Dodaj do ulubionych

Dzień dobry

29.05.13, 17:55
Można przykucnąćbig_grin
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Dzień dobry 29.05.13, 18:15
      Właśnie przytuptałam z pracy i też chcę przycupnąć. Cześć Halusiabig_grin
    • m.maska Re: Dzień dobry 29.05.13, 18:26
      Witaj Halusia smile
      Cs pisalas u Lezioxa o stresie - jaki ja mam stres z ta okropna beznadziejna pogoda... przyrzeklam sobie, ze nie bede narzekac na upaly - jesli nadejda kiedykolwiek wink
      • al-szamanka Re: Dzień dobry 29.05.13, 18:39
        A ja śniłam w nocy podrapany gwoździem samochód.
        • m.maska Re: Dzień dobry 29.05.13, 18:50
          ...swoj?
          Ja mam jak na razie dosyc lakiernikow... przeciez podczas wycieczki do Belgii tez sobie zdarlam lakier... no zderzak byl ciut za nisko, prog przy wjezdzie do parkingu za wysoki a do tego skrecalam w prawo - co mi dobrze nie sluzy i kat byl fatalny...
          • al-szamanka Re: Dzień dobry 29.05.13, 18:56
            m.maska napisała:

> ...swoj?
            > Ja mam jak na razie dosyc lakiernikow... przeciez podczas wycieczki do Belgii t
            > ez sobie zdarlam lakier... no zderzak byl ciut za nisko, prog przy wjezdzie do
            > parkingu za wysoki a do tego skrecalam w prawo - co mi dobrze nie sluzy i kat b
            > yl fatalny...

Nie, na szczęście nie mój... bo czerwony byłwink
            • m.maska Re: Dzień dobry 29.05.13, 19:01
              w takim razie moj tez nie... odetchnelam... big_grin
              • super.halusia Re: Dzień dobry 29.05.13, 19:04
                Mój stres był wywołany odczytaną pocztęsmirk
                Ale jest już dobrze
                • super.halusia Re: Dzień dobry 29.05.13, 19:06
                  Oj,bo zapomnę,a może tak Szanowne Panie zajrzą na forum analogowebig_grin
                  • m.maska Re: Dzień dobry 29.05.13, 19:27
                    super.halusia napisała:

> Oj,bo zapomnę,a może tak Szanowne Panie zajrzą na forum analogowebig_grin

Ja zajrzec nie moge, bo zaproszenie mam tylko drzwi zawarte... wink
                    • al-szamanka Re: Dzień dobry 29.05.13, 19:30
                      Mam to samo... porządnie zatrzaśniętebig_grin
                      • super.halusia Re: Dzień dobry 29.05.13, 20:09
                        To trzeba je otworzyćbig_grin
                        • al-szamanka Re: Dzień dobry 29.05.13, 20:53
                          No to otwórzsmile
                          • super.halusia Re: Dzień dobry 29.05.13, 21:54
                            forum.gazeta.pl/forum/f,94363,Leziowa_Melyna.html
                            • super.halusia Re: Dzień dobry 29.05.13, 21:55
                              forum.gazeta.pl/forum/f,169664,analogowe.html
                              Sory,eraz jest prawidłowe
                          • super.halusia Re: Dzień dobry 29.05.13, 21:56
                            No to wyślij chęć jego udziału w nim,i nie ma problemusmirk
                            • m.maska Re: Dzień dobry 29.05.13, 21:58
                              Halusia, zapraszasz nas?
                              • super.halusia Re: Dzień dobry 29.05.13, 22:01
                                Zdecydowanie tak
                                • m.maska Re: Dzień dobry 29.05.13, 22:11
                                  hihi... no to wciagnij nas na liste uczestnikow smile
                                  • al-szamanka Re: Dzień dobry 29.05.13, 22:39
                                    No to zgłosiłam się na ochotnika, a teraz spać biegnę... z ciężkim żołądkiem, bo tych kremów dostojno-budyniowych zbytnio się objadłam - przez ekranwink
                                    Dobranocsmile
                                    • m.maska Dobranoc AL 29.05.13, 23:13
                                      niech Ci sie ladnie sni...

https://www.bilder-hochladen.net/files/big/itqm-28e-5a45.gif
                                      • al-szamanka Re: Dobranoc AL 30.05.13, 19:04
                                        m.maska napisała:

> niech Ci sie ladnie sni...
                                        >
                                        > https://www.bilder-hochladen.net/files/big/itqm-28e-5a45.gif

To chyba przez Twoje życzenie spałam dzisiaj do 9-ej ranosmile
                                        I chyba kosmicznie śniłambig_grinbig_grinbig_grin
                                  • super.halusia Re: Dzień dobry 29.05.13, 22:39
                                    big_grin OK
                                  • leziox Re: Dzień dobry 29.05.13, 22:41
                                    Mówi sie ze wampir nie zaproszony sam nie wlezie.
                                    Ot,popatrz,Halusia,ty nawet nie wiesz co czynisz.
                                    Hyhyhy!
                                    • super.halusia Re: Dzień dobry 29.05.13, 22:49
                                      Biorę to na swoją odpowiedzialność
                                      • m.maska Re: Dzień dobry 29.05.13, 22:58
                                        Leziox i dlaczego Ty Halusie straszysz?
                                        • leziox Re: Dzień dobry 29.05.13, 23:03
                                          Oj tam,oj tam,zaraz tam strasze.
                                          Z Twoja fatalna opinia netowa posiadana u Twoich wielbicieli,to nie kazdy by sie zdecydowal.
                                          Ale Halusia odwazna kobita jest.
                                          big_grinbig_grinbig_grin
                                          • m.maska Re: Dzień dobry 29.05.13, 23:12
                                            Udowodnila to przeganiajac bezczelnego kierowce, ktory na nia trabil zeby mu ustapila miejsca na chodniku - nie kazdy bylby taki odwazny - w koncu czlowiek tez dba o wlasne zdrowie a nie wie jaki kretyn siedzi za kierownica...
                                            • super.halusia Re: Dzień dobry 31.05.13, 08:58
                                              Wstawaj szkoda dniabig_grin
                                              • m.maska Re: Dzień dobry 31.05.13, 13:42
                                                super.halusia napisała:

> Wstawaj szkoda dniabig_grin

smile a to akurat wiem - tylko jakos trudno przy tek pogodzie smile
                                                • al-szamanka Re: Dzień dobry 31.05.13, 15:50
                                                  No ja wstałam dzisiaj ciut przed szóstą, bo musiałam ósmy dzień z rzędu pracować. Na szczęście weekend mam wolny - zasłużyłam.
                                                  I mam zaproszenie. Na wieśbig_grin
    • al-szamanka Re: Dzień dobry 01.06.13, 09:23
      Dzień dobry i do widzenia do jutra.
      Jadę sobie na wieś pogrilować.
      I pomimo że pogoda nie sprzyja, to jednak będą pogaduchy, wino i zapewne nieprzespana noc.
      Ale co tam....
      • m.maska Re: Dzień dobry 01.06.13, 12:12
        Dla Ciebie wies jest atrakcja...ja mam ja na co dzien - w takim razie ja jutro pojade do miasta big_grin

Dobrej zabawy smile
        • super.halusia Re: Dzień dobry 01.06.13, 13:10
          To ja wyjeżdzam na wieśbig_grin
          • super.halusia Re: Dzień dobry 02.06.13, 06:52
            Witam z samego rana
            • m.maska Re: Dzień dobry 02.06.13, 13:39
              Witaj Halusiu smile mijamy sie cokolwiek czasowo smile
        • m.maska Re: Dzień dobry 02.06.13, 15:56
          Mialam wyjsc? akurat... Bereitschaftsdienst to jest taka fucha jakich malo - nie zna sie dnia ani godziny... to moze ja zrobie chociaz krok dalej w tej Brukseli, bo tez mnie zastopowalo smile
          • m.maska Re: Dzień dobry 02.06.13, 18:24
            uuups... AL... odnalazlam nasze oryginalne fotki z Paryza - ale na innym dysku, nie tam gdzie od dawna byc powinny big_grinbig_grinbig_grinbig_grin odnalazlam, kiedy szukalam fotek z Barcelony, ktore zapewne znajduja sie na jeszcze innym dysku. Balagan w tych zdjeciach jest straszliwy.
            • al-szamanka Re: Dzień dobry 02.06.13, 19:44
              A ja właśnie wróciłam z sobotniego grilowania. Wczoraj jechałam na wieś niecałe 20km, powrotna droga wynosiła już ponad 80. A dlaczego? Bo powódź jest w Salzburgu, drogi i mosty w większości pozamykane, musiałam jechać naokoło przez Niemcy. Jestem w fatalnym humorze!!!
              • izydor88 Re: Dzień dobry 02.06.13, 20:00
                Cieszę się,że wróciłaś,bo przed chwilą czytałam o powodzi w Salzburgu i lawinach błotnych w okolicznych wioskach.
                • m.maska Re: Dzień dobry 02.06.13, 20:23
                  Niestety wciaz zdarzaja sie nieprzewidziane wypadki... najwazniejsze, ze dotarlas szczesliwie do domu smile
                • al-szamanka Re: Dzień dobry 02.06.13, 20:34
                  izydor88 napisała:

> Cieszę się,że wróciłaś,bo przed chwilą czytałam o powodzi w Salzburgu i lawinac
                  > h błotnych w okolicznych wioskach.

Tez się ciesze, ale nie wiem jak jutro pojadę do pracy, bo muszę przez most, a tylko jeden jest otwarty i do tego tylko jedno pasmo. Poza tym trzeba po nim jechać żółwim tempem, policja reguluje ruch i przepuszcza tylko po parę samochodów.
                  • super.halusia Re: Dzień dobry 02.06.13, 21:01
                    Dasz radęsmirk
                    • al-szamanka Re: Dzień dobry 02.06.13, 21:12
                      No nie wiem. Zapowiadają słabsze opady deszczu dzisiejszej nocy i jutro, ale nadal leje i sytuacja jest krytyczna. Jechałam drogą, gdzie po obu stronach asfaltu łąki przypominały morze
                  • m.maska Re: Dzień dobry 02.06.13, 21:33
                    al-szamanka napisała:

> izydor88 napisała:
                    >
                    > > Cieszę się,że wróciłaś,bo przed chwilą czytałam o powodzi w Salzburgu i l
                    > awinac
                    > > h błotnych w okolicznych wioskach.
                    >
                    >
                    > Tez się ciesze, ale nie wiem jak jutro pojadę do pracy, bo muszę przez most, a
                    > tylko jeden jest otwarty i do tego tylko jedno pasmo. Poza tym trzeba po nim je
                    > chać żółwim tempem, policja reguluje ruch i przepuszcza tylko po parę samochodó
                    > w.

Do jutra sie z tym uporaja... smile
    • m.maska Re: Dzień dobry 03.06.13, 12:41
      Ja wiem, ze w innych miejscach Europy leje i zalewa ale ja nieustannie spogladam w niebo... tutaj akurat nie jest zle i chcialabym w koncu odbyc ten planowany wypad do Nancy.
      • al-szamanka Re: Dzień dobry 03.06.13, 18:19
        Mosty otworzyli i do pracy jakoś dojechałam - pozostałam w niej przez prawie 11 godzin, bo niestety parę moich współpracowników odcięło od świata i nie mogli się przedostać. Ponoć jutro ma być już lepiej.
        Na razie ciągle pada, mokro straszliwie. Przy hotelach gromady ludzi, którzy w żaden sposób nie mogą się ruszyć z miasta, bo wiele odcinków dróg kolejowych i autostrad ciągle jeszcze zamknięte.
        Horror!
        • m.maska Re: Dzień dobry 03.06.13, 19:16
          Spojrzalam do netu, pisza, ze sytuacja sie stabilizuje w Twoim regionie...tzn. nie spodziewaja sie, bedzie jeszcze gorzej niz juz jest...
          • m.maska Re: Dzień dobry 03.06.13, 19:19
            Ladny ten Salzach, ale kiedy pojawiaja sie takie wiadomosci, to naprawde jestem zadowolona, ze u mnie jakis tam niewielki strumyk tylko plynie...

Pamietam jak przed laty jechalam do Polski na Swieta Bozego Narodzenia - zima a w radiu podawano wiadomosci, zeby ludzie w Saarbrücken zabierali samochody z centrum, bo spodziewali sie, ze Saara wyleje... i wylala...
            • al-szamanka Re: Dzień dobry 03.06.13, 19:51
              m.maska napisała:

> Ladny ten Salzach, ale kiedy pojawiaja sie takie wiadomosci, to naprawde jestem
              > zadowolona, ze u mnie jakis tam niewielki strumyk tylko plynie...
              >
              > Pamietam jak przed laty jechalam do Polski na Swieta Bozego Narodzenia - zima a
              > w radiu podawano wiadomosci, zeby ludzie w Saarbrücken zabierali samochody z c
              > entrum, bo spodziewali sie, ze Saara wyleje... i wylala...

Tak, Salzach jest ładny, gdy spokojny - ma wtedy kolor moich oczu big_grinbig_grinbig_grin
              Ale gdy tak szaleje jak teraz to zamienia w kłębowisko brunatnych, brudnych fal, które niosą wraz z sobą nie tylko gałęzie, ale całe pnie drzew - specjalne służby usuwają je spod mostów, aby woda miała spływ i nie napierała tak mocno na filary.
              • izydor88 Re: Dzień dobry 03.06.13, 20:18
                Z niepokojem oglądam prognozy pogody.Nie znam jeszcze Salzburga,ale zalewa moją ulubioną Pragę i równie ulubione miejsca na Dolnym Śląsku.
                • al-szamanka Re: Dzień dobry 03.06.13, 20:45
                  izydor88 napisała:

> Z niepokojem oglądam prognozy pogody.Nie znam jeszcze Salzburga,ale zalewa moją
                  > ulubioną Pragę i równie ulubione miejsca na Dolnym Śląsku.

W samym Salzburgu już jest lepiej, ale niektóre miejscowości, zaledwie oddalone o kilkanaście kilometrów, są kompletnie odcięte od świata.
                  Takiego huku helikopterów na niebie jeszcze nigdy tu nie słyszałam
                  • izydor88 Re: Dzień dobry 03.06.13, 21:05
                    AL,trzymaj się,a my na Dolnym Śląsku też postaramy się trzymać smile
                    • al-szamanka Re: Dzień dobry 03.06.13, 21:13
                      izydor88 napisała:

> AL,trzymaj się,a my na Dolnym Śląsku też postaramy się trzymać smile

Eeee, oczywiście, że się trzymam. Szkoda mi tylko ludzi których katastrofa dotknęła bezpośrednio. No i pracy więcej, bo trzeba wskakiwać za kolegów odciętych od świata... a to tylko kilkanaście km stad...
    • m.maska Re: Dzień dobry 04.06.13, 15:43
      Nie wiem jak gdzie indziej, ale u mnie jest ladnie - 20° i ja bym chciala, zeby juz tak pozostalo.

W ubieglym tygodniu w drodze powrotnej z Saint Avold, wstapilysmy na zakupy we Francji - z przyjemnoscia kupuje tam pieczywo. Znalazlam cos nowego: chleb nordycki. O co w tym chodzi, nie wiem, jest bardzo ciemny i smaczny... w takim razie w drodze powrotnej z Nancy zajade sobie znowu po chlebek. Tylko najpierw musi wypalic ten wyjazd.
      • al-szamanka Re: Dzień dobry 04.06.13, 18:32
        m.maska napisała:

> Nie wiem jak gdzie indziej, ale u mnie jest ladnie - 20° i ja bym chciala, zeby
        > juz tak pozostalo.
        >
        > W ubieglym tygodniu w drodze powrotnej z Saint Avold, wstapilysmy na zakupy we
        > Francji - z przyjemnoscia kupuje tam pieczywo. Znalazlam cos nowego: chleb nord
        > ycki. O co w tym chodzi, nie wiem, jest bardzo ciemny i smaczny... w takim razi
        > e w drodze powrotnej z Nancy zajade sobie znowu po chlebek. Tylko najpierw musi
        > wypalic ten wyjazd.

A ja dwa lata temu kupiłam we Wrocławiu bochenek chleba litewskiego. Ludzie kupowali, choć cena mocno była wygórowana - wzięłam wiec i ja.
        Nie smakował!
        • al-szamanka Re: Dzień dobry 05.06.13, 20:08
          al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
          >
          > > Nie wiem jak gdzie indziej, ale u mnie jest ladnie - 20° i ja bym chciala
          > , zeby
          > > juz tak pozostalo.
          > >
          > > W ubieglym tygodniu w drodze powrotnej z Saint Avold, wstapilysmy na zaku
          > py we
          > > Francji - z przyjemnoscia kupuje tam pieczywo. Znalazlam cos nowego: chle
          > b nord
          > > ycki. O co w tym chodzi, nie wiem, jest bardzo ciemny i smaczny... w taki
          > m razi
          > > e w drodze powrotnej z Nancy zajade sobie znowu po chlebek. Tylko najpier
          > w musi
          > > wypalic ten wyjazd.
          >
          >
          > A ja dwa lata temu kupiłam we Wrocławiu bochenek chleba litewskiego. Ludzie ku
          > powali, choć cena mocno była wygórowana - wzięłam wiec i ja.
          > Nie smakował!
          ---------------------------------------------------

Ale za to teraz smakuje, bo jem na kolacje jedyny chleb jaki w Austrii kupuje. Nazywa się Kilometerbrot, pieczony w prawdziwym piecu kamiennym, na naturalnym zakwasie - pyszny. Do tego wędzone tofu, rzodkiewki i pasta sojowa o smaku paprykowym.
          No i zielona herbata.
          Ach, jak fajnie.
          A dlaczego to wszystko piszę?
          Bo po 30 pracnych godzinach w trzy dni mam dwa dni wolna, jutro mogę spać do samego ranawinkbig_grin
          • m.maska Re: Dzień dobry 05.06.13, 20:23
            Kilometerbrot?... czy to znaczy, ze pieka go na metry? tzn. kilometry?
            • al-szamanka Re: Dzień dobry 05.06.13, 21:09
              m.maska napisała:

> Kilometerbrot?... czy to znaczy, ze pieka go na metry? tzn. kilometry?

Kilometry to przesada, ale widziałam cały bochenek - jest baaardzo długi. Potem go tną i sprzedają kromki wg życzenia. Zdarzało się, że kupowałam jedną lub dwie(wtedy mniejsze)
              • m.maska Re: Dzień dobry 05.06.13, 21:55
                tzn. nie sprzedaja go na centymetry?...

Guten Tag... 25cm von Kilometebrot smile
                • al-szamanka Re: Dzień dobry 05.06.13, 22:13
                  m.maska napisała:

> tzn. nie sprzedaja go na centymetry?...
                  >
                  > Guten Tag... 25cm von Kilometebrot smile

Nie, nie, na kromki sprzedają - mniejsze i większe, ale wszystkie cienkie, takie jakie lubię.
                  To jest najlepszy chleb jaki kiedykolwiek jadłam
                  • m.maska Re: Dzień dobry 05.06.13, 23:02
                    No wlasnie o te cienkie chodzi - we Francji tez sprzedaja tak cieniutko krojone....
                    Ciekawe, ze przy okazji tematu Niemcy w Mini-Europie wspomnieli, ze Niemcy zjadaja najwiecej chleba - ale tyle ile Francuzi jedza bagietek to tego sie chyba policzyc nawet nie da....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka