m.maska 21.05.12, 01:20 Witam Kolorowo, Kalejdoskopowo....i Wszystkim zycze barwnych dni w nowym tygodniu... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 05:12 Ja także witam kolorowo i kalejdoskopowo, poza tym wesoło i z wielkim dygiem Dobrego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
sakral Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 09:36 kartka z kalendarza - poniedziałek Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 09:39 Dzień dobry Wszystkim! O poranku serwer szwankował, chyba awaria była na gazeta.pl. Niech ten tydzień, będzie spokojny i wesoły. Pozdrawiam Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 10:01 Zobaczcie, jakie cudowne fotki zaćmienia księżyca... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 10:05 Następny piosenkarz przegrał z rakiem. Przykre! Robin Gibb - Like a Fool ( Extended Mix ) HQ Video Mix By Sergio Luna Odpowiedz Link
sakral 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 18:59 Zakowski rozmawia z prof.Czapińskim (link) Polityka w piątek udostępniła link rozmowy tekst czytałem w wydaniu papierowym pokolenie Iksów i Igreków wczoraj o tym wspomniałem tekst warty grzechu przeczytania Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:11 Ach, Sakralu, gdzie mi teraz takie czytanie, jak w pracy dzisiaj działo się a działo. Mój Felix ugryzł Helgę w ramię Pokłócili się o płócienne serwetki do śniadania..... I co ja mogłam więcej jak przeprowadzić pouczającą rozmowę? Odpowiedz Link
sakral Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:14 AL to innym razem przeczytasz do teksu będę jeszcze wracał a teraz piosenka Grace Jones - Libertango Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:37 sakral napisał: > do teksu będę jeszcze wracał mama nadzieje > a teraz piosenka Dobra jak zwykle, dla panów lepsza Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:47 Tę piosenkę polubiłam gdy ją pierwszy raz usłyszałam oglądając, Film R. Polańskiego " Frantic " z Harrisonem Fordem. Odpowiedz Link
sakral Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:51 Zuza ja pamiętam Dyskusyjne Kluby Filmowe DKF i trudno było o karnety Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:22 sakral napisał: > ja pamiętam Dyskusyjne Kluby Filmowe DKF > i trudno było o karnety Zawsze, gdy słyszę coś o DKF albo Konfrontacjach natychmiast przypomina mi się grecki film "Leniuchy z żyznej doliny" (1978), normalnie w kinach nie leciał, w innych krajach tez nie. DKF to była jedyna mozliwosc, aby zobaczy COŚ Odpowiedz Link
sakral Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:30 to tylko tak dla przypomnienia Fellini's Roma - Catholic Church Fashion Show Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:44 sakral napisał: > > to tylko tak > dla przypomnienia Odpowiedz Link
izydor88 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:15 Oczywiście,że wart. A ja o młodych...bocianach.Mamy podgląd do kilku gniazd.Ja wiem,że to świństwo,tak je podglądać,ale jaka przyjemność W Holandii już się wykluły,w Polsce - samica długo badała jaja,a potem na nich zasiadła.Jeszcze trochę i będziemy mieć i polskie bocianiątka. P.S.Dobrze,że mamy dwa laptopy i mogę śledzić na dwa oka Odpowiedz Link
sakral Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:25 Klaro żebyś Ty widziała co ja widzę na moim monitorze i to live a teraz z innej bajki red.Daniel Passent "Innym razem byłem zaproszony przez pewnego mieszkańca Warszawy,który wydał podwieczorek z okazji dziesiątej rocznicy złożenia podania o telefon" "Passa" strona 87 Odpowiedz Link
sakral 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:42 jak tak może z innej strony i nie powiem dlaczego Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:48 sakral napisał: > jak tak może z innej strony > i nie powiem dlaczego Wiem, wtedy takich testów nie było Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:45 sakral napisał: > Klaro > żebyś Ty widziała co ja widzę na moim monitorze > i to live Co, co, Sakralu........... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:42 izydor88 napisała: > Oczywiście,że wart. > A ja o młodych...bocianach.Mamy podgląd do kilku gniazd.Ja wiem,że to świństwo, > tak je podglądać,ale jaka przyjemność Klaro, rozumiem Cię doskonale, ja żyłam w zeszłym roku gniazdkiem kosów, nadałam rodzicom imiona(Sepulek i Sepulka)...i gdyby piskląt coś nie pożarło, tez by się pięknie nazywały Odpowiedz Link
izydor88 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:49 Telefon w czasach komuny... Mieliśmy kolegę z Afganistanu.Pochodził z książęcego rodu,a jego rodzinę wybito kilka rządów przed agresją ZSRR w 1979 roku. Afgańczyk ów sam płacił sobie za studia i za wszystko inne też.I twierdził,że wszystko jest w stanie załatwić za łapówki - oprócz telefonu właśnie. Odpowiedz Link
sakral Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:54 a co do telefonu Koleżeństwo wie,że nie mam telewizora ale też nie mam komórki tzn.telefonu do chodzenia po mieście nie potrzebuję Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:13 sakral napisał: > ale też nie mam > komórki tzn.telefonu do chodzenia po mieście Strasznie długo przed posiadaniem komórki się broniłam, ale niestety, zmuszono mnie, muszę być osiągalna ze względu na pracę. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:07 izydor88 napisała: > Afgańczyk ów sam płacił sobie za studia i za wszystko inne też.I twierdził,że w > szystko jest w stanie załatwić za łapówki - oprócz telefonu właśnie. Pamiętam arabskich studentów w moim akademiku. Byli bardzo uprzywilejowani, każdy miał pokój tylko dla siebie, na zakupy jeździli regularnie do Berlina zachodniego. Niektóre dziewczyny za nimi szalały, bo i dosyć przystojni byli. Jakoś nie mogłam z żadnym z nich się zaprzyjaźnić, ich arogancja, zarozumiałość była straszliwa, to wszystko przez tę ropę naftową, co to tryskała w wieśniaczych zagrodach ich ojców. Odpowiedz Link
izydor88 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:34 No,nie...nasz Afgańczyk nie był Arabem,urodę miał raczej irańską - diaboliczną zaiste. Miał czerwony samochód rodem z Berlina Zachodniego oczywiście.Pamiętam,jak na trzecim roku załatwialiśmy domek nad jeziorem na imprezę grupową.Podjechaliśmy czerwonym zachodnim samochodem - ów Afgańczyk i my,trzy dziewczyny - organizatorki,a pan portier z obleśnym uśmieszkiem zapewniał: - Na pewno będziecie państwo zadowoleni... My na pewno,ale czy oni byli,gdy zobaczyli wszystkich naszych kolegów?Trzydzieści parę osób na jeden domek? Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:34 al-szamanka napisała: Dobry wieczorek ! Ja tylko na chwilę,bo mam jeszcze "robótkę", na jutro muszę skończyć -termin ustawowy mija.Chcę jednak podzielić się z Wami wiedzą na temat studentów z innych krajów zdobywających wykształcenie w PRL-u, to zautopsji-mieliśmy na naszym kierunku studenta Franko z Kostaryki (chudy jak przecinek),zdając prawo karne pomylił paserstwo z pasażerstwem, biegnąc po zajęciach coś zjeść,na pytanie: "Franko jak leci?" wołał;"do akademika!", a jak przyleciał samolotem z trzema kolegami studiować, w Warszawie w sobotę wszystkie sklepy ku jego zdziwieniu były zamknięte i głodni zjedli jedno jajko kurze dzieląc je na cztery ćwiartki. Franko był zdeterminowany, studia skończył (nie wiem jak długo to trwało, u innych dłużej...),mówił,że jak wróci do kraju to będzie bogaty i "ważny", ożeni się z najpiękniejszą dziewczyną ze wsi i będzie miał bardzo dużo dzieci!Tyle i aż tyle mu do szczęścia trzeba było, myślę,ze jest szczęśliwy tam, sam sobie stworzył własny raj! BYE!Pozdrawiam Was wszystkie ciepło! > izydor88 napisała: > > > Afgańczyk ów sam płacił sobie za studia i za wszystko inne też.I twierdzi > ł,że w > > szystko jest w stanie załatwić za łapówki - oprócz telefonu właśnie. > > Pamiętam arabskich studentów w moim akademiku. Byli bardzo uprzywilejowani, każ > dy miał pokój tylko dla siebie, na zakupy jeździli regularnie do Berlina zachod > niego. Niektóre dziewczyny za nimi szalały, bo i dosyć przystojni byli. Jakoś n > ie mogłam z żadnym z nich się zaprzyjaźnić, ich arogancja, zarozumiałość była s > traszliwa, to wszystko przez tę ropę naftową, co to tryskała w wieśniaczych zag > rodach ich ojców. Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:39 Sorry ,źle wstawiłam mój tekst, jestem "zakręcona papierami" i wszystko podobne jest..ech, ale wiecie o co chodzi, Al -przypisałam Ci moją wypowiedź,wybacz! Odpowiedz Link
sakral Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:45 Lucyno to się zdarza a teraz piosenka Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 21:08 LUBIĘ BARDZO I DZIĘKI WIELKIE Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:55 lucynateresa50 napisała: > Al -przypisałam Ci moją wypowiedź,wybacz! Nie ma o czym pisać I dalej o studentach w PRL. Jeden mi się nawet oświadczył, niejaki Arranibar z Chile, niższy ode mnie prawie o głowę, ale odważny. Spojrzał mi od dołu w oczy i zapowiedział: AL, wujek znowu podarrrrował mi na urrrrodziny sto hektarrrrrów plantacji banane, zekces bycia moja żona. Wyobraźcie sobie że odmówiłam Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 21:10 Przecież banany wtedy to był rarytas, a Ty taka ! Odpowiedz Link
izydor88 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 21:22 Jeżeli chodzi o Arabów,większość była Palestyńczykami.Ci nie płacili za studia,mieli od PRL specjalne stypendia i studiowali latami całymi. Na moim roku był też pewien Szwed,który obliczył sobie,że studia w Polsce mu się opłacają. Dostałam polecenie od asystenta z anatomii,żeby przygotować go do kolokwium z układu nerwowego. Zdaliśmy,a Mat urządził imprezkę dla mnie i moich kumpli.Przyniósł płyty z muzyką poważną i adapter,a koledzy wódkę. Mat bardzo dbał o swoje płyty,ale po wódce kolegów rzucał nimi,jak latającymi talerzami. Pamiętam,bo wódki nigdy nie piłam. Po pierwszym roku Mat zrezygnował ze studiów,bo mu się wrzody na żołądku porobiły... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 21:38 izydor88 napisała: > Jeżeli chodzi o Arabów,większość była Palestyńczykami.Ci nie płacili za studia, > mieli od PRL specjalne stypendia i studiowali latami całymi. Arabowie w Dwudziestolatce byli bogaci, jeden trzymał sporego krokodyla w akwarium...chyba na wabika Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 21:27 No i miałam być jedną z pierwszych dam w Chile...tez nie chciałam Chyba byłam zbyt kapryśna, nie pasował mi na księcia z bajki Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 21:42 A teraz idę spać, bo mi się należy...no i dwa dni dokształcania przede mną. Dobranoc Odpowiedz Link
sakral 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 22:54 nie wiadomi jaki będzie jutrzejszy mój dzień w Kalejdoskopie a na dobranoc to co tak lubię Novi Singers Preludium e-moll Fr. Chopina Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 22 maja 2012...wtorek 22.05.12, 07:20 Dzień jak dzień, Sakralu. Śpieszyć się muszę, bo u mnie w pracy obowiązek od czasu do czasu się dokształcać. Przez najbliższe 12 miesięcy mam tego trochę, rozłożone w czasie, nie dlatego że mam braki....ale tyle nowych rzeczy, informacji i metod się rodzi, że wręcz nadążyć nie można. A ja całe życie jestem w pogoni za informacją, jest dla mnie prawie jak narkotyk Ale przed dokształcaniem muśże die jeszcze zrobić na boginkę Dobrego i miłego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
sakral 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 07:16 kartka z kalendarza "Dzień Praw Zwierząt" święci Rita z Cascia,Helena i Julia kurs EUR - 4,3322 Gotye feat. Jarzębina - Koko Euro spoko! Pełna wersja Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 07:40 sakral napisał: > "Dzień Praw Zwierząt" Ach, byłby piękny ten dzień, gdyby te prawa rzeczywiscie istniały, gdyby stosowano w stosunku do zwierząt szóste przykazanie dekalogu. Ale to takie moje marzenie ściętej głowy Odpowiedz Link
sakral Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 07:46 al-szamanka napisała: stosunku do zwierząt szóste przykazanie dekalogu. Ale to takie moje marzenie ściętej głowy ------------------------------------------(m.podkreślenia)------------------ Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 08:17 No to lecę, w bluzeczce w kwiatki i sexi rybaczkach....może nie jak boginka, ale kolorowy sowizdrzał, tym bardziej, że włosów dzisiaj ujarzmi nie potrafiłam i pokręciły mi się w różne strony Heeeej...do wieczorka Odpowiedz Link
sakral Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 08:29 AL do wieczora,powodzenia ------------------------------ coś moje oczy nie widzą kol.Zuzy Zuza odezwij się ---------------- a teraz coś na wesoło lodówka tak prawie jak u mnie ale inny kolor(link) apetyt taki sam Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 08:34 > coś moje oczy nie widzą kol.Zuzy > > Zuza > odezwij się Jestem Sakralu miły, jestem Musiałam najpierw poczytać, to i owo Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 08:32 Dzień dobry Wszystkim. Leć Al, do pracy leć, tylko na nóżki uważaj Niezapomnianego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
izydor88 Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 10:30 Mogłabym dzisiaj dłużej pospać,ale obudził mnie przeraźliwy pisk głuchej Lolity.Myślałam,że siedzi gdzieś zamknięta,ale nie,ona wyła pod drzwiami na taras. Wypuściłam bestyjkę i niech radzi sobie sama.Widać wolność jest dla niej ważniejsza. Za to Rychu - odwrotnie,leży u moich stóp i wygląda na bardzo szczęśliwego. To tak,jak u ludzi - każdy potrzebuje do szczęścia czegoś innego Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 10:40 Cześć Klaro Lolitka z rana lubi wąchać zapach kwiatków, bo jest intensywny Szczęśliwe są chyba niektóre panie, gdy leżą u stóp swego pana i władcy Odpowiedz Link
sakral Re: 22 maja,wtorek,kartka z .............. 22.05.12, 10:44 bardzo przepraszam Koleżeństwo dzisiaj jest wtorek a ja w związku z moim czwartkiem muszę zrobić małe zakupy ale tylko na kilka isób Odpowiedz Link
sakral 22 maja,wtorek 22.05.12, 16:53 ciekawe czy Admini (czy jakoś tak) mają więcej uciechy czy raczej wpadają w depresję czytając wojownicze testy na forum gazeta.pl tu już jest wszystko miłość przez nienawiść,nienawiść przez miłość ja na forum robię raczej za krwiopijcę żywię się interesującymi tekstami na różnych forach i ta konkurencja,jakie forum ważniejsze tu chyba chodzi o wysokość na słupku ciekawe czy zrobiono badania jaki to zwierzyniec żyje na portalu wiek,wykształcenie,średnie dochody, co czyta,jaki sex lubi i czy ma z rana zdrowy stolec tego tak sobie tradycyjnie nie pisze dla jaj a może jakaś dobra dusza ma link do takich badań Odpowiedz Link
izydor88 Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 18:08 Ja już Misogino uważałam za dzieło szalonego socjologa Ale i tu znawcy od zasobów ludzkich by się obłowili. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 18:28 Cześć, wrocilam z dokształtu. Z głowy mi się kurzy od nadmiaru wiedzy, a moje szare komórki zgrzytają z przepracowania. Muszę jeszcze zadanie domowe odrobić tzn. tak z 50 stron przeczytać , bo jutro ciąg dalszy i trzeba mieć podstawę Odpowiedz Link
izydor88 Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 19:08 Na burzę się zbiera,więc poszłam zagnać koty do zagrody. Piwonie rozkwitły - pięknie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 20:34 izydor88 napisała: > Na burzę się zbiera,więc poszłam zagnać koty do zagrody. > Piwonie rozkwitły - pięknie. Wczoraj tez widziałam kwitnące. Uwielbiam piwonie, obrazy z piwoniami ( mam), zapach piwonii.... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 20:50 Ja też A na naszej wielkopolskiej działce zakwitł złotokap.Pierwszy raz. Zwinęliśmy go ( nasionka,czy co innego,ja się na tym nie znam) w 1994 roku w Juracie.W czasach,gdy Jurata nie była jeszcze aż tak bardzo modnym kurortem.Owszem,można było wtedy spotkać w warzywniaku Holoubka i Łapickiego,a na korcie - Kwaśniewskiego z Englertem i Czempińskim,ale wtedy jeszcze dało się tam spędzać wakacje z dzieckiem i psem.Skończyło się w 1996 roku,kiedy strażnicy miejscy opanowali Juratę i nasz jamnik nie miał prawa wstępu na plażę. I wtedy przenieśliśmy się w góry... Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 21:24 Witajcie. Strasznie miałam męczący dzień i mam dość. Poczytałam sobie o zagranicznych studentach i mogę jeszcze coś dorzucić Zawsze przy zaliczeniu, a tym bardziej egzaminach, jakoś zapominają jak to wszystko się mówi po polsku. Nawet łamaną polszczyzną trudno im się posłuzyć, co oczywiście stwarza ciekawą sytuację. Student uśmiechnięty i wyluzowany tłumaczy, że on ie rozumieć polski i uczyć się z angielskie podręczniki (albo francuskie - zdarza się). Pytający przez zaciśnięte zęby najpierw mamrocze coś do siebie a potem proponuje przejście na język z podręcznika. Konwersacja jest zwyke krótka A potem....spotyka się studenta w sklepiku, gdzie zupełnie nieźle radzi sobie z plolskim Odpowiedz Link
sakral Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 21:36 "materiał ludzki" to jest piękne ale jest to jednak poręczne do opisu stanu rzeczy (sprawy) Odpowiedz Link
sakral Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 21:43 Maju mnie za dziecka,nie za dziecka raczej już za młodzieńca wysłali prawie na rok na przeróżne nauki do Ost - Berlin strasznie było ale zajęcia były tłumaczone jedna z moich koleżanek po kliku miesiącach została do Polski odtransportowana rzucała mądrymi książkami,i słowami ogólnie przyjętymi za wulgarne ja te nauki dzielnie zniosłem,pieniędzy było dużo chyba tyle co zarabiał inżynier było za co pić Odpowiedz Link
sakral Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 21:32 taki kombinuje pomiędzy książkami,a gazetami moja pralka do talerzy (boska sprawa) oprócz różnych talerzyków i innych narzędzi do jedzenia mogłaby np.w worku foliowym z dziurkami przeprać moje skarpetki,gacie i podkoszulki z guziczkami pod szyją,moja bielizna tylko w czarnym kolorze uprało by się to chyba co? Odpowiedz Link
sakral Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 21:58 może tego nie wolno robić ale coś zdradzę nasza kol.Lucyna dzisiaj to upiekła wraz z inną sprawczynią właśnie taką pyszność Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 22:10 A MAM CIĘ SAKRALU, PRZYŁAPAŁAM GOURMETA (SMAKOSZA) I GOURMANDA (ŁAKOMCZUCHA)... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 22:33 lucynateresa50 napisała: > A MAM CIĘ SAKRALU, PRZYŁAPAŁAM GOURMETA (SMAKOSZA) I GOURMANDA (ŁAKOMCZUCHA)... To Ty tego nie wiedziałaś???? Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 22:15 sama połakomiłam się na wafelki z nadzieniem kakaowym,kruche takie jak faworki i nakruszyłam na dywan jak małe dziecko... idę spać objedzona, na usprawiedliwienie mam to,że obiad był kalafiorowy-lekkostrawny, jednak z pewną ilością masełka i bułki tartej-lubię! DOBRANOC Odpowiedz Link
sakral Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 22:18 Lucyno do czwartku to wiesz co obiecałaś ja pamiętam dobrej nocy Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 22:38 lucynateresa50 napisała: > sama połakomiłam się na wafelki z nadzieniem kakaowym,kruche takie jak faworki > i nakruszyłam na dywan jak małe dziecko... idę spać objedzona, na usprawiedliw > ienie mam to,że obiad był kalafiorowy-lekkostrawny, jednak z pewną ilością mase > łka i bułki tartej-lubię! DOBRANOC Ha, mam właśnie dwa dni dokształtu.....BUFET!!!!.....pasą nas tam strasznie, nie wiem gdzie zmieściłam te wszystkie pyszności. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 23:31 Ach, zasiedziałam się przed kompem, ale to taki relax po dokształcie. dyg, dyg i dobranoc Odpowiedz Link
sakral 23 maja,środa 23.05.12, 00:00 kartka z kalendarza 23.05 - 29.05.2012 tygodnika Polityka (link) 5 zł a za Odrą 2,50 € The Beatles Rock Band HD xbox Odpowiedz Link
sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 02:05 szukałem piosenki z słowem wohin i znalazłem wer weis wohin (link) uwaga piosenka nie jest w moim zamyśle odpowiedzią na przeczytane teksty i to nie ja na to pytanie nie będę odpowiadał Odpowiedz Link
m-maska Re: 23 maja,środa 23.05.12, 02:42 No dobra, nie powiem, ze jestem szczegolnym fanem grupy Rammstein - przede wszystkim zle mi sie kojarzy, bo powstali na bazie straszliwej katastrofy lotniczej, ale niech tam... Masz tu Sakral, wohin, w nadmiarze.... RAMMSTEIN - Mein Land Official Music Video *new* HD Mein Land Wohin gehst du, wohin? Ich geh mit mir von Ost nach Süd Wohin gehst du, wohin? Ich geh mit mir von Süd nach West Wohin gehst du, wohin? Ich geh mit mir von West nach Nord Da kommt er angerannt Mit der Fahne in der Hand Mein Land, Mein Land Du bist hier im meinem Land Meine Wille und mein Strand Mein Land Wohin gehst du, wohin? Ich geh mit mir von Nord nach Ost Wohin gehst du, wohin? Ich geh mit mir von Ost nach West Wohin gehst du, wohin? Ich geh mit mir von West nach Ost Da komm'n sie angerannt Mit den Fahnen in der Hand Mein Land, (sie haben mich) Mein Land Du bist hier im meinem Land Meine Wille und mein Strand Mein Land Du bist hier im meinem Land Meine Wille und mein Strand Mein Land, meine Palmen und mein Sand Jaaaaah Eine Stimme aus dem Licht Fällt dem Himmel vom Gesicht Reisst den Horizont entzwei Wohin gehst du, hier ist nichts mehr frei Das ist mein Land mein Land Mein Land! Mein Land! Mein Land! Mein Land! Mein Land! Mein Land! Mein Land! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 23 maja,środa 23.05.12, 07:01 m-maska napisała: > sakral napisał: > > > hihi.... no wlasnie > Ponoć stoi gdzieś napisane: Pukaj, a będzie ci otworzone, myśl, a zrozumiesz No właśnie, Maseczko Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 23 maja,środa 23.05.12, 07:09 Kawę wypiłam, to teraz spokojnie mogę się przygotować do wyjścia...dokształtu dzień drugi. Dobrego dnia P.S. Lało całą noc, po szóstej obudził mnie Ptak Odpowiedz Link
sakral 23 maja,środa 23.05.12, 10:32 PS. oczywiście obrazek jest tutaj nad wyraz przypadkowo umieszczony i nie związany z tym czy innym portalem O,to tylko tak sobie ---------------------------- a dla mnie jeszcze raz 4 pory(link) to pomaga,działa jak balsam muzyka łagodzi obyczaje ale nie u wszystkich, widocznie tak już musi być na tym bożym świecie (internetowym) Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 23 maja,środa 23.05.12, 10:45 Kazdy ma swoj balsam Sakralu, o tym moge powiedziec ze jest moj. Ennio_Morricone-_Pozegnanie.flv Odpowiedz Link
sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 11:18 Sajgon piękna muzyczkę wstawiłeś pod tytułem pożegnanie czy uważasz,że mój czas już nadszedł,i czas pożegnać się z Kalejdoskopem ? Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 23 maja,środa 23.05.12, 11:46 Idac Twoim tokiem rozumowania mam uznac ze uwazasz mnie za "Wiosne, Lato, Jesien i Zime w jednym A wracajac do meritum podoba Ci sie, lubisz Morricone ? Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 23 maja,środa 23.05.12, 10:51 Dziękuję muzykę Sakralu, ukoiła moją duszę Myślałam, ze nigdy nie polubię takiej muzyki, człowiekowi na starość gust się zmienia Odpowiedz Link
sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 11:05 Zuza kochana jesteś czas na śniadanie fotka z strony Facebook kol.Lucyny / o zgodę nie pytałem/ Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 23 maja,środa 23.05.12, 11:13 Smacznego! Kawkę wypiję po obiedzie...apetycznie wygląda Odpowiedz Link
m-maska Re: 23 maja,środa 23.05.12, 12:49 Dzien Dobry... od kilku dni znowu mam klopoty z kompem, antyvirus sie zzyma, i jeszcze cos i jeszcze cos, zeby bylo jasno musialabym to opisywac w innym jezyku, wiec sensu nie ma... W poniedzialek pojedziemy do dochtora - niech sprawdzi... Odpowiedz Link
sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 18:26 m-maska napisała: A coz mu tam namalowali na tej mitrze? -----------------------------------------------------------(m.podkreślenia)------------------ poprawna nazwa czapki abp.Michalika (link) Masko Józef Michalik jest bardzo smutny od lat piastuje funkcję przewodniczącego episkopatu i do dzisiaj nie dostał czapki kardynalskiej teraz już wiesz Masko dlaczego abp Michalik taki znerwicowany chodzi po ulicach Odpowiedz Link
al-szamanka DOKSZTAŁT 23.05.12, 18:19 Ha, co rusz to coś nowego!!! Czy wiecie co to jest ubikwityna???? Ja do dzisiaj nie wiedziałam, ale to tylko dlatego, że pewne, ponoć trzykrotnie już sprawdzone badania nad przyczyną autyzmu, robi się poza moimi plecami A nazwa taka ładna, prawie jakby dotyczyła kwiatów. Oooo, nic z tego, to taka bardzo paskudna proteina mająca swój udział w połączeniach komórkowych. Najgorzej, że niekiedy coś się z nią dzieje, przyczepia się taka do jakieś innej proteiny i nie chce się odczepić. Mało tego, brzydko zmienia tę drugą i w ten sposób, przyczynia się do powstania materiału genetycznego, który może stać się przyczyną wielu chorób, między innymi właśnie autyzmu. Za miesiąc dalszy blok dokształtu, już zacieram ręce Odpowiedz Link
sakral Re: DOKSZTAŁT 23.05.12, 18:31 AL z Ciebie jeszcze wyrośnie mądra dziewczynka po tych dokształtach ale tam między nami to Ty jesteś taka mała sadystka nie możesz wstawić linka do fachowego słownictwa jak ja piszę o tym na czym się znam np. o klopsikach smażonych to wstawiam link,tak,masz rację, chodziło o te zielone kulki o smaku kiszonego ogórka linka już nie wstawiaj sprawdziłem w czym rzecz Odpowiedz Link
al-szamanka Re: DOKSZTAŁT 23.05.12, 18:45 sakral napisał: > linka już nie wstawiaj > sprawdziłem w czym rzecz To dobrze, nie nie potrafiłabym wstawić linka na wykład live Odpowiedz Link
al-szamanka Re: DOKSZTAŁT 23.05.12, 18:48 ...poza tym po co Was przynudzać, wybrałam krotką informację podaną à la wesoło Odpowiedz Link
1zorro-bis A jakby ich tak w mundury i...... 23.05.12, 18:51 do Afganistanu wyslac? "Rura " by im szybko zmiekla, co? www.youtube.com/watch?v=co688JgIuiA&feature=related Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: A jakby ich tak w mundury i...... 23.05.12, 18:53 sliczne..... www.youtube.com/watch?v=IJ-Xq-ebdpg&feature=related Odpowiedz Link
zuza_anna Re: A jakby ich tak w mundury i...... 23.05.12, 18:56 Eeeee, to stare Zorro, ale to chore jest co ta młodzież wyprawiała Odpowiedz Link
sakral oczyszczenie ........ 23.05.12, 19:07 przed remontem i nowym umeblowaniem mojego mieszkanka dwa razy w toku doznawałem katharsis (link) ten wzmiankowany katharsis występował po przestawieniu jednych gratów w inny kąt mieszkania,i odwrotnie.I zawsze robiłem to na wiosnę i na lato i faktycznie,od razu poczułem się lepiej,jak nowo narodzony Sakralik katharsis dużo może człowieku pomóc tylko z tym odcinaniem trochę gorzej Odpowiedz Link
izydor88 Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 19:59 Taaak,ale najpierw trzeba się wyzbyć złych myśli i skłonności... Pokora wobec autorytetów,tylko to może doprowadzić do prawdziwego katharsis Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 20:26 Hmm, Klaro, problem w tym, że różni ludzie różne mają autorytety Odpowiedz Link
izydor88 Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 20:41 Głęboki oczyszczający śmiech... Prawdziwe katharsis. A wszystko dzięki kol.Sakralowi Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 20:47 izydor88 napisała: > Prawdziwe katharsis. > A wszystko dzięki kol.Sakralowi Ha...Sakral-Autorytet , zgadzam się Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 21:06 Nooooo......z bitej śmietanki+olejek z migdałów Odpowiedz Link
sakral Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 21:07 a co do katharsis i oczyszczenia byłem kilka minut temu zrobić zakupy na jutrzejszy dzień w sklepie zobaczyłem flaszkę wiśniówki za dziecka wraz z kolegami z miejscowej lokalnej elity omawiając tego pana (link) dolewaliśmy flaszkę wyborowej do wspomnianej wiśniówki i po większym wgłębieniu się w ten literacki tekst padałem na kolana przed muszlą klozetową stąd m.in.wynika moja wielka wiara modlitwę na klęczkach i następował katharsis organizm został oczyszczony z wiśniówki polanej białą wódką jaki był ciąg dalszy okładki to już nie pamiętam wiem,że coś na ok.100 stronie zakończyłem tego pana Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 21:18 sakral napisał: > wiem,że coś na ok.100 stronie zakończyłem > tego pana Ooooooooooo!!!!!, dobry jesteś. Ja za tego pana zabierałam się trzy razy i za każdym razem dochodziłam tylko do 84-ej strony. A jeśli chodzi o oczyszczenie, to być może on był też powodem. Padanie na klęczki zdarzało się raczej po ratafii...sprawdziłam Odpowiedz Link
izydor88 Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 21:20 Ja odwrotnie - z tego pana przeczytałam tylko ostatni rozdział... Na trzeźwo,na huśtawce,na V roku,na praktyce z pediatrii w mieście Słupca.Obok huśtał się NL. Odpowiedz Link
sakral Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 21:30 co to ludzie nie czytają,i nie piją a później narzekają na wątrobę czytelnictwo szkodzi Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 21:42 sakral napisał: > > co to ludzie nie czytają,i nie piją > a później narzekają na wątrobę > czytelnictwo szkodzi Hihi, to zupełnie jak w dowcipie o pchle, po wyrwaniu wszystkich nóg, pchla straciła słuch ( bo pomimo rozkazu już nie chciała skakać) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 21:32 izydor88 napisała: > Ja odwrotnie - z tego pana przeczytałam tylko ostatni rozdział... Eeeeee, to za daleko. I co Ci ten ostatni rozdział dał, dowiedziałaś się, czy ten facet przepasał jednak szlafrok > Na trzeźwo,na huśtawce,na V roku,na praktyce z pediatrii w mieście Słupca.Obok > huśtał się NL. Bardzo rozsądnie. Huśtawka+trunek+ostatni rozdział....skutki mogłyby być opłakane. Odpowiedz Link
m-maska Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 21:42 U mnie bylo nieco inaczej z "tym Panem"..... Nie tak dawno, bo przed ponad tygodniem moje kolezanki chcialy mi wmowic, ze to podobno ja jako jedyna przeczytalam... zaparlam sie bardzo gwaltownie - co tez zostalo sowicie oblane, jakkolwiek kobiety sukcesu, mocno oczytane, to jednak odpuscily wszystkie.... Odpowiedz Link
m-maska Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 21:43 p.s. zaczac zaczelam nawet, ambitnie dosyc, skonczylam na 70 stronie.... Odpowiedz Link
sakral Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 21:59 Drogie Koleżanki dzisiaj do dobrego tonu należy mówić,że nie całego tego Pana się przeczytało dlatego ja tak na oko podałem 100 stron ale jak się znowu napiję to mi się tekst może przypomnieć nie zbadane są wyroki boże Odpowiedz Link
m-maska Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 22:08 Tak myslisz? a ja znam takich, ktorzy ambitnie przeczytali(podobno) i nie jestem pewna, czy moze nawet nie zrobili powtorki, zeby sobie utrwalic - myslisz, ze to zly ton? bardzo mozliwe, ze masz racje Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 22:22 sakral napisał: > dzisiaj do dobrego tonu > należy mówić,że nie całego tego Pana > się przeczytało > ale jak się znowu napiję > to mi się tekst może przypomnieć To może nie pij, niektóre wspomnienia nie są ciekawe "Dzieci z Bullerbyn" przeczytałam całe i to nawet dwa razy, ale nie będę się tym przechwalać Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 21:47 m-maska napisała: > U mnie bylo nieco inaczej z "tym Panem"..... > Nie tak dawno, bo przed ponad tygodniem moje kolezanki chcialy mi wmowic, ze to > podobno ja jako jedyna przeczytalam... Jako jedyna to pana przerobiła do końca moja koleżanka Małgosia K., zaparła się i przebrnęła Odpowiedz Link
sakral Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 21:49 Klaro a przy czym beztrosko huśtając się i omawiając tego pana krótko: ??? co to był za trunek i czy do dzisiaj już tyle nie pijecie tak jak kiedyś za czasów Ulissesa Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 22:07 sakral napisał: > krótko: > ??? co to był za trunek Ratafia???? Babski likier, wyjątkowa trucizna, oczyszczenie następowało po dwóch naparstkach > i czy do dzisiaj już tyle nie pijecie > tak jak kiedyś za czasów Ulissesa Sakralu, przez trzy pierwsze lata studiów zaliczałam minimum cztery imprezy pokojowe na tydzień. Zawsze było morze paskudnego grzańca, gdy nie skutkował, pomagało się ratafią właśnie. Na czwartym roku gwałtownie zmądrzałam....i tak mi pozostało Odpowiedz Link
m-maska Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 22:09 No widzisz AL... a ja taki maraton mialam w tygodniu miedzy 9-13 maja tego roku..... Odpowiedz Link
sakral Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 22:20 Masko zostawmy taki czy inny modny ton u "dobrych ludzi" i okolic ale coś mi się wydaję,że moje jest na wierzchu na początku mojego żywota w Kalejdoskopie pomiędzy nami był/jest spór życie to teatr i co ? wszystko jest grą Odpowiedz Link
sakral Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 22:45 na mnie już czas ja wiem,że to już było w Kalejdoskopie ale ja to tak lubię dobrej nocy Bacharach Medley , Novi Singers, 1976 -polish jazz Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oczyszczenie ........ 23.05.12, 22:58 sakral napisał: > pomiędzy nami był/jest spór > życie to teatr > i co ? > wszystko jest grą Lubie grac, ale tez mam gdzieś, gdy ktoś wysila się na brudne gierki ze mną. Szkoda że nie słyszysz Sakralu, jak bardzo głośno z "dobrych ludzi" potrafię się śmiać Odpowiedz Link
m-maska Re: oczyszczenie ........ 24.05.12, 02:56 Masz racje... ale tylko czesciowo Jestem zbyt leniwa zeby grac... dlatego nie gram, co najwyzej w totolotka Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: DOKSZTAŁT 23.05.12, 22:56 AL Źle byśmy wyglądali bez ubikwityny . Normalnie...szkalują ją. Chyba już tylko dobranoc mogę Wam powiedzieć. Może jutro będzie lepsze? W sensie...internetowania Odpowiedz Link
al-szamanka Re: DOKSZTAŁT 23.05.12, 23:07 maja-z-podworka napisała: > Źle byśmy wyglądali bez ubikwityny . > Normalnie...szkalują ją. Cóż, szkalowniki są wszędzie Odpowiedz Link
m-maska Re: DOKSZTAŁT 23.05.12, 23:11 Dobranoc Majeczko... jutro tez jest dzien - chociaz tutaj bedzie to dzien szczegolny.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: DOKSZTAŁT 23.05.12, 23:18 Dokształt jednak mnie wymęczył, tez idę spać Dobranoc Odpowiedz Link