mar_lena 23.03.04, 00:49 Czy ktos uczyl sie w Alliance Francaise w Paryzu? Chcialam tam pojechac i jestem ciekawa czy warto. Dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elsaa Re: Alliance Francaise Paris 24.04.04, 08:39 Warto!!! Każda szkoła za granicą daje rewelacyjne efekty. ja naprzykład nauczyłąm sie włoskiego w trzy miesiące. Co do AF w Paryżu to zupełnie nie podobają mi się ich ceny. Są tam świetne szkoły prywatne, kóre kosztują co najmniej 30% mniej a poziomem nie odbiegają wcale. Odpowiedz Link
liloom Re: Alliance Francaise Paris 24.04.04, 12:33 Elsaa to jest chyba kwestia intensywnosci jezyka i jakie mialas podstawy, chocby INNE jezyki. Kurs godzinny 2 x w tygodniu tak jak to czasem jest w zwyczaju takich efektow nie da. Sa kursy intensywne 4-godzinne, sa tez calodzienne. Takie warto z pewnoscia polecic. Odpowiedz Link
elsaa Re: Alliance Francaise Paris 29.04.04, 20:23 miałam podstawy bo uczyłam się francuskiego wcześniej. jednak nie byłam na lekcjach sama i wiem jak mniej więcej wyglądają efekty uczenia sie w takiej szkole. ale jest jeden warunek: wszystkim, których językiem ojczystym jest angielski, nauka idzie duuuuuuuuuuuuuuuuużo wolniej... Odpowiedz Link
maguy Re: Alliance Francaise Paris 28.04.04, 02:36 Tak, jak wszedzie - zalezy, na jakiego trafi sie nauczyciela. Ja chodzilam do Alliancu przez jakies 6-7 miesiecy i duzo skorzystalam. Mialam szczescie trafic na dobrych wykladowcow, no, moze oprocz 1... Ceny troche odstraszaja, ale ogolnie warto Odpowiedz Link