Dodaj do ulubionych

Nowy tydzien! 19 Grudnia....

19.12.11, 06:47
witam Wszystkich! big_grinbig_grinbig_grin
Obserwuj wątek
    • sakral Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 07:30

kartka z kalendarza do końca 12 dni

w ramach dzisiejszej lekcji religii

zdejmowanie klątw i uroków

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/386654_293629100679188_113221208719979_774319_1942895863_n.jpg
      • 1zorro-bis Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 07:32
        czesc Sakral! Obejzalem Niesiolowskiego. BOMBA!big_grinbig_grinbig_grin
        • izydor88 Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 08:14
          Witajcie!
          Wybieram starożytną pomoc rybami.
          Niesiołowski prawdę ci powie...Widziałam jego wystąpienie we fragmentach - pokazywano to z Fotygą.Fajnie było zobaczyć całość z miotającym się Macierewiczem na zakończenie.
          • 1zorro-bis Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 08:15
            Fotyga....jak taki babsztyl mogl byc Ministrem???!smirk
          • al-szamanka Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 08:36
            izydor88 napisała:

> Wybieram starożytną pomoc rybami.

Ja tej pomocy nie wybieram ale ciekawi mnie jak to działabig_grin
            • al-szamanka Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 08:49
              Właśnie wysłucham wystąpienia Niesiołowskiego big_grinbig_grinbig_grinbig_grin..ha, prawdę mówi big_grin
              A mimika twarzy p.Fotygi nie ma sobie równej, ona do kabaretu powinna...
              • m.maska Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 11:12
                No toscie tyle o Niesiolowskim popisali... czy ktos bedzie tak dobry i znajdzie mi tego linka - wczoraj w tym wszystkim gdzies mi zginal.... prosze, prosze.... smile
    • zuza_anna Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 09:29
      Dzień dobry Wszystkim! Fotyga, że ktoś na nią jeszcze głosuje. Takich ludzi jak ona,
      nie powinno być, w sejmie! Nie mogę na nią patrzeć ani jej słuchać!
      Spokojnego i zdrowego tygodnia Wszystkim zyczę. Pozdrawiam smile
      • al-szamanka Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 09:36
        U mnie śnieg sypie, ponuro na świecie, a ja w pospiechu bo na 12-ą mam do pracy, a jeszcze przedtem muszę wyjść z domu...brrrrr, pogoda taka, że najlepiej, kocią metodą, byłoby zwinąć się w kłębuszek i przetrzymać dzień w jakimś przytulnym koszyczku smile
        • zuza_anna Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 09:41
          Cześć AL! Podeślę Ci http://emots.yetihehe.com/3/slonko.gif, które u mnie pięknie świeci wink
          Spokojnej pracy smile
          • al-szamanka Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 09:50
            Ha, a po pracy imprezę mam, a jeszcze jestem kaszląca i zakatarzona i w ogóle nie w formie.
            Za słońce dziękuję, pewnie zaraz mnie porządnie podgrzeje i od razu będzie lepiej smile
            • 1zorro-bis Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 09:52
              czesc. U mnie ponuro.....smirk
              • al-szamanka Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 10:12
                Cześć...ale to takie papapa, bo właśnie wychodzę, a wrócę nie wiem kiedy, zależy od tego czy impreza sympatyczna będzie.
                Do nocy, a raczej do napisania smile
                • 1zorro-bis Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 10:16
                  ja tez wychodze....Do Banku i po zarowki...smirk
        • m.maska Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 11:23
          Witam.... u mnie w nocy napadalo... nad ranem juz jechal odsniezacz i nawet niczego sobie popiskiwal... nie wiem po co? w tej chwili widac jakies marne slady na w ogrodzie tylko - ale trzeba przyznac: sumienni sa...
          Nareszcie.... bo do tej pory nie bylo zgodnosci mieszkancow co do wynajecia firmy - nie bylo, bo sniegu na ogol nie bylo... hihihi...ale po ostatniej zimie, kazdemu sie to dalo we znaki codzienne odsniezanie, niekiedy kilka razy dziennie - ale firmy nie sa frajerskie - wynajac sie daja za miesieczna oplata, ale na caly rok.... a jak sniegu nie bedzie? wyrzucona forsa... a jak bedzie wiecej jeszcze niz w ubieglym roku? zaoszczedzone plecy, unikniecie grypy moze - bo machajac ta szufla niezle mozna sie zgrzac... wink
          Mialo byc ladnie i slonecznie - ja poczekam...moze bedzie smile

Witam kolorowo.... smile
    • m.maska Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 11:50
      Wczoraj wspominalam, ze dostalam kilka piosenek z Japonii - dzisiejszej nocy przyszly jeszcze dwie i dopiero zaskoczylam o co chodzi z tymi znakami zapytania.... tzn. wczesniej sie nad tym nie zastanawialam...
      Oto screen z tytulami piosenek.... big_grin

https://www.bilder-hochladen.net/files/itqm-a3-138b.jpg
      • m.maska Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 11:57
        Jestem ciekawa jakich klawiatur tam uzywaja.... chyba poprosze o fotke smile
        W Japonii uzywa sie dwoch alfabetow sylabicznych (hiragana i katagana) a oprocz tego Kanji tzn. chinskich znakow... dopiero teraz zaczelam sie nad tym zastanawiac, jak oni tam pisza? a czy ja moge sobie zmienic ustawienia Windows tak zeby moc to odczytac?... ufff... nie mam teraz czasu przed swietami - ale musze w tym pogrzebac....
        • 1zorro-bis Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 12:32
          Prosze bardzo! Leniuchu......big_grin
          www.youtube.com/watch?v=tABvz_NXWiI
          • m.maska Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 12:49
            Wlasnie odsluchalam.... ale to sie przeklada... nie wiem tylko czy z gruntu jednostki na polityke, czy odwrotnie - ale to przeciez przedstawiciele Narodu sa, ci poltycy.... bardzo uwaznie wysluchalam i odnalazlam elementy, ktore odbijaja sie w polityce PiS-u, ktore znam z gruntu prywatnego.... dlatego mnie to wcale nie dziwi.... brac, brac, brac... My Polska - nam sie nalezy....
            • 1zorro-bis Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 13:11
              i straszyc Niemcami, rosjanami....big_grin
              Wystarczy "geniusza politycznego" Czarka na Salonie poczytac....big_grinbig_grinbig_grin
              • m.maska Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 13:20
                ach tak? noooo mozna straszyc Niemcami, bo moze sie w koncu tym wstretnym Niemcom tez przelej i przestana chciec doplacac do obcych... mam nadzieje, ze tego doczekam - wtedy byc moze bede mniej tych podatkow oddawac na obcych...
                Przypuszczam, ze Ty sam, calkiem niezle do tego interesu dokladasz... a Pani Zorro, nawet nie wspominam...
                • 1zorro-bis Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 13:24
                  smirkcool
                  • m.maska Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 13:26
                    Ja bym chciala raz na moim koncie zobaczyc to co mam na papierze.... sad
                    • 1zorro-bis Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 13:30
                      smirk
                      • m.maska Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 13:40
                        No co sie usmiechasz - takie sa fakty... Niemcom powoli zaczyna sie przelewac.
                        Tak to bywa, kiedy ze wspolczucia, z litosci, ze zrozumienia sie pomaga a ci ktorzy biora nie potrafia tego docenic i wykorzystac, to potem wychodza takie Grecje, Wlochy i inne... dlaczego Turcy sobie swietnie radza, bez tej pomocy? bylam w Turcji dwa razy i nie zauwazylam tam tej pychy i buty.... cenia sobie kazdego turyste, sa dumni z tego co osiagneli... wielu Turkow zna niemiecki, bo w Niemczech sie wychowywali i....wrocili do kraju ojcow, bo sie oplaca...
                        • 1zorro-bis Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 14:00
                          przelewac? To ja garnek podstawie i tego "przelanego" poprosze o troche dla siebie....big_grinbig_grinbig_grin
                          • izydor88 Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 14:08
                            Bo płacenie podatków w ogóle jest bardzo przykre...
                            Wiem coś o tym,bo dzisiaj płaciłam i to podwójny!W grudniu płaci się podatek za listopad razy dwa,żeby zamknąć rok finansowy.I gdy pomyślę - ile grup zawodowych jest z tego podatku zwolnionych - smutno mi Boże...
                            • m.maska Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 14:14
                              Witaj Klaro...smile nie wspominaj mi nawet.... to co widze na papierze a co na koncie...to miedzy jednym a drugim stoi ogromne gmaszysko fiskusa....a do tego wszyscy bezrobotni i oczywiscie jestem "solidarna" z DDR-em, obiecywali, ze bede "solidarna" tylko przez 7 lat...a to juz 20...taka wymuszona na wszystkich "solidarnosc" - teraz to juz nawet nie wiadomo z kim.
                              • 1zorro-bis Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 14:43
                                za zólc to ja dziekuje....big_grin
                                • 1zorro-bis "Kolega"....sie obudzil... 19.12.11, 18:04
                                  Jokkerek wystapil po raz kolejny jako "adwokacina"....smirk
                                  Zalosne.big_grin
                                  • 1zorro-bis Re: "Kolega"....sie obudzil... 19.12.11, 19:25
                                    to ja sie na dzisiaj juz pozegnam.....big_grin
                                    Przeciez sam dyzuru nie bede pelnil...smirk
                                    • zuza_anna Re: "Kolega"....sie obudzil... 19.12.11, 19:33
                                      Nie wiedziałam, że tutaj dyżur się pełni, ja zaglądam dla przyjemności smile
                                      • 1zorro-bis Re: "Kolega"....sie obudzil... 20.12.11, 07:50
                                        to jakos malo tej przyjemnosci.....Zuza...big_grinbig_grinbig_grin
                                    • m.maska Re: "Kolega"....sie obudzil... 19.12.11, 20:13
                                      To ja Wam zycze, jak co dzien "smacznego"....
                                      Na tej zmianie tez mnie raczej nie bedzie - mam co robic realnie, co mnie malo zachwyca - ale jednak samo sie nie zrobi.
                                      • sakral Re: "Kolega"....sie obudzil... 19.12.11, 20:17

lufa przed snem i też tak można
                                        • m.maska Re: "Kolega"....sie obudzil... 20.12.11, 00:28
                                          Wlasnie zajrzalam... plastykowy kieliszek... i tu mam problem - moze jestem w bledzie, ale plastykowy czy plastikowy - wg mnie to drugie...
                                          Mialam kiedys kolege byl plastykiem... chociaz z cala pewnoscia, nie bylo plastykowy...
                                          i nie robil nic z plastiku...
                          • m.maska Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 19.12.11, 14:10
                            Zorro.... żółć sie przelewa....a nie z dobrobytu...
                            • sakral przesada 19.12.11, 20:14
                              wszystkie papiery na katolika mam
                              ale to już jest przesada
                              tzn. ten rysunek

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/378630_205275709553630_127997970614738_473014_224675168_n.jpg
                              • sakral Re: przesada 19.12.11, 21:07
                                na forum
                                przeczytałem ciekawą rozmowę na temat społeczeństwo i naród

znawców do 2,3 i więcej pokoleń to ja już się zaczynam bać

i
                                jest takie pojęcie jak :

kosmopolita link

i jeszcze jedna ważna sprawa

prawica i okolice jest przeciw
                                "poprawności politycznej" (kto to narzucił ? UE ? - to nieprawda)

ja też jestem przeciwny poprawności politycznej
                                ale za to w Polsce można dostać do 2 lata wiązienia link

rozmowa o bł.Janie Pawle II tylko na kolanach,
                                już nie mówię o dziecku narodzonym 24 grudnia

i tam mi dopomóż Bóg
                                • sakral wtorek 20 grudnia 20.12.11, 00:09

kartka z kalendarza do końca 11 dni

i wspomnienia o dzisiejszym świętym

muzyczka
                                  kliknij na drugą pozycją
                                  • al-szamanka Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 00:28
                                    Teraz to ja już nigdzie nie kliknę, z imprezy wróciłam ledwie na nogach stoję, wiec zaraz do łóżeczka się poturlam.
                                    Dobranocsmile
                                    • sakral Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 00:41
                                      płaczą w za ................
                                      • m.maska Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 04:20
                                        Płaczą... nigdy nie wiadomo, czy jeszcze gorzej nie bedzie... płaczą, bo odeszlo znane pieklo...
                                        • 1zorro-bis Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 07:27
                                          dziendoberek Spiochy!big_grin
                                          • sakral Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 08:48
                                            1zorro-bis napisał:

> dziendoberek Spiochy!big_grin

------------------------------------------

o poranku..................... link z zegarem

witam serdecznie

1.naród

2.społeczeństwo

i
                                            3.jednych i drugich,ale tak chyba nie idzie

• izydor88 Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 10:20
                                              Witam Kolegów.
                                              Za chwilę nadejdzie mój pan od angielskiego,a ja znowu nie odrobiłam lekcji.I znowu będę się głupio tłumaczyć:urodziny teściowej,koci katar,NL kazał mi godzinami po lesie łazić...
                                              Poproszę,żeby mi opowiedział o Świętach w Anglii i o tym ukochanym puddingu...
                                              • al-szamanka Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 10:27
                                                izydor88 napisała:

> Za chwilę nadejdzie mój pan od angielskiego,a ja znowu nie odrobiłam lekcji.I z
                                                > nowu będę się głupio tłumaczyć

big_grinbig_grinbig_grin Klaro, zachowujesz się jak prawdziwa uczennica, czyli że....zasługujesz na te lekcje wink
                                                Mam nadziej się, że przynajmniej kociakom już lepiej
                                            • al-szamanka Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 10:23
                                              Cześć Wszystkim smile

Myślisz, Sakralu, że to tylko albo aż w Sunday morning. Ja niczego nigdy z tych rzeczy, a przydałyby się chociaż przysiady, bo po wczorajszej imprezie jakaś "zastana" jestemsmile
                                              A wiatr wieje dzisiaj zimnymi minusowymi podmuchami, chociaż słońce zza gór już dosyć dawno wyjrzało.

Słonecznego dniasmile
                                              • zuza_anna Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 10:47
                                                Dzień dobry Wszystkim! Nie myślcie, że tak długo spałam, musiałam fryzjera zaliczyć. Byłam
                                                wczoraj, ale kolejka była gigantyczna, więc musiałam dziś wcześniej się wybrać. Jestem teraz o
                                                parę deko lżejsza wink Zdrowego i cudownego dnia życzę. Pozdrawiam smile
                                                • al-szamanka Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 10:54
                                                  zuza_anna napisała:

> Dzień dobry Wszystkim! Nie myślcie, że tak długo spałam, musiałam fryzjera zali
                                                  > czyć. Byłam
                                                  > wczoraj, ale kolejka była gigantyczna, więc musiałam dziś wcześniej się wybrać.
                                                  > Jestem teraz o
                                                  > parę deko lżejsza wink Zdrowego i cudownego dnia życzę. Pozdrawiam smile
                                                  >

Tydzień temu sama byłam sobie fryzjerem, odciachałam dobre 15 cm włosów, bo już rzeczywiscie były za długie
                                                  • 1zorro-bis Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 10:57
                                                    a ja bylem w niedziele fryzjerem....big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • zuza_anna Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 11:00
                                                    to nawet strzyżesz Zorrku? Ja byłemu też obcinałam włosy, synowi kiedyś również. smile
                                                  • 1zorro-bis Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 11:30
                                                    pewno ze strzyge! I Zorrowa jest zadowolona....big_grin
                                                  • izydor88 Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 11:48
                                                    Dzięki Zorro i jego wigilijnej gęsi lekcja była udanasmile.Bo wydawało mi się,że Peter też ptaka w Wigilię spożywa,ale nie byłam pewna,czy to gęś,czy indyk?Okazało się,że obydwa te ptaki,ale w pierwszy dzień Świąt,bo Wigilia w Anglii "nie ma interesujące nic".
                                                  • al-szamanka Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 12:02
                                                    izydor88 napisała:

>"nie m
                                                    > a interesujące nic".

Podejrzewam, że i Tobie po angielsku trafiają się takie kruczki winkwinkwink
                                                  • izydor88 Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 12:15
                                                    Sęk w tym,że Peter jest bardziej pojętnym uczniem i jego polski jest coraz lepszysmilesmilesmile
                                                  • al-szamanka Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 12:17
                                                    izydor88 napisała:

> Sęk w tym,że Peter jest bardziej pojętnym uczniem i jego polski jest coraz leps
                                                    > zysmilesmilesmile

O nie, Klaro, on ma inne warunki. Ty na co dzień nie rozmawiasz po angielsku, on po polsku musi smile
                                                  • izydor88 Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 12:28
                                                    Najważniejsze,że chce mu się do mnie przyjeżdżać,chociaż często bywa jak "kwiat bez woda",taki zmęczony.Ale ja matury z angielskiego zdawać nie będę,więc sobie może sobie odpocząćsmile
                                                  • al-szamanka Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 12:36
                                                    izydor88 napisała:

> Najważniejsze,że chce mu się do mnie przyjeżdżać,chociaż często bywa jak "kwiat
                                                    > bez woda",taki zmęczony.Ale ja matury z angielskiego zdawać nie będę,więc sobi
                                                    > e może sobie odpocząćsmile

Ale jakie ma za to piękne porównania. Kwiat bez woda jest boskie big_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 12:39
                                                    ...tak jak wódeczka bez procentów....big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • sakral Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 12:51
                                                    1zorro-bis napisał:

> ...tak jak wódeczka bez procentów....big_grinbig_grinbig_grin

----------------------------------------------

N a b i a ł

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/407497_294283270613771_113221208719979_775726_1637126831_n.jpg
                                                  • 1zorro-bis Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 12:58
                                                    .....w plynie. Tez dobry.smirk
                                        • al-szamanka Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 10:36
                                          m.maska napisała:

> Płaczą... nigdy nie wiadomo, czy jeszcze gorzej nie bedzie... płaczą, bo odeszl
                                          > o znane pieklo...

Mama opowiadała mi kiedyś, jak to połowa kolezanek w jej liceum rozpaczała po śmierci Stalina, potem było jednak nieco lepiej, wiec miejmy nadzieję, że i tych biedaków czeka lepszy los.
                                          • sakral Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 10:43
                                            al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
                                            >
                                            > > Płaczą... nigdy nie wiadomo, czy jeszcze gorzej nie bedzie... płaczą, bo
                                            > odeszl
                                            > > o znane pieklo...
                                            >
                                            > Mama opowiadała mi kiedyś, jak to połowa kolezanek w jej liceum rozpaczała po ś
                                            > mierci Stalina, potem było jednak nieco lepiej, wiec miejmy nadzieję, że i tych
                                            > biedaków czeka lepszy los.

-----------------------------------------------

warto to jeszcze raz zobaczyć

Kraków - pogrzeb Kaczyńskiego link
                                            • 1zorro-bis Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 10:49
                                              mnie szkoda czasu na...."Cysorza"....big_grinbig_grinbig_grin
                                              • zuza_anna Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 10:58
                                                Rozpaczam tylko za bliskimi, a nie za obcymi. Obcym mogę tylko współczuć.
                                            • al-szamanka Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 10:58
                                              sakral napisał:

> al-szamanka napisała:
                                              >
                                              > > m.maska napisała:
                                              > >
                                              > > > Płaczą... nigdy nie wiadomo, czy jeszcze gorzej nie bedzie... płacz
                                              > ą, bo
                                              > > odeszl
                                              > > > o znane pieklo...
                                              > >
                                              > > Mama opowiadała mi kiedyś, jak to połowa kolezanek w jej liceum rozpaczał
                                              > a po ś
                                              > > mierci Stalina, potem było jednak nieco lepiej, wiec miejmy nadzieję, że
                                              > i tych
                                              > > biedaków czeka lepszy los.
                                              >
                                              > -----------------------------------------------
                                              >
                                              > warto to jeszcze raz zobaczyć
                                              >
                                              > Kraków - pogrzeb Kaczyńskieg
                                              > o
                                              link

igrzysk i wina ?
                                              • zuza_anna Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 11:02
                                                Przesadzili z tym pogrzebem, i szkoda, że płaczek nie zatrudnili wink
                                  • m.maska Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 13:34
                                    Hej, witam Kolezenstwo... smile a poniewaz, pech chce, ze jeszcze w czwartek z rana musze sie ruszyc z domu - wiec chyba juz dzisiaj zabiore sie za porzadki... dzialam sprawnie tylko pod wplywem "presji czasowej" w przeciwnym wypadku, wszystko potrafie zgrabnie przesunac na "potem"....
                                    Tak wiec, na chwile jedna - oddalam sie wink

Nie wiem czy polezy - ale w nocy zrobilo sie bialo i nadal jest bialo... wiec moze do soboty dotrwa - byle sie w czwartek nie wysypalo wiecej - opony zimowe, to jedno, ale jezdzic po tym sliskim nie lubie... co ja pisze, ja w ogole nie lubie jezdzic - jade bo musze....

Sprawujcie sie... wink dopijam kawe i zmykam... ale tylko na chwile - i tak komp jest w zasiegu smile
                                    • 1zorro-bis Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 13:52
                                      o....! Kto to sie obudzil....big_grinbig_grinbig_grin
                                      • m.maska Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 13:54
                                        JA big_grin
                                        • m.maska Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 13:55
                                          a teraz zabieram sie za to co musze zrobic - jak ja tego nie lubie... w ogole nie lubie czegos "musiec".... sad
                                          • sakral Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 14:02
                                            https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/388396_260415380684555_100001482851008_734120_2022906620_n.jpg

podpisał

kol.Sakral
                                            • m.maska Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 14:12
                                              hihihi..............
                                              A teraz odpalam sobie muzyke....
                                              W nocy dostalam znowu kilka japonskich piosenek - teraz obok znakow zapytania, jest jeszcze napisane "naszymi" fonetycznie - co nie zmienia postaci rzeczy - ze mozilla glupieje na tych znaczkach smile

https://www.bilder-hochladen.net/files/itqm-a5-82ce.jpg
                                            • 1zorro-bis Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 14:35
                                              no, ladnie Jokk....sorry .... koguta kury w kurniku oskubaly...big_grinbig_grinbig_grin
                                              • al-szamanka Re: wtorek 20 grudnia 20.12.11, 15:08
                                                Takiego oskubańca już widziałam.....i nie ma tu najmniejszej aluzji, naprawdę
    • sara-michelle Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 20.12.11, 15:08
      Witam Państwa.... nie wiem czy zauważyliście, ale to forum przeszło w moje ręce...

Życzę Wam "płodnego" pisania... wink
      • al-szamanka Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 20.12.11, 15:21
        Ależ oczywiście Pani Saro-Michelle, zauważyłam to natychmiast i od razu wykrzyknęłam: ach, jaka piękna Pani!!!! Od razu przyjemniej się pisze big_grinbig_grinbig_grin
        • sara-michelle Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 20.12.11, 15:25
          Miło mi.... Szamanko... smile
          • al-szamanka Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 20.12.11, 15:36
            Mnie też miło, Pani Saro-Michell
            • sara-michelle Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 20.12.11, 15:49
              smile
      • 1zorro-bis Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 20.12.11, 15:39
        kupilas?big_grin
        • julenka.z.polany Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 20.12.11, 15:45
          Kochana Pani Sarusiu, bardzo się cieszę i ofiarowuję Pani te kwiatki

https://images.paraorkut.com/img/pics/glitters/b/bouquet_of_flowers-3271.gif

Ale mam też pytanie, Pani imię, takie podobne; czy jest Pani spokrewniona imiennie z moją przyjaciółką Małą Sarną ??
          • sara-michelle [...] 20.12.11, 15:51
            Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
          • sara-michelle Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 20.12.11, 15:52
            Bardzo Ci dziękuję za śliczne kwiatki Julenko smile oczywiście, że jestem z nią spokrewniona, bo jestem spokrewniona tak jak my wszyscy z całym kosmosem kiss
        • sara-michelle [...] 20.12.11, 15:48
          Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
          • al-szamanka Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 20.12.11, 15:53
            A teraz wybywam, czas na mnie, praca czeka.
            Do zobaczenia do jutra.smile
            • sara-michelle Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 20.12.11, 15:59
              Spokojnej pracy Szamanko smile nie czaruj tylko za bardzo smile
          • 1zorro-bis ZOO....? 20.12.11, 16:33
            to my w ZOO piszemy? A ja za malpe robie, tak?big_grin
            • sara-michelle Re: ZOO....? 20.12.11, 16:49
              Drogi Zorro smile punkt 7 regulaminu forum Kalejdoskop mówi, że jest to Spółka Zoo smile
              • 1zorro-bis Re: ZOO....? 20.12.11, 17:20
                Spólka z o.o czy ZOO? Bo jak ZOO to ja jednak za malpe robie...big_grinbig_grinbig_grin
                • m.maska Re: ZOO....? 20.12.11, 17:33
                  Zorro smile Spolka z Ograniczona Odpowiedzialnoscia... moze Nas ta Sara-Michelle wprowadzi na gielde... jesli ma pakiet wiekszosciowy - to sie jej przeciez musi oplacac - inaczej, jaki mialoby to sens? wink
                  • 1zorro-bis Re: ZOO....? 20.12.11, 17:38
                    to musialoby byc S.A....big_grin
                    • m.maska Re: ZOO....? 20.12.11, 18:30
                      musimy nad tym popracowac... wink
                      • 1zorro-bis Re: ZOO....? 20.12.11, 19:00
                        znikam.....big_grin
                        Koniec roboty na dzien dzisiejszy....cool
                        • m.maska Re: ZOO....? 20.12.11, 19:14
                          U mnie tez.... i jutro strajkuje...
                          Smacznego Wam i spokojnego wieczoru smile
                          • izydor88 Re: ZOO....? 20.12.11, 19:39
                            Znajomi wrócili z Meksyku.Obiecywaliśmy sobie zawsze,że nie pojedziemy do USA,dopóki nie zniosą wiz.
                            I nagle okazało się,że znajomi mają międzylądowanie w Houston.W związku z tym muszą mieć amerykańską wizę...
                            Impreza zapowiadała się super,towarzystwo było wyborowe,więc złamali się i pojechali do Warszawy po wizę.Dostali,a teraz wspominają.
                            W Houston do odlotu mieli dwie godziny.Zaczęły się procedury - odciski palców,a potem rozmowa.Pytania - co chcecie robić w USA?Nic,chcemy to miejsce jak najszybciej opuścić.
                            To byli dobrze sytuowani ludzie w średnim wieku i podejrzewanie ich o chęć zostania w USA celem podjęcia nielegalnej pracy było totalnym absurdem.Ale na samolot do Meksyku nie zdążyli,a następny był dzień później...
                            Odnowiliśmy więc przysięgę - do USA nie latamy.Nawet tranzytem.
                            • m.maska Re: ZOO....? 20.12.11, 20:12
                              Witaj Klaro smile

Skandal.... ale po co wiza, jesli nie mieli zamiaru opuscic lotniska?...
                              Jakos mnie nigdy do USA nie ciagnelo, mam krewnych wlasnie w Houston - jak wyrzut sumienia dziesiaj przyszla od nich swiateczna kartka... pozostaje mi mail wink
                              Wielokrotnie mnie zapraszali, ale naprawde, ten kraj mnie nie neci...
                              Turcja tez ma wizy dla Polakow...tylko, ze to nieco inne procedury sa - powiedzmy, rodzaj haraczu do kupienia na lotnisku smile
                              • izydor88 Re: ZOO....? 20.12.11, 20:28
                                No właśnie,po co ta wiza?I cztery godziny rozmów z urzędem imigracyjnym?
                                Mam kuzyna - profesora astronomii smilesmile w USA,ale on opuścił Polskę w 1982 roku i to na zupełnie wariackich papierach.Wolę spotykać się z nim w Polsce...
                                • m.maska Re: ZOO....? 20.12.11, 20:38
                                  Moja rodzina to malzenstwo chemikow... rzadko przyjezdzaja do kraju i chyba spragnieni sa wizyt, bo nieustannie usiluja mnie tam sciagnac... i niby po co? jesli juz lece taki kawal, to nie po to, zeby gdzies siedziec na miejscu - wtedy nieustannie mnie nosi. Houston, to juz tylko skok do Meksyku...lepiej by Twoi znajomi zrobili, biorac polaczenie z przesiadka na jakims europejskim lotnisku.
                                • m.maska Re: ZOO....? 20.12.11, 20:49
                                  Szukalam czegos na chipie z kamery i znalazlam fotke cherimoyi/anony ktora zrobilam po rozkrojeniu - 49 pestek bylo...

https://www.bilder-hochladen.net/files/itqm-a6-6c52.jpg

Masz racje Klaro - jest w niej cos z budyniu, jakis taki waniliowy posmak... smile
                                  • izydor88 Re: ZOO....? 20.12.11, 20:51
                                    "Winylowy",jak twierdzi Petersmilesmilesmile
                                    • m.maska Re: ZOO....? 20.12.11, 21:23
                                      No widzisz, ale Peter jest Anglikiem, i ma prawo... w niemieckim wystepuja dwie formy i to nie jest to samo: Wanilienzucker i Wanillinzucker... a co powiedziec, jesli ktos np. ma plastykowa torebke... dla mnie plastyk, to facet, ktory robi plastyczna oprawe na przyklad... a torebka to jest plastikowa. Kilka lat temu, tak sie nasluchalam w tv, kiedy to reporterzy mowili, ze oni to we Warszawie, we Wiedniu... ze zwatpilam i bedac w kraju dopytalam corke mojej kuzynki, ktora wlasnie zdawala mature, czy cos sie zmienilo w zasadach - bo moze ja jestem nie na biezaco, jak z tym "na co dzien"... okazalo sie, ze sie nie zmienilo a jednak tak mowia dziennikarze. A Ty sie dziwisz, ze obcokrajowiec tak mowi? zdajesz sobie sprawe, jaki jezyk polski jest trudny? nawet dla tubylcow, a co dopiero dla obcokrajowca smile
                                      • izydor88 Re: ZOO....? 21.12.11, 08:08
                                        Masko,ja uwielbiam polszczyznę Petera,a nasze lekcje są okazją do pośmiania się...Każde z nas śmieje się z siebie samegosmilesmilesmile
                                        • m.maska Re: ZOO....? 21.12.11, 15:43
                                          Doskonale Cie rozumiem... tak zasmiewalam sie z polszczyzny Japonczykow, przy czym ich angielski juz w samej wymowie jest zabawny.
                                          To Oni probowali dojsc do tego, jak to jest z ta odmiana: łyżeczka, łyżeczki, łyżeczką, łyżeczce, łyżka, łyżką, łyżce, łyżki a potem przyszly noże, widelce, talerzyki... i za kazdym razem inne koncowki, ktore zdaja sie nie miec regul - wlasnie wtedy zrozumialam jaki to jest trudny jezyk ten nasz polski.
                                          • izydor88 Re: ZOO....? 21.12.11, 15:55
                                            Peter nie zawraca sobie głowy końcówkami i odmianami.Mówi - ty mieć pusta mózgsmilesmile
        • sara-michelle Re: Nowy tydzien! 19 Grudnia.... 20.12.11, 16:21
          1zorro-bis napisał:

> kupilas?big_grin

Nie smile przejęłam, ponieważ to jest Spółka ZOO a ja mam większościowy pakiet akcji smile
      • sakral ja bardzo przepraszam .......................... 20.12.11, 21:23

sara-michelle napisała:

Witam Państwa.... nie wiem czy zauważyliście, ale to forum przeszło w moje ręce

Życzę Wam "płodnego" pisania... wink
        --------------------------------------------------------------------------------(m.podkreślenia)

ja bardzo przepraszam...................

czy ja mam grać ???

Sakral
        • m.maska Re: ja bardzo przepraszam ....................... 20.12.11, 21:33
          Sakral.... graj, graj, graj piekny Cyganie wink
        • m.maska Re: ja bardzo przepraszam ....................... 20.12.11, 21:36
          Swieeeetne.... Sakral kiss
          • sakral Re: ja bardzo przepraszam ....................... 20.12.11, 22:02

trochę miałem zmian na Facebook link

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/406045_294755820566516_113221208719979_776896_1435083371_n.jpg
            • m.maska Re: ja bardzo przepraszam ....................... 20.12.11, 23:49
              smile...zamknienie do otwarcia....smile...to co... remanent? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka