Dodaj do ulubionych

przelicznik !!!

17.05.07, 18:41
Mam pytanie czy ktos mi moze przyblizyc zasady przeliczania ptk z matury?
wybralem roz. matem. i geo.podstawa. a juz nie pamietam jak to sie
liczylo...;/
Obserwuj wątek
    • Gość: greypc Re: przelicznik !!! IP: *.g.intelink.pl 17.05.07, 18:45
      przelicza się pkt z rozszerzenia na podstawę:

www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_2007/tab_wyniki.pdf
      • kkkkk233 Re: przelicznik !!! 17.05.07, 19:04
        ten przelicznik to w ogle jakis debil robil ktory nie ma pojecia jak wielka z
        niektorych przedmitow wielka jest roznaca poziomow miedzy podstawa a
        rozszerzeniem..ale coz tylko nas mogla spotkac taka matura..
        • Gość: eh Re: przelicznik !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:49
          no wlasnie np. miedzy roz, mat. a podstawa jest ogromna roznica;/
          • Gość: Ja Re: przelicznik !!! IP: 77.88.179.* 18.05.07, 10:03
            A co Was jakieś durne przeliczniki obchodzą ?? Każda szanująca sie uczelnia ma
            swój wzór, wg. którego są liczone punkty !! I tak rozszerzenie jest liczone
            minimalnie 2 razy wiecej niz podstawa, a czasem nawet i lepiej. Tak więc Ci co
            zdają rozszerzenie są w o niebo lepszej sytuacji. Mature zdajecie, a gó..
            wiecie.
            • Gość: greypc Re: przelicznik !!! IP: *.g.intelink.pl 18.05.07, 10:45
              sam/a gó... wiesz

weżmy takie prawo UW:
              wymagane: historia podstwa i rozsz, WOS podstawa i rozsz., język obcy podstawa

jeśli ktoś zdawał z języka obcego na poziomie podstaowwym i ma 96% to jest w
              lepszej sytuacji niż osoba, która zdała rozszerzony język na 80% (wg
              przeliczenia to 83% na pdostawie).
              Tak więc na wstepie osoba, która pisała wyższy poziom z języka, jest stratna o
              13%. A między podstawą i rozsz. z języków przepaść.

Takich przypadków jest mnóstwo, na "szanujących się uczelniach" też.

• Gość: Ja Re: przelicznik !!! IP: 77.88.179.* 18.05.07, 10:53
                I co w związku z tym. Znakiem tego ktoś na "wspaniałym" UW nie pomyślał, aby to
                zmienić i wprowadzić wzór do liczenia pkt., w którym podstawa byłaby mnożona
                np. x1/2 a rozszerzenie x1. A na słabiutkim Uniwerku Szczecińskim ktoś na to
                wpadł i problemu nieuczciwości nie będzie. Trzeba sie było wcześniej zastanwiać
                co i na jakim poziomie zdawać, ale przede wszytskim gdzie składać. Teraz nie
                biadol człowieku, bo za późno na to.
                • Gość: greypc Re: przelicznik !!! IP: *.n.INTELINK.pl 18.05.07, 11:03
                  nie biadole, tylko ci wyjaśniam. sam na UW nie składam.

nie wszystkie "szanujące się uczelnie" wprowadziły takie zmiany, a chyba
                  przyznasz, ze UW nie jest jakąs marną uczelnią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka