Dodaj do ulubionych

Chicco I-Move-ma ktos?

21.02.12, 07:46
Witam.
Przymierzam sie do jego zakupu, w sklepie nie mialam zadnych zastrzezen .
Podoba mi sie duza gondolka z wieloma mozliwosciami, spacerowka, ktora rozklada sie na plasko , fotelik w zestawie,ktory mozna wkladac do stelaza wozka bez dokupowania adapteru.

Caly zestaw jest fajny, wszystko w jednym -moskitiera , folia przeciwdeszczowa, spiworek itp.

Czy ktoras z Was ma do czynienia z tym wozkiem , jak sie sprawdza w uzytkowaniu?.

Dla mnie bardzo wazne jest to,ze spacerowke rozklada sie na plasko-nie lubie kubelkowych spacerowek -no i wyglad tez ma nie glupi...
No ale jak kazdy wozek musi miec zalety i wady ....
Pozdrawiam serdeczniesmile
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 07:56
      Wady, jak każdy chicco skrzypi wink nie widziałam jeszcze wózka tej marki, który po jakimś czasie nie wydawałby dźwięków wink. Poza tym prawie rok temu dystrybutor chicco zwinął interes. Więc nie wiem jak to teraz i jak z serwisem.
      • z_oe Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 08:10
        Daja 2 lata gwarancji od dnia zakupu - w Niemczech i Holandii, wiec z serwisem tutaj nie bede miala problemu.

Tez slyszalam,ze wozki Chicco skrzypia-ale moze ten nie bedziesmile Zreszta za te pieniadze powinni sie w tej kwestii postarac.
        Kurde, mam na niego ochote,ze hej...zrobilam wstepna rezerwacje-znajac zycie z czasem dojdzie inne spacerowka -jakas mniejsza i "szybsza"na dluzsze wyjazdy,.
        Ale ten zestaw jako starter nie wyglada glupio ...
        • tereferefretka Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 08:26
          a ja uwazam,ze chicco to chicco, kolezanka kupila w 2008 zestaw (nie wiem co to za model,taka 4-kolowa pokraka) za ponad 4(! w salonie chicco) tysiace.
          nie miejcie zludzen,skrzypial jak kazde inne chicco.
          watpie zeby w tej kwestii cos sie zmienilo.
          co do ich fotelikow,ja podziekuje,wole cos w co maxi-cosi da sie wpiac nawet z adapterami.
        • sylki Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 08:27
          To kup, wydaje się sensowny (budkę mógłby mieć lepszą), pamiętam że gdy go pierwszy raz widziałam strasznie spodobały mi się kolory.
          Nie nastawiałabym się, że skrzypieć nie będzie suspicious ale może silikon w sprayu do wózków na ewentualne skrzypienie pomoże.

O fuck, właśnie zobaczyłam cene, o nie nie, za tyle to wolałabym kupić
          bugaboo cameleona
          orbit baby
          stokke xplory
          mylo mamas & papas
          • tereferefretka Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 08:35
            zdecydowanie cena z kosmosu,a odsprzedac go bedzie koszmarnie ciezko!!!
            bralabym mamas&papas mylo, sylki ma racje.
            stokke i Bugaboo odpada ale mozna za ta kase miec wozek fajny, a nie w sumie jakis krzak, bo jakosc tych wozkow jest straszna...
            odradzam zupelnie.
            • sylki Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 08:40
              A dlaczego stokke i bugaboo odpada?
              • tereferefretka Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 08:46
                a przeczytaj.
                przeciwniczka kubełków wink
                • sylki Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 08:52
                  Ach, zapomniałam, naczytałam sie wątków i wyleciało mi ze łba big_grin
            • z_oe Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 08:51
              Bugaboo za niskie-maz ma 198cm wzrostu-Stokke - za bardzo przereklamowane, sprawdza sie bardziej jako wozek dodatkowy na wypady do centrum -nie mam na niego szalu.I te kubelkowe spacerowki ): Nienawidze tych "misek" ...
              Kurde no...chicco i-move wizualnie mi sie bardzo podoba, ma fajne rozwiazania -kurka ,tylko czy bedzie skrzypiec??
              Bo jezeli to ma byc jedyna wada to Ja zaryzykuje i go jednak wezme.
              2 lata serwisowania to tez cos, mysle,ze chicco wiedzac iz sprzedaje szajs nie dawaloby na tak dlugo gwarancji, wiec jakosciowo musi byc dobry.

Najwyzej sie na nim "przejade" i po ziemie opchne, doloze i kupie dobra spacerowke rozkladana na plasko.
              Bede chyba jedyna osoba na forum ktora bedzie mogla dodac opinie na jego temat z wlasnego doswiadczenia smile To juz cossmile
              • sylki Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 08:58
                Oni muszą dać tyle gwarancji, to nie ich widzimisię big_grin
                W życiu za chicco nie dałabym 4tys

Co do stokke, miałaś go, że oceniasz suspicious
                przereklamowane, wózek dodatkowy, do centrum, no tak naczytałaś się bzdur.
                Pomijam kubełek, bo masz prawo być na nie (też kiedyś byłam), ale jest to mój jedyny wózek, więc to co napisałaś jest totalną nieprawdą smile

Kupować coś, bo będę jedyna na forum, dobre, zawsze jakiś powód by kupić suspicious

Niestety obawiam się, że nie sprzedasz go później za rozsądną cenę, dlatego osobiście nie wydałabym takiej kasy na chicco, bo nie lubię zbyt dużo tracić.

Dodatkowo kwestia fotelika, one mają złe opinie, nie wsadziłabym swojego dziecka w żaden ich fotelik.

Widziałaś tego Mylo?
                • tereferefretka Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 09:03
                  stokke mozna lubic,nie lubic,moze sie podobac albo nie...

ale wiesz,kiedy ich ceny sa tak do siebie zblizone,nie mialabym watpliwosci w co zainwestowac, a co do tego,ze bedziesz jedyna na forum...
                  hmm to chyba zaden powod do dumy,skoro chicco ma tu takie opinie...

wywalisz 4tysie w bloto na dodatek majac nie do konca bezpieczny fotelik...

a juz tak na marginesie, to chicco niestety tak samo nadaje sie na wycieczki do centrum jak i stokke, tez ma stosunkowo male kola, tez ma kola z pianki,wiec cudow sie nie spodziewaj...

• tereferefretka Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 09:12
                    ach...serwis...
                    nie wiem czy wiesz jak wyglada serwisowanie wozka....

o ile firma jest tak wspanialomyslna. to moze pokryje koszt kuriera ktory przyjedzie zabrac od ciebie wozek...potem jakis tydzien dwa nie masz jak wyjsc z domu,a potem to sie powtarza wink

tak wygladal serwis wozka chicco mojej kolezanki,to byl chcicco tour 4 bodaj, no wszystko mozna o nim powiedziec,ale nie to,ze jest dobrym wozkiem...
                    oparcie regulowane na pasek,fotelik do du.., materialy....watpliwej jakosci, spiworek do spacerowki z 2 warstw ortalionu,jak dla mnie porazka....
                    ale co tam, maz kupowal,gruba kase wydal wiec sie cudow spodziewal...
                    i sie rozczarowal.
                • z_oe Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 09:19
                  Nie mialam stokke i nie bede miala, za ta cene co chicco -1050 euro , moglabym miec skomletowany stokke, bo tu spadly one na cenie. I te dwa wozki cenowo sie nie roznia. Podoba mi sie,ze w stokke masz dziecko na wlasnej wysokosci-to plus i swietne rozwiazanie. Ale tylko to-dla mnie oczywiscie, bo te spacerowki jak miseczki to jakas pomylka. Dziecko spi z nogami do gory z pupa w dole. Nie ma mozliwosci przywrocenia je na boczek -niektore tak wlasnie lubia spac, czy na brzuszku-moj 6cio latek tak tylko zasypial-z pupa w gorzesmile
                  Choc stokke wizualnie prezentuje sie oke, to jednak spacerowka kubelkowa to nie dla mnie...chyba,ze jako wozek dodatkowy na wypady do centrum czy zoosmile

Wspomnialas o jednej waznej wadzie- foteliku z chicco-nigdy takowego nie mialam,zawsze byl maxi cosi , wiec musze o tym poczytac, bo jak faktycznie sa niebezpieczne to zrezygnuje z rezerwacji. bo skrzypienie za mna nie przemawia-jedne skrzypia drugie nie..a wozek wyglada na bardzo fajny.

Mylo mi sie bardzo podoba, szukalam tu dystrybycji i cos nie moge sie doszukac- w sklepie ich nie mamy ):

Poza tym powiem tak-nie ma wozkow idealnych,bo kazda kobieta jest inna, ma inne wymagania i inne priorytety., Dlatego wcale mnie nie dziwia mamy ,ktore maja na stanie po kilka wozkow i kazdy jest po cos..jednen na zakupy, drugi na wyjazd do lasu, trzeci po cos tam jeszcze ...tylko faceci kiwaja glowami i lapia sie za kieszensmile
                  • tereferefretka Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 09:23
                    jesli skrzypienie nie przemawia i kiepska jakosc,to poczytaj o fotelikach...
                    u nas nawet w tv byl o nich material,w programie uwaga,poszukaj na youtube.
                    sa dopuszczane do sprzedazy i maja homologacje,ale nie przechodza testow zderzeniowych,wiec sa tyle samo warte co fotelik od baby-merca
                    sena z tesco czy graco z alledrogo za 99zl....
                    niestety ludzie to kupuja.

zapytaj na forum fotelikowym, tam chociaz nie beda cie czarowac,ze dobry produkt w dobrej cenie...
                  • sylki Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 09:33
                    Nie zrozumiałaś mnie chyba, czepiłam się do oceny wózka, którego nie miałaś smile

Kubełki, tu mogę się rozpisywać, bo miałam różne wózki w kubełku dziecku jest najwygodniej. Moja mała bardzo lubiła stokke i bugaboo. Zresztą ona sypia w nim często. Normalnie w łóżku śpi na brzuchu, ale w wózku pozycja w kubełku jej nie przeszkadza.
                    Dziecko siedzi prosto, nie zjeżdża, plecy nie wyginają się w pałąk, a to mnie doprowadzało do szału smile

Ty mieszkasz w DE?
                    Nie kupiłabym chicco, nie za taką kase. Wywalić tysiąc euro na wątpliwej jakości wózek, nie to nie po mojemu
    • clio1979 Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 13:59
      Chicco wózki miałam 3- jeden baaardzo stary - tapicerka jeszcze w kratkę, niegdyś modną, nazywał sie Chicco Training. był to nasz wózek działkowy, ale naprawdę był przemyślany, dopracowany i wcale nie skrzypiał, mimo swoich lat i tego, że kupiony był jako używany.
      Miałam też nowe Ponee XS - fatalny był...no i wciąż mam Caddy. Nie skrzypi wcale, a ma też kilka lat. Więc nie generalizowałabym z tym skrzypieniem, bo umieszczałam to gdzieś nagranie z moją terkocząco-skrzypiącą Solą (aktualnie przebywającą na rekowalescencji w serwisie)
      • sylki Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 14:19
        hmmm, widzisz ja mam zupełnie odmienne doświadczenie z chicco.
        Caddy to prosty model, tam nie ma co skrzypieć.
    • z_oe Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 14:33
      Bylam po raz kolejny w sklepie gdzie zrobilam rezerwacje i po raz kolejny przekonalam sie,ze wlasnie ten wozek kupie.
      Jezeli chodzi o foteliki to chicco niestety "zepsulo"sobie opinie przez np. Proxime, ale AutoFix Plus od 0do13kg w testach otrzymalo w skali 1-5 ocene 4...za czyszczenie 3...wiec ten fotelik nie jest z tzw. nizszej polki i gorszy..

fotelik.info/pl/testy/Chicco/
      Maxi Cosi tez ma za soba pare fotelikow nie najlepszej opinii gdzie testy bezpieczenstwa wypadaly na poziomie 1 lub 2..mowa o fotelikach od 0-13kg...wiec wybor chicco nie jest najgorszy.

fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/index.html
      Testy z 2011roku.

Serwisowanie u Nas tej marki jest bardzo dobre, ale to jest opinia oparta jak na razie na wozkach typu buggy's, nie bylo w Nl jeszcze wozkow chicco z gondola -to jest pierwszy raz kiedy chicco wchodzi w Nl na tak szeroka skale ze sprzedaza wozka glebokiego- o tym sie dowiedzialam dzisiaj w sklepie.

Fakt faktem jest to innowacja chicco ,ale patrzac np. na Stokke kiedy to wyszedl jego pierwszy model posypaly sie gromy z nieba i niezbyt dobre opinie...z czasem - wyrzutem nowych wersji - Stokke sie "naprawilo"-co bylo zle w wersjach poprzednich jest idealne w tych nowszych. Wszyscy ucza sie na bledach
      Mniejmy nadzieje,ze tak wlasnie jest tez z chicco.
      2 lata gwarancji nie bierze sie z nieba i nie daje na ladne oczy. Wiekszosc wozkow ma rok gwarancji , wiec cos w tym musi byc,ze firma reczy za produkt .

No coz, zakochalam sie w tym wozku i jego mozliwosciach-mi jak na razie odpowiada. Za ok 4 tyg..moze 3 bede miala go w domku , do pierwszej jazdy z dzidzia trzeba bedzie poczekac...

Mam nadzieje,ze bede mogla napisac o nim z czasem wiecej pozytywow , obalic stereotypy -moze nie, nie wiem - ale na to trzeba troche poczekacsmile

No i mysle,ze nie bede jedyna matka na swiecie ktora wyprobuje ten wozek na wlasnym dziecku. Wyglad i mozliwosci tego wozka przyciagaja ... pewnie nie wszystkich ale niektore osoby tak.
      • tereferefretka Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 14:42
        pokaz mi wozek ktory ma rok gwarancji........

podoba Ci sie,ok, ja bym go nie kupila czemu juz napisalam, watpie,zeby posiadanie go jako jedyna na forum czynilo Cie wystarczajacym autorytetem,i jak mowia,kijem wisly nie zawrocisz,a firma ktora szarpnela sie raz na 3 lata z jedna nowoscia wiosny nie czyni,i nie sadze,zeby wyniki sprzedazy tego modelu szczegolnie im tylek uratowaly wink

czy zmienisz o nim opinie?watpie.
        w Pl przedstawicielstwo sie zwinelo,i cos czuje,ze mieli racje.

a do wygladu, to polaczenie stylistyczne kilku wozkow do tzw. kupy,na mnie wrazenia nie robi,ale jesli na tobie tak,to juz lepiejwink

szczesliwego rozwiazania,i zdawaj relacje
      • aga_1980_31 Re: Chicco I-Move-ma ktos? 21.02.12, 14:55
        z_oe napisała:

> Fakt faktem jest to innowacja chicco ,ale patrzac np. na Stokke kiedy to wyszed
        > l jego pierwszy model posypaly sie gromy z nieba i niezbyt dobre opinie...z cz
        > asem - wyrzutem nowych wersji - Stokke sie "naprawilo"-co bylo zle w wersjach p
        > oprzednich jest idealne w tych nowszych. Wszyscy ucza sie na bledach
        > Mniejmy nadzieje,ze tak wlasnie jest tez z chicco.
        > 2 lata gwarancji nie bierze sie z nieba i nie daje na ladne oczy. Wiekszosc woz
        > kow ma rok gwarancji , wiec cos w tym musi byc,ze firma reczy za produkt .

Chętnie się dowiem gdzie i jakie to gromy posypały się na Stokke? Wózek dostał wile nagród więc nie sądzą aby firma była zmuszona tymi złymi opiniami do wielkich zmian. A minęło wile lat więc gdyby pierwsze Stokke były aż tak źłe z pewnością pewne kosmetyczne zmiany firma poczyniła by wcześniej. Hmmm porównanie firm Stokke i Chicco jakoś mi tutaj nie za bardzo gra wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka