miska_g 20.07.05, 19:33 Czy ktos zna uniwerek na który moge się zapisać bez żadnego dokumentu stwierdzającego znajomość języka francuskiego???????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melmire Re: LITOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.07.05, 22:11 Na zdrowy rozasdek zaden, bez znajomosci jezyka nie uda cie nie nawet zapisac Ale ponoc sa szkoly jezykowe ktore daja status studenta. Odpowiedz Link
miska_g Re: LITOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.07.05, 23:23 Na tyle umiem jezyk zeby sie zapisac ) Zaczynajac studia w Austrii musialam zdac egzamin z jezyka niemieckiego na wysokim poziomie- egzamin byl drogi i nie odbywal sie codziennie. Moje pytanie brzmi, czy trzeba miec dokument stwierdzajacy znajomosc jezyka zeby studiowac we Francji. Pozdrowienia Odpowiedz Link
mickey13 Re: LITOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.07.05, 23:46 "Moje pytanie brzmi, czy trzeba miec dokument stwierdzajacy znajomosc jezyka zeby studiowac we Francji." odpowiedz: nie Odpowiedz Link
miska_g Re: LITOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.07.05, 00:17 Krotko, zwiezle, dzieki!!! Odpowiedz Link
melmire Re: LITOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.07.05, 01:52 Ja kilka lat temu musialam miec, moze teraz cos sie zmienilo. Odpowiedz Link
la_belle_au_bois_dormant Re: LITOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.07.05, 08:34 Jeśli znasz język to skontaktuj się z wybranymi uniwersytetami we Francji i zadaj swoje pytanie. Ja chcesz studiowac na francuskiej uczelni nie znając języka? Odpowiedz Link
kicior99 Re: LITOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.07.05, 17:04 Niektore wydzialy prowadza studia w jez. angielskim. Odpowiedz Link
sistermoon Re: LITOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.07.05, 13:51 Jesli znasz francuski, ale nie masz dokumentu, to mozesz studiowac. W Paryzu na kilku uniwersytetach nie potrzebujesz zadnego Dalf ani Delf ani innych panstwowych cudow, ale za to musisz zdac wewnetrzny egzamin na uczelni (dosyc trudny!). Taka uczelnia jest np. Paris III. Nie wiem jak jest w innych miastach, ale pewnie podobnie... Teraz jednak jest juz za pozno na cokolwiek, wiec ten rok masz z glowy. Jesli jestes w Polsce, to postaraj sie w styczniu 2006 podzwonic po francuskich uniwersytetach i spytac o dokumenty, ktore musisz wyslac. Zapisy "z zagranicy" odbywaja sie wlasnie wtedy. Jesli jestes we Francji, musisz sie przespacerowac na uczelnie w czerwcu 2006. A moze do tego czasu po prostu zdasz egzamin i ulatwisz sobie zycie? Odpowiedz Link
sistermoon Re: LITOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.07.05, 13:55 Wlasnie przeczytalam inny watek Twojego autorstwa na ten sam temat. Ech... trzeba dokladnie tlumaczyc o co chodzi. Takich studiow jakich potrzebujesz jest mnostwo, tylko kosztuja bajonskie sumy, ale moze cie stac... Sprawdz sobie w internecie poszczegolne uniwersytety (nazywaja sie Paris i nr rzymski, np. Paris I, Paris II itd...) i poszukaj kierunku "Langue et Civilisatiobn Francaise". Mysle ze najtanszy kurs kosztuje ok 800euro za semestr, ale w tym roku jeszcze masz szanse, bo inskrypcje zaczely sie tydzien temu. Przygotuj sie na test kwalifikujacy Cie do grupy na poczatku wrzesnia. I jeszcze jedna uwaga - niektore uniwersytety nie przyjmuja nawet na takie studia osob z poczatkujacym francuskim, znajdz moze wiec jakis kurs wakacyjny... Odpowiedz Link