m.maska 03.03.12, 12:52 Otwieram nowy watek i bede wklejac po jednej fotce, zeby Zorro mogl sie odniesc i przyblizyc nam co jest co.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Karaiby 03.03.12, 12:58 zachod slonca.Jak widac. Po odplynieciu z portu.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 13:04 Troche wysoko, ja mam lek wysokosci.... AL nie lubi wind - nabiegalaby sie niezle....juz wiem dlaczego nawet nie mysl o takim rejsie... Ten statek na ktorym ja bylam, nie byl taaaaaaaaaaki luksusowy ale w tamtych czasach bylismy wszyscy mniej wymagajacy... Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 15:12 Nie wiem ale to mi sie kojarzy z jakims palacem Maharadżów.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 15:14 i rzeczywiscie bylo tylu chetnych do brydza? to juz cala wiecznosc, jak nie mialam kart w dloni... mam wrazenie, ze ta tradycja jakos zanika. Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 14:31 Gmaszysko to jest i szczerze mowiac wolalabym byc na statku, ktory przypomina statek a nie plywajaca metropolie... poniewaz bylam na rejsie wzdluz wschodnich wybrzezy Japonii w czasach kiedy juz sam ten wyjazd byl luksusem, wiecej nie bylo nic potrzeba...nie bylo kwestii napiwkow, nie bylo kwestii ten ma wiecej a ten mniej - wszyscy dostali z gory po rowno, przynajmniej do wydawania w barach na statku... byly kartki na alkohole i... mozna je bylo co najwyzej podkupic od kogos kto spozywal tego mniej - tym sposobem w drodze powrotnej z wyspy Hokkaido do portu macierzystego jakim byla Nachodka, jakis Rosjani kupil ode mnie to czego nie zuzytkowalam... a to naprawde ciezko bylo "przepic" Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 15:17 Casyno tez? no tak, ludzie z nudow pojda i to jest ich dodatkowy zysk....a jeszcze najlepiej jesli beda plywac pod bandera Kajmanow - to i podatki maja z glowy - ale ten akurat to chyba pod bandera wloska plywa. Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 15:22 taki przepych moze tez przytlaczac...eee, to nie dla mnie Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Karaiby 03.03.12, 15:51 W takich luksusach się obracałeś, no, no... Za zdjęcia dziękuję, ładne, ale pisałeś o tej drugiej stronie Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 03.03.12, 15:58 najpierw ten luksus z prospektow. To nie moja bajka.... Bylem na czyms takim dwa razy - pierwszy i ostatni. I to z kilku powodow. Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 16:07 Moja bajka tez nie, to pokazowa, to jest nieprawdziwe...a ja nie lubie tego co jest wylacznie na pokaz - powiedzmy sobie, ze za tym sie nic nie kryje, poza wygorowana cena... mozna zaoferowac wygode, bo w koncu o to chodzi, bez tych wszystkich blyskow i polyskow. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 03.03.12, 16:29 w wiekszosc wycieczek "zmasowanych" tak to wyglada na prospektach. poslalem nastepna partie.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 17:07 Wlasnie widze, musze je zmniejszyc, inaczej wyskocza z ram... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 03.03.12, 17:23 jdno wiem: NIGDY wiecej Karaibow i nigdy wiecej COSTA! Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 17:38 Nie przesadzaj, fajnie jest na Costa Blanca, na Costa Dorada, a juz najfajniej na Costa del Sol albo Costa de la Luz... nie skreslaj tak definitywnie tych wszystkicj COSTA Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 03.03.12, 17:25 winda do nieba.... Albo na sam dol! 9 pieter.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 17:40 ten komin wyglada oblednie - juz ogladajac to na fotce zaczyna mi sie krecie w glowie..... Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 17:41 Rozumiem, ze to dla tych, ktorym nie smakuje to co podano.... albo ktorym tego jeszcze malo.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 18:08 Moze balony, ktore powoduja, ze ta cala metropolia utrzymuje sie na powierzchni Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 03.03.12, 18:32 byly. ale nie mialem ochoty z nimi sie taplac.... m.maska napisała: > Delfiny byly? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 03.03.12, 18:33 skromne? Przepych bizantyjski! I potem robi bul, bul, bul....Jak Concordia! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Karaiby 03.03.12, 19:55 Nie lubię przepychu, dla mnie to kicz. Przytłacza, działa otępiająco, denerwuje. Nie dziwię się, Zorro, że już nigdy nie chcesz. Ja na pewno nie. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Karaiby 03.03.12, 20:49 Ja bym do takich luksusów nie pasowała, źle bym się czuła. Lubię skromność Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 04.03.12, 08:13 niestety, wszystkie statki teraz tak robia. Zerknij na Concordie, co to robi teraz bul, bul, bul.... zuza_anna napisała: > Ja bym do takich luksusów nie pasowała, źle bym się czuła. Lubię skromność > Odpowiedz Link
izydor88 Re: Karaiby 04.03.12, 09:51 zuza_anna napisała: > Ja bym do takich luksusów nie pasowała, źle bym się czuła. Lubię skromność > A ja bym się jakoś przemogła Gorzej z tym dojazdem - samolot z kuszetką? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 04.03.12, 12:05 lot to HORROR! Leci sie ....11 godzin! Czarterem. Ze wzgledow oszczednosciowych podstawili B-737 ale....przystosowany do lotow na krotki dystans. Bylo tak ciasno, ze obsluga sie ledwo z zarciem przeciskala. Foteli nie mozna bylo rozlozyc. Ludziie pyszczyli i protestowali. Tlumaczyli, ze samolot ktory mial byc podstawiobny sie popsul. Na statku dowiedzielismy sie "lewym kanalem", ze to nieprawda. Bylo za duzo ludzi i mieli do wyboru - albo podstawic dwa samoloty albo jeden, gdzie luczie jak "sledzie w beczce".... Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 03.03.12, 20:42 izydor88 napisała: > Skromne to,ale gustowne hihi............... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 04.03.12, 13:19 niestety.... al-szamanka napisała: > Wow! To musiałeś extra dopłacać Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 04.03.12, 17:19 ale w kabinie juz luksusem nie kapie... przecietnie... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 04.03.12, 13:11 ten u gory to nasz "pancernik" ten drugi to amerykanski.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Karaiby 04.03.12, 13:23 1zorro-bis napisał: > miasto? Gorzej! No chyba nie wiocha? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 04.03.12, 13:28 Las Vegas i.....2.500 ludzi! Plus 950 zaloga NIEWOLNIKOW. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Karaiby 04.03.12, 14:07 1zorro-bis napisał: > Las Vegas i.....2.500 ludzi! Plus 950 zaloga NIEWOLNIKOW. Nie mowa, myślałam, że niewolnictwo dawno zniesione Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 04.03.12, 14:18 to jest wspolczesne niewolnictwo. Zalog statku sklada sie z dowodztw - Wlochow - paru Europejczykow zatrudnionych na normalnych, ludzkich warunkach a reszta zalogi to ludzie z 35 krajow. Indie, Sri Lanka, Chiny, Wietnam i Peru ....czyli te naprawde biedne - jesli chodzi o najtansza sile robocza. I tak na przyklad....kelner - doskonale wyszkolony (chlopak z Indii) mowiacy po wlosku i angielsku, pracuje 12 godzin dziennie, 7 dni w tygodniu i 8 miesiecy. Bez przerwy! Za jedyne.......600 US miesiecznie. Gdy jest chory nie dostaje NIC. Potem ma 4 miesiace "urlopu" - oczywiscie BEZPLATNEGO i potem wraca na statek. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Karaiby 04.03.12, 14:35 1zorro-bis napisał: > to jest wspolczesne niewolnictwo. Zalog statku sklada sie z dowodztw - Wlochow > - paru Europejczykow zatrudnionych na normalnych, ludzkich warunkach a reszta z > alogi to ludzie z 35 krajow. Indie, Sri Lanka, Chiny, Wietnam i Peru ....czyli > te naprawde biedne - jesli chodzi o najtansza sile robocza. > I tak na przyklad....kelner - doskonale wyszkolony (chlopak z Indii) mowiacy po > wlosku i angielsku, pracuje 12 godzin dziennie, 7 dni w tygodniu i 8 miesiecy. > Bez przerwy! Za jedyne.......600 US miesiecznie. Gdy jest chory nie dostaje NI > C. Potem ma 4 miesiace "urlopu" - oczywiscie BEZPLATNEGO i potem wraca na state > k. Okropne!!!!!!! I pod jaką banderą taki statek płynie? Nie obowiązuje na takim statku europejskie prawo pracy? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 04.03.12, 14:53 pod ...wloska. ale wlascicielem sa Amerykanie-... Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 04.03.12, 17:22 Amerykanie maja wielowiekowe doswiadczenia jesli chodzi o niewolnictwo... Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 04.03.12, 17:24 utarly sie te "piekne zachody Slonca" a ja na statku najpiekniejsze widzialam wlasnie wschody.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Catalina Island i Margharita 04.03.12, 13:27 to takie tereny dla ...turystow. Potem bedzie ciekawiej.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Catalina Island i Margharita 04.03.12, 13:30 Zupełnie landrynkowe domki Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Catalina Island i Margharita 04.03.12, 13:33 odrestaurowane....Jak kiedys Zamosc na przyjazd tow. Gierka.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Karaiby 04.03.12, 13:38 Ja już zapowiedziałam, że na coś takiego się nie piszę. A fale prawie żadne tam..... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Karaiby 04.03.12, 13:53 fale? Oj byly, byly! Ale w nocy. Bo ten statek to glownie w nocy plynal.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Karaiby 04.03.12, 15:04 1zorro-bis napisał: > nic tylko sie pakowac i jechac, co? Łatwo powiedzieć trudno zrobić Ładne widoczki Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 04.03.12, 17:28 Dla turystow spragnionych Slonca, piasku i wody i lenistwa - moze ponetne... ja lubie urlop spedzac w ruchu.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Karaiby 04.03.12, 17:30 2-3 dni lezakowania, moze bym zdzierzyla i to pewna nie jestem... na urlopie, jesli juz, to opalam sie z zegarkiem w reku planujac w tym czasie kolejny wypad w jakies interesujace miejsca... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Wyspa Margharita - Wenezuela/ 17.02.2012 04.03.12, 14:05 tutaj nie ma ladu.... To wszystko rosnie na.....slonej wodzie! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Wyspa Margharita - Wenezuela/ 17.02.2012 04.03.12, 14:16 1zorro-bis napisał: > tutaj nie ma ladu.... > To wszystko rosnie na.....slonej wodzie! Mangroven rosną na słonej.....przystosowały się Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Wyspa Margharita - Wenezuela/ 17.02.2012 04.03.12, 14:19 eeeee....dobra jestes! nie mialem o tym pojecia! Odpowiedz Link
m.maska Re: Wyspa Margharita - Wenezuela/ 17.02.2012 04.03.12, 17:31 Mangrowy - ok... ale jakos tak mialam w pamieci, ze to wewnatrz ladu - a tu prosze, poduczyc sie trzeba Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Wyspa Margharita - Wenezuela/ 17.02.2012 04.03.12, 17:52 powiem tak: kabina zaden luksus w porownaniu z reszta ale bardzo wygodna 24 m2, z lazienka i balkonem na rufie z dwoma lezakami i stolikiem. Co wiecej trzeba? Do tego trzy szafy, barek i sejf... Odpowiedz Link
m.maska Re: Wyspa Margharita - Wenezuela/ 17.02.2012 04.03.12, 18:01 To jest ok... ale kontrast do tego przepychu na pokladzie, jest spory... No dobra - kabina z balkonem itd... a teraz wyobraz sobie te kabiny na nizszych pokladach, te bez okien, bez balkonow, wewnetrzne itd.... dla tych, ktorzy niekoniecznie chcieli wydac na kategorie I czy S... Odpowiedz Link