Dodaj do ulubionych

IO Pjongczang

05.02.18, 21:18
Nasi lecą. Mają już za soba połowę drogi, minęli Nowosybirsk i powoli zbliżają się do Bajkału. smile
Obserwuj wątek
    • stela2004 Re: IO Pjongczang 07.02.18, 08:34
      To już wiemy - chłopakom się podoba w Pjongczang. smile
      I to też - bez Żyły.
      • k.fanka Re: IO Pjongczang 07.02.18, 18:14
        I jeszcze wiemy, że mają zupełnie nowe buty, inne od wszystkich. wink
        • stela2004 Re: IO Pjongczang 07.02.18, 19:19
          Niech moc będzie z nimi. Z tymi butami. big_grin
          • k.fanka Re: IO Pjongczang 07.02.18, 21:19
            Noo. big_grin
      • stela2004 Re: IO Pjongczang 08.02.18, 20:31
        Więc tak, wchodzę do domu, a w tv skoki - myślałam, że mi się godziny pomyliły odnośnie kwalifikacji. Wyobraź sobie, że transmitowali skoki próbne, a komentatorzy i na TVP1, i na ES1 niezdrowo się podniecali. Nie wiem, po co im takie podkręcanie kibiców i ludzi w ogóle. Czy już nie mają co dawać?
        Chyba jestem czepialska. uncertain
        • k.fanka Re: IO Pjongczang 09.02.18, 19:05
          Aha, czepialska jesteś. Przecież tak się chwalili, że pokazywać będą wszystko. A Ty ich szczytne przedsięwzięcie krytykujesz. wink Swoją drogą jestem miło zaskoczona - naprawdę TVP transmitowała próbne? Byłam przekonana, że będzie jak zwykle, czyli zagadają je wywiadami i wszelkimi możliwymi pierdółkami, tak jak to było chociażby w Wiśle (też mieli pokazywać a nie pokazali praktycznie nic).
          Ja niestety w robocie musiałam siedzieć. uncertain Ale na kwalifikacje w przyszły piątek i na drużynówkę w poniedziałek wzięłam sobie urlop. big_grin

Nori jaki szczęśliwy był dziś na ceremonii otwarcia. A dla tego gościa z Tonga mam wielki szacunek. Tam naprawdę jest zimno. big_grin
          • stela2004 Re: IO Pjongczang 09.02.18, 21:25
            Bardzo podobała mi się ceremonia otwarcia - najpierw tradycja, a później nowoczesność. Niesamowita technologia - kudy nam do nich?! uncertain
            Nori szczęśliwy, bo 8. ZIO, to niebywałe osiągnięcie. smile
            Gościa z Tonga pono grzała oliwa ( wink ) Był bardzo radosny, a Jamajka roztańczona.

W TVP1, jak zazwyczaj, komentatorzy snuli monologi, ale uczciwie całość pokazali.
            W ES już zdążyli pokazać powtórkę i myślę, że jeszcze nie raz zobaczymy co najmniej fragmenty.
            Wykonawczyni hymnu miała przepiękny strój.
            • k.fanka Re: IO Pjongczang 10.02.18, 10:20
              Całość to byłoby zbyt dużo jak dla mnie, obejrzałam tylko wybrane kawałki. Noriego, golasa z Tonga no i naszych. A poza tym dużo zdjęć.

> Niesamowita technologia - kudy nam do nich?!
              Eee, gdybyśmy mieli organizować ZIO, to też byśmy się postarali. wink
    • stela2004 Re: IO Pjongczang 10.02.18, 20:06
      I de!
      Podoba mi się wypowiedź Huli:
      "Wiadomo, że gdzieś w środku jest złość, ale z drugiej strony po co się złościć? Co mi to da? Nic. Takim złoszczeniem tylko bardziej bym sobie szkodził. Akceptuję to, co się stało. Akceptuję to, że było blisko, ale jednak się nie udało. Będę walczyć dalej -zapowiedział."
      I jestem zła na komentatorów, że rozdawali medale przed czasem. uncertain
      • k.fanka Re: IO Pjongczang 11.02.18, 11:00
        Dobrze Hula mówi. Mam nadzieję, że reszta myśli podobnie - i że się do tego zastosuje.
        W Lahti też te medale rozdawali, a wyszło jak wyszło. No ale rzadko kto potrafi uczyć się na swoich błędach. uncertain
    • k.fanka Re: IO Pjongczang 11.02.18, 11:09
      Jest całkiem ciekawy wywiad z Kruczkiem:
      www.sport.pl/zimowe/56,64996,23010136,pjongczang-2018-lukasz-kruczek-dla-sport-pl-o-pierwszym-konkursie.html#Z_MT

Jak dla mnie, te zawody w ogóle nie powinny się odbyć. Cztery lata czekania na coś, co odbywa się w cyrkowych warunkach? Przecież to parodia jakaś. uncertain A to, co zrobili z Simim w drugiej serii (a w pierwszej z Prevcem) woła o pomstę do nieba. No żesz, -20 i wicher, a oni przygotowali dla skoczków powiewne kocyki ze sztucznego futerka w rozmiarach jak na niemowlaki. uncertain Gdyby konkurs był przeprowadzany pod egidą FIS, wyglądałby inaczej. A tak, Hofer nie miał nic do gadania i mógł najwyżej z tymi kocykami latać.
      • stela2004 Re: IO Pjongczang 11.02.18, 12:41
        Wywiad ciekawy i rzeczowy, jak rzadko.
        A to z forum:
        "Balonik nadmuchano do niebotycznych rozmiarów więc po prostu pękł. Ile to miało być medali, 6? w tym 5 mieli zdobyć skoczkowie. Myślę, że będzie 1 brązowy medal, w tych warunkach to i tak dużo. My Polacy jak zwykle zapominamy o tym, że inni też przygotowują się do takiej imprezy a tak się składa, że robią to przeważnie lepiej."
        • k.fanka Re: IO Pjongczang 11.02.18, 14:17
          Balonik co prawda rozpimpał się z wielkim hukiem, ale było w tym dużo więcej z przypadku niż z lepszych przygotowań innych. Spokojnie mielibyśmy te dwa medale, gdyby nie nasz sędzia, niejaki pan Guńka. Spójrzmy na oceny Johanssona, którego lądowanie było, delikatnie mówiąc, nie najlepsze: od trzech sędziów (KOR FIN GER) dostał po 17,5pkt. Od dwóch (POL SLO) po 18,5. Wystarczyłoby, żeby pan Guńka dał taką notę jak większość - i mielibyśmy srebro i brąz. Ten jeden punkt odebrał nam wszystko.
          • k.fanka Re: IO Pjongczang 11.02.18, 14:45
            Ups, oczywiście mielibyśmy brąz i 4.msce, już mi się w głowie miesza, echh. uncertain
    • stela2004 Re: IO Pjongczang 16.02.18, 16:21
      Nie wiedzie się Polakom w tych ZIO, tak ogólnie.
      Czekamy.
      • k.fanka Re: IO Pjongczang 16.02.18, 18:14
        Ano, nie wiedzie się.
        A w oczekiwaniu pośpiewajmy:
        www.youtube.com/watch?v=gTbqQ1LWV58
      • k.fanka Re: IO Pjongczang 17.02.18, 15:46
        No i się doczekaliśmy.
        JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEST ! ! ! ! !
        smile smile smile smile smile smile
        • stela2004 Re: IO Pjongczang 17.02.18, 17:51
          To dlatego, że umilałyśmy sobie czekanie śpiewaniem, znaczy, słuchaniem raczej. wink
          smile smile smile smile smile smile
          • k.fanka Re: IO Pjongczang 17.02.18, 17:57
            Jassssna sprawa. smile smile smile
    • k.fanka Re: IO Pjongczang 17.02.18, 17:10
      Pod wpływem emocji mój refleks niestety uległ znacznemu osłabieniu i o obrazkach na pamiątkę przypomniałam sobie dopiero wtedy, jak już chłopaki zeszli z podium. Ale też ładnie pozowali:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ff/fd/pala/732fHE1a95FyqJoDmX.jpg

A tu widać, jak wielkim zainteresowaniem publiczności cieszyły się te wiekopomne zawody:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ff/fd/pala/odk2oyeTYCPVgCuLbX.jpg

Uff, trochę już mi spokojniej. Ale nerwy były. smile
      • stela2004 Re: IO Pjongczang 17.02.18, 18:00
        k.fanka napisała:

> Pod wpływem emocji mój refleks niestety uległ znacznemu osłabieniu i o obrazkac
        > h na pamiątkę przypomniałam sobie dopiero wtedy, jak już chłopaki zeszli z podi
        > um. Ale też ładnie pozowali:

Mi tam refleks uległ znacznemu osłabieniu w związku ze zmianami starczymi. big_grin

> A tu widać, jak wielkim zainteresowaniem publiczności cieszyły się te wiekopomn
        > e zawody:

E, akurat taki wycinek - wydawało mi się, że trochę ludzi tam było. Poza tym dla ichniejszych, to chyba coś koło północy?

> Uff, trochę już mi spokojniej. Ale nerwy były. smile

Drużynówkę będziesz oglądać, to napij się melisy (ja tak z dobrego serca).

Zdjęcia mogą być. Fajne. smile

• k.fanka Re: IO Pjongczang 17.02.18, 21:06
          > > Pod wpływem emocji mój refleks niestety uległ znacznemu osłabieniu
          >
          > Mi tam refleks uległ znacznemu osłabieniu w związku ze zmianami starczymi. big_grin

No wiesz, o swoich zmianach starczych nie wspominałam w tym zdaniu, bo to się rozumie samo przez się. big_grin
          >
          > > A tu widać, jak wielkim zainteresowaniem publiczności cieszyły się te wie
          > kopomn
          > > e zawody:
          >
          > E, akurat taki wycinek - wydawało mi się, że trochę ludzi tam było. Poza tym dl
          > a ichniejszych, to chyba coś koło północy?

Ano, koło północy. Na początku faktycznie trochę ich było. Może poszli sobie, tak jak tydzień temu, po pierwszej serii, myśląc, że to już koniec. Podobno wtedy sprzątacze już sprzątali, kiedy trwała 2. seria.

> Drużynówkę będziesz oglądać, to napij się melisy (ja tak z dobrego serca).

Raz w życiu toto piłam i uważam, że jest przereklamowane. uncertain
          >
          > Zdjęcia mogą być. Fajne. smile
          >
          A to się cieszę. smile
    • stela2004 Re: IO Pjongczang 17.02.18, 17:48
      A zauważyłaś jak komentatorzy bali się cokolwiek powiedzieć przed drugą serią i jej zakończeniem?
      Zachowywali się jak normalni ludzie, którzy wiedzą, że dopóki "piłka w grze" wszystko zdarzyć się może. big_grin
      • k.fanka Re: IO Pjongczang 17.02.18, 17:58
        Nie zauważyłam. Na wszelki wypadek wyłączyłam dźwięk. big_grin
    • stela2004 Re: IO Pjongczang 19.02.18, 16:25
      No i jest medal! I wcale nie będę marudzić, że tylko brązowy, bo to i tak wielkie osiągniecie. smile
      Do Niemców nam niewiele brakło, a Norwegia była nie do pobicia.
      Dobrze dla nas, że Austriacy w tym sezonie dosyć kiepsko się spisują. big_grin
      Niemniej, drużynę mamy wspaniałą. smile
      • k.fanka Re: IO Pjongczang 19.02.18, 17:19
        Też nie będę marudzić, mimo że srebro było blisko. smile

Ten komentarz ze skijumping mi się spodobał:
        "Brąz to sukces. To medal olimpijski. Dla Huli zwłaszcza, zasłużył na niego jak nikt.
        Ktoś napisał "nie było z kim przegrać brązu, to żaden sukces". A ja zapytam - a czy nie jest sukcesem taki poziom naszych zawodników, że faktycznie nie było z kim tego brązu przegrać?"

A co do Stefanka, gdyby ktoś pięć lat temu powiedział, że zdobędzie brąz IO w drużynie i otrze się o medal indywidualny, to słuchacze by go chyba śmiechem zabili. wink
        Bardzo się cieszę, że Hula znalazł wreszcie uznanie trenera. Od początku sezonu skakał bardzo dobrze i widać było, że jest lepszy od Kota/Żyły, ale Horngacher z uporem go nie wstawiał do drużynówek i już trochę się obawiałam, że tak zostanie na wieki. Na szczęście nie zostało.

I tak sobie jeszcze myślę... Dobrze, że swego czasu dość szybko pozbyliśmy się Kuttina. big_grin
      • k.fanka Re: IO Pjongczang 19.02.18, 18:05
        I jeszcze dwa obrazki na pamiątkę:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ff/fd/pala/5qsyiAEnvRj0j2TjAX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ff/fd/pala/NBZZshI2bqP4WmSySX.jpg
    • k.fanka Re: IO Pjongczang 02.04.18, 19:03
      Spodobało mi się:

www.instagram.com/p/BfdBd9BHs0K/?taken-by=dawid.kubacki.official

Ciekawe, czy wszyscy się tam w ten sposób fotografowali, czy to autorski pomysł naszej ekipy. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka