Dodaj do ulubionych

Dojechalam

24.03.16, 17:41
Dlugo to trwalo. Mialam byc planowo o 16-ej, ale przed Frankfurtem/O uformowal sie 50-cio kilometrowy korek... makabra! A teraz musze cos zjesc bo mam od rana tylko jablko w zoladku.
Ahoj smile
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Dojechalam 24.03.16, 18:22
      Nie masz tylko miałaś , po tylu godzinach nawet sok z niego nie pozostał smile rób tak dalej a doczekasz się problemów żołądkowych. Odpukać.
    • m.maska Re: Dojechalam 24.03.16, 18:25
      Dobrze, ze sie odezwalas...
      • super.halusia Re: Dojechalam 24.03.16, 20:08
        Fajnie,że już jesteś w Polsce,do zobaczenia
        • al-szamanka Re: Dojechalam 24.03.16, 21:13
          super.halusia napisała:

> Fajnie,że już jesteś w Polsce,do zobaczenia

Na dniach dam znać co i jak smile
          • al-szamanka A teraz idę spać... 24.03.16, 21:23
            ... bo ze zmęczenia nie wiem jak się nazywam sad
            • rena-ta49 Re: A teraz idę spać... 25.03.16, 13:49
              Odpoczywajsmile
              • al-szamanka Re: A teraz idę spać... 25.03.16, 19:46
                rena-ta49 napisała:

> Odpoczywajsmile

Leniuchowałam cały dzień, bo jakoś taka mocno spowolniona byłam.
                • rena-ta49 Re: A teraz idę spać... 26.03.16, 07:46
                  al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                  >
                  > > Odpoczywajsmile
                  >
                  > Leniuchowałam cały dzień, bo jakoś taka mocno spowolniona byłam.

Nie dziwię sie bo to zmiana klimatu i ciężka,męcząca podróż.
                  Organizm potrzebuje odpoczynku.
          • super.halusia Re: Dojechalam 26.03.16, 06:23
            al-szamanka 24.03.16, 21:13
            super.halusia napisała:

> Fajnie,że już jesteś w Polsce,do zobaczenia

Na dniach dam znać co i jak smile

Ok
    • a74-7 Re: Dojechalam 25.03.16, 20:29
      podziwiam stamine!
      Ja po Europce nie jezdze,jazda po drugiej stronie drogi zniecheca troche big_grin
      Wspanialego pobytu zycze .
      I dobrych Swiat smile
      • m.maska Re: Dojechalam 25.03.16, 21:28
        Hahaha... to tak jak ja nie odwazylabym sie jezdzic po przeciwnej stronie... Kilka lat temu bylam na Malcie - przejscie na druga strone ulicy na poczatku sprawialo mi problemy - patrzysz w lewo, w prawo, w lewo, ruszasz na ulice a tu nagle zgrzyt, z prawej nadjezdza - troche to trwalo zanim przyzwyczailam sie, ze to musi byc inna kolejnosc wink
        • al-szamanka Re: Dojechalam 26.03.16, 20:14
          Ufff, jaki to urlop. Dzień rozjazdowy, a po powrocie (zrobiłam 250km), kopałam ,pieliłam i sadziłam w ogrodzie... aż do zmroku i do pierwszych odcisków na dłoniach.
          A tlenu opiłam się w dawce niedozwolonej przez co nieco zakręcona jestem, no i oczywiście bardzo zmęczona.
          • al-szamanka Re: Dojechalam 28.03.16, 11:13
            Po 9-cio godzinnym spanku (ach ten czysty tlen wiejski) i dłuuuuuuuuuuuuugim śniadaniu, ruszam znowu wywracać ogród do góry nogami. Zrobiłam już bardzo dużo, ale ciągle coś dochodzi. A jutro mam w planie wypad do ogrodnictwa - marzy mi sie drzewko prawdziwej śliwki węgierki, może znajdę.
            • m.maska Re: Dojechalam 28.03.16, 11:53
              U mnie "padaleje" - pogoda marcowa, nie zacheca nawet do wystawienia nosa za drzwi...
              • super.halusia Re: Dojechalam 28.03.16, 13:25
                U mnie piękna wiosna.
                • al-szamanka ogrodowo popracnie 28.03.16, 20:59
                  Mój ogród, w porównaniu z Salzburgiem, prezentuje się mało wiosennie. Na drzewkach zaledwie cień zieloności w malutkich jeszcze pąkach... chwastów to nie dotyczy, te szaleją jak zwykle

https://i66.tinypic.com/72wrxh.jpg

https://i64.tinypic.com/i5q443.jpg

Gdy wracam z ogrodu, kot już trojga imion Kicialek Bronisław Klemens bacznie obserwuje mnie z wysokości schodów w salonie.

https://i64.tinypic.com/256fuir.jpg
                  • czarek_sz Re: ogrodowo popracnie 28.03.16, 22:44
                    Zauważ że trawa już świeżo zielona. Na moim osiedlu wierzby /płaczące/ są już mocno zazielenione wiśnie zaczynają pączkować podobnie żywopłoty które wypuszczają liście a topole powoli zaczynają kwitnąć. Wiosna jest na wyciągnięcie ręki i taka jest prawda. W Wawie Święta upłynęły pod znakiem słońca i wysokich temperatur. A najlepsze dopiero przed nami. I tak co roku.
                    • a74-7 Re: ogrodowo popracnie 29.03.16, 14:24
                      Swietna chalupka i wiele do roboty w ogrodzie big_grin
                      Bardzo lubie domy na bazie bungalow,maja w sobie cos urokliwegosmile
                  • rena-ta49 Re: ogrodowo popracnie 29.03.16, 14:19
                    Kilka dni ciepła,trochę deszczy i wiosna "wystrzeli"
                    • a74-7 Re: ogrodowo popracnie 29.03.16, 14:46
                      najpiekniejsze miesiace w przyrodzie przed nami wink
    • a74-7 Re: Dojechalam 29.03.16, 17:33
      Na wsi prunus juz w paczkach , natomiast w Londku pod oknem jeszcze nie widac paczkowuncertainhttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ue/ka/ax5j/HYfAqobPVPUeavgNjB.jpg
      • m.maska Re: Dojechalam 30.03.16, 14:01
        a74-7 napisał:

> Na wsi prunus juz w paczkach , natomiast w Londku pod oknem jeszcze nie widac p
        > aczkowuncertainhttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ue/ka/ax5j/HYfAqobPVPUeavgNjB.jpg

A to jest bardzo ladne... smile czy to sie nazywa prunus?
        • a74-7 Re: Dojechalam 30.03.16, 14:17
          Jedna z wielu odmian prunusa po polsku to to:
          pl.wikipedia.org/wiki/Laurowiśnia_wschodnia
    • a74-7 Re: Dojechalam 29.03.16, 17:36
      Forsycja cieniutka w tym roku,malo kwiatkow.https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ue/ka/ax5j/aMpdjjcptepQ3A8KBB.jpg
      • czarek_sz Re: Dojechalam 29.03.16, 19:37
        Poczekaj bo jak buchnie to ani się spostrzeżesz. Nie wszystkie kwiaty naraz spoko koko smile
        • al-szamanka Re: Dojechalam 29.03.16, 20:34
          A ja zasadziłam dzisiaj dwa drzewka: morelę i śliwkę węgierkę.
          Padało co rusz, wiec robiłam to z przerwami, ale fajnie, ziemia mokra, drzewka rosnąć będą.
          • al-szamanka Re: Dojechalam 29.03.16, 21:32
            Przedwczoraj ledwo widoczny kiełek, a dzisiaj proszę bardzo - już widać, że to roślina i przyszły kwitnący krzaczek smile

https://i68.tinypic.com/2d1239d.jpg
            • al-szamanka Re: Dojechalam 29.03.16, 21:36
              Mam jeszcze dwa zwierzaki w domu. Kot trojga imion przejawia wyjątkowe nimi zainteresowanie i zdążył już wyszarpać kaczorkowi parę listków big_grin

https://i64.tinypic.com/j8i78z.jpg
              • al-szamanka Re: Dojechalam 29.03.16, 22:08
                al-szamanka napisała:

> Mam jeszcze dwa zwierzaki w domu. Kot trojga imion przejawia wyjątkowe nimi zai
                > nteresowanie i zdążył już wyszarpać kaczorkowi parę listków big_grin
                >
                > https://i64.tinypic.com/j8i78z.jpg

I nie tylko listki. Po południu leżałam sobie na kanapie, włosy zarzuciłam poza podgłówek, a ten łobuz rzucił się na nie ni stad ni zowąd jakby były zabawką, a przecież słyszał, że nie znoszę, gdy ktokolwiek dotyka mi włosów.
            • rena-ta49 Re: Dojechalam 30.03.16, 14:36
              al-szamanka napisała:

> Przedwczoraj ledwo widoczny kiełek, a dzisiaj proszę bardzo - już widać, że to
              > roślina i przyszły kwitnący krzaczek smile
              >
              > https://i68.tinypic.com/2d1239d.jpg

To własnie jest piękne w wiosnie,to budzące się do życia roślinki.
              Cudna zieleń,śpiewające cudnie ptaszki.
          • czarek_sz Re: Dojechalam 29.03.16, 21:36
            Na dziś Al wiosna wspaniale się zapowiada. Janeczka już mi suszy głowę że trzeba pelargonie pnące na balkon zamówić a przecież dopiero w maju zamawiamy 25 sadzonek na balkon. Tak lubi i kocha kwiaty /Janeczka/ jak Ty. Byście mieszkały blisko siebie to stracił bym Janeczkę - a Ty byś traciła ogród wink
            • al-szamanka Re: Dojechalam 29.03.16, 21:41
              czarek_sz napisał:

> Na dziś Al wiosna wspaniale się zapowiada. Janeczka już mi suszy głowę że trzeb
              > a pelargonie pnące na balkon zamówić a przecież dopiero w maju zamawiamy 25 sad
              > zonek na balkon. Tak lubi i kocha kwiaty /Janeczka/ jak Ty. Byście mieszkały bl
              > isko siebie to stracił bym Janeczkę - a Ty byś traciła ogród wink

Eeee, z każdym roślinlubem potrafię sie dogadać smile
      • a74-7 Re: Dojechalam 30.03.16, 17:15
        W zeszla Wielkanoc tak wygladaly https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ue/ka/ax5j/B5npiLbMhiblnwMZAB.jpg
        • al-szamanka Re: Dojechalam 30.03.16, 21:11
          a74-7 napisał:

> W zeszla Wielkanoc tak wygladaly https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ue/ka/
> ax5j/B5npiLbMhiblnwMZAB.jpg

Rzeczywiście różnica ogromna.
    • a74-7 Re: Dojechalam 29.03.16, 21:45
      Chyba pelargonie zwisajaca ;-D
      U nas wisza do stycznia jesli ktos dobrze o nie dba smile
      • czarek_sz Re: Dojechalam 29.03.16, 22:03
        Mówią pnące, zwisające. Jak je zwał tak zwał. Al dogadałybyście się z Janeczką na pniu. Bo nie tylko lubicie kwiaty i rośliny ale charakter macie podobny. Oki na razie.
        • a74-7 Re: Dojechalam 29.03.16, 22:24
          Jeszcze nie walczymy ;-D no bo i o co ?
          Al, kaczorek rules ! big_grin
          • al-szamanka Re: Dojechalam 30.03.16, 21:12
            a74-7 napisał:

> Jeszcze nie walczymy ;-D no bo i o co ?
            > Al, kaczorek rules ! big_grin

smilesmilesmile
            • al-szamanka Dojechalam a dzisiaj byłam w urzędzie gminy 30.03.16, 21:17
              A po co?
              A po to, aby odebrać nowy dowód osobisty.
              Stary stracił ważność w zeszłym roku i gdy ostatnio byłam w Polsce, to złożyłam podanie o nowy. Czekał na mnie ponad pół roku.
              • m.maska Re: Dojechalam a dzisiaj byłam w urzędzie gminy 30.03.16, 21:22
                al-szamanka napisała:

> A po co?
                > A po to, aby odebrać nowy dowód osobisty.
                > Stary stracił ważność w zeszłym roku i gdy ostatnio byłam w Polsce, to złożyłam
                > podanie o nowy. Czekał na mnie ponad pół roku.

Nooooo to w przyszlosci bedziesz tez mogla wziac udzial w wyborach smile
                • al-szamanka Re: Dojechalam a dzisiaj byłam w urzędzie gminy 30.03.16, 21:28
                  m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
                  >
                  > > A po co?
                  > > A po to, aby odebrać nowy dowód osobisty.
                  > > Stary stracił ważność w zeszłym roku i gdy ostatnio byłam w Polsce, to zł
                  > ożyłam
                  > > podanie o nowy. Czekał na mnie ponad pół roku.
                  >
                  > Nooooo to w przyszlosci bedziesz tez mogla wziac udzial w wyborach smile

Będę, w końcu my emigranci mamy też coś do powiedzenia w sprawie kraju! I warto sie przyczynić do sprawiedliwych rządów.
                  • al-szamanka Re: Dojechalam... 31.03.16, 10:49
                    Przekwitające bazie przy łące za domem

https://i68.tinypic.com/qqyd74.jpg
                    • m.maska Re: Dojechalam... 31.03.16, 12:05
                      A ja musze dzisiaj wymienic opony... moze przyspieszy to cieplejsze temperatury wink
                      • m.maska Re: Dojechalam... 31.03.16, 16:40
                        No to ja tez dojechalam... opony letnie mam - ale pan zauwazyl, ze wycieraczki musza byc odnowione - ja o tym wiedzialam ale dopoki nie pada to sie zapomina... no i jak zawsze ten sam problem - gdybym jezdzila golfem to wycieraczki maja na skladzie zawsze a tak, musze jechac jutro zeby mi je zalozyli. Pan mechanik wprawdzie twierdzil, ze mialam pecha, oni to mieli ale dzisiaj rano byly trzy scirocco i dlatego "wybyly" - kiepsko w to wierze - z doswiadczenia wiem, ze za kazdym razem jesli chodzi o oryginalne czesci - to wlasnie do mojego malego ich brakuje.
                        • rena-ta49 Re: Dojechalam... 02.04.16, 11:36
                          m.maska napisała:

> No to ja tez dojechalam... opony letnie mam - ale pan zauwazyl, ze wycieraczki
                          > musza byc odnowione - ja o tym wiedzialam ale dopoki nie pada to sie zapomina..
                          > . no i jak zawsze ten sam problem - gdybym jezdzila golfem to wycieraczki maja
                          > na skladzie zawsze a tak, musze jechac jutro zeby mi je zalozyli. Pan mechanik
                          > wprawdzie twierdzil, ze mialam pecha, oni to mieli ale dzisiaj rano byly trzy s
                          > cirocco i dlatego "wybyly" - kiepsko w to wierze - z doswiadczenia wiem, ze za
                          > kazdym razem jesli chodzi o oryginalne czesci - to wlasnie do mojego malego ich
                          > brakuje.
                          >

A Ty Maseczko gdzie dojechałaś,też do Polski?
    • a74-7 Re: Dojechalam 31.03.16, 11:28
      czy to te bazie?
      grandmader.wordpress.com/tag/salix-alba/
      Pamietam z Polski epizod wielkanocny z lykaniem tego cuda big_grin big_grin
      • super.halusia Re: Dojechalam 31.03.16, 11:33
        Sprawdzę w sobotęsmirk
        • al-szamanka a w Łodzi będę... 31.03.16, 22:08
          ... w niedzielę przed południem - ploteczki z przemiłą osobą, kawa, obiad...
          Ha, sorelcia w Angli, spotkanie nie dojdzie do skutku, nawet wściekłego nie zaproponowała w zastępstwie big_grin Będzie żałował, oj będzie big_grin
          • al-szamanka dzisiaj będę miała gościa... 02.04.16, 10:22
            ... po południu przyjeżdża na kawę super.halusia smile
            Właśnie zabrałam się za pieczenie pysznego ciasta drożdżowego z powidłami, kruszonką i włoskimi orzechami.
            • m.maska Re: dzisiaj będę miała gościa... 02.04.16, 11:22
              No to milego wszystkiego... smile
            • rena-ta49 Re: dzisiaj będę miała gościa... 02.04.16, 11:37
              al-szamanka napisała:

> ... po południu przyjeżdża na kawę super.halusia smile
              > Właśnie zabrałam się za pieczenie pysznego ciasta drożdżowego z powidłami, krus
              > zonką i włoskimi orzechami.

To Wy z jednego miasta?
              • super.halusia Re: dzisiaj będę miała gościa... 02.04.16, 12:28
                rena-ta49 02.04.16, 11:37
                al-szamanka napisała:

> Właśnie zabrałam się za pieczenie pysznego ciasta drożdżowego z powidłami, krus

To Wy z jednego miasta?
                Parę kilometrów muszę dojechać samochodem,Mąż mnie odwozi
            • rena-ta49 Re: dzisiaj będę miała gościa... 02.04.16, 11:38
              al-szamanka napisała:

Miłego popołudnia Wam życzę.
              • super.halusia Re: dzisiaj będę miała gościa... 02.04.16, 12:29
                rena-ta49 02.04.16, 11:38
                al-szamanka napisała:

Miłego popołudnia Wam życzę.
                Bardzo dziękuję,będzie zapewne przemiłe spotkanie.
        • super.halusia Re: Dojechalam 02.04.16, 19:33
          super.halusia 31.03.16, 11:33
          Sprawdzę w sobotę smirk

Sprawdzone,wszystko rośnie na miejscu.Spotkanie było bardzo udanesmirk
          • al-szamanka Re: Dojechalam 02.04.16, 22:13
            super.halusia napisała:

> super.halusia 31.03.16, 11:33
            > Sprawdzę w sobotę smirk
            >
            > Sprawdzone,wszystko rośnie na miejscu.Spotkanie było bardzo udanesmirk

smile smile smile
    • m.maska Re: Dojechalam 03.04.16, 14:33
      Tez dojechalam... smile
      • m.maska Re: Dojechalam 03.04.16, 14:35
        a wlasciwie dowieziono mnie i co? na granicy weszlo dwoch Niemcow z kontroli granicznej i sprawdzali dokumenty.... na wewnetrznej granicy UE - tylko na zewnetrznych to oni nie kontroluja...
        • al-szamanka Re: Dojechalam 03.04.16, 20:41
          A ja właśnie przyjechałam z Łodzi... pięknie spędzony czas z cudownymi osobami o wspaniałych, wielkich i czystych duszach. Tak, takie też są w Polsce... i do tego w Łodzi smile
          • al-szamanka podarunek 04.04.16, 09:13
            Wspaniałe dzieło na desce podarowała mi wczoraj w Łodzi niezwykła, artystyczna i wrażliwa dusza. Kot trojga imion Kicialek Bronisław Klemens, wielce zainteresowany, nie odstępuje mnie na krok w poszukiwaniu odpowiedniego miejsca do umieszczenia malunku smile

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12932556_1699577340313139_7896831173661247793_n.jpg?oh=83292dce539dc5258535ba469f383624&oe=57BAF4CD
        • rena-ta49 Re: Dojechalam 04.04.16, 14:12
          m.maska napisała:

> a wlasciwie dowieziono mnie i co? na granicy weszlo dwoch Niemcow z kontroli gr
          > anicznej i sprawdzali dokumenty.... na wewnetrznej granicy UE - tylko na zewnet
          > rznych to oni nie kontroluja...
          >

Tu Angela kwiatami wita przybyszówsmilesmile
      • m.maska Re: Dojechalam 04.04.16, 12:13
        Pogoda ladna... i "mocno opalonych" na ulicach nie widac... Polska w srodku Europy i wyjatkowo "blada" ale to dobrze, bo blada twarz nie wyroznia sie przynajmniej w tlumie.
        • rena-ta49 Re: Dojechalam 04.04.16, 14:15
          m.maska napisała:

> Pogoda ladna... i "mocno opalonych" na ulicach nie widac... Polska w srodku Eur
          > opy i wyjatkowo "blada" ale to dobrze, bo blada twarz nie wyroznia sie przynajm
          > niej w tlumie.
          >

Te "mocno opalone" z solarium jeszcze się trafiają,ale jest ich już znacznie mniej.
          Te opalone to wiejskie baby?opalone od roboty w polusmile
          Damy zawsze chroniły się parasolkami przed słońcem.
          • m.maska Re: Dojechalam 04.04.16, 14:17
            No wiesz z latem wiecej bedzie opalonych, ale i tak beda to blade twarze na tle "mocno opalonych" najezdzcow.
            • al-szamanka kwitną śliwy 04.04.16, 15:35
              https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-0/s526x395/12472704_1699703056967234_6247165148609691295_n.jpg?oh=fd05ac4a13764bccfd1fc01b6305e72b&oe=57843860
              • a74-7 Re: kwitną śliwy 04.04.16, 18:41
                Piekna !
                • super.halusia Re: kwitną śliwy 04.04.16, 19:23
                  Tego drzewka,nie widziałamsmirk
              • rena-ta49 Re: kwitną śliwy 04.04.16, 19:27
                U nas jeszcze nie widziałam kwitnących drzewek.Ta ślicznie zakwitła.
                • m.maska Re: kwitną śliwy 04.04.16, 19:52
                  Tu tez wszystko pieknie kwitnie... w Niemczech nawet pogoda do kitu wink
            • rena-ta49 Re: Dojechalam 04.04.16, 19:26
              m.maska napisała:

> No wiesz z latem wiecej bedzie opalonych, ale i tak beda to blade twarze na tle
              > "mocno opalonych" najezdzcow.

Fakt smilesmile
              • al-szamanka nasturcje... 04.04.16, 21:19
                ... rosły kiedyś w moim ogrodzie. M może w tym roku też będą - posiałam.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xal1/v/t1.0-9/12512252_1699834273620779_4993922319852389006_n.jpg?oh=cf8e2cad65fed81a65c708face338a08&oe=578A3F77
                • super.halusia Re: nasturcje... 05.04.16, 21:59
                  Na pewno urosną,a obraz piękny jest.
                  • al-szamanka piwonie 05.04.16, 22:00
                    https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/10399825_1700259036911636_320627714950301625_n.jpg?oh=606b77a0cbb2e238a319da29a52b4435&oe=578CE046
                    • m.maska Re: piwonie 05.04.16, 22:36
                      Sliczne te piwonie... kolorystyka magiczna...
                      • al-szamanka tron kota 06.04.16, 09:41
                        Ulubione miejsce obserwacji wszelakich smile

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12938310_1700422066895333_5171785211928467462_n.jpg?oh=770af60e7a295a817957d8bd7d21c0e8&oe=577F0AF9
                        • a74-7 Re: tron kota 06.04.16, 09:49
                          no,ba
                          Kustosz galerii !! smile
                          • al-szamanka Re: tron kota 06.04.16, 10:01
                            a74-7 napisał:

> no,ba
                            > Kustosz galerii !! smile

No tak, a do tego Obrońca Domowego Ogniska i w ogóle najważniejsza osoba w domu.
                            • al-szamanka i tu też nareszcie zakwitły forsycje 06.04.16, 13:53
                              Forsycje zapłotne

https://i68.tinypic.com/acpt78.jpg

Forsycja ogrodna, pomiędzy szopką Zacisze Leppera, a gingko zwanym Bronto, gdyż jego praprapradziad zielenił się już w czasach dinozaurów

https://i66.tinypic.com/15bzmq.jpg
                              • a74-7 Re: i tu też nareszcie zakwitły forsycje 07.04.16, 15:41
                                Podoba mi sie Zacisze Leppera ( dlaczego taka nazwa?)
                                No i gdzie jest droga ?
                                • al-szamanka Re: i tu też nareszcie zakwitły forsycje 07.04.16, 21:30
                                  a74-7 napisał:

> Podoba mi sie Zacisze Leppera ( dlaczego taka nazwa?)
                                  > No i gdzie jest droga ?

Bo Lepper był rolnikiem, a w szopce jest wszystko, czego używa się w ogrodzie: kosiarka grabie, łopaty...
                              • m.maska Re: i tu też nareszcie zakwitły forsycje 07.04.16, 15:49
                                A ja dzisiaj szlam przez park... zieleni sie wszystko i kwitnie, bialo, zolto i rozowo... wprawdzie zapowiadali ochlodzenie i opady, ale jak zwykle te prognozy sa trafne jak horoskopy - gdzies rzeczywiscie trafiaja wink
                                • a74-7 Re: i tu też nareszcie zakwitły forsycje 07.04.16, 15:59
                                  u mnie wlasnie pogoda w kratke jakies 10 stopni,na przemian slonce i deszcz ;
                                  trzeba sie szybko ruszac zeby nie zmarznac smile
                                  Pewnie pojdzie w twoja strone.
                                  • m.maska Re: i tu też nareszcie zakwitły forsycje 07.04.16, 21:03
                                    Ja jestem we Wroclawiu i tutaj jest o wiele cieplej niz u mnie... KM dzwonil dzisiaj i powiedzial, ze nocne przymrozki sa... jednym slowem, same profity z pobytu w kraju smile
                        • super.halusia Re: tron kota 07.04.16, 19:20
                          al-szamanka 06.04.16, 09:41
                          Ulubione miejsce obserwacji wszelakich smile

Te obrazy,są bezbłędnesmirk
                          • al-szamanka a jutro rano... 07.04.16, 21:34
                            ... jadę do rodziny, skąd w niedzielę wyruszam do Salzburga. Nie będę miała netu aż do niedzieli wieczorem.
                            • super.halusia Re: a jutro rano... 07.04.16, 22:04
                              Miłej i spokojnej podróżykiss
                              • al-szamanka Re: a jutro rano... 07.04.16, 22:10
                                super.halusia napisała:

> Miłej i spokojnej podróżykiss

Dziękuję, Halusiu smile
                                • al-szamanka dzisiaj za godzine... 08.04.16, 07:54
                                  ... wyjeżdżam z tego pięknego miejsca... a wszystko zaczyna sie właśnie zielenić, szczególnie brzozy: Miłość, Wiara, Nadzieja i Okazja(bo kupiona na wyprzedaży).
                                  • m.maska Re: dzisiaj za godzine... 08.04.16, 13:29
                                    Wyjezdzasz z tego pieknego miejsca i dobrze, bo jesli cos trwa zbyt dlugo, powszednieje...kiedy wrocisz i znowu zauwazysz urode tego miejsca.
                                  • rena-ta49 Re: dzisiaj za godzine... 08.04.16, 14:24
                                    al-szamanka napisała:

> ... wyjeżdżam z tego pięknego miejsca... a wszystko zaczyna sie właśnie zieleni
                                    > ć, szczególnie brzozy: Miłość, Wiara, Nadzieja i Okazja(bo kupiona na wyprzedaż
                                    > y).

Widać jak kochasz to miejsce.
                                    Szczęśliwego powrotu życzę.
    • a74-7 Re: Dojechalam 08.04.16, 17:22
      I ode mnie szerokiej drogi z domu do domu smile
      Choc troche masz daleko ten domek ,ja mam ok 60 km,wiec godzina na autostradzie przy dobrych warunkach to pikussmile
      Ale ta milosc do natury widoczna (Wiara,Nadzieja::smileteraz wierze ze z nimi rozmawiasz ,
      pewnie na powazne tematy rowniez winksmile
      My na szopke mowimy Budabig_grin
      Ale nigdy nie wpadlam ,zeby byla to Ruska Buda big_grin
      Dojezdzaj, odpoczywaj szybko i pewnie znowu do obowiazkowsmile
    • m.maska Zimno... 09.04.16, 14:09
      a juz bylo tak ladnie... ja mam nadzieje, ze do mojego wyjazdu zakwitnie drzewo chusteczkowe we wroclawskim ogrodzie botanicznym...
      • al-szamanka Pourlopowo 10.04.16, 18:52
        Po dwóch tygodniach i dwóch dniach urlopu... dojechałamsmile Tym razem do Salzburga, czyli znowu jestem w domu smile
        • a74-7 Re: Pourlopowo 10.04.16, 19:54
          To fajnie ze spokojniesmile
          Teraz odpoczywaj, pewnie jutro juz do pracy?
          • al-szamanka Re: Pourlopowo 10.04.16, 20:39
            a74-7 napisał:

> To fajnie ze spokojniesmile
            > Teraz odpoczywaj, pewnie jutro juz do pracy?

O tak, jutro pracuję od 8-ej do 17:15... już się cieszę, moi Klienci czekają, gdy mnie zobaczą przestaną się bać... zawsze mają stracha, że nie wrócę.
        • m.maska Re: Pourlopowo 10.04.16, 20:37
          I zabralas nam cieplo... smile
        • rena-ta49 Re: Pourlopowo 10.04.16, 20:52
          al-szamanka napisała:

> Po dwóch tygodniach i dwóch dniach urlopu... dojechałamsmile Tym razem do Salzburg
          > a, czyli znowu jestem w domu smile

Nie wiem czy tez tak masz jak ja.Mnie wszędzie dobrze ale najlepiej u siebie w domusmilesmile
          • super.halusia Re: Pourlopowo 11.04.16, 08:07
            Najważniejsze,że spokojnie dojechałaś,bez żadnych dodatkowych wrażeń.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka