Dodaj do ulubionych

marzec 2024

01.03.24, 07:05
Hmm, zimy, a wlasciwie sniegu juz chyba nie bedzie. Kwitna forsycje.
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: marzec 2024 02.03.24, 19:30
      Pomaszerowalam sobie dzisiaj zdrowo, okolo 25km w pelnym sloncu... a teraz pije jak smok wode mineralna i ciagle mi malo.
      • al-szamanka Re: marzec 2024 03.03.24, 19:25
        Z dziejszej wedrowki
        • al-szamanka Re: marzec 2024 03.03.24, 19:26
          ... i kolorowe polanki
          • rena-ta49 Re: marzec 2024 03.03.24, 19:34
            al-szamanka napisała:

> ... i kolorowe polanki
            >

U mnie dzisiaj był piekny wiosenny dzień. Na działce wyskoczyły pierwsze wiosenne kwiatki, ale po deszczach trawa mocno jeszcze mokra i gleba miękka.
            • al-szamanka Re: marzec 2024 07.03.24, 20:56
              Najchlodniejszy dzien w tygodniu, bo zaledwie 7°C, ale od jutra juz cieplej i wiecej slonca.
              • rena-ta49 Re: marzec 2024 08.03.24, 18:44
                al-szamanka napisała:

> Najchlodniejszy dzien w tygodniu, bo zaledwie 7°C, ale od jutra juz cieplej i w
                > iecej slonca.
                >
                U mnie rano przymrozek ,w ciągu dnia tylko 4 st.
                Podobno weekend ma być ciut cieplejszy.
                • al-szamanka Re: marzec 2024 08.03.24, 21:00
                  Chlodno, ale forsycje i tak kwitna jak szalone.
                  • al-szamanka Re: marzec 2024 11.03.24, 20:10
                    Wczoraj 19°C, dzisiaj o 6 mniej, ale i tak natura czuje wiosne... zakwitly magnolie.
                    • al-szamanka Re: marzec 2024 12.03.24, 05:57
                      No to leje, deszcz przyszedl z niemiec wink
                      • m.maska Re: marzec 2024 12.03.24, 13:08
                        al-szamanka napisała:

> No to leje, deszcz przyszedl z niemiec wink
                        >

A Ty myslalas, ze Ciebie ominie?
                        • al-szamanka Re: marzec 2024 13.03.24, 13:17
                          m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
                          >
                          > > No to leje, deszcz przyszedl z niemiec wink
                          > >
                          >
                          > A Ty myslalas, ze Ciebie ominie?

No co Ty, wiem dobrze,ze co dzisiaj Ciebie, to u mnie jutro
                          • al-szamanka Re: marzec 2024 13.03.24, 13:18
                            A w tej chwili nawet ciut slonce wychodzi i jest zupelnie przyjemnie.
                            • rena-ta49 Re: marzec 2024 13.03.24, 18:05
                              al-szamanka napisała:

> A w tej chwili nawet ciut slonce wychodzi i jest zupelnie przyjemnie.
                              >

Wczoraj cały dzień deszcz na zmianę z mżawką, dzisiaj rano jeszcze mżyło, ale do południa trochę się rozpogodziło. Jest jednak zimno i wilgotno.
                              "W marcu jak w garncu" się sprawdza.
                              • al-szamanka Re: marzec 2024 15.03.24, 19:52
                                Tak kwitna w Salzburgu magnolie
                                • m.maska Re: marzec 2024 16.03.24, 15:43
                                  u mnie migdalowce....
                                • rena-ta49 Re: marzec 2024 16.03.24, 19:17
                                  Moja dopiero pąki ma,w ubiegłym roku była obsypana pąkami ,ale przemarzłysad
                                  • al-szamanka Re: marzec 2024 18.03.24, 13:44
                                    Magnolie to takie jednodniowki - ledwie zakwitna, a juz traca platki.
                                    • rena-ta49 Re: marzec 2024 18.03.24, 19:08
                                      al-szamanka napisała:

> Magnolie to takie jednodniowki - ledwie zakwitna, a juz traca platki.
                                      >

To prawda, ale obsypana kwiatami jest piękna. W ubiegłym roku pąki przemarzły.W mnie jednak wiosna i kwitnienie trochę później,a znów zapowiadane są przymrozki.
                                      • al-szamanka Re: marzec 2024 18.03.24, 21:05
                                        rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
                                        >
                                        > > Magnolie to takie jednodniowki - ledwie zakwitna, a juz traca platki.
                                        > >
                                        >
                                        > To prawda, ale obsypana kwiatami jest piękna. W ubiegłym roku pąki przemarzły.W
                                        > mnie jednak wiosna i kwitnienie trochę później,a znów zapowiadane są przymrozk
                                        > i.

U mnie te przymrozki zapowiadane sa od tygodni i jakos nic sie nie dzieje.
                                        W twj chwili +10 i mocno pada - dobrze, bo Klienci przez to senni i chyba spokojna dyzur bede miala.
                                        • al-szamanka Re: marzec 2024 19.03.24, 19:46
                                          Deszcz zwial gdzies za gory, a jutro ma byc czyste niebo, slonce i 18°C... zobaczymy.
                                          • rena-ta49 Re: marzec 2024 19.03.24, 19:58
                                            al-szamanka napisała:

> Deszcz zwial gdzies za gory, a jutro ma byc czyste niebo, slonce i 18°C... zoba
                                            > czymy.
                                            >

U mnie noce chłodne, temp. w okolicach 0 st. W ciągu dnia trochę temp. się podnosi ,ale cieplej ma się zrobić dopiero w czwartek.
                                            • al-szamanka Re: marzec 2024 22.03.24, 20:02
                                              17 stopni i taaaakie widoki
                                              • al-szamanka Re: marzec 2024 24.03.24, 20:19
                                                A dzisiaj nawet snieg padal - cale 5 min.
                                                • al-szamanka Re: marzec 2024 26.03.24, 22:17
                                                  al-szamanka napisała:

> A dzisiaj nawet snieg padal - cale 5 min.
                                                  >

Balam sie, ze po tym sniegu przymrozi, ale nie, znosnie bylo, a dzisiaj znowu 18°C.
                                                  Ponoc na swieta bedzie powyzej 20.
                                                  • rena-ta49 Re: marzec 2024 27.03.24, 09:40
                                                    W Polsce też w sobotę i niedzielę mieliśmy wszystkie pory roku od deszczu ,śniegu,gradu z porywistym wiatrem.Od wczoraj poprawia się pogoda i mam nadzieję na ciepłe święta.
                                                  • al-szamanka Re: marzec 2024 27.03.24, 19:27
                                                    24°C ..!!!!! Tyle dzisiaj bylo! Prawie jak lato!
                                                  • al-szamanka Re: marzec 2024 30.03.24, 08:42
                                                    A dzisiaj w nocy 17, spalam przy otwartym oknie.
                                                  • rena-ta49 Re: marzec 2024 30.03.24, 10:37
                                                    al-szamanka napisała:

> A dzisiaj w nocy 17, spalam przy otwartym oknie.
                                                    >

U mnie noce jeszcze chłodne, ale po wschodzie słońca temp. szybko rosną. Teraz 18 ,a ma być dzisiaj 24st.
                                                    Wiosna cudnie pachnie o poranku.
                                                  • al-szamanka Re: marzec 2024 30.03.24, 19:10
                                                    Bzy zaczynaja kwitnac
                                                  • m.maska Re: marzec 2024 30.03.24, 19:58
                                                    A u mnie zimno 10/11° - rodzina poleciala do Malagi, piekne Swieta Semana Santa ale tez zimno, ok.12-14° i leje. Ot jak mozna sie przewiezc na stereotypach.
                                                  • al-szamanka Re: marzec 2024 30.03.24, 20:23
                                                    m.maska napisała:

> A u mnie zimno 10/11° - rodzina poleciala do Malagi, piekne Swieta Semana Santa
                                                    > ale tez zimno, ok.12-14° i leje. Ot jak mozna sie przewiezc na stereotypach.
                                                    >
                                                    A u mnie 24, sporo ludzi chodzilo na krotko.
                                                  • rena-ta49 Re: marzec 2024 30.03.24, 20:41
                                                    U mnie dzisiaj "lato"też 24 st. Ludzie do kościoła szli w krótkich rękawkach. Dość silny, ale ciepły wiatr.
                                                    Deszcz i ochłodzenie ma pojawić się we wtorek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka