Dodaj do ulubionych

Gościniec Wilcze Kąty

11.02.15, 18:14
Zalegają mi od dłuższego czasu z należną mi zapłatą.Nie wiem co jest grane,czy to taki gó-ny płatnik..... Czy jeszcze ktoś ma lub miał takie problemy z nimi?
Obserwuj wątek
    • gipsyking Re: Gościniec Wilcze Kąty 15.02.15, 16:41
      wystąp pisemnie o nakaz zapłaty - i wpisz datę 7 dni od odebrania pisma - jeśli nie uregulują to do sadu. Kwota sprawy to 3% od kwoty jaka jest winien dłużnik.
      Tez miałam z nim problem z odzyskaniu kilku tys ale na szczęście znajomi prawnicy pomogli i w 2 ratach oddali. Jeśli chcesz podeślę wzór pisma.
    • michal791115 Re: Gościniec Wilcze Kąty 15.02.15, 21:03
      totu210 Za świadczenie nieprawdy grozi kara grzywny i pozbawiania wolności. Co do Pani gipsyking to był zwrot zaliczki za wesele. Szef okazał dobrą wolę zwracając zaliczkę Pani gipsyking , która się po prostu rozmyśliła. Doskonale Pani wie, że ładnie się zachowaliśmy. Więc po co to wszystko. Pozdrawiam Cichoszewski Michał
      • gipsyking Re: Gościniec Wilcze Kąty 15.02.15, 21:28
        Prosze pana dobrze, ze pan napisał ZALICZKA - bo jak juz pan wie ZALICZKA jest zawsze zwrotna bo to nie ZADATEK. Nieznajomość prawa szkodzi. Wiec prosze sie nie ośmieszać. Piszcie swoje umowy profesjonalnie a nie kalonanie to wtedy może będziecie odróżniać zaliczkę od zadatku. Niestety trafił pan na osobę co prawo zna i nie dał sie zrobic w konia.
      • rudyjelonek Re: Gościniec Wilcze Kąty 16.02.15, 07:43
        Panie michal791115 - mógłby pań wyjaśnić sformułowanie ''Szef okazał dobrą wolę zwracając zaliczkę Pani gipsyking''. Nie rozumiem tego co pan pisze albo panie nie zna znaczenia słów zaliczka. Też miałam podobną sytuację,że musiałam zrezygnować z imprezy i pan właściciel nie chciał oddać mi wpłaconej zaliczki, a nie była to mała kwota. Po konsultacji z darmowymi poradami prawnymi okazało się, że wedle prawa zaliczka jest kwotą zwrotną. Więc bardzo nieładnie Pan napisał, że szef okazał dobra wole i oddał tej osobie te pieniądze bo był to jego zastany obowiązek a nie dobra wola.
        Dobrze,że post powstał na ten temat, bo może teraz ludzie będzie wiedzieć że jak wpłacają zaliczkę to zawsze jest ona zwrotna i nie ma tu nikt nic do gadania. Właściciele lokali nie będą ludziom wmawiać,że jest inaczej. Zacytuje osobę która napisała wyżej, nieznajomość prawa szkodzi i to także w ta druga stronę proszę pana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka