Dodaj do ulubionych

lipiec 2025

04.07.25, 20:48
Drugi lipcowy dzien do wytrzymania. Wczoraj porzadnie rosliny podlalo. Powietrze 100% wilgotnosci.
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: lipiec 2025 05.07.25, 12:49
      O piatej rano 19°C, nawet ciuzt zmarzlam jadac do pracy.
      • m.maska Re: lipiec 2025 09.07.25, 16:09
        No i klasyka... czerwiec upalny, a kiedy ludzie jada na urlop, to nagle zalamanie pogody. "Zmiany klimatyczne"? czyzby? zawsze tak bylo. Dwa tygodnie letnich wczasow nad morzem, lalo, bylo zimno, dopiero w przeddzien powrotu troche zaczynalo sie polepszac. Najlepszy urlop nad morzem spedzilam w Jantarze w 1986 roku, oczywiscie w czerwcu. Pogoda byla wspaniala, woda ciepla jak na te pore roku, no w koncu to zalew a nie otwarte morze, 27° . optymalnie. Juz w sierpniu kawalek dalej bo w Orlowie i nie bylo specjalnie cieplo.
        • al-szamanka Re: lipiec 2025 09.07.25, 21:17
          "Najlepszy urlop nad morzem spedzilam w Jantarze w 1986 roku, oczywiscie w czerwcu. "

A moj najlepszy, gdy bylam w wieku jeszcze szczeniecym... w Sarbinowie. 2 tygodnie i temp. przez ten czas nie spadala ponizej 37°C ... takie bylo wtedy ocieplenie klimatu!
          • al-szamanka Re: lipiec 2025 15.07.25, 21:51
            Polowa lipca minela i trzeba przyznac, ze lipcowa nie byla. Raczej chlodna i zadeszczona. Przed chwila znowu lunelo, moi KLienci lepiej spia, gdy za oknem szelesci deszcz.
            • al-szamanka Re: lipiec 2025 16.07.25, 03:57
              Leje jak podczas oberwania chmury.... straszne ocieplenie klimatu!
              • rena-ta49 Re: lipiec 2025 16.07.25, 19:51
                al-szamanka napisała:

> Leje jak podczas oberwania chmury.... straszne ocieplenie klimatu!
                >

Wczoraj wieczorem lunęło ,dzisiaj spokojnie i ciepło,ale nie gorąco.
                Lato jak do tej pory raczej nas nie rozpieszcza.
                Najzimniejszy maj, subiektywnie najzimniejszy czerwiec.

• al-szamanka Re: lipiec 2025 21.07.25, 13:24
                  I znowu pada... po dwoch prawdziwie letnich dniach.
                  • rena-ta49 Re: lipiec 2025 21.07.25, 21:00
                    al-szamanka napisała:

> I znowu pada... po dwoch prawdziwie letnich dniach.
                    >

Ja czekam na podobno nocny deszcz i burzę,u mnie było dzisiaj 31 st. Wreszcie może będzie czym oddychac.
                    Jest godz 21 , a u mnie jeszcze 26 st. W moim mieszkaniu jest ukrop.
                    • m.maska Re: lipiec 2025 22.07.25, 12:42
                      No wredny ten lipiec tutaj, dzisiaj w porywach 19°...
                      • al-szamanka Re: lipiec 2025 27.07.25, 05:15
                        Cala noc leje jak z cebra, mokre bardzo to ocieplenie klimatu.
                        • m.maska Re: lipiec 2025 27.07.25, 14:34
                          al-szamanka napisała:

> Cala noc leje jak z cebra, mokre bardzo to ocieplenie klimatu.
                          >

Pamietam jak wiele lat temu, gdzies w polowie lat 80-ych, wybieralam sie do Polski na wakacje, tutaj panowaly potworne upaly... pakowalam same lekki rzeczy dla siebie i dziecka, po prostu mi przez mysl nie przeszlo, ze w Polsce moze byc inaczej no i efekt byl taki, ze nie mialam ze soba nic co mogloby mnie ogrzac. To byly czasy kiedy w sklepach tez nie mozna bylo niczego kupic. U jakiegos prywaciarza zdobylam w koncu jakas kurtke watowana.
                          • rena-ta49 Re: lipiec 2025 27.07.25, 18:10
                            Głuchołazy dzisiaj:
                            x.com/KrzychuBlues/status/1949480460012151015

Do mnie od wczoraj przychodzą Alerty ostrzegające o ulewach i burzach,ale do tej pory nie spadła kropla deszczu. Cały dzień pochmurno,ale sucho.
                            Wczoraj byłam na koncercie ,na wolnym powietrzu ,trochę pokropiło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka