Dodaj do ulubionych

21 maja 2012...nowy tydzien

21.05.12, 01:20
Witam Kolorowo, Kalejdoskopowo....i Wszystkim zycze barwnych dni w nowym tygodniu...
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 05:12
      Ja także witam kolorowo i kalejdoskopowo, poza tym wesoło i z wielkim dygiemwink

Dobrego dnia Wszystkim smile
      • sakral Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 09:36

kartka z kalendarza - poniedziałek
        • zuza_anna Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 09:39
          Dzień dobry Wszystkim! O poranku serwer szwankował, chyba awaria była na gazeta.pl.
          Niech ten tydzień, będzie spokojny i wesoły. Pozdrawiam smile
    • zuza_anna Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 10:01
      Zobaczcie, jakie cudowne fotki zaćmienia księżyca... smile
    • sakral 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 18:59
      https://static.polityka.pl/_resource/res/path/4a/61/4a6182f4-461c-4dbc-ac74-91718f5b4f63_260x

Zakowski rozmawia z prof.Czapińskim (link)

Polityka
      w piątek udostępniła link rozmowy
      tekst czytałem w wydaniu papierowym

pokolenie Iksów i Igreków

wczoraj o tym wspomniałem
      tekst
      warty grzechu przeczytania
      • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:11
        Ach, Sakralu, gdzie mi teraz takie czytanie, jak w pracy dzisiaj działo się a działo. Mój Felix ugryzł Helgę w ramię sad Pokłócili się o płócienne serwetki do śniadania.....
        I co ja mogłam więcej jak przeprowadzić pouczającą rozmowę?
        • sakral Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:14
          AL
          to innym razem przeczytasz
          do teksu będę jeszcze wracał

a teraz piosenka
          • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:37
            sakral napisał:

> do teksu będę jeszcze wracał
            mama nadzieje smile

> a teraz piosenka

Dobra jak zwykle, dla panów lepszawink
          • zuza_anna Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:47
            Tę piosenkę polubiłam gdy ją pierwszy raz usłyszałam oglądając, Film R. Polańskiego
            " Frantic " z Harrisonem Fordem.
            • sakral Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:51
              Zuza

ja pamiętam Dyskusyjne Kluby Filmowe DKF

i trudno było o karnety
              • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:22
                sakral napisał:

> ja pamiętam Dyskusyjne Kluby Filmowe DKF
                > i trudno było o karnety

Zawsze, gdy słyszę coś o DKF albo Konfrontacjach natychmiast przypomina mi się grecki film "Leniuchy z żyznej doliny" (1978), normalnie w kinach nie leciał, w innych krajach tez nie. DKF to była jedyna mozliwosc, aby zobaczy COŚ
                  • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:44
                    sakral napisał:

>
                    > to tylko tak
                    > dla przypomnienia

big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • izydor88 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:15
        Oczywiście,że wart.
        A ja o młodych...bocianach.Mamy podgląd do kilku gniazd.Ja wiem,że to świństwo,tak je podglądać,ale jaka przyjemność smile
        W Holandii już się wykluły,w Polsce - samica długo badała jaja,a potem na nich zasiadła.Jeszcze trochę i będziemy mieć i polskie bocianiątka.
        P.S.Dobrze,że mamy dwa laptopy i mogę śledzić na dwa oka wink
        • sakral Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:25
          Klaro
          żebyś Ty widziała co ja widzę na moim monitorze
          i to live

a teraz z innej bajki

red.Daniel Passent

"Innym razem byłem zaproszony przez pewnego mieszkańca
          Warszawy,który wydał podwieczorek z okazji dziesiątej
          rocznicy złożenia podania o telefon"

"Passa" strona 87
          • sakral 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:42
            jak tak może z innej strony

i nie powiem dlaczego

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/p480x480/379494_10150431772137877_753862876_8824749_1904537621_n.jpg
            • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:48
              sakral napisał:

> jak tak może z innej strony
              > i nie powiem dlaczego

Wiem, wtedy takich testów nie było winkwinkwink
          • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:45
            sakral napisał:

> Klaro
            > żebyś Ty widziała co ja widzę na moim monitorze
            > i to live

Co, co, Sakralu...........wink
        • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:42
          izydor88 napisała:

> Oczywiście,że wart.
          > A ja o młodych...bocianach.Mamy podgląd do kilku gniazd.Ja wiem,że to świństwo,
          > tak je podglądać,ale jaka przyjemność smile

Klaro, rozumiem Cię doskonale, ja żyłam w zeszłym roku gniazdkiem kosów, nadałam rodzicom imiona(Sepulek i Sepulka)...i gdyby piskląt coś nie pożarło, tez by się pięknie nazywałybig_grin
          • izydor88 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:49
            Telefon w czasach komuny...
            Mieliśmy kolegę z Afganistanu.Pochodził z książęcego rodu,a jego rodzinę wybito kilka rządów przed agresją ZSRR w 1979 roku.
            Afgańczyk ów sam płacił sobie za studia i za wszystko inne też.I twierdził,że wszystko jest w stanie załatwić za łapówki - oprócz telefonu właśnie.
            • sakral Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 19:54
              a co do telefonu

Koleżeństwo wie,że nie mam telewizora

ale też nie mam
              komórki tzn.telefonu do chodzenia po mieście

nie potrzebuję
              • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:13
                sakral napisał:

> ale też nie mam
                > komórki tzn.telefonu do chodzenia po mieście

Strasznie długo przed posiadaniem komórki się broniłam, ale niestety, zmuszono mnie, muszę być osiągalna ze względu na pracę.
            • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:07
              izydor88 napisała:

> Afgańczyk ów sam płacił sobie za studia i za wszystko inne też.I twierdził,że w
              > szystko jest w stanie załatwić za łapówki - oprócz telefonu właśnie.

Pamiętam arabskich studentów w moim akademiku. Byli bardzo uprzywilejowani, każdy miał pokój tylko dla siebie, na zakupy jeździli regularnie do Berlina zachodniego. Niektóre dziewczyny za nimi szalały, bo i dosyć przystojni byli. Jakoś nie mogłam z żadnym z nich się zaprzyjaźnić, ich arogancja, zarozumiałość była straszliwa, to wszystko przez tę ropę naftową, co to tryskała w wieśniaczych zagrodach ich ojców.
              • izydor88 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:34
                No,nie...nasz Afgańczyk nie był Arabem,urodę miał raczej irańską - diaboliczną zaiste.
                Miał czerwony samochód rodem z Berlina Zachodniego oczywiście.Pamiętam,jak na trzecim roku załatwialiśmy domek nad jeziorem na imprezę grupową.Podjechaliśmy czerwonym zachodnim samochodem - ów Afgańczyk i my,trzy dziewczyny - organizatorki,a pan portier z obleśnym uśmieszkiem zapewniał:
                - Na pewno będziecie państwo zadowoleni...
                My na pewno,ale czy oni byli,gdy zobaczyli wszystkich naszych kolegów?Trzydzieści parę osób na jeden domekwink?
              • lucynateresa50 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:34
                al-szamanka napisała:
                Dobry wieczorek ! Ja tylko na chwilę,bo mam jeszcze "robótkę", na jutro muszę skończyć -termin ustawowy mija.Chcę jednak podzielić się z Wami wiedzą na temat studentów z innych krajów zdobywających wykształcenie w PRL-u, to zautopsji-mieliśmy na naszym kierunku studenta Franko z Kostaryki (chudy jak przecinek),zdając prawo karne pomylił paserstwo z pasażerstwem, biegnąc po zajęciach coś zjeść,na pytanie: "Franko jak leci?" wołał;"do akademika!", a jak przyleciał samolotem z trzema kolegami studiować, w Warszawie w sobotę wszystkie sklepy ku jego zdziwieniu były zamknięte i głodni zjedli jedno jajko kurze dzieląc je na cztery ćwiartki. Franko był zdeterminowany, studia skończył (nie wiem jak długo to trwało, u innych dłużej...),mówił,że jak wróci do kraju to będzie bogaty i "ważny", ożeni się z najpiękniejszą dziewczyną ze wsi i będzie miał bardzo dużo dzieci!Tyle i aż tyle mu do szczęścia trzeba było, myślę,ze jest szczęśliwy tam, sam sobie stworzył własny raj! BYE!Pozdrawiam Was wszystkie ciepło!
                > izydor88 napisała:
                >
                > > Afgańczyk ów sam płacił sobie za studia i za wszystko inne też.I twierdzi
                > ł,że w
                > > szystko jest w stanie załatwić za łapówki - oprócz telefonu właśnie.
                >
                > Pamiętam arabskich studentów w moim akademiku. Byli bardzo uprzywilejowani, każ
                > dy miał pokój tylko dla siebie, na zakupy jeździli regularnie do Berlina zachod
                > niego. Niektóre dziewczyny za nimi szalały, bo i dosyć przystojni byli. Jakoś n
                > ie mogłam z żadnym z nich się zaprzyjaźnić, ich arogancja, zarozumiałość była s
                > traszliwa, to wszystko przez tę ropę naftową, co to tryskała w wieśniaczych zag
                > rodach ich ojców.
                • lucynateresa50 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:39
                  Sorry ,źle wstawiłam mój tekst, jestem "zakręcona papierami" i wszystko podobne jest..ech, ale wiecie o co chodzi, Al -przypisałam Ci moją wypowiedź,wybacz!
                    • lucynateresa50 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 21:08
                      LUBIĘ BARDZO I DZIĘKI WIELKIEsmile
                  • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 20:55
                    lucynateresa50 napisała:

> Al -przypisałam Ci moją wypowiedź,wybacz!

Nie ma o czym pisaćwink

I dalej o studentach w PRL. Jeden mi się nawet oświadczył, niejaki Arranibar z Chile, niższy ode mnie prawie o głowę, ale odważny. Spojrzał mi od dołu w oczy i zapowiedział: AL, wujek znowu podarrrrował mi na urrrrodziny sto hektarrrrrów plantacji banane, zekces bycia moja żona. Wyobraźcie sobie że odmówiłambig_grinbig_grinbig_grin
                    • lucynateresa50 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 21:10
                      Przecież banany wtedy to był rarytas, a Ty taka !
                      • izydor88 Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 21:22
                        Jeżeli chodzi o Arabów,większość była Palestyńczykami.Ci nie płacili za studia,mieli od PRL specjalne stypendia i studiowali latami całymi.
                        Na moim roku był też pewien Szwed,który obliczył sobie,że studia w Polsce mu się opłacają.
                        Dostałam polecenie od asystenta z anatomii,żeby przygotować go do kolokwium z układu nerwowego.
                        Zdaliśmy,a Mat urządził imprezkę dla mnie i moich kumpli.Przyniósł płyty z muzyką poważną i adapter,a koledzy wódkę.
                        Mat bardzo dbał o swoje płyty,ale po wódce kolegów rzucał nimi,jak latającymi talerzami.
                        Pamiętam,bo wódki nigdy nie piłam.
                        Po pierwszym roku Mat zrezygnował ze studiów,bo mu się wrzody na żołądku porobiły...
                        • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 21:38
                          izydor88 napisała:

> Jeżeli chodzi o Arabów,większość była Palestyńczykami.Ci nie płacili za studia,
                          > mieli od PRL specjalne stypendia i studiowali latami całymi.

Arabowie w Dwudziestolatce byli bogaci, jeden trzymał sporego krokodyla w akwarium...chyba na wabikawink
                      • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 21:27
                        No i miałam być jedną z pierwszych dam w Chile...tez nie chciałambig_grin Chyba byłam zbyt kapryśna, nie pasował mi na księcia z bajkiwink
    • al-szamanka Re: 21 maja 2012...nowy tydzien 21.05.12, 21:42
      A teraz idę spać, bo mi się należy...no i dwa dni dokształcania przede mną.
      Dobranocsmile
        • al-szamanka Re: 22 maja 2012...wtorek 22.05.12, 07:20
          Dzień jak dzień, Sakralu. Śpieszyć się muszę, bo u mnie w pracy obowiązek od czasu do czasu się dokształcaćbig_grin. Przez najbliższe 12 miesięcy mam tego trochę, rozłożone w czasie, nie dlatego że mam braki....ale tyle nowych rzeczy, informacji i metod się rodzi, że wręcz nadążyć nie można. A ja całe życie jestem w pogoni za informacją, jest dla mnie prawie jak narkotyk smile
          Ale przed dokształcaniem muśże die jeszcze zrobić na boginkę wink

Dobrego i miłego dnia Wszystkim smile
      • al-szamanka Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 07:40
        sakral napisał:

> "Dzień Praw Zwierząt"

Ach, byłby piękny ten dzień, gdyby te prawa rzeczywiscie istniały, gdyby stosowano w stosunku do zwierząt szóste przykazanie dekalogu. Ale to takie moje marzenie ściętej głowywink
        • sakral Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 07:46
          al-szamanka napisała:

stosunku do zwierząt szóste przykazanie dekalogu. Ale to takie moje marzenie
          ściętej głowywink

------------------------------------------(m.podkreślenia)------------------

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/408000_222341444513723_127997970614738_520529_241977664_n.jpg
          • al-szamanka Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 08:17
            No to lecę, w bluzeczce w kwiatki i sexi rybaczkach....może nie jak boginka, ale kolorowy sowizdrzał, tym bardziej, że włosów dzisiaj ujarzmi nie potrafiłam i pokręciły mi się w różne strony
            Heeeej...do wieczorka smile
            • sakral Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 08:29
              AL

do wieczora,powodzenia

------------------------------

coś moje oczy nie widzą kol.Zuzy

Zuza
              odezwij się

----------------

a teraz coś na wesoło

lodówka tak prawie jak u mnie ale inny kolor(link)
              apetyt taki sam
              • zuza_anna Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 08:34
                > coś moje oczy nie widzą kol.Zuzy
                >
                > Zuza
                > odezwij się

Jestem Sakralu miły, jestem smile Musiałam najpierw poczytać, to i owo wink
            • zuza_anna Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 08:32
              Dzień dobry Wszystkim. Leć Al, do pracy leć, tylko na nóżki uważaj wink Niezapomnianego dnia. Pozdrawiam smile
              • izydor88 Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 10:30
                Mogłabym dzisiaj dłużej pospać,ale obudził mnie przeraźliwy pisk głuchej Lolity.Myślałam,że siedzi gdzieś zamknięta,ale nie,ona wyła pod drzwiami na taras.
                Wypuściłam bestyjkę i niech radzi sobie sama.Widać wolność jest dla niej ważniejsza.
                Za to Rychu - odwrotnie,leży u moich stóp i wygląda na bardzo szczęśliwego.
                To tak,jak u ludzi - każdy potrzebuje do szczęścia czegoś innego smile
                • zuza_anna Re: 22 maja,czwartek,kartka z .............. 22.05.12, 10:40
                  Cześć Klaro smile Lolitka z rana lubi wąchać zapach kwiatków, bo jest intensywny wink

Szczęśliwe są chyba niektóre panie, gdy leżą u stóp swego pana i władcy wink
                  • sakral Re: 22 maja,wtorek,kartka z .............. 22.05.12, 10:44
                    bardzo przepraszam Koleżeństwo
                    dzisiaj jest wtorek

a ja w związku z moim czwartkiem
                    muszę zrobić małe zakupy

ale tylko na kilka isób
                    • sakral Re: 22 maja,wtorek,kartka z .............. 22.05.12, 10:45
                      https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/534818_428072403878065_100000259274563_1563402_49334607_n.jpg
      • sakral 22 maja,wtorek 22.05.12, 16:53

ciekawe czy Admini (czy jakoś tak) mają więcej uciechy
        czy raczej wpadają w depresję czytając wojownicze testy
        na forum gazeta.pl

tu już jest wszystko

miłość przez nienawiść,nienawiść przez miłość

ja na forum robię raczej za krwiopijcę
        żywię się interesującymi tekstami na różnych
        forach

i ta konkurencja,jakie forum ważniejsze
        tu chyba chodzi o wysokość na słupku

ciekawe czy zrobiono badania jaki to
        zwierzyniec żyje na portalu

wiek,wykształcenie,średnie dochody,
        co czyta,jaki sex lubi i
        czy ma z rana zdrowy stolec

tego tak sobie tradycyjnie nie pisze dla jaj

a może jakaś dobra dusza ma link do
        takich badań
        • sakral Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 17:32
          https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/484215_307297766018090_127997970614738_713726_648545527_n.jpg
          • izydor88 Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 18:08
            Ja już Misogino uważałam za dzieło szalonego socjologawink
            Ale i tu znawcy od zasobów ludzkich by się obłowili.
            • al-szamanka Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 18:28
              Cześć, wrocilam z dokształtu. Z głowy mi się kurzy od nadmiaru wiedzy, a moje szare komórki zgrzytają z przepracowania. Muszę jeszcze zadanie domowe odrobić tzn. tak z 50 stron przeczytać sad, bo jutro ciąg dalszy i trzeba mieć podstawę
              • izydor88 Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 19:08
                Na burzę się zbiera,więc poszłam zagnać koty do zagrody.
                Piwonie rozkwitły - pięknie.
                • al-szamanka Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 20:34
                  izydor88 napisała:

> Na burzę się zbiera,więc poszłam zagnać koty do zagrody.
                  > Piwonie rozkwitły - pięknie.

Wczoraj tez widziałam kwitnące. Uwielbiam piwonie, obrazy z piwoniami ( mam), zapach piwonii....
                  • izydor88 Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 20:50
                    Ja teżsmile
                    A na naszej wielkopolskiej działce zakwitł złotokap.Pierwszy raz.
                    Zwinęliśmy go ( nasionka,czy co innego,ja się na tym nie znam) w 1994 roku w Juracie.W czasach,gdy Jurata nie była jeszcze aż tak bardzo modnym kurortem.Owszem,można było wtedy spotkać w warzywniaku Holoubka i Łapickiego,a na korcie - Kwaśniewskiego z Englertem i Czempińskim,ale wtedy jeszcze dało się tam spędzać wakacje z dzieckiem i psem.Skończyło się w 1996 roku,kiedy strażnicy miejscy opanowali Juratę i nasz jamnik nie miał prawa wstępu na plażę.
                    I wtedy przenieśliśmy się w góry...
                    • maja-z-podworka Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 21:24

Witajcie.

Strasznie miałam męczący dzień i mam dość.
                      Poczytałam sobie o zagranicznych studentach i mogę jeszcze coś dorzucić smile

Zawsze przy zaliczeniu, a tym bardziej egzaminach, jakoś zapominają jak to wszystko się mówi po polsku. Nawet łamaną polszczyzną trudno im się posłuzyć, co oczywiście stwarza ciekawą sytuację.
                      Student uśmiechnięty i wyluzowany tłumaczy, że on ie rozumieć polski i uczyć się z angielskie podręczniki (albo francuskie - zdarza się). Pytający przez zaciśnięte zęby najpierw mamrocze coś do siebie a potem proponuje przejście na język z podręcznika.
                      Konwersacja jest zwyke krótka
                      A potem....spotyka się studenta w sklepiku, gdzie zupełnie nieźle radzi sobie z plolskim smile
                      • sakral Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 21:36
                        "materiał ludzki"
                        to jest piękne

ale jest to jednak poręczne do opisu stanu rzeczy (sprawy)
                      • sakral Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 21:43
                        Maju

mnie za dziecka,nie za dziecka
                        raczej już za młodzieńca

wysłali prawie na rok na przeróżne nauki
                        do Ost - Berlin

strasznie było
                        ale zajęcia były tłumaczone

jedna z moich koleżanek
                        po kliku miesiącach została do Polski odtransportowana
                        rzucała mądrymi książkami,i słowami ogólnie przyjętymi za wulgarne

ja te nauki dzielnie zniosłem,pieniędzy było dużo
                        chyba tyle co zarabiał inżynier
                        było za co pić
        • sakral Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 21:32
          taki kombinuje pomiędzy książkami,a gazetami

moja pralka do talerzy (boska sprawa)
          oprócz różnych talerzyków i innych narzędzi
          do jedzenia

mogłaby np.w worku foliowym z dziurkami
          przeprać moje skarpetki,gacie i podkoszulki z
          guziczkami pod szyją,moja bielizna tylko w czarnym kolorze

uprało by się to chyba
          co?
          • sakral Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 21:58

może tego nie wolno robić
            ale coś zdradzę

nasza kol.Lucyna
            dzisiaj to upiekła wraz z inną sprawczynią
            właśnie taką pyszność

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s320x320/301854_3088350095531_1467304405_32122042_1478082619_n.jpg
            • lucynateresa50 Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 22:10
              A MAM CIĘ SAKRALU, PRZYŁAPAŁAM GOURMETA (SMAKOSZA) I GOURMANDA (ŁAKOMCZUCHA)...
              • sakral Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 22:16
                wiesz co ?

Lucyno
                a Ty
                właśnie tak(link)
              • al-szamanka Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 22:33
                lucynateresa50 napisała:

> A MAM CIĘ SAKRALU, PRZYŁAPAŁAM GOURMETA (SMAKOSZA) I GOURMANDA (ŁAKOMCZUCHA)...

To Ty tego nie wiedziałaś????big_grin
            • lucynateresa50 Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 22:15
              sama połakomiłam się na wafelki z nadzieniem kakaowym,kruche takie jak faworki i nakruszyłam na dywan jak małe dziecko... idę spać objedzona, na usprawiedliwienie mam to,że obiad był kalafiorowy-lekkostrawny, jednak z pewną ilością masełka i bułki tartej-lubię! DOBRANOCsmile
              • sakral Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 22:18
                Lucyno

do czwartku
                to wiesz co obiecałaś

ja pamiętam

dobrej nocy
              • al-szamanka Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 22:38
                lucynateresa50 napisała:

> sama połakomiłam się na wafelki z nadzieniem kakaowym,kruche takie jak faworki
                > i nakruszyłam na dywan jak małe dziecko... idę spać objedzona, na usprawiedliw
                > ienie mam to,że obiad był kalafiorowy-lekkostrawny, jednak z pewną ilością mase
                > łka i bułki tartej-lubię! DOBRANOCsmile

Ha, mam właśnie dwa dni dokształtu.....BUFET!!!!.....pasą nas tam strasznie, nie wiem gdzie zmieściłam te wszystkie pyszności.
                • al-szamanka Re: 22 maja,wtorek 22.05.12, 23:31
                  Ach, zasiedziałam się przed kompem, ale to taki relax po dokształcie.
                  dyg, dyg
                  i dobranoc smile
    • sakral 23 maja,środa 23.05.12, 00:00

kartka z kalendarza

23.05 - 29.05.2012
      tygodnika Polityka (link)

5 zł
      a za Odrą
      2,50 €

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/523273_360480447333016_122075611173502_12564363_1725261804_n.jpg

• sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 02:05
        szukałem piosenki z słowem wohin

i znalazłem

wer weis wohin (link)

uwaga

piosenka nie jest w moim zamyśle
        odpowiedzią na przeczytane teksty

i to nie ja na to pytanie
        nie będę odpowiadał
        • m-maska Re: 23 maja,środa 23.05.12, 02:42
          No dobra, nie powiem, ze jestem szczegolnym fanem grupy Rammstein - przede wszystkim zle mi sie kojarzy, bo powstali na bazie straszliwej katastrofy lotniczej, ale niech tam...

Masz tu Sakral, wohin, w nadmiarze....

Mein Land
          Wohin gehst du, wohin?
          Ich geh mit mir von Ost nach Süd

Wohin gehst du, wohin?
          Ich geh mit mir von Süd nach West

Wohin gehst du, wohin?
          Ich geh mit mir von West nach Nord

Da kommt er angerannt
          Mit der Fahne in der Hand
          Mein Land, Mein Land

Du bist hier im meinem Land
          Meine Wille und mein Strand
          Mein Land

Wohin gehst du, wohin?
          Ich geh mit mir von Nord nach Ost

Wohin gehst du, wohin?
          Ich geh mit mir von Ost nach West

Wohin gehst du, wohin?
          Ich geh mit mir von West nach Ost

Da komm'n sie angerannt
          Mit den Fahnen in der Hand
          Mein Land, (sie haben mich) Mein Land

Mein Land

Mein Land, meine Palmen und mein Sand
          Jaaaaah

Eine Stimme aus dem Licht
          Fällt dem Himmel vom Gesicht
          Reisst den Horizont entzwei
          Wohin gehst du, hier ist nichts mehr frei
          Das ist mein Land
          mein Land

Mein Land!

Mein Land!

Mein Land!

Mein Land!

Mein Land!

Mein Land!

Mein Land!
      • m-maska Re: 23 maja,środa 23.05.12, 02:24
        sakral napisał:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/523273_360480447333016_122075611173502_12564363_1725261804_n.jpg

hihi.... no wlasnie big_grin
        • al-szamanka Re: 23 maja,środa 23.05.12, 07:01
          m-maska napisała:

> sakral napisał:
          >
          https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/523273_36048
0447333016_122075611173502_12564363_1725261804_n.jpg
          >
          > hihi.... no wlasnie big_grin
          >

Ponoć stoi gdzieś napisane: Pukaj, a będzie ci otworzone, myśl, a zrozumieszwink
          No właśnie, Maseczko big_grinbig_grinbig_grin
          • al-szamanka Re: 23 maja,środa 23.05.12, 07:09
            Kawę wypiłam, to teraz spokojnie mogę się przygotować do wyjścia...dokształtu dzień drugi.
            Dobrego dnia smile

P.S. Lało całą noc, po szóstej obudził mnie Ptak
      • sakral 23 maja,środa 23.05.12, 10:32
        https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/526189_293600257387841_127997970614738_678412_1567162809_n.jpg

PS.
        oczywiście obrazek jest tutaj nad wyraz przypadkowo umieszczony
        i nie związany z tym czy innym portalem
        O,to tylko tak sobie
        ----------------------------

a dla mnie
        jeszcze raz

4 pory(link)

to pomaga,działa jak balsam
        muzyka łagodzi obyczaje

ale nie u wszystkich,
        widocznie tak już musi być
        na tym bożym świecie (internetowym)
          • sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 11:18
            Sajgon

piękna muzyczkę wstawiłeś
            pod tytułem pożegnanie

czy uważasz,że mój czas już nadszedł,i czas pożegnać się z Kalejdoskopem ?
            • mr.sajgon Re: 23 maja,środa 23.05.12, 11:46
              Idac Twoim tokiem rozumowania mam uznac ze uwazasz mnie za "Wiosne, Lato, Jesien i Zime w jednym big_grin big_grin big_grin

A wracajac do meritum podoba Ci sie, lubisz Morricone ?
        • zuza_anna Re: 23 maja,środa 23.05.12, 10:51
          Dziękuję muzykę Sakralu, ukoiła moją duszę smile Myślałam, ze nigdy nie polubię takiej muzyki,
          człowiekowi na starość gust się zmienia smile
          • sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 11:05
            Zuza
            kochana jesteś

czas na śniadanie

fotka z strony Facebook
            kol.Lucyny

/ o zgodę nie pytałem/

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/576916_329723957098067_2013914612_n.jpg
            • zuza_anna Re: 23 maja,środa 23.05.12, 11:13
              Smacznego! Kawkę wypiję po obiedzie...apetycznie wygląda wink
      • m-maska Re: 23 maja,środa 23.05.12, 12:49
        Dzien Dobry...
        od kilku dni znowu mam klopoty z kompem, antyvirus sie zzyma, i jeszcze cos i jeszcze cos, zeby bylo jasno musialabym to opisywac w innym jezyku, wiec sensu nie ma...
        W poniedzialek pojedziemy do dochtora - niech sprawdzi...
        • sakral 23 maja,środa 23.05.12, 17:23
          https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/300575_137423469695859_100002846216702_153040_1179763140_n.jpg
          • sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 17:23
            https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/387128_138945886210284_100002846216702_157125_581462614_n.jpg
            • sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 17:24
              https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/552765_223702251067980_100002846216702_355776_2001365656_n.jpg
              • sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 17:25
                https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/317724_142588132512726_100002846216702_166520_1021937694_n.jpg
                • m-maska Re: 23 maja,środa 23.05.12, 17:38
                  A coz mu tam namalowali na tej mitrze?
                  • sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 18:07
                    https://www.falanga.boo.pl/images/3%20Falanga%20SP.JPG
                    • sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 18:09
                      https://lukrecjasugar.files.wordpress.com/2011/11/onr-w-parlamencie1.jpg
                      • sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 18:13
                        https://i.wp.pl/a/f/jpeg/20169/onr550.jpeg
                  • sakral Re: 23 maja,środa 23.05.12, 18:26
                    m-maska napisała:

A coz mu tam namalowali na tej mitrze?

-----------------------------------------------------------(m.podkreślenia)------------------

poprawna nazwa czapki abp.Michalika (link)

Masko

Józef Michalik jest bardzo smutny
                    od lat piastuje funkcję przewodniczącego episkopatu
                    i do dzisiaj nie dostał czapki kardynalskiej

teraz już wiesz
                    Masko

dlaczego abp Michalik taki znerwicowany chodzi po ulicach

• al-szamanka DOKSZTAŁT 23.05.12, 18:19
      Ha, co rusz to coś nowego!!!
      Czy wiecie co to jest ubikwityna????
      Ja do dzisiaj nie wiedziałam, ale to tylko dlatego, że pewne, ponoć trzykrotnie już sprawdzone badania nad przyczyną autyzmu, robi się poza moimi plecami winkwinkwink
      A nazwa taka ładna, prawie jakby dotyczyła kwiatów.
      Oooo, nic z tego, to taka bardzo paskudna proteina mająca swój udział w połączeniach komórkowych. Najgorzej, że niekiedy coś się z nią dzieje, przyczepia się taka do jakieś innej proteiny i nie chce się odczepić. Mało tego, brzydko zmienia tę drugą i w ten sposób, przyczynia się do powstania materiału genetycznego, który może stać się przyczyną wielu chorób, między innymi właśnie autyzmu.
      Za miesiąc dalszy blok dokształtu, już zacieram ręce big_grin
      • sakral Re: DOKSZTAŁT 23.05.12, 18:31
        AL

z Ciebie jeszcze wyrośnie mądra dziewczynka po tych dokształtach

ale tam między nami
        to Ty jesteś taka mała sadystka