alicja76 16.07.04, 16:08 Jadę do Paryża 5 sierpnia. Ciekawa jestem czy będą jeszcze trwały wyprzedaże? czy możecie mi polecić jakieś fajne sklepy, nie tylko z ciuchami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpulkaa Re: zakupy w Paryżu 16.07.04, 17:36 Forum des Halles, Galaries Lafayette, Printemps, Samaritaine, BHV to najwieksze centra handlowe ze wszystkim w Paryzu. zwiedzenie ich moze byc odzielna celem odzielnej wyprawy znane swiatowe marki, najwyzszej klasy design i ceny typowo paryskie... wyprzedaze juz sie koncza, a pod konec i tak nie pozostaje nic ciekawego do kupienia... Odpowiedz Link
kasienka80 Re: zakupy w Paryżu 16.07.04, 19:47 Te co podalas to sa wlasnie wielkie marki i wysokie ceny. Wielkie centrum handlowe, w ktorym sa "zwykle" sklepy to np. 4 temps na La Defense Odpowiedz Link
alicja76 Re: zakupy w Paryżu 16.07.04, 20:56 Właśnie chodzi mi o jakieś fajne, ciekawe sklepy z w miarę przystępnymi cenami. Odpowiedz Link
szpulkaa Re: zakupy w Paryżu 16.07.04, 22:15 niedrogie jest Tati... a co byc chciala kupic, obejrzec w Paryzu? Odpowiedz Link
alicja76 Re: zakupy w Paryżu 17.07.04, 21:26 Nie wiem konkretnie. Coś z ciuchów pewnie, może jakieś buty, bo w W-wie wszystko takie samo. Byładm ostatnio w Szwajcarii, ale tam to już w ogóle nic nie ma, chociaż ceny porównywalne do naszych, a taki bogaty kraj... i może coś do mieszkania, bo właśnie urządzam Odpowiedz Link
szpulkaa Re: zakupy w Paryżu 18.07.04, 11:25 ha! ostatnio szukalam dla siebie wieczorowych butow... nie ubieram sie szczegolnie modnie, preferuje wygode i takich butow szukalam. no i pojawil sie problem. bo w kazdym sklepie, do ktorego weszlam bylo to samo: buty ze spiczastymi "czubami". mnie sie takie nie podobaja, wiec mialam powazny problem ze znalezieniem czegos odpowieniego... w koncu sie udalo, ale prawie zdarlam swoje ulubione butki, zeby kupic te wyjsciowe jesli chcesz cos bardzo modnego, to nie bedziesz miala problemu z ciuchami i butami, ale w innym przypadku... radze zajrzec do swoich ulubionych polskich sklepow a co do dodatkow do domu... w Paryzu jest ogromny wybor i prawie kazdym sklepem z akcesoriami jestem zachwycona jest duzo oryginalnych przedmiotow, ceny sa troche wyzsze niz w Polsce, ale mysle, ze jesli nie chcesz kupowac kompletu mebli to da sie przezyc a tak na marginesie, wydaje mi sie, ze we Francji jest mniej przedmiotow szklanych... w Polsce nigdy nie moglam sie zdecydowac, co podoba mi sie najbardziej. we Francji trudno mi znalezc cokolwiek, co by mi sie podobalo... polecam ci Les Halles. to duze centrum handlowe z duza iloscia roznorodnych sklepow, a wiec jest szansa, ze znajdziesz cos dla siebie Odpowiedz Link
zielona_herbata Re: zakupy w Paryżu 28.07.04, 23:10 alicja76 napisała: > Nie wiem konkretnie. Coś z ciuchów pewnie, może jakieś buty, bo w W-wie > wszystko takie samo. Byładm ostatnio w Szwajcarii, ale tam to już w ogóle nic > nie ma, chociaż ceny porównywalne do naszych, a taki bogaty kraj... i może coś > do mieszkania, bo właśnie urządzam Drobiazgi do miaszkania (szafeczki, szkrzyneczki, miszeczki, bibeloty, pluszowe misie) moze troszke kiczowate (ale nie wszystkie) mozesz kupic w Ma Maison (raczej tanio) Herbatnik Odpowiedz Link
prevostiere Re: zakupy w Paryżu 17.07.04, 10:20 Kolo Printemps i GL jest sklep Burton. Ceny przystepniejsze a i kolekcja calkiem calkiem. Poza tym ja lubie 1.2.3. I jeden i drugi jest w 4temps na La Défense. Poza tym kolo stacji metra Sentiers jest cala ulica sklepow "fabrycznych" markowych ciuchow. Ceny nizsze o 20 - 30 % niz gdzie indziej. Odpowiedz Link
szpulkaa Re: zakupy w Paryżu 18.07.04, 11:28 fakt! zapomnialam o La Defense, a sa tam rozne sklepy! Wielki Luk zrobil na mnie takie wrazenie, ze juz zaden sklep sie nie liczyl dzieki za podpowiedz! jak znajde sie w poblizu, to postaram sie oderwac wzrok od Giganta i poszukam sklepow Odpowiedz Link
sullivan1 Re: zakupy w Paryżu 19.07.04, 14:46 to glownie zalezy od tego, w jakim jestes wieku i jaki styl lubisz. z nedrogich, zdecydowanie mlodociana marka jest Naf Naf, dalej H&M (raczej mlodziezowy), Etam (in between), Gap (dla wszystkich ale na luzie). 1.2.3 reprezentuje raczej mode dla kobiet aktywnych, czyli troche mniej na luzie. Niezlym sklepem jest tez C&A - mniej wiecej na poziomie pierwszych trzech. Jest jeszcze inna mozliwosc, ale osobiscie nie probowalem - pod Marne la Vallée jest miejsce, ktore nazywa sie Val d'Europe (a centrum nazywa sie bodaj la Vallée des Marques), gdzie sprzedaje sie markowe ciuchy po nizszych cenach. Podobno warto. Moze ktos na forum zna ? Dla mieszkania wypada polecic Habitat - mniej wiecej podobny do Ikei, ale na lepszym poziomie. A jesli lubisz rzeczy bardziej tradycyjne, to bardzo polecam pchli targ - sa naprawde kapitalne rzeczy jesli chodzi o stare meble - tylko jak to potem przewiezc do Polski ? Odpowiedz Link
prevostiere Re: zakupy w Paryżu 02.08.04, 22:01 Val d'EUrope. Bylam i rzeczywiscie jest 20-30% taniej niz w tych samych firmowych butikach w centrum. Funkconuje to na zasadzie wyprzedazy koncow serii albo kolekcji z poprzedniego sezonu po nizszej cenie. W zasadzie znajduja sie tam butiki wszystkich wiekszych marek : od Valentino, Kenzo, Cerutti, Ralf Lauren itp itd. Oprocz tego jest pare sklepow dla mlodziezy z ciuchami Diesel'a i innych mlodziezowych marek. Jedzie sie jak do Disneylandu A4 i sa kierunkowskazy na Val d'Europe. Fajna sprawa na deszczowe popoludnie bo wchodzi sie z jednego sklepu do drugiego i tylko niewiele sie moknie. Odpowiedz Link
alicja76 Re: zakupy w Paryżu 31.07.04, 16:25 Czy ktoś był w Quai Des Marques? Czy z Paryża mozna tam dojechać bez samochodu? Gdzie w Paryżu mozna kupić perfumy tańsze niż w Polsce? Odpowiedz Link