Dodaj do ulubionych

Co Wam się jeszcze marzy?

21.11.14, 23:36
Pisałam niedawno wózkowym spełnieniu, które właśnie chyba się dopełniło po zakupie Yoyo. Teraz marzy mi się już chyba tylko - i to tak troszkę, nie mocno - Bee Plus albo 3. No myślę jeszcze o zamianie Yoyo na MB Nano,ale musze zgłebić temat. A tak poza tym, to jakoś nic mnie już nie ciągnie, nie porywa. Terenowce zaspokojone - przejechałabym się Summitem,ale Boba na niego nie wymienię. Parasolki najlepsze już miałam. Ze średniaków uniwersalnych do wszystkiego nic nie przebije Gessa. O czym tu śnić?
A jak u Was? O czym wózkow marzycie?
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 08:25
      mi właśnie marzy się bee 3 ale dopiero na późną wiosnę
      • mama1dawidka Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 09:21
        W sumie mi To juz chyba nic. big_grin
        Wiekszosc wozkow mialam
        No moze evt 4moms origami chcialabym sie przejechac wink
    • blueaha Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 10:03
      no ja jeszcze głód wózkowy mam, ale to juz nie przy mojej ksiezniczce, musiałabym się o trzecie dziecie postaracwink no i jeśli do tego dojdzie to na pewno bym chciala spróbowac Britax go, nuna ivvy, stokke xplory, no i na pewno zakończę z bugaboo bee 3- mam teraz stare bee no i lubię ten wózek. Z maluchów to już swoje zachcianki spełniłam, mialam nunę peep i teraz MB nano. YoYo jest fajne, ale nano mnie w pełni satysfakcjonuje.. No i chcialabym jeszcze raz pojeździc MBUJ albo terainem..
      • martuska1982 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 10:17
        A mnie się marzy joolz i to marzenie spełnię na pewno, chociaż być moze starszym bloomem.
        Na pewno też wrócę do bugaboo - bee i cama, chyba że się jednak przełamię na froga.
        Wrócę też do mbuj, to na pewno. Marzy mi się jeszcze przejechać BI i brio go.
        Ciekawi mnie też nuna pepp, bo to taki ciekawy wózio jak dla lalek, a mam nadzieję urodzic laleczkę. wink
        Tak na szybko nic więcej nie wymyślę, ale a pewno w miedzyczasie znajdę jeszcze kilka wózkowych pragnień. smile
      • gniesia007 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 10:19
        Ja tez jeszcze mam głodasmile choć moj wymarzony Elite spełnia wszystkie moje obecne potrzeby to i tak codzien myśle o jakiejs parasolcesmile ale niestety przy mojej prawie 4 letniej pannie juz sobie na wiele pozwolic nie moge, kolejnego potomka w obecnej sytuacji jeszcze długo miec nie bedę, więc i wózkowo sobie nie poszaleje, ale napewno bede miala UJ i chcialabym jeszcze kiedys poprobowac parasolki z wyższych półek za wczasu zanim dziecko mi z nich wyrośniesmile łącznie z yoyo i bee, bo przy mlodej za pozno sie na nie zdecydowalamsmile i śpiworkowo bym chciala poszaleć by móc przyszle młode tak fajnie bez upychania w kokoniku zapiaćsmile
    • gabilu Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 10:14
      A ja właśnie zgłębiam temat MB nano. Marzy mi się yoyo, ale cena marzy mi się mniejszasmile
      Chciałam jeszcze urbana, shifta, ale Nipper całkowicie mnie zaspokoił w kwestii terenowca.
      W sumie to od momentu powrotu do pracy moje myśli o wózkach przystopowały.
      • izi-76 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 10:18
        A ja właśnie jestem w trakcie spełniania jednego z marzeń ale na razie cichosza.... aby nie zapeszyć wink
        Na wiosnę na pewno wypróbuje Stokke Xplory i yoyo.
    • gabilu Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 10:16
      >No myślę jeszcze o zamianie Yoyo na MB Nano,ale musze zgłebić te
      > mat. 
      Zgłębiaj żywo i kupuj....ciekawa jestem Twojego porównaniasmile
    • linkap_wawa Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 11:09
      Teraz na zime chcialabym wymienic valco snapa na nowa emme scooter ale w sumie nie wiem czy jest sens, bo jeśli zima bedzie jak w zeszlym roku to snap wystarczy - a bije na glowe wszystkie rozwazane przeze mnie spacerowki swoja ultralekka waga i to jest to co mnie przy nim trzyma bo codziennie rano musze wozek znosic z mala z polpietra i pakowac i wypakowywac z bagaznika - nie wiem moze jak porzadnie napada to się finalnie przekonam do emmy?!
    • aszyk71 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 11:34
      Moje marzenie ostatnio się spełniło. Bardzo chciałam mieć BI. No i mam i niestety czar prysł. Bardzo mnie ten wózek rozczarował sad. Jeszcze próbuję dać mu szansę ale nie wiem czy wytrwam. Myślę o zamianie BI na MBUJ lub na Elita.
      • martuska1982 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 12:25
        aszyk71 napisała:

> Moje marzenie ostatnio się spełniło. Bardzo chciałam mieć BI. No i mam i nieste
        > ty czar prysł. Bardzo mnie ten wózek rozczarował sad. Jeszcze próbuję dać mu sza
        > nsę ale nie wiem czy wytrwam. Myślę o zamianie BI na MBUJ lub na Elita.

oj sad a czemu cię rozczarowal?
        • koala0405 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 12:39
          ja się nie dziwię, że Cię rozczarował
          ja miałam tak samo
        • aszyk71 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 13:55
          Po przeczytaniu wszystkich ochów i achów na forum o BI chyba oczekiwałam za dużo. Myślę, że każdy musi przymierzyć się do wózka i każdemu co innego odpowiada. W moim odczuciu BI wcale nie ma tak bajecznej amortyzacji jak nieraz było to opisywane. Może przez to, że jestem niska( 164 cm.) rączka w BI jest dla mnie albo za wysoko albo za nisko przez co źle mi się go podbija. Po pierwszych spacerach wracałam umordowana z bolącymi rękoma i nadgarstkami, nigdy wcześniej tak nie miałam. Teraz na spacer ubieram buty na obcasie i jest lepiej wink. A poza tym w porównaniu do nippera jak dla mnie Bi o wiele gorzej jedzie. Nipper po prostu płynie a Bi trzeba pchać. Na większość krawężników pod które podjeżdża nipper bez podbijania BI trzeba podbijać i ogólnie jakieś siedzisko wąskie mi się wydaje. Może to przez śpiworek i grube kurtki ale w GT moja córcia miała sporo luzu i w nipperze też a w BI jakaś ściśnięta jedzie. Ciągle się waham co robić bo wszystko mi w nim nie leży poza jego wyglądem. BI jest naprawdę bardzo ładnym wózkiem ale to też rzecz gustu wink.
      • vanillafields Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 13:08
        O hehe, a ja mialam odwrotnie.. W koncu upolowalam w super cenie uzywanego slicznego Urbana czarnego z niebieska budka i... Sie rozczarowalam bardzo szybko. Zakupilam BI i jestem zakochana wink.
    • bebewawa Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 12:43
      Chciałabym zakupić jeszcze 3kołowca terenowego - widziałam w necie śliczny fioletowy kolor nippera i sie nakręcam wink Na wiosnę BB3 i moze jakiś maluch typu yoyo.
      • car.in Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 14:18
        Marzę jeszcze o Urbanie, Bi, Mb Nano. Na razie kupuję Gt a później Bookleta.
    • monika_kas Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 14:13
      a mi się marzy dla drugiego bobo emma super nitro, brio go, bee 3 i yoyo (w tym momencie, lista ciągle ulega modyfikacji tongue_out )
    • karioka1985 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 15:04
      Chciałabym potestować summita, micralite superlite, bbo bee (a/jeszcze rok temu wydawało/mi/się, ze to taki brzydki wózek). Może maca xt. Na/wiosnę marzy mi się yezz (i zapewne go kupię).
      • karioka1985 jedno marzenie już się spełniło :-) 28.11.14, 13:26
        yezz miał być dopiero na wiosnę, ale teraz akurat się trafił limitek smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ch/pi/ds7l/OBBu7iJhwwLr0UTZrB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ch/pi/ds7l/vg4YBJfysk1B10xNBB.jpg
        • monika_kas Re: jedno marzenie już się spełniło :-) 28.11.14, 13:35
          big_grin
        • jelsaa Re: jedno marzenie już się spełniło :-) 28.11.14, 14:08
          Też miałam takiego limitka, wyjatkowo piękny jest : )
        • martuska1982 Re: jedno marzenie już się spełniło :-) 28.11.14, 16:23
          Karioka, od Moniki? wink
          yezz to jest wózek do którego na pewno wrócę. Szkoda że nie da sie a nim montować maxi cosi, bo byłby super podwózką fotelikową. tongue_out
          • karioka1985 Re: jedno marzenie już się spełniło :-) 28.11.14, 16:28
            Si, od Moniki smile

Ah, te mewy od spodniej strony dzaszka...Szymon oszaleje z radości, że koko wink będzie mial nad głową (póki co wszystkie ptaszki to koko, ewentualnie pafff)
    • agusia041 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 16:03
      Na razie spełniłam wszystkie swoje wózkowe marzenia, bo nic mi się już po nocach nie śni. Po zakupie Elita temat terenówek wyczerpałam, te które były na liście must have zaliczyłam.
      Może jeszcze takie małe coś, jak mark 2 albo volo by się przydało na ostatnie lato z wózkiem.

Chyba, że jakiś kolejny forumowy hit się pojawi zanim młody zupełnie z wózków wyrośnie wink
    • betty1234 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 16:56
      Ja na tą chwilę o Brio/Britaxie Go jeszcze marzę wink Myślę też o BI ale mamy UJ więc chyba muszę się bardzo zastanowić czy naprawdę nam potrzebny.
      Tak sobie myślę, że na potem yoyo i może nuna ta nowa. Orbitem też bym sobie pojeździła ale skoro Gosia mówi, że jazda nim nie porywa to jakoś mieć go nie muszę smile
      Dużo wspominacie o BJ więc może też ale jakoś na razie o nich nie marzę.
      • lamciad Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 17:36
        Mi się marzenia wózkowe skończyły,póki co jestem zaspokojona.Przy córce wypróbowałam bądź miałam wszystie wozy,jakie chciałam:
        Bee plus,cameleon,brio go,orbit,stokke xplory,micralite,mb swift,bj gt.Poczeksm z trzecim dzieckiem aż się rynek zapelni nowosciamiwink.No moze na chwile sprobowalabym z bj elite...
        • flower_v Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 18:47
          ja od pewnego czasu mam zestaw ktory nam wystarcza. wozkomania przystopowala bardzo z braku czasu rowniez. na liscie must have mam terraina i yoyo smile
    • fela1977 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 19:28
      Ja chciałabym jeszcze pojeździć terenówką, czytam to forum i nie mogę się zdecydować. BI jest śliczny, ale rączka nie powala wysokością, może BJ Elite, MBUJ? Może będą jakieś promocje w grudniu.
      • kar-ula Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 21:03
        Aaaaa, przypomniałyście mi, ze jeszcze Micralite miałam spróbować....!

Tak w ogóle to jest wiele wózków, które mne ominęły (Joolz, Cameleon, Brio, Hartan), ale nie marzę o nich już z rozsądku, bo dziecko mi już się albo nie zmieści, albo nie chciałoby jeździć, albo szkoda byłoby kasy na chwilę.
        O MBUJ marzyłam, ale przestalam po tym, jak inne forumki dokonywały tzw.międzyporównań. I tak wyszło mi z tego, ze mając za sobą BI, Nippera i obecnie Boba odszedł mi do sprawdzania MBUJ i Easywalker. No i nie marzę smile
    • pinik Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 23:02
      No wlasnie jakos nic na rynku nie ma, co by mnie korcilo. Mam peleno wozkow w piwnicy, a jezdze glownie bobem (zawsze z wielka przyjemnoscia), yoyo i Pliko mini. XT bardzo lubie, a rzadko go wyciagam, bo on do auta jakos malo pakowny, a jak nie autem sie wybieram, to ciesze sie na BOBa.

Nippera powinnam wyciagnac, bo go zawsze uwielbialam, a juz tyle czasu w piwnicy stoi. Za chwile mala juz pewnie wogole z wozkow zrezygnuje sad((((
      • martuska1982 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 22.11.14, 23:06
        pinik napisała:

> No wlasnie jakos nic na rynku nie ma, co by mnie korcilo. Mam peleno wozkow w
        > piwnicy, a jezdze glownie bobem (zawsze z wielka przyjemnoscia), yoyo i Pliko m
        > ini. XT bardzo lubie, a rzadko go wyciagam, bo on do auta jakos malo pakowny, a
        > jak nie autem sie wybieram, to ciesze sie na BOBa.
        >
        > Nippera powinnam wyciagnac, bo go zawsze uwielbialam, a juz tyle czasu w piwnic
        > y stoi. Za chwile mala juz pewnie wogole z wozkow zrezygnuje sad((((
        >

i Pinik urządzi wielką wyprzedaż floty dziewczyny!!! big_grin
      • ka-puha Re: Co Wam się jeszcze marzy? 28.11.14, 20:40
        Pinik... a ja to mam marzenie żeby Twoją piwniczkę odwiedzić wink Ale must have to yoyo... ale ciężko z używkami... sad
        • martuska1982 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 28.11.14, 20:59
          ka-puha napisała:

> Pinik... a ja to mam marzenie żeby Twoją piwniczkę odwiedzić wink Ale must have t
          > o yoyo... ale ciężko z używkami... sad

Oj tak. smile
          wejśc tam i sie pobawić. Normalnie jak disneyland big_grin
    • jelsaa Re: Co Wam się jeszcze marzy? 23.11.14, 09:10
      Mnie lista dziwnie sie wydłuża, jak tylko zrealizuję jakiś cel, to już kolejny wózek wskakuje na listę uncertain
      Obecnie myślę o Elicie, Booklecie i Recaro Easylife
      • saimirka Re: Co Wam się jeszcze marzy? 23.11.14, 19:55
        Z realnych marzeń, to: Cameleon, Yoyo, BJ Elite lub GT, moze Booklet, bo go chwalicie wink i nie wiem co jeszcze. Pierwsza zmiana tuż po zimie i cały czas nie wiem na co wink
        • wiedzma000 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 28.11.14, 10:02
          Moim niespełnionym na razie marzeniem jest joolz i bjc versa
          • amy083 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 28.11.14, 10:34
            Mi pozostało brio go, yoyo, xplory i moze mini gt..smile
          • monikamar3-3 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 28.11.14, 20:11
            Moj bj city versa bedzie do sprzedania po zimie. smile Marze o bee3 ( nie mam na stanie zadnej podwieźdupki) i niestety zeby go kupic musze sprzedac verse, choc z żalem bo to swietny wozek.
            • kin_ga83 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 28.11.14, 22:27
              A mnie się marzy podwójny wózek, rok po rokusmile
              • wiedzma000 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 29.11.14, 09:41
                teraz zastanawiam się jeszcze nad MB plus one
    • kar-ula Re: Co Wam się jeszcze marzy? 12.12.14, 22:27
      Tak mi się jakoś przyjemnie zrobiło, jak ostatnio dwie Forumki napisaly, ze zrealizowaly kilka wózkowych marzeń pod wpływem tego watku. Poczułam się troche jak...Święty Mikołaj smile Pośredni Św. Mikołaj smile
      A ja tymczasem nie marzę o żadnym wózku i codziennie jak zaglądam na Forum zastanawaim się, czy może dziś właśnie będzie ten dzień, że ojakimś zamarzę, a tu nic smile Owszem, chciałabym mieć Brio Go, jakąś Emme jeszcze raz, Cameleona, ale to już wiem, ze ni dy ry dy smile
      Teraz to jeszcze chyba tylko Micralite i finał. Nawet mi nie smutno. Zaczęly mnie znów minerały wciągać smile
      • wodadobra Re: Co Wam się jeszcze marzy? 12.12.14, 23:07
        Daj spokój.
        W tym tygodniu kupiłam 2.
        A wcale nie mam takich potrzeb jak większość z was. Tym bardziej, że za chwilę wracam do pracy. A do żłobka od biedy zaprowadzę dziecko na nogach. Przez ulicę mamy. No dobra. Musimy mieć tą parasolkę, która czeka (mam nadzieję) na nas.
        Ale jak same się pchają to co? Nie brać? Żal.
        Jeszcze mi się oczywiście kilka, nawet nie to, że marzy - bardziej ciekawi. Ale żeby od razu kupować? Może sobie poczytam co tam skrobniecie i mi przejdzie?
      • betty1234 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 12.12.14, 23:22
        Kar-ula ty nasz Św. Mikołaju smile - pewnie faktycznie gdyby nie twój wątek i te zachwyty Koali nad tym brio pewnie długo bym go jeszcze nie miała smile A tak przysiadłam na trochę do kompa i musiałam coś znaleźć.
        Mojemu M dziś dopiero powiedziałam, że w przyszłym tygodniu wózek kolejny przyjedzie i się, że tak powiem "zmarszczył' więc uspokoiłam go, że to niby do sprzedania będzie wink Ach gdyby on wiedział, że to kolejne "marzenie" żony się spełnia wink
        • martuska1982 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 12.12.14, 23:27
          Tak jak już Betty pisałam prywatnie, tak powtórzę tu publicznie - kupujcie dziewczyny te brio, ściągajcie z zagranicy. Będzie od kogo odkupować za kilka miesięcy. tongue_out
    • groniek1977 Re: Co Wam się jeszcze marzy? 19.12.14, 08:05
      Ja sobie obiecywałam,zde przy drugim dziecku nie wpadnę w wózkomanię i na razie się trzymam (1,5 roku i trzy wózkismile a czwarty i piaty po starszej czeka. W tym po dwie tapicerki do dwóch modeli, 7 toreb(w tym 5 na stanie) i chyba z pięć śpiwórków na stanie a żaden nie wystarczająco dobry. No i właśnie uzmysłowiłam sobie,że nadal nie jestem zadowolona.
      Myślę,że nie spełnię tych marzeń, ale marzą mi się:
      brio go albo concord wanderer, urbo 2, BJ elite, inglesina espresso no i pewnie mac volo. Chetnie też pojeździłabym gessleinem i emmą scootersmile
      ale trzymam się, hihi
      • gleana Re: Co Wam się jeszcze marzy? 19.12.14, 08:45
        A mnie się marzy trójkołowiec z prawdziwego zdarzenia, najbardziej EW Sky lub MBUJ, a już w ogóle fantazyjnie - Terrain. Niestety nie mam szans na realizację, tak więc zostaje mi bardziej realnie myśleć zgrabnych, niewielkich i wąskich czyli PP Booklet lub Gesslein (S4 bądź F4). No i do tego ciągle Techno xt siedzi mi w głowie. A na koniec wózkowania - Yezz lub Cybex Ruby.
        • flower_v Re: Co Wam się jeszcze marzy? 19.12.14, 09:44
          a ja właśnie spełniłam jedno z marzeń wózkowych. Terrain jest z nami smile
          • gleana Re: Co Wam się jeszcze marzy? 19.12.14, 09:52
            Gratuluję smile . Ja nawet nie ma gdzie popatrzeć na takie trójkołowce, u mnie w okolicy jak trafi się jakiś to Speedi, Slalom i Baby Jogger.
            • flower_v Re: Co Wam się jeszcze marzy? 19.12.14, 09:56
              dzięki. tylko teraz to trudno mi z dzieckiem na spacer wyjść, bo M. mi wózek zabiera smile
              • jelsaa Re: Co Wam się jeszcze marzy? 19.12.14, 10:26
                Flower mam nadzieję że skrobniesz porównanie do BI smile
              • gleana Re: Co Wam się jeszcze marzy? 19.12.14, 10:28
                A dla mojego wózek to wózek sad
                • flower_v Re: Co Wam się jeszcze marzy? 19.12.14, 10:37
                  chyba jedyny wózek, którego mój M. nie trawi to bee+. naprawde szczerze go nienawidzi. zapytany o 3 jego typy wymienił: Terraina, BI i City Mini GT. pewnie na yoyo tez bedzie narzekał, ale cóż... wink
                  • gleana Re: Co Wam się jeszcze marzy? 19.12.14, 10:48
                    Jedyną osobą która wykazuje entuzjazm wózkowy jest mój 5-letni synek big_grin
    • koala0405 booklet 21.12.14, 22:25
      No marzył mi się booklet... ale jak już chciałam go kupić to okazało się, że czarny jest niedostępny. No i doooopa .
      Ale mam w końcu czarnucha. Bardzo ale to bardzo łatwo się go składa i rozkłada. Nie wiem jeszcze jak prowadzenie ale gdy wsadziłam do wózka starszaka to podbijało się tak samo kiepsko jak Gt.
      Jest tak samo twardy jak armadillo i wydaje mi się nawet, że gt był bardziej miękki przez te pompowane koła. Duży plu,s że po złożeniu stoi samodzielnie. Siedzisko bardzo obszerne i wygodne. Peg perego tylko jak zwykle koszem zakupowym się nie popisał. Jest olbrzymi, to fakt ale bardzo lichy się wydaje. Kosza w brio go żaden wózek nie przebije. Najbliższe dni pokażą czy zostanie z nami na dłużej.
      • aszyk71 Re: booklet 21.12.14, 23:45
        Jestem ciekawa Twoich dalszych opinii na temat bookleta bo myślę o nim intensywnie. Po niefortunnym zakupie BI, którego chyba jednak zostawię na zimę, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy, mam zamiar na wiosnę kupić właśnie różowego peg perego. Rozważam też zakup gessleina, ale opinie o nim różne. Sama nie wiem co bym chciała...sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka