fiolka44 14.11.04, 20:38 mam takie małe pytanko. mianowicie: mam książkę Renesans autorstwa Ziomka, wydana ona była w roku 1976. czy bardzo różni się ona od wydań póżniejszych? czy śmiało mogę z niej korzystać? będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: Renesans 14.11.04, 21:33 Myślę, że możesz korzystać śmiało. Sprawdzałam właśnie w moim wydaniu (nowiutkie, sprzed roku czy dwóch), bo coś mi się tak kojarzyło i znalazłam notę od redaktora, z której wynika, że książka powstała około ćwierć wieku temu (czyli to musi być Twoje wydanie), że być może gdyby autor uczestniczył w wydawaniu tego tomu znalazłoby się w nim więcej zmian (Ziomek zmarł w 1990), a tak są tylko pojedyncze drobne korekty plus uzupełniona bibliografia. Odpowiedz Link
very_martini Re: Renesans 16.11.04, 00:19 Odziedziczyłam po mamie tę starszą wersję, dość pobieżnie porównałam z nowym wydaniem, słuchaj Tawananny. Powodzenia ze staropolką, hehe 16%VOL 22%VAT takie tam sobie forum homeopatia Odpowiedz Link