Dodaj do ulubionych

jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdoskopu

09.10.11, 00:03
będzie w Paryżu

http://img6.imageshack.us/img6/1390/paris5111.jpg
Obserwuj wątek
    • sakral Re: jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdo 09.10.11, 00:08
      kartka z kalendarza

dzisiaj
      Swiatowy Dzień Poczty i

wybory w kraju nad Wisłą
      • m.maska Re: jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdo 09.10.11, 00:11
        A my nad Sekwane... smile
        • sakral Re: jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdo 09.10.11, 00:50
          śpiewa Natalia Kills

i to tak niema,że w Kalejdoskopie tylko sakralnej muzyki słuchają.
          idziemy z duchem czasu

co prawda z duchem muzycznym
          ale to też dobre.
          • m.maska Re: jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdo 09.10.11, 01:14
            Ja jestem auf dem französischem Trip... smile

...Belle...
            • sakral Re: jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdo 09.10.11, 01:35
              dobre

ale to inny oddział geriatryczny

• al-szamanka Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 06:09
      ...bo spieszyc sie musze, a tu jakos nic nie wychodzi, tylko zwolnione tempo
      U mnie za oknem 4°C, strasznie mało, na taką pogodę nie lubie wytykac nosa, a tu musze do Paryża jechac. Coś takiego

Cieplego dnia Wszystkim smile

Do napisania
      • al-szamanka Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 07:16
        Za 15 min. wychodzę na dworzec
        Heeeeej....
      • 1zorro-bis Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 07:56
        czolem wszystkim! Ja mam tylko auto do zapakowania i....w droge! big_grinbig_grinbig_grin
        • zuza_anna Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 08:17
          Dzień dobry Wszystkim! AL, Maseczko, Zorrku, szczęśliwej podróży, i dobrej zabawy,
          Wam w Paryżu życzę. smile
          A ja, zaraz idę z synem, obywatelski obowiązek spełnić. Słonecznej niedzieli życzę. Pozdrawiam smile
          I zagram... L Encre De Tes Yeux - Patrick Fiori. smile
      • m.maska Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 09:23
        Dzien Dobry Zuza, Klara, Majeczko, Sakral, Sajgon i Artu.sie a tym w drodze spokojnej jazdy ... to tylko ja mam najblizej i do rozpoczecia podrozy jeszcze chwile czasu..chwile smile 5 godzin z malym hakiem... smile
        Dziekuje Zuza za zyczenia w imieniu juz podrozujacych i w swoim wlasnym kiss
        U mnie tez akurat upalnie nie jest, ale bardzo slonecznie - jest 5° i to sie na pewno jeszcze rozhula... koniec pierwszej dekady pazdziernika - wiec nie oczekujmy cudow.
        Niebo w nocy bylo bezchmurne tak wiec i ksiezyc swiecil jak durny a pelnia przypada na noc wernisazu, no jesli to nie bedzie okazja do zrobienia fajnych fotek, to sie chyba poplacze... smile
        • zuza_anna Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 09:39
          Cześć Maseczko kiss A Ty już na nogach? Spakowana? AL, pewnie kawkę w pociągu popija smile
          Zimno jak diabli, a ja rozgrzewam się dobrą muzyką wink SUZIE QUATRO & BONNIE TYLER smile
          • m.maska Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 09:51
            Zuza kiss tak dokladnie spakowana, ze nawet la ptok juz przygotowany do podrozy... smile a teraz siedze przy tym starym i zastanawiamsie jak to bylo wtedy, kiedy wykorzystywalam slimaka...to jest nie do wiary, ze jeszcze tak niedawno, ten la ptok byl jednym z najszybszych.... smile
        • sakral szeroka droga i muzyka 09.10.11, 09:45
          ta sama co w nocy śpiewała

kol.Maska raczej nie przepada za tymi z innego oddziału geriatrycznego
          niż nasz własny.

szerokiej drogi i dobrej muzyki
          • m.maska Re: szeroka droga i muzyka 09.10.11, 09:48
            Dzieki Sakral... smile
          • m.maska Re: szeroka droga i muzyka 09.10.11, 09:57
            Kol.Sakral wink nie mam zadnej ulubionej muzyki, slucham tego co mi sie akurat podoba, teraz jestem na francuskiej fali....ale przeszlam juz latynoska i wloska...a powracam zawsze do francuskiej, bo kiedy uczylam sie francuskiego w ogolniaku, francuskie piosenki byly i w Polsce popularne...lubie Helene Segara....
            A Carmina Burana jak sie Panu podoba kol. Sakral? smile
            Nawet teraz odsluchac nie moge....bo la ptok przysiadl i fruwac nie chce....chodzi jak to ptok, powoli smile
            • sakral Re: szeroka droga i muzyka 09.10.11, 10:34
              Carmina Burana

O Fortuna

to zapewne Pani się podoba kol. Masko

Filharmonia Berlińska
              cudowne
              • m.maska Re: szeroka droga i muzyka 09.10.11, 10:45
                smile
              • sakral jestem wujkiem 09.10.11, 18:19
                Nico

urodzony 9 Października 2011 r.
                o godzinie 11:46

waga - 3,5 kg.
                wzrost - 53 cm.
                włosy - ciemne
                • izydor88 Re: jestem wujkiem 09.10.11, 18:36
                  Gratuluję!Wiedziałam,że dziś będzie wielki dzień,więc zakupiłam białe wino wytrawne z Chile.Zgodnie z planem miało zostać otwarte o 21.00,ale wobec zaistniałej sytuacji - Vivat Nico!
                  • zuza_anna Re: jestem wujkiem 09.10.11, 18:44
                    Z całego serducha Gratuluje Sakral smile
                    • sakral Re: jestem wujkiem 09.10.11, 18:51
                      dziękuje

Nicko
                      urodził się w rodzinie dwujęzycznej
                      • izydor88 Re: jestem wujkiem 09.10.11, 19:01
                        Zawsze chciałam zostać wujkiem.Zazdroszczę.
                      • m.maska Re: jestem wujkiem 09.10.11, 22:37
                        Toy, toy, toy...dla Nico...gratulacje rodzicom i wujkowi...przesylam w imieniu swoim i AL...wyglada na to, ze na nia to wino mialo jeszcze lepszy wplyw niz na mnie... smile
                  • sakral Re: jestem wujkiem 09.10.11, 18:48
                    dziękuje droga Klaro.

Małego miałem na rękach 10 minut.
                    nie zapomina dla mnie chwila.

mówiłem małemu,że w przyszłym roku
                    ukaże się Windows 8

a co maiłem mówić.
                    za moich czasów straszyło się Baby Jagą

ale ja nic nie wspominałem o
                    arcybiskupie Józefie Michaliku

po co małego straszyć ? no nie.
                • mr.sajgon Re: jestem wujkiem 09.10.11, 19:01
                  sakral napisał:

> Nico
                  >
                  > urodzony 9 Października 2011 r.
                  > o godzinie 11:46
                  >
                  > waga - 3,5 kg.
                  > wzrost - 53 cm.
                  > włosy - ciemne

Gratuluje wujku smile
                  Ja tez jestem i powiem ci ze to fajna sprawa smile)
                  • sakral Re: jestem wujkiem 09.10.11, 19:05
                    dziękuje wujku Sajgonie

wujek Sakral
      • m.maska Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 10:05
        AL kiss juz od zawsze wiedzialam, ze jestesmy dziecmi szczescia... czegoz to wiecej chciec od Paryza, niz odpowiedniej pogody, tzn. zeby nie bylo zimno, zeby nie padalo, zeby nie bylo upalnie, zeby nie omdlewac z odwodnienia... i prosze: dzisiaj padac bedzie, ale tylko okolo poludnia... i na tym koniec na dni kolejne smile a temperatury, wymarzone: dzisiaj 18°, poniedzialek i wtorek 21° a sroda 20°... czwartek 19° ale ten nas juz interesuje na marginesie smile
        • izydor88 Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 11:02
          Jeszcze raz - pięknej pogody i niezapomnianych wrażeń Wam życzę.A Zorkowi sławy,niech się okaże najlepszym kafelkarzem w całym Paryżu...
          • m.maska Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 11:21
            Dziekuje Klaro... On i tak jest dobry...smile
            A Tobie pogody i wspanialych przezyc w Londynie... bo moze sie zdarzyc, ze w natloku wydarzen potem zapomnimy.... a kto dba o koty, kiedy Was nie ma?....
            A poza tym chwileczke... pokazalas trzy koty - ale kiedy wyliczalas, bylo ich wiecej.... wink
            • izydor88 Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 11:33
              Mamy specjalną nianię dla kotów.Dziewczyna jest niesamowita - prowadzi schronisko dla zwierząt,hotel dla psów i sklep z akcesoriami zwierzęcymi.A w domu ma stadko kotów i psów po przejściach.
              To na jej fundację przekazujemy od lat 1% podatku oraz wynagrodzenie za opiekę nad pupilami.
              • m.maska Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 11:51
                Dobrze jest miec taka nianie... ale ile ich w koncu jest?...tych kotow? big_grin
                • izydor88 Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 12:00
                  Sześć w domu i stary Albin przy budzie.Kiedyś prześlę Ci zdjęcie Imi,bo jest czarno-ruda.Pozostałe szare są prawie identyczne,jak Piksel wąchający kwiatki.
                  Trzęsie Cię już Reisefieber?Mnie zawsze.Ale zacznie trząść dopiero w czwartek,przy pakowaniu.
                  • m.maska Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 12:13
                    Klaro, to dla mnie nie taka znowu daleka podroz... ja nieustannie jestem w rozjazdach...w ubiegly piatek wrocilam z kraju...dwie i pol godziny w jedna strone, to taki niewielki nawet wypad.... spotkanie i wspolne wloczenie sie po Montmartre(to dzisiaj) na to sie ciesze... moze wracajac zajdziemy po drodze pod Moulin Rouge...bo juz raczej po dzisiejszym wieczorze na Montmartre nie wrocimy....a z Zorro i jego zona spotkamy sie jutro... Oni jak dzisiaj zrobia taka trase samochodem, to pewnie padna ze zmeczenia... smile zreszta Oni zatrzymuja sie pod Paryzem...wlasnie ze wzgledu na samochod big_grin bo samochod w Paryzu. to tylko problem...stoi i kosztuje za to, ze stoi, przeciez nikt normalny nie oglada miasta z okien samochodu. Nooooooo jak sie dobrze trafi, to za dobe zaplaci sie tylko 20€
                    • izydor88 Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 12:36
                      Ja mam Reisefieber nawet przed bardzo niedaleką podróżą...
                      Ten Londyn przecież też blisko - dwie godziny lotu.
                      • m.maska Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 12:44
                        Ale psychicznie wiesz, ze to jednak daleko... ale jesli jade czasami do Francji na zakupy to tez mi w jedna strone zajmuje godzine albo dluzej... wypady jednodniowe tu w okolicy...a poza tym AL jest w gorszej sytuacji, Ona rzeczywiscie ma daleka podroz i dwie przesiadki w Monachium iw Mannheim...ja wsiadam na gotowe i juz mam towarzystwo...ale jakis tam niepokoj jest - skoro obudzilam sie dzisiaj wczesniej smile
        • m.maska Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 13:10
          Za oknem pelne slonce, pogoda bajeczna.... mozna by pomyslec ze cieplo....ale to zwykle oszustwo. 9 pazdziernika i tylko 9°....ale tutaj na wtorek tez obiecuja jeszcze 20°... mam nadzieje, ze blizej Atlantyku naprawde bedzie cieplej...do napisania wiec...juz z Paryza smile
          • izydor88 Re: Jestem jak połamany wicher... 09.10.11, 21:11
            Hurra!Do ostatniej chwili wahałam się między kobietą z PO,a kobietą od Palikota.Skończyło się tym,że ja na PO,Dziecko na Palikotkę.
            Cieszymy się z wyniku wyborów!
          • sakral wybory 2011 09.10.11, 21:21
            wstępne wyniki:

PO - 39,6%
            PiS - 30,1%
            Palikot - 10,1%

PSL - 8,2%
            SLD - 7,7%
            PJN -2 %

a to najlepsze w wystąpieniu Kaczyńskiego po ogłoszeniu wyników:

"będzie jeszcze Budapeszt w Warszawie"
            • izydor88 Re: wybory 2011 09.10.11, 21:49
              Ciekawe,z kim PO stworzy koalicję?Cały czas wydaje mi się,że Palikot jest w zmowie z Tuskiem,ale mogę się mylić i Palikot ma szansę stworzyć nową lewicę.Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na to,że młodzi ludzie zagłosują na Palikota i tak jest!A beton SLD wyraźnie się kurczy...
              • sakral Re: wybory 2011 09.10.11, 21:53
                Palikot i jego siła polityczna to
                argument dla premiera Tuska

w rozmowach z episkopatem.

Polska może być wreszcie normalnym krajem !!!!

a SLD musi zmienić kierownictwo
                • izydor88 Re: wybory 2011 09.10.11, 21:58
                  Tak właśnie cały czas twierdzę...I w dodatku jest nas dwoje!
                  • zuza_anna Re: wybory 2011 10.10.11, 08:07
                    Jest nas troje. Napieralski to niewypał, ale mam nadzieję, że Olejniczak obejmie kierownictwo,
                    i poprowadzi SLD, w następnych wyborach do zwycięstwa. smile
            • art.usa Re: wybory 2011; i nocne liczenia w Polsce B. 09.10.11, 22:02
              sakral napisał:

> wstępne wyniki:
              >
              > PO - 39,6%
              > PiS - 30,1%
              > Palikot - 10,1%
              >
              > PSL - 8,2%
              > SLD - 7,7%
              > PJN -2 %
              >
              > a to najlepsze w wystąpieniu Kaczyńskiego po ogłoszeniu wyników:
              >
              > "będzie jeszcze Budapeszt w Warszawie"

Sakralku są też inne wyniki z Polsatu.
              A noc liczenia jeszcze dłuuuuuuga.
              Pest-budy w Warszawie, ciągnie się już trochę dłużej.
              • sakral Re: wybory 2011; i nocne liczenia w Polsce B. 09.10.11, 22:08
                Artur

ale już jest dobrze
                • art.usa Re: wybory 2011; i nocne liczenia w Polsce B. 09.10.11, 22:48
                  sakral napisał:

> Artur
                  >
                  > ale już jest dobrze

Oczywiście.
                  Ale otwarcie powiedziawszy nerwów kosztowało.
          • art.usa Re: Jestem jak połamany wicher... 10.10.11, 02:22
            m.maska napisała:

> Za oknem pelne slonce, pogoda bajeczna.... mozna by pomyslec ze cieplo....ale t
            > o zwykle oszustwo. 9 pazdziernika i tylko 9°....ale tutaj na wtorek tez obiecuj
            > a jeszcze 20°... mam nadzieje, ze blizej Atlantyku naprawde bedzie cieplej...do
            > napisania wiec...juz z Paryza smile

Wspaniałe myśli wędrowniczej dziewczyny.
    • al-szamanka Re: jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdo 09.10.11, 22:00
      Witam wesoło z Paryza. Wlasnie zaliczyłyśmy z Maseczka to co na dzisiejszy wieczór zaplanowałyśmy, a po święcie wina jesteśmy trochę na słabych nogach- Jest OK....ufff,do jej laptoka jakoś nie mogę się przyzwyczaić, mysz m ucieka spod palców
      Heeeeej....
      • m.maska Re: jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdo 09.10.11, 22:22
        Duzo pisac nie bede, bo padam na nos, palce mi sie nie placza, ale jezyk owszem i nogi takze... wino na Montmartre smakowalo dzisiaj szczegolnie smile jak na tak krotki czas jaki tutaj jestesmy, zrobilysmy niezla trase, a zakonczylysmy ja o tutaj... smile

http://img440.imageshack.us/img440/7370/dscn0907x.jpg
      • art.usa Re: jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdo 09.10.11, 22:53
        al-szamanka napisała:

> Witam wesoło z Paryza. Wlasnie zaliczyłyśmy z Maseczka to co na dzisiejszy wiec
        > zór zaplanowałyśmy, a po święcie wina jesteśmy trochę na słabych nogach- Jest O
        > K....ufff,do jej laptoka jakoś nie mogę się przyzwyczaić, mysz m ucieka spod pa
        > lców
        > Heeeeej....

Jasny gwint.
        Szkoda z wami nie być.
        Mam na myśli dobre wino,
        w spokojnym i kulturalnym towarzystwie.
    • m.maska Re: jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdo 09.10.11, 22:43
      Soir de Paris... Bon nuit.... smile
      • sakral 1 dzień po wyborach 10.10.11, 00:00
        kartka z kalendarza

10
        dzisiaj następna miesięcznica smoleńska

przy pochodniach prezes Kaczyński da głos
    • art.usa Re: jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdo 10.10.11, 00:13
      m.maska napisała:

> będzie w Paryżu
      >
      > http://img6.imageshack.us/img6/1390/paris5111.jpg

Ostatnie zdjęcie z prawej,
      jak tam byłem jeszcze pamiętam.
      (oczywiście nie sam)
      • sakral Re: jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdo 10.10.11, 00:35
        Artur

masz nowe zdjęcia ?
        • art.usa Re: jeśli dzisiaj 9 października to cześć Kalejdo 10.10.11, 00:58
          sakral napisał:

> Artur
          >
          > masz nowe zdjęcia ?

Mam ale.............
          To oczywiście niema znaczenia.
          Droga do przyjaciół, nie jest nigdy za daleka
          stary przyjacielu.
        • art.usa Re: jeśli dzisiaj 10 października i ranek? no to mój czas. 10.10.11, 02:59
          sakral napisał:

> Artur
          > masz nowe zdjęcia ?
          Tak, ale żadne nagie dziewczyny.

Wspaniałe zwycięstwo,
          nie mogę się na cieszyć.

Kończę i idę do Łoża szczęśliwy,
          czego i wam życzę.

Artur
          • sakral jeśli dzisiaj 10 października i ranek? no to 10.10.11, 08:23
            proszę koleżeństwa

z uwagi,że nastał nam nowy tydzień i
            jesteśmy po wyborach parlamentarnych

w imieniu koleżanek i kolegów pozwoliłem
            sobie otworzyć nowy dzień i wątek
            Kalejdoskopu
          • zuza_anna Re: jeśli dzisiaj 10 października i ranek? no to 10.10.11, 08:34
            Napieralski, musi odejść !!! ten facet, zawsze działał mi na nerwy! i przez niego osiągnęliśmy
            słaby wynik. Ale... nadal jestem wierna SLD.
            Dzień dobry Artur, AL, Maseczko, Klaro, Zorro, Sakral, Mister Sajgon. Za oknami niemiło, ale...w sercu maj wink Niezapomnianego tygodnia wszystkim życzę. Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka