Dodaj do ulubionych

Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady?

18.12.11, 22:33
Planuję kupić Maclarena Volo, niestety akurat ten model, który mi się podoba nie jest u nas dostępny więc pomyślałam o zakupie za oceanem. Ale jak go do Polski przesłać żeby przesyłka nie wyszła więcej niż wózek? Macie jakieś sprawdzone firmy? Siostra mieszka w Vancouver blisko granicy z USA, mogłaby mi zrobić zakupy ale za paczki płaci jakieś chore pieniądze. Albo Ona jakaś niekumata albo faktycznie te przesyłki takie drogie. Oczywiście mogę też kupić ten wózek w jakiś inny sposób, bez udziału siostry jeśli macie jakieś sprawdzone namiary na osobę, która może pośredniczyć w takich zakupach. Podobno z Chicago przesyłki są dużo tańsze.
Obserwuj wątek
    • blublusia Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 19.12.11, 00:53
      Też miałam chęć zakupu w stanach, wtedy był to wózek kolcrafta z recyklingu. Wysyłki do PL nie prowadzili i dałam sobie spokój. W późniejszym czasie kupowałam buty w NY i przyszły mi w paczce oznaczonej jako gift. Może to jest sposób? Zapytaj siostry.
      • mamaolki-fasolki Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 19.12.11, 01:00
        To jest sposób na to, żeby nie zapłacić cła choć nie zawsze skuteczny...
      • shakal_ek [...] 10.04.14, 22:19
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • agnes_nyc Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 19.12.11, 13:08
      Sa firmy polonijne wysylkowe i paczka morska takiego wozka to koszt okolo 100 zl

nazwy tych firm to

Doma
      Polonez
      Polamer nie wiem ktora z nich jest w Kanadzie ale na 100% jakas dziala Polonez jest dosyc duza firma wiec sprawdz
      • mamaolki-fasolki Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 19.12.11, 23:40
        Dzięki za info. Sprawdziłam i niestety żadna z tych firm sad Doma co prawda działa w Kanadzie ale w innym rejonie, reszta tylko w USA.
        Szkoda, będę musiała chyba innego pośrednika namierzyć. 100 zł to ja mogę za taką przesyłkę zapłacić ale siostrze obliczyli taką przesyłkę na ok 80 $.
        • agnes_nyc Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 20.12.11, 00:13
          niech siostra zadzwoni do ktorejs z tych agencji i zapyta czy moze im podeslac paczke zawsze wyjscie jest. Ludzie z Kanady tez wysylaja paczki do PL i nie wierze ze placa az tak duzo moze wejdz na forum Kanady i zapytaj jakie maja sprawdzone firmy
    • lucyna_1980 Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 20.12.11, 01:01
      Prościej by było gdybyś sama kupiła wozek w sklepie internetowym w USANajlepiej wybierz taki który ma przesylkę na terenie USA gratis. Zapłać swoją kartą a paczkę przekieruj na adres ktorejś z tch firm co napisała Aga. Oni to przepakują, odpowiednio opiszą i prześlą Ci do PL. Koszt dostawy Volo do PL powienien Cię kosztować około 100 zł
      • mamaolki-fasolki Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 20.12.11, 09:22
        Dzięki dziewczyny, skontaktuje się z jakąś firmą i zapytam jak by to wyglądało. Ciekawe czy po świętach trochę dolar spadnie. Orientujecie się czy w styczniu Maclaren ma jakieś obniżki? Moze warto poczekać.
        • agnes_nyc Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 20.12.11, 19:53
          Co do $ to nie licz ze bedzie po nowym roku nizej wrecz przeciwnie skoczy w gore

moj maz non stop siedzi w walutach i jak narazie idzie wszystko zgodnie z jego przewidywaniami smile idzie w gore i oby dlugo tak sie trzymał a nawet wyzej stal smile
          • mamaolki-fasolki Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 20.12.11, 22:42
            A jeszcze tak niedawno był po 2,70... To były czasysmile Chyba zacznę działać, zobaczymy co z tego wyjdzie.
            • mamaolki-fasolki Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 20.12.11, 22:45
              Agnes a powiedz mi czy cena przesyłki zależy tylko od wagi czy może bardziej od gabarytów? Do tego volo jeszcze małą szafkę chciałabym dokoptowaćsmile
              • aniach23 Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 22.12.11, 20:34
                Hey
                Ja jestem z New York.
                Mieszkam blisko PL agencji ktora uzywa duzo firm wysylkowych i moge ich zapytac.
                Morska jest duzo tansza i idzie ok 4 tygodni.

Wysylka tak zalezy od wagi.
                Powiedz mi coz to za model volvo i ile wazy a ja podam Ci dokladna cene w przeciagu 10min smile
                • agnes_nyc Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 23.12.11, 15:28
                  za volo paczke morska zaplacisz nie wiecej jak 100 zl bez sprawdzania smile

czas oczekiwania to 4-6 tygodni

jest o,85 $ za funt + 8 $badz 10 $ oplata agencyjna za wyslanie 1 paczki
                  • aniach23 Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 23.12.11, 16:12
                    Wiec Vovlo wazy jakies 10lb.
                    U nas za funt biora $0.70 + $10 oplata + $1 za ubezpieczenie.

Wiec mysle ze calkiem tanio smile
                    • agnes_nyc Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 23.12.11, 18:41
                      ubezpieczenie o kant d.... mozna potluc bo jesli zanizysz wartosc paczki a musisz zanizyc zeby nie oclili paczki to zwroca tobie tylko to ile wpisalas jako wartosc paczki
                      • aniach23 Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 24.12.11, 04:25
                        No w sumie tak..ale jakby nie bylo za $1 jezeli cos sie stanie to zwroca $35 tak jak sie wpisuje aby nie oclili ... Wiec lepszy rydz niz nic smile
                        • agnes_nyc Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 24.12.11, 14:32
                          jak nie zaplacisz tego 1$ to tez maja prawo ci zwrocic kase bo ta paczka jesy ubezpieczona i tak i tak takze wydawanie $ to czyste frajerstwo

wysylalam tysiace paczek z usa do PL i zadna nie zaginela smile

aha dodatkowo jesli paczka twoja jest mniejsza niz 20 funtow to i tak cie skasuja za 20 funtow bo to minimum przy morskiej
                          • aniach23 Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 25.12.11, 21:24
                            Maja prawo ale nie musza.

Jezeli chodzi o wage paczki zalezy z jakiej firmy wysylkowej kozystas. Poniewaz niektore maja na paczke morska stala oplate do15lb nie 20 i pozniej licza za kazdy extra lb.
                            • agnes_nyc Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 26.12.11, 09:18
                              aniach23 napisała:

> Maja prawo ale nie musza.
                              >
                              > Jezeli chodzi o wage paczki zalezy z jakiej firmy wysylkowej kozystas. Poniewaz
                              > niektore maja na paczke morska stala oplate do15lb nie 20 i pozniej licza za k
                              > azdy extra lb.
                              >

co do ubezpieczenia to maja prawo i musza rozmawialam z osoba odpowiedzialna a dokladnie z Panem Slawomirem z Poloneza (jesli to czyta to pozdrawiam smile) i kazda paczka nadana jest i tak ubezpieczona - prowadzilam sklep w usa i wysylalam paczki do PL wiec juz obcykalam sie w paczkach

wysylam Polonezem i Doma i oni maja 20 lbs
                              tydzien temu nawet wysylalam paczke morska z NY byc moze tam gdzie ty mieszkasz maja inne warunki
                              • gie-oska82 Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 26.12.11, 10:44
                                Agnes widze ze jestes obcykana w rynku "wozkowym" w Stanach to mozesz polecic gdzie mozna najtaniej kupic wozek??np guinny zappa??oczywiscie nowysmile)
                                • agnes_nyc Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 26.12.11, 10:59
                                  Hej

podaj adres mejlowy to przesle linka do sklepu online w ktorym mozna wydziobac niezly rabat jak dobrze ponegocjujesz
                                  • gie-oska82 Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 26.12.11, 11:12
                                    Agnes moj mejl to malgorzatkka@interia.pl bede wdzieczna za infosmile)
    • agnes_nyc Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 26.12.11, 13:37
      odpisalam
      • mamaolki-fasolki Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 04.01.12, 14:33
        Nie zaglądałam jakiś czas na forum a tu proszę jak się wątek rozwinąłsmile
        Piszecie, że na paczce trzeba zaznaczyć, że wartość to max 35 $ żeby nie oclili? Właśnie wczoraj dostałam paczkę i mi cło naliczyli prawie 100 złsad Wartość chyba była podana 50 $, poszło do Zabrza, tam paczkę otworzyli i naliczyli cło... Wcześniej nigdy cła nie płaciłam więc się trochę wkurzyłam tym razem...

Chciałabym kupić konkretnie ten model Volo:
        www.pishposhbaby.com/maclaren-dylans-candy-bar.html
        Niestety nigdzie go taniej nie mogę namierzyćsad Jak gdzieś widziałyście go taniej to będę wdzięczna za namiary.
        Muszę jakoś do wiosny zdobyć ten wózeksmile
        • tereferefretka Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 04.01.12, 14:45
          jest watek na temat tego wozka, znalazla go ktoras z forumek w swiecie dziecka w W-wie. nie wiem jaka cena.
          • agnes_nyc Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 04.01.12, 18:15
            oo to przykre ze oclili tobie paczke sad

a jak mialas ta paczke opisana i jaka firma wysylkowa ??
            • mamaolki-fasolki Re: Jak tanio przesłać wózek z USA albo Kanady? 04.01.12, 20:53
              Była opisana jako prezent ale nie wiem w tej chwili jaka wartość była podana bo paczka do rodziców przyszła.
      • gaga-sie Agnes 04.01.12, 21:05
        A gdybym chciała zamówić torbę skip hop versa black www.skiphop.com/product/versa.html ( w pl aktualnie niedostępna) to jak sądzisz, jakie koszty byłyby?
        • agnes_nyc Re: Agnes 04.01.12, 22:13
          jesli wysylka bylaby poczta to wyjdzie sporo bo zapewne gdzies okolo 20 $-25 $ albo jeszcze wiecej jako list polecony

do 5 funtow to paczka express lotniczy tylko to koszt okolo 30-40 $ dostawa w ciagu 7 dni roboczych teraz $ wysoko stoi wiec nie oplaca sie robic zakupow.

Jesli poczekasz do kwietnia to taka torbe bede mogla przewiesc bo poraz kolejny wyruszam do NY
          • gaga-sie Re: Agnes 04.01.12, 22:46
            Nie śpieszy mi się chwilowo, to tylko torbawink Bardziej zależy mi na gt.
            • shakal_ek [...] 10.04.14, 22:19
              Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka