marcin1111 17.01.06, 07:21 Witajcie, Czy uważacie, czy istnieje jakieś realne ryzyko ze względu na ptasią grypę w Azji Południowo-Wschodniej? Za trzy tygodnie wyjeżdżam do Malezji i Singapuru. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seroslav Re: Ptasia grypa Azja 20.01.06, 13:10 umu napisał: > Istnieje - lepiej zostan w domu! Bzdura..... Jak sie wrzuca do jednego worka Chiny, Tajlandie, Malezje i wszystkie kraje z okolicy to mozna tak myslec... A to bardzo rozne kraje. W Malezji jest bezpiecznie, razem z Singapurem to chyba dwa najbezpieczniejsze kraje w regionie. Odpowiedz Link
seroslav Re: Ptasia grypa Azja 20.01.06, 13:09 W Malezji i Singapurze takiego zagrozenia nie ma. Nie bylo tam ani jednego przypadku zarazenia z tego co mi mowila dziewczyna - Malezyjka. Odpowiedz Link
umu Re: Ptasia grypa Azja 20.01.06, 14:19 Ryzyko ptasiej grypy istnieje - najlepiej siedziec w domu. Nie daj sie zbalamucic. Odpowiedz Link
seroslav Re: Ptasia grypa Azja 20.01.06, 14:29 Jesli w danym kraju nie odnotowano przypadkow ptasiej grypy to jak dla mnie ryzyko jest prawie zerowe. W Polsce tez sie boisz ptasiej grypy jak zadnego takiego przypadku nie bylo? Odpowiedz Link
umu Re: Ptasia grypa Azja 20.01.06, 22:31 Ryzyko jest male ale jest. To jest fakt. Dziekuje. Odpowiedz Link
graza4 Re: Ptasia grypa Azja 27.01.06, 04:22 Jestem wlasnie w Tajlandii, ptakow wszelakich wszedzie pelno, ale przeciez i tak chyba ryzyko zachorowania na malarie jest wciaz wieksze niz na ptasia grype .... Odpowiedz Link
seroslav Re: Ptasia grypa Azja 28.01.06, 01:10 Tylko, ze na malarie to jest szczepionka, wiec ryzyko mozna zminimalizowac :] Zreszta w Tajlandii ponoc nie ma takich koniecznosci szczepien, przynajmniej wg MSZ'tu. Odpowiedz Link
bird-dogging na malarie 28.01.06, 08:40 nie ma szczepionki; sa leki, ktore bierze sie zapobiegawczo... tzn. nie chronia cie przed choroba, ale jezeli bedziesz mial pecha i zakazony komar cie ukasi - przejdziesz ja lzej. a leki maja swoje dzialanie uboczne - i od czlowieka zalezy, jak na nie zareaguje. a ja zamierzam jechac do CHin jesienia tego roku. zobaczymy Odpowiedz Link