Dodaj do ulubionych

który maclaren

12.03.14, 15:30
Witajcie! Teraz (dla odmiany) chcę kupić niedrogo lekką, używaną parasolkę. Wszyscy tutaj chwalicie Maclareny. Jako niedoświadczona potrzebuję porady, który wózek jest O.K., żeby nie kupić jakiegoś gruchota. Oto aukcje, które mnie interesują:
1. allegro.pl/wozek-spacerowy-maclaren-i4025685729.html
2. allegro.pl/wozek-spacerowy-maclaren-quest-i4041354064.html
Po wyglądzie nie umiem nic osobiście osądzić, dlatego proszę o pomoc. Jeżeli te wózki odpadają może ktoś dojrzy jakąś aukcję z fajną parasolką do 200 zł z Poznania.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • linkap_wawa Re: który maclaren 12.03.14, 15:52
      oba sa juz mooooocno wiekowe - moze i z 10 lat maja... pordzewiałe, spowiale budki - odpusc.... mysle ze w tej cenie dalabys rade kupic maclarena duzo nowszego i w lepszym stanie..
      popatrz jeszcze na wozki M&P (mamas& papas)
      • astraldominae Re: który maclaren 12.03.14, 15:58
        Znalazłam:
        1. allegro.pl/wozek-x-lander-spacerowka-parasolka-i4040371953.html
        2. allegro.pl/wozek-spacerowy-mamaspapas-i4031671883.html
        A to?
        • astraldominae Re: który maclaren / peg perego / inny 12.03.14, 20:19
          Podnoszę i proszę o opinie - czy coś z tego się nadaje? :
          > 1. allegro.pl/wozek-x-lander-spacerowka-parasolka-i4040371953.html
          > 2. allegro.pl/wozek-spacerowy-mamaspapas-i4031671883.html
          > A to?

Z tablicy:
          1. tablica.pl/oferta/wozek-spacerowy-peg-perego-CID88-ID4O9Fl.html#1a1097b8ed
          2. tablica.pl/oferta/spacerowka-peg-perego-CID88-ID4QeDp.html#64f429f40f
          3. tablica.pl/oferta/spacerowka-x-lander-xs-stan-b-dobry-CID88-ID5e44z.html#03542f8fa4
          4. tablica.pl/oferta/wozek-spacerowy-britax-CID88-ID4S63z.html#a13e5763c7

Uprzejmie proszę o pomoc, nie jestem specem - po zdjęciach nie umiem powiedzieć, czy to nie szajs.
          • zurekgirl Re: który maclaren / peg perego / inny 12.03.14, 22:37
            Masz wyjatkowe oko do starych klamotow. Na xlanderach sie nie znam, one wydaja sie jedynie dosc nowe, ale nie mam pojecia jak z ich jakoscia. Ten M&P z niebieskim daszkiem sprzedaje sie w tej cenie nowy w UK, to taka podwiezdupka bez poezji. Jak mi sie cos rzuci w ocZy to dam znac, z tych ktore pokazalas raczej nic bym nie wybrala, a juz z pewnoscia nie za ponad stowe.
            • astraldominae Re: który maclaren / peg perego / inny 13.03.14, 18:33
              No to tragedia : / Najwięcej ludzi "na dzielni" jeździ parasolkami coneco, ale z tego co się orientuję nie polecacie.
              • linkap_wawa Re: który maclaren / peg perego / inny 13.03.14, 19:27
                Omijaj szerokim lukiem aukcje wozkow:
                - brudnych i wyswiechtanych - jesli ktos nie zadal sobie trudu zeby do zdjecia wozek przterzec z blota i kurzu znaczy sie ze go nie szanowal i jest duze prawdopodobienstwo ze wozek jest zajechany.
                - wozkow z rdza na srubach i innych elementach metalowych
                - z nierowno starta pianka na kolach, z powyginanymi kolami
                - wybkakla, dziurawa tapicerka, wyrawanymi pasami, krzywym stelazem - patrz punkt pierwszy
                - i nie ma sie co oszukiwac wozek za 75 zl z reguly bedzie zlomkiem - jak masz budzet 200 zl to szukaj okazji w tej cenie
                A jak cos przykuje twoja uwage , to pros o dokladne zdjecia real (zblizeniankol, stelaza, siedziska) jesli takowych nie ma zalaczonych lub jesli sa niewyrazne, ciemne, przedstawiaja wozek z jednej perspektywy
                Powodzenia

Krzyś, ur. 24.12.2008

https://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd1en0047o.png
                • linkap_wawa Re: który maclaren / peg perego / inny 13.03.14, 19:36
                  Widze ze szukalas w Poznaniu - spojrz na tablice jest tam godny polecenia delti dot (jakbys miala bodajze 350 zl - to delti dot moglabys kupic nowke - dziewczyny go chwalily) i kilka wozkow mamas&papas

Krzyś, ur. 24.12.2008

https://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd1en0047o.png
                  • astraldominae Re: który maclaren / peg perego / inny 13.03.14, 20:39
                    Fajny, wzięłabym, ale dla chłopca róż to tak sobie tongue_out.
    • astraldominae Re: która parasolka 13.03.14, 21:05
      To wcale nie jest takie proste! Te wózki na zdjęciach naprawdę wyglądają ładnie!
      O.K.! Wyszukałam jeszcze na gumie:
      1. www.gumtree.pl/cp-wozki-dla-dzieci/poznan/wozek-spacerowy-mamas-papas-pipi-gratis-559366124
      A to? Na zdjęciu wygląda fajnie, chyba wszystko o.k.
      • astraldominae Re: która parasolka 13.03.14, 22:41
        Dzięki bardzo dobra osóbko!!!
    • astraldominae Re: który maclaren 13.03.14, 21:28
      Jeszcze znalazłam taki Koochi:
      tablica.pl/oferta/wozek-spacerowka-koochi-CID88-ID4wrsH.html#d3b4916190
      I Primi Songi
      www.gumtree.pl/cp-wozki-dla-dzieci/poznan/tanio-spacerowka-firmy-primi-songi-572005143
      Idę spać bo mnie mój roczniak wymęczył, mam nadzieję, że ktoś tu odpowie, bo naprawdę grzebanie w tych wózkach w jedynym, wieczornym czasie wolnym to mordęga big_grin
      • martuska1982 Re: który maclaren 13.03.14, 21:58
        Ten mamas*papas pipi możesz taki sam mieć do stówy używany.Ja bym 150 za pipi nie dała.
        Koochie tym bardije, na all uzywane ponizej stówy chodza, ale to szajs sam w sobie.
        Trzeciego nie kojarze nawet.
        • astraldominae Re: który maclaren 13.03.14, 22:02
          Kurde, dzięki! Nie mogę spać, spędza mi to sen z powiek, więc szukam dalej. Ktoś na forum polecił ABC design, znalazłam:
          allegro.pl/wozek-spacerowy-abc-design-primo-i4050318674.html
          • martuska1982 Re: który maclaren 13.03.14, 22:09
            to ma parasolka być tak?Ja jednak bym została przy pierwszym wyborze,czyli maclaren.To naprawdę porządne dośc wózki, jednak w cenie 200zł kupisz albo złomek, albo nie wypasiony, czyli jeśli chcesz mieć rozkłądane oparcie, jakąs amortyzacje, dobrą budkę to juz za 200 porzadnego maclarena nie kupisz.
            • astraldominae Re: który maclaren 13.03.14, 22:16
              W teren mam quinny speedi, także z tą parasolką chodzi o podwózkę na plac zabaw, na wakacje po promenadzie, do CH, do auta. Rozkładane siedzisko z pewnością, buda też, ale nie stać mnie raczej na 300+, do 250 być może uncertain.
              • martuska1982 Re: który maclaren 13.03.14, 22:29
                ten wózek sam w sobie ma dobre opinie, firma też dobra raczej, co do tego egzemplarza się nie wypowiem. Musiałabyś podjechac i obejrzeć czy nie zajechany, rozklekotany.Cena sugeruje, ze raczej idealny nie jest, ale może nie jest zjechany nie wiadomo jak.

tablica.pl/oferta/sprzedam-wozek-inglesina-trip-CID88-ID4JbSx.html

Ten wygląda przyzwoicie, ale o ile firma mi coś tam świta o tyle nie nzam ani jej wózków, ani jakości jej produktów. Jeśli możesz obejrzeć to sobie ocenisz czy to nie szajs, czy tobie pasuje.Z wyglądu jak dla mnie jest ok (sam model,nie oceniam tego egzemplarza, bo stanu na zdjęciach nie widać).

tablica.pl/oferta/lynx-hoco-modna-spacerowka-dla-dziecka-okazja-CID88-ID5fGtx.html
                No i jane, to firma naprawdę dobra, wózki dobre jakościowo, trudno mi ocenić po zdjeciach czy temu akurat wózkowi coś nie dolega, ale może warto go polukać.

tablica.pl/oferta/sprzedam-wozek-typu-parasolka-firmy-jane-sonic-CID88-ID1x1mt.html
                • martuska1982 Re: który maclaren 13.03.14, 22:34
                  jeśli chodzi o allegro to niewiele tu jest z twojego miasta, ale może coś się znajdzie.
                  Na przykład ten.Jak się nie ma nie wiadomo jakich tam wymagań to zupełnie przyzwoity wózek.Moja siostra miała, ja nim jeździłam przez pewien czas i zupełnie ujdzie.Kwestia stanu, sprawdź jeśli pojedziesz oglądać czy nie jest niski, bo jeśli bardzo niski,znaczy usiadł pod ciężarem dziecka, bo one mają tendencję do osiadania, taka cecha tego typu konstrukcji.

allegro.pl/wozek-skladana-3kolowa-spacerowka-espiro-magic-3-i4055552482.html

I to by było na tyle, poza tym xlandere xs któego wczesnie pokazywałaś w linku. Szału nie ma, ale jeśli jest w dobrym stanie to moze twoje oczekiwania ten xlander spełni.
                  • astraldominae Re: który maclaren 13.03.14, 22:42
                    Dzięki bardzo dobra osóbko!!!
    • gochalodz Re: który maclaren 13.03.14, 23:33
      A wózki Cam Flip albo Micro?
      agnes-im.pl/116-flip-2011-8005549847149.html
      allegro.pl/cam-micro-lekki-spacerowy-typ-parasolka-folia-red-i4049651573.html
      • astraldominae Re: który maclaren 14.03.14, 09:12
        Wygląda fajnie - i nowy w takiej cenie - poważnie to rozważę, dzięki!
        • astraldominae Re: który maclaren 14.03.14, 09:14
          Poprawka - ponoć wysokość oparcia w Camie Micro to 40-41 cm, a tu na forum pisali coś o 48+, w szczególności, że mam wysokiego synka - raczej odpada sad
          • linkap_wawa Re: który maclaren 14.03.14, 11:17
            ten wyglada na dobrze utrzymany
            allegro.pl/wozek-spacerowy-mamas-papas-swirl-lime-i4019838208.html
            i ten - tylko poprosilabym o zdjecia siedziska bez foli jeszcze (to licytacja, wiec licytowalabym max do 120 zł);
            allegro.pl/wozek-spacerowy-mamas-papas-pipi-gratis-i4036628498.html
            ten:
            allegro.pl/wozek-spacerowy-mamas-papas-pipi-gratis-i4036628498.html
            i ten
            allegro.pl/wozek-spacerowy-dzieciecy-mamaspapas-tempo-i4038111409.html
            i jeszcze moze ten
            allegro.pl/wozek-spacerowy-parasolka-delti-dot-i4043654552.html
            • martuska1982 Re: który maclaren 14.03.14, 11:30
              Tylko dziewczynie zdaje się chodziło o wózek z jej miasta jeśli używany, bo chciała obejrzeć osobiscie. Tak mi się wydaje.
              • linkap_wawa Re: który maclaren 14.03.14, 11:40
                wiesz - ciezko - bo na dzien dzisiejszy wszystkie nadajace sie ogloszenia juz tu zostaly wklejone - i nie ma za bardzo w czym wybierac.. wkleilam te, zeby miala rozeznanie na jakie wozki - w jakim stanie i cenie jest sens zwracac uwage
                • monika_kas Re: który maclaren 14.03.14, 12:23
                  jakbyś mogła wydać 300zł to można kupić nowego Bomiko model Xl. Ja nie miałam, ale jedna laska odemnie z osiedla nim jeździ i jej całkiem duży syn się łajnie mieści w nim, nie zauważyłam, żeby miała z wózkiem jakieś problemy... raczej fajny model za te pieniądze.
    • nicolcia9 KinderKraft 14.03.14, 13:25
      A ja bym na Twoim miejscu zastanowiła się nad zakupem tego wózka biedronka.pl/wozek/ jak za tą cenę to wydaje się dość atrakcyjny, ale niestety nie miałam z nim "do czynienia" smile
      • astraldominae Re: KinderKraft 14.03.14, 15:21
        Ktoś tu narzekał na forum na tego Kinderkrafta.

Poważnie zastanawiam się nad tą Inglesiną:
        tablica.pl/oferta/sprzedam-wozek-inglesina-trip-CID88-ID4JbSx.html
        Ma fajne wysokie oparcie - tylko czy kółka nie są za bardzo zjechane? Ale przy używkach to chyba stan normalny?
        • martuska1982 Re: KinderKraft 14.03.14, 19:08
          w tej cenie nie możesz oczekiwać cudów, nowa jest dużo droższa niż 120zł, więc i w naprawde bardzo dobrym stanie używana też byłaby odpowiednio droższa.
          Skoto to w twoim mieście to najlepiej podjedź oibejrzeć osobiscie, sprawdzisz stan kół.
          • astraldominae Re: KinderKraft 14.03.14, 20:39
            Czyli generalnie z kołami chodzi o to, żeby nie "plątały się", nie klekotały? tongue_out
            • linkap_wawa Re: KinderKraft 14.03.14, 20:56
              Na bruku czy kostce moga klekotac - w sensie troche halasowac - ale na pewno nie powinny się rozjezdzac i za bardzo chybotac winkno powinny swoj tor trzymac
              • martuska1982 Re: KinderKraft 14.03.14, 21:08
                Nie powinny się rozkraczac, ósemkować. Luz zawsze będą miały w używanej parasolce, wazne, żeby nie były zajechane i rozklekotane na maksa. Głównie o tylne koła tu chodzi. Łatwo to sprawdzić pchajac wózek po czym cofając go w linii prostej. Takie rozklekotane będą się wyginały przy jeździe do tyłu. Jeszcze lepiej zrobić ten test z dzieckiem w wózku, przy obciażeniu to lepiej widac.
                • astraldominae Re: KinderKraft 14.03.14, 21:16
                  Pojawiły się też dzisiaj takie xlandery:
                  tablica.pl/oferta/x-lander-wozek-spacerowka-gondola-CID88-ID4FZhr.html#0e19a4d149
                  www.gumtree.pl/cp-wozki-dla-dzieci/poznan/wozek-x-lander-spacerowkla-gratis-574587486
                  Co myślicie?
                  Swoją drogą chyba pojadę zobaczyć też tą Jane:
                  tablica.pl/oferta/sprzedam-wozek-typu-parasolka-firmy-jane-sonic-CID88-ID1x1mt.html
                  Wszyscy tak tu Jane chwalą.
                  • martuska1982 Re: KinderKraft 14.03.14, 21:20
                    ale ty chyba szukałaś lekkiego wózka? zreszta oba te xlandery są cieższe od speedi, którego posiadasz jak pisałaś jako wózek główny.Jeśli szukasz czegoś lekkiego to nie patrz nawet na tego typu wielofunkcyjne wózki.
                    • astraldominae Re: KinderKraft 14.03.14, 21:40
                      Okej, to w takim razie póki co ta Jane i Inglesina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka