bremen ma! Wpierw mieli tournee po USA, obecnie po Europie...

amazing ! amazing ! amazing ! (oryginalne głosy publiczności z USA)

Ot, co....
      • the-great-inuk Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 25.12.17, 09:06
        the-great-inuk napisała:

>
        > amazing ! amazing ! amazing ! (oryginalne głosy publiczności z USA)
        >
        > Ot, co....
        ========================================

Zapraszam w Kwietniu roku 2018 do Bremen

(oryginalne głosy publiczności z Wiednia)

Ot, co...
        • the-great-inuk Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 25.12.17, 09:21
          Jeden obrazek powie Ci więcej, aniżeli 1000 słów...

Ot, co...
          • the-great-inuk ETIKETTE 25.12.17, 09:45
            Proszę o punktualne przybycie

Respekt przed 5000 lenią kulturą chińską tego wymaga!

DRESSCODE Um Abendgarderobe oder Businesskleidung wird gebeten.

Nu, kurde balance! Moje ubranie mole pogryzły!
            W NY chodziłem do teatru w dżinsach ...

Ot, co...
            • the-great-inuk Re: ETIKETTE 25.12.17, 10:52
              the-great-inuk napisała:

>
              > DRESSCODE Um Abendgarderobe oder Businesskleidung wird gebeten.
              >
              > Nu, kurde balance! Moje ubranie mole pogryzły!
              > W NY chodziłem do teatru w dżinsach ...
              ====================================
              We also try to have regular date nights, and we make a point of dressing up, rather than wearing casual clothes all the time. Its'a way of showing respect; we're not taking each other for granted.
              ====================================
              (Chesley Sullenberger)
    • arana Świąteczne...zimowe...muzyczne 25.12.17, 08:57
      saksalainen napisał: (...)

O, dzięki, nie znałam tego.

Nie mam ulubionej kolędy czy piosenki zimowo - świątecznej. Za to symbolem tych dni są dla mnie dwie idealne realizacje muzyczne:
      Zemsta nietoperza z 1983 r.
      i Traviata à Paris z 2000 r. Nic zresztą dziwnego, bo są to dwa utwory często wznawiane w okresie świąteczno - sylwestrowym. Ale nie utrwaliłyby się w mojej głowie tak mocno, gdyby nie dwie (wskazane wyżej inscenizacje). Są - jak rzekłam - idealne, a pierwsza z nich szczególnie wyraziście zadaje kłam Tuwimowi nakłaniającemu ongiś do zamordowania tej starej idiotki operetki. Sam zresztą przyczynił się do jej przetrwania, układając do niej świetne polskie dialogi.
    • the-great-inuk Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 25.12.17, 11:25
      saksalainen napisał:

pieśń świąteczna po zagranicznemu...
      ============================

Finowie sami sobie winni, że przegapili okazję nauczenia się światowego języka rozumianego przez kilka mil. ludzi na świecie.

Indianie na Alasce byli sprytniejsi (more clever po naszemu) i wzbogacili swą kulturę o kilka cerkwi prawosławnych...
    • bimota Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 26.12.17, 12:37
      No prosze, jest nowa wersja mojego ulubionego utworu swiatecznego... ciekawe w jakim to jesyku...:

youtu.be/t1VKYg_5a3g

I sorry, ze troche nie na temat, ale nie mozna tu nie wspomniec o rodzimym Universe. Smutny kawalek, bo zfaje sei, ze w niedawno byla okragla rocznica tragicznej smierci wykonawcy, a za rok jego fanki, w podobnych okolicznosciach:

youtu.be/HKUFUT51MIU?list=PL24BE8CF8AF2289EF
      • the-great-inuk Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 26.12.17, 13:01
        bimota napisał:

> I sorry, ze troche nie na temat, ale nie mozna tu nie wspomniec o rodzimym Univ
        > erse. Smutny kawalek, bo zfaje sei, ze w niedawno byla okragla rocznica tragicz
        > nej smierci wykonawcy, a za rok jego fanki, w podobnych okolicznosciach:
        =================================

Dużo dobrych ludzi ginie tragicznie...

Na ten przykład Zbigniew Cybulski, a niedawno Jego syn...

Ot, co...
        • bimota Re: Ulubiona kolęda/pieśń świąteczna po zagranicz 26.12.17, 15:13
          Z SZACUNKIEM, ALE AKTORSTWO UWAZAM ZA POBOCZNA DZIEDZINE SZTUKI. POZA TYM CYBULSKIEGO TO DOSC TYPOWY WYPADEK, A SMIERC BREGULY BYLA EFEKTEM DZISIEJSZEJ ULOMNOSCI SWIATA. CHOC OBIE PONIEKAD NA WLASNE ZYCZENIE...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka