Dodaj do ulubionych

problem z kołem w Joolz

26.09.14, 13:28
Mam problem z tylnym kołem w Joolz a mianowicie zepsuł się mechanizm blokowania koła jak się go wsadzi w stelaż - takie kuleczki wypadły gdzieś. Kupiłam używane koło ale znowu to samo ? W jednym i drugim przypadku stało się to po jeździe na nierównym terenie, ale to chyba nie to? Czy te koła mają taką przypadłość ? Czy to jednak wynik złego użytkowania? Może ktoś miał taki sam problem i wie jak go rozwiązać? Teraz mam pożyczony wózek, którym strasznie źle mi się jeździ i szybko muszę jakoś zadziałać.
A może znacie kogoś kto naprawia takie koła?
Obserwuj wątek
    • thektoska Re: problem z kołem w Joolz 26.09.14, 13:49
      pewno to joolz M&P? a nie day
    • zurekgirl Re: problem z kołem w Joolz 26.09.14, 13:49
      Ja mam dosc starego Daya, nie oszczedzam go, jezdze po wszystkim i oprocz tego, ze juz ze trzy razy zlapalam gume, nic mi sie z blokada kola nie dzieje, wiec moze masz jakis feler wewnatrz ramy, skoro dwa kola zdolalas tak urzadzic.
      • thektoska Re: problem z kołem w Joolz 27.09.14, 15:19
        Te odpadajace kola to byla wada fabryczna M&P niestety.
        Sprytna i odpowiedzialna zlota raczka moze kolo na stale zamocowac bez opcji zdejmowania, ale na pewno musi to byc ktos zaufany i doswiadczny w kwestiach mechanicznych
        • carollamamamarcela Re: problem z kołem w Joolz 28.09.14, 01:17
          Mamy Joolz Blum, niby tego najpóźniejszego ale jednak to nie Day. A nie wiecie czy koła od modelu Day będą pasowały do mojej ramy ?
          • thektoska Re: problem z kołem w Joolz 28.09.14, 09:00
            Wyjmij kolo i zrob zdjecie , wrzuc tutaj na forum i podaj dokladne wymiary tego trzpienia, ktory wchodzi do srodka (dlugosc i srednice) to poorownam z Dayem, ktoreo ciagle mam na stanie ( a ktory jesli nie chce sie rozwiezc powninen wyjechac z mojego domu szybkosmile).
            Wada, o ktorej czytalam i pisalam powyzej dotyczyla mechanizmu trzymajacego kolo, a nie samego kola.
            Jesli jestes pewna, ze to kolo zostalo uszkodzone, a nie mechanizm ktory je trzyma to bedzie to pewnie duzo mniejszy i mniej kosztowny problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka