Dodaj do ulubionych

Donald Trump i kamerdyner

25.05.17, 19:14
W świecie poważnej polityki, prowincjonalny gówniarz Tusk Pendolino sobie nie pojeździ

Polityka /Maj 25, 2017 17:49 /Matka Kurka

Pierwszy raz jestem w stanie pojąć o co chodzi z tym wstydem, prowincją i ciemnogrodem na cały świat. Zrozumiałem, bo zobaczyłem na własne oczy, prowincjusza z Sopotu, który rozbieganym wzrokiem biegał po całej Brukseli i próbował po pierwsze zrozumieć, co się nie do niego mówi, po drugie zwrócić na siebie uwagę. Przed wyborami w USA Tusk popisał się „dowcipem” w języku, którego nie za, nie rozumie i nie potrafi się nim posługiwać. Żałosny wpis natychmiast podchwyciła Wyborcza, małomiasteczkowa gazeta dla posiadaczy licencjatów z marketingu, która nieustannie usiłuje z prostaczka malującego kominy uczynić męża stanu. Dowcip wyglądał tak:

My wife's latest comment: one Donald is more than enough!

Podam też tłumaczenie, żeby Tusk zrozumiał, co mu stażystka podsunęła:

Ostatni komentarz mojej żony: jeden Donald wystarczy

Podobnych błyskotliwych wypowiedzi widzieliśmy przed wyborem Donlda Trumpa całe mnóstwo, powstała taka moda wśród popowych gwiazdeczek kręcących sylikonową pupą i aktorów, którzy nie skończyli collegu, ale pochylają się z „intelektualną” troską nad wszystkimi problemami świata. Tusk doskonale się w tej grupie odnajduje, ponieważ jak każdy prowincjusz ma kompleks lepszego towarzystwa i za wszelką cenę usiłuje oknem wejść do salonu. W tamtym czasie, ani Tusk, ani gwiazdeczki nie wiedziały, że pyskują do przyszłego prezydenta USA, co więcej były przekonane, że zbierają sobie punkty u prezydent Hillary Clinton. Jak to w życiu bywa wygłupy wcześniej, czy później bezlitośnie weryfikuje życie. Oczywiście szczerze wątpię, aby Trump śledził poczynania kelnera Europy, ale jako aktywny użytkownik Twittera rykoszetem musiał się dowiedzieć, jaki stosunek do niego mają brukselscy urzędnicy. Zadanie miał o tyle łatwe, że całe europejskie „elity” mówiły i drwiły dokładnie tak samo. Trump lubi sobie zapamiętać afronty i odpłacić w swoim stylu.

Dziś Donald, który miał być tylko jeden, stanął oko w oko z Donaldem, którego zna cały świat. Łatwo się domyślić jaki przebieg i skutki dla Tuska miało to spotkanie. Kto widział, jak Trump potraktował Merkel, a nie widział, jak potratował Tuska, to musi sobie lekceważenie Merkel pomnożyć przez 100. W jednym pokoju siedzieli: Trump, Juncker i Tusk i ten ostatni robił za mebel. Trump nie tylko nie zwracał na Tuska uwagi, ale najmniejszym grymasem nie zareagował na kolejny „dowcip” Donka z Sopotu, gdy ten wypalił, że budynek za plecami Trumpa nazywany jest „Tusk tower”. W świecie poważnych ludzi i poważnej polityki, prowincjonalny gówniarz Tusk Pendolino sobie nie pojeździł. Nie ma mowy, żeby prezydent USA choćby słowo poświęcił komuś takiemu, dla niego prawdziwą i wystarczającą katorgą było to, że musiał rozmawiać z psychotycznym alkoholikiem Junckerem. Z większą empatią, ale też z całym politowaniem Obama wysłuchiwał myśliwskich opowieści Bronka Komorowskiego.

Zdecydowanie odrzucam pedagogikę wstydu, jednak tym razem coś mnie naprawdę ukłuło. Z Polakiem i Polską ten niemiecki kamerdyner nie ma nic wspólnego, mimo wszystko posługuje się polskim paszportem i językiem. Wstyd, jak cholera, że ktoś taki jest kojarzony z Polską, wstyd na całą Europę i całe USA. Trzeba teraz odrobić straty i wyjaśnić Trumpowi, że nie przez Polaka był zaczepiany, ale przez zakompleksionego prowincjusza europejskiego. Pogrobowcy PRL-u wyją drugi dzień po słowach Beaty Szydło, że to europejskie elity mają ze swoją skrajną głupotą poważny problem, nie Polska, która będzie bronić swojego stanowiska w sprawie „uchodźców”. Wszystkie Cimoszewicze się zatroskały, że będzie wstyd, bo się w Europie tak nie mówi. Nie ma lepszego dowodu na normalność i przyzwoitość, niż krytyka miernot. Tak wygląda normalna, nawet nie dumna, jak przesadzają niektórzy, Polska, tak wygląda normalna, mądra i przyzwoita Polka. Wstyd to ten chłystek, który się posługuje polskim paszportem i robi za niemiecką paprotkę w Brukseli. Nie 27:1, ale 0:1, bo Tusk to kompletne zero.
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Donald Trump i kamerdyner 25.05.17, 19:20
      Hihi, jak zwykle prawda po imieniu big_grin
    • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 25.05.17, 21:29
      Z tym "Tusk Tower "nazwijmy rzecz po imieniu:
      wyszedl na totalnego idiote smile
      W oczach Trumpa -jakby ja z socjalu dostal .big_grin big_grinbig_grin
      • al-szamanka Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 08:54
        a74-7 napisał:

> Z tym "Tusk Tower "nazwijmy rzecz po imieniu:
        > wyszedl na totalnego idiote smile
        > W oczach Trumpa -jakby ja z socjalu dostal .big_grin big_grinbig_grin

Bo nim jest.
        • m.maska Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 09:37
          al-szamanka napisała:

> a74-7 napisał:
          >
          > > Z tym "Tusk Tower "nazwijmy rzecz po imieniu:
          > > wyszedl na totalnego idiote smile
          > > W oczach Trumpa -jakby ja z socjalu dostal .big_grin big_grinbig_grin
          >
          >
          > Bo nim jest.
          >

A jeszcze Trump podsumowal, ze stanowczo za duzo kosztowala ta budowa... wie co mowi.
          No ale, on budowal Trump Tower za swoje - UE budowala za nasze to nie musi sie w zaden sposob ograniczac.
    • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 25.05.17, 21:46

O Cimoszewiczach nawet nie wspominaj;
      Stary Cimoszka ciagnal moja starsza kuzynke za warkocze w szkole.
      Mam uraz .
      big_grin
      • m.maska Re: Donald Trump i kamerdyner 25.05.17, 22:36
        Donald Trump odbywa pierwszą zagraniczną podróż. W czwartek odwiedził Brukselę, gdzie spotkał się z szefem Rady Europejskiej Donaldem Tuskiem i przewodniczącym Komisji Europejskiej Jeanem-Claudem Junckerem.
        Reklama

Tusk zwrócił się do Trumpa: - Panie prezydencie, czy wie pan, że mamy w tym momencie dwóch prezydentów w Unii Europejskiej?

Trump: - Wiem.

Juncker (wskazując na Tuska): - O jednego za dużo!

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/ciekawostki/news-juncker-zadrwil-z-tuska-przy-trumpie,nId,2398083#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
        • al-szamanka Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 08:58
          m.maska napisała:

> Donald Trump odbywa pierwszą zagraniczną podróż. W czwartek odwiedził Brukselę,
          > gdzie spotkał się z szefem Rady Europejskiej Donaldem Tuskiem i przewodniczący
          > m Komisji Europejskiej Jeanem-Claudem Junckerem.
          > Reklama
          >
          > Tusk zwrócił się do Trumpa: - Panie prezydencie, czy wie pan, że mamy w tym mom
          > encie dwóch prezydentów w Unii Europejskiej?
          >
          > Trump: - Wiem.
          >
          > Juncker (wskazując na Tuska): - O jednego za dużo!
          >
          >
          > Czytaj więcej na fakty.interia.pl/ciekawostki/news-juncker-zadrwil-z-tuska-przy-trumpie,nId,2398083#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
          >
          >

Nawet alkoholik Tuskiem pomiata, mając go za nic.
        • rena-ta49 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 15:07
          m.maska napisała:

> Donald Trump odbywa pierwszą zagraniczną podróż. W czwartek odwiedził Brukselę,
          > gdzie spotkał się z szefem Rady Europejskiej Donaldem Tuskiem i przewodniczący
          > m Komisji Europejskiej Jeanem-Claudem Junckerem.
          > Reklama
          >
          > Tusk zwrócił się do Trumpa: - Panie prezydencie, czy wie pan, że mamy w tym mom
          > encie dwóch prezydentów w Unii Europejskiej?
          >
          > Trump: - Wiem.
          >
          > Juncker (wskazując na Tuska): - O jednego za dużo!
          >
          >
          > Czytaj więcej na fakty.interia.pl/ciekawostki/news-juncker-zadrwil-z-tuska-przy-trumpie,nId,2398083#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
          >
          >

Pijaczyna Juncker zaorał ryżego,to było dooobresmilesmile
      • al-szamanka Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 08:57
        a74-7 napisał:

>
        > O Cimoszewiczach nawet nie wspominaj;
        > Stary Cimoszka ciagnal moja starsza kuzynke za warkocze w szkole.
        > Mam uraz .
        > big_grin

A to świntuch, mogła mu porządnie oddać. Ja za coś takiego tak lałam, że chłoptasie obchodziły mnie szerokim łukiem.
        • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 11:25
          big_grin big_grin
          • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 11:34
            Tusk nie ogarnia jeszcze szybkiego dowcipu w jez angielskim, dlatego robia sobie z niego podsmiechujki.
            Z tego samego powodu sam sie pakuje w idiotyczne sytuacje.
            • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 11:42
              Tu zobaczcie "politykal korektnes" Trumpa :

Nie chcieli przepuscic wiec ich poustawial big_grin(plan ustawien na koncu)
              Przedsiebiorczy ten Trump!
              Przy okazji widac Polskiego Prezydenta i te wszystkie fotoszopy z zebami czy kciukasami ida sie bujac big_grin big_grin big_grin
              Podziwiam niektorych afirmujacych sie nazwiskiem i zawodem na forumkach ,plujacych na glowe wlasnego panstwa,bioracych udzial w hejcie.
              Dobrze ,ze macie demokracje i nie zapukaja do drzwi o 6 rano smile
              Ale to tylko propagandowe sluguski poprzedniej zmiany:mierne,bierne i wierne smile
              • m.maska Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 11:58
                a74-7 napisał:

> Tu zobaczcie "politykal korektnes" Trumpa :
                >
                > Nie chcieli przepuscic wiec ich poustawial big_grin(plan ustawien na koncu)
                > Przedsiebiorczy ten Trump!
                > Przy okazji widac Polskiego Prezydenta i te wszystkie fotoszopy z zebami czy k
                > ciukasami ida sie bujac big_grin big_grin big_grin

> Podziwiam niektorych afirmujacych sie nazwiskiem i zawodem na forumkach ,plujac
                > ych na glowe wlasnego panstwa,bioracych udzial w hejcie.
                > Dobrze ,ze macie demokracje i nie zapukaja do drzwi o 6 rano smile
                > Ale to tylko propagandowe sluguski poprzedniej zmiany:mierne,bierne i wierne
                > smile

Ale juz rnude zrobily i gupki uwierzyly, ze podczas takiej "ustawki" Prezydent Duda bedzie sie wyglupial... chyba zapomnieli, ze to nie Bronek wskakujacy na stolki...
                • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 12:41
                  Tesknio za Bredzislawem, co zrobisz ?big_grin big_grin
                  Dodam ,ze w czasie kampanii wyborczej na spotkaniu w Londku z bliska bardzo pilnie zagladalam mu w zeby ,patrzac co Polska kupuje ;-D
                  Stad wiem ,ze mowil po angielsku big_grin .
                  • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 12:41
                    Oczywiscie dotyczy to Prezydenta Dudysmile
                  • m.maska Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 13:31
                    a74-7 napisał:

> Tesknio za Bredzislawem, co zrobisz ?big_grin big_grin
                    > Dodam ,ze w czasie kampanii wyborczej na spotkaniu w Londku z bliska bardzo pil
                    > nie zagladalam mu w zeby, patrzac co Polska kupuje ;-D
                    > Stad wiem ,ze mowil po angielsku big_grin .

Lemingi jak to lemingi lykna wszystko, zrobia im fote w fotoszopie i juz maja radoche, zgraja im jakies wycinki slow, powtorki, tumanki nawet nie spojrza, bo to za trudne, ze uklad ust nie pasuje do tego co slysza, ale lykaja te przetrawiona przez roznych Lisow papke i powtarzaja - no coz, ulomni sa, tvn i gw musza im mowic co maja myslec i tak mysla, do samodzielnego myslenia zdolni nie sa... mnie to juz nawet niespecjalnie interesuje jak sie nakrecaja te bidoki - lataja za wlasnym ogonem od wielu miesiecy i to sa przypadki beznadziejnie bezmyslne.
                    • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 14:09
                      bidoki - lataja za wlasnym ogonem od wielu miesiecy i

I to dopiero nazywa sie "trudna sytuacja !;-D
              • rena-ta49 A mnie to zdjęcie nie oburza 26.05.17, 15:13
                https://pbs.twimg.com/media/DAva58KXkAIvl01.jpg
                https://pbs.twimg.com/media/DAv_IhTWAAAwsEG.jpg
                wiadomosci.wp.pl/zrodlo-wszystkich-memow-krytykuja-dude-choc-prezydent-nie-zrobil-nic-zlego-6126737885321345a
                Ale czym debilki by się zajmowały,jak nie garsonka to kciukismile
            • al-szamanka Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 19:48
              a74-7 napisał:

> Tusk nie ogarnia jeszcze szybkiego dowcipu w jez angielskim, dlatego robia sob
              > ie z niego podsmiechujki.
              > Z tego samego powodu sam sie pakuje w idiotyczne sytuacje.

I za 20 lat też nie ogarnie, bo po pierwsze orłem, a nawet wróblem intelektualnym nie jest, a po drugie trzeba z językiem się zżyć, myśleć w nim, łapać niuanse... czego słońce Peru nigdy nie ugryzie.
    • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 11:45
      Sluguski byc powinnosmile
    • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 12:52
      Oni juz sie wszystkiego z rozpaczy chwytaja- fala hejtu i nienawisci znowu szczytuje( przypomina to hejt i nienawisc w merdiach przed K,Smolenska..)
      Ale w tej chwili to znak ,ze tona smile wiec spokojnie.
      Ciekawe kiedy malpa chwyci za brzytwe.....
      • m.maska Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 13:22
        a74-7 napisał:

> Oni juz sie wszystkiego z rozpaczy chwytaja- fala hejtu i nienawisci znowu sz
        > czytuje( przypomina to hejt i nienawisc w merdiach przed K,Smolenska..)
        > Ale w tej chwili to znak ,ze tona smile wiec spokojnie.
        > Ciekawe kiedy malpa chwyci za brzytwe.....

No jak kiedy? juz lata z brzytwa... tyle, ze brzytwa rownie tepa jak i malpa wink
        • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 13:25
          big_grin big_grin
    • rena-ta49 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 15:05
      Ryży malarz kominów jest tylko ciut inteligentniejszy od Bula.
      MK jak zwykle w punkt!!
      • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 15:53
        No,wiesz wspial sie wysoko jak na jego mozliwosci, zostalo mu cos z lazenia po tych kominach wink
        • al-szamanka Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 19:53
          a74-7 napisał:

> No,wiesz wspial sie wysoko jak na jego mozliwosci, zostalo mu cos z lazenia po
          > tych kominach wink

Hm, sam się nie wspinał, Angela bez przerwy podstawiała mu swoje wielkie kolano.
    • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 16:50
      Tu prosze panstwa chodzaca kooltura poprzednika szczegolnie w odniesieniu do kobiet big_grin
      • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 16:52
        Mial satysfakcje !Pewnie po lewatywcewink
        smile
        tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,mialem-satysfakcje-ogladajac-poslanke-gdy-czmychala-pod-eskorta-policji,219854.html
        • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 16:56
          I to byl prezy-dent big_grin big_grin -sobie rownym .
          Juz nie przytocze videlka o bigosowaniu, bo przykro mi jak ( ciapaty wg niektorych z podwyrowych j elit)Obama
          paCZy z politowaniem na to zjawisko!
    • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 16:59
      Dodam jeszcze, ze to byla prawdziwa kompromitacja, na calego, bez uzycia fotoszopu smile
      A teraz malpki, za brzytwe smile
      • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 21:41
        A tu w temacie Matki teresysmile
        en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Mother_Teresa
        • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 21:42
          To tylko wiki, sa jeszcze inne zrodlasmile
          • al-szamanka Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 22:04
            a74-7 napisał:

> To tylko wiki, sa jeszcze inne zrodlasmile

Czytałam, moim zdaniem, kierując pieniądze do Watykanu, nie pomagała tym, dla ktorych były przeznaczone, ale wykupiła sobie świętość.
        • al-szamanka Re: Donald Trump i kamerdyner 26.05.17, 22:00
          a74-7 napisał:

> A tu w temacie Matki teresysmile
          > en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Mother_Teresa

Nigdy nie byłam jej zwolenniczką, wręcz przeciwnie.
    • a74-7 Re: Donald Trump i kamerdyner 29.05.17, 17:41
      No proszszsz, jak Trump cus z Putinem to zle,
      ale jak Macron do Putina w interesach , to juz cacy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka