Dodaj do ulubionych

Pierwsza PARASOLKA

29.01.15, 14:10
Znawczynie drogie! Ratujcie. Niedługo będę w PL i chcę wtedy kupić młodemu (na starcie 15 mcy będzie, pewnie jakieś 10kg) pierwszą parasolkę, która ma dłużej posłużyć. Szukam czegoś w budżecie do 300-400pln, główny wózek mamy (Mutsy Sport), ale chcę go przesadzić do : wygodnego, trwałego, lżejszego (myślę że 7kg to max), łatwego do złożenia (najlepiej 1 ręką) i spakowania do bagażnika (w miarę niewielki po złożeniu) i do czyszczenia, z dużą budą z okienkiem i kieszonką, łatwego do prowadzenia nawet po ścieżkach parkowych, łatwego w podbijaniu, rozkładanego do leżenia, najlepiej również z pozycją siedzącą pionową, ze śpiworkiem na nogi, fajnym koszem na zakupy, regulowanym podnóżkiem, ew.miejscem na kubek, łatwym prowadzeniem, niepiszczącymi po roku kółkami, folią p-deszcz, regulowaną rączką jeśli to konieczne (bo nie wiem), uchwytem do noszenia po złożeniu, do spacerów po parku, zakupów czasami, jazdy metrem/tramwajką.. Chyba to tyyyleee smile Mam 174cm, chop 180cm.. Macie jakieś sugestie? Poczytałam trochę opinii i chodził mi po głowie Milly Mally Rider ale teraz znów się zagłębiam i już nie wiem.. EasyGo Loop? Caretero Spacer Deluxe? Baby Design Mini? (jeśli to parasolka w ogólewink) Nie szukam czegoś mega trendy wymyślnego, ale praktycznego, trwałego i żeby przy okazji było na czym oko zawiesićsmile DZIĘKI!
Obserwuj wątek
    • 3maj.z.lila Re: Pierwsza PARASOLKA 29.01.15, 14:32
      Jeśli ma być trwały to na pewno żadna z wyżej wymienionych parasolek nie spełnia tego kryterium smile A czy musi to być wózek koniecznie nowy? Bo w tej cenie to ciężko o coś solidnego. A jeśli używany wchodzi w grę to już jest dużo większy wybór dobrych parasolek. Ja bym Ci poleciła Maclarena XT, Quest, Peg Perego Pliko Mini (tylko on może mieć dla Was za nisko rączki).
      • magnolia.83 Re: Pierwsza PARASOLKA 29.01.15, 17:34
        Miałam okazję wypróbować Pegaz Perez Plików Mini i dla mnie rączki były za nisko a mam 172 cm
        • magnolia.83 Re: Pierwsza PARASOLKA 29.01.15, 17:36
          Peg Perego Pliko mini.
          Słownik mi pozamieniał wyrazy..
    • 3maj.z.lila Mamas&Papas Tour 29.01.15, 15:16
      alternatywa dla Maclarena Questa, jakość i wykonanie rewelacja smile Polecam
      Akurat jest w promocji smile Cena nowego niewiele wykracza poza Twój budżet. A lepiej dołożyć do porządnego wózka niż wydać tyle pieniędzy na byle jaką markę i parasolkę o słabej jakości.
      www.mamasandpapas-polska.pl/produkty/kategoria/11/tour_promocja_
      • gniesia007 Re: Mamas&Papas Tour 29.01.15, 15:42
        Tour niestety nie będzie posiadał większości wymagań pytającejsmile bo nie rozklada sie na plasko, nie ma amortyzacji i rączki są dość nisko, juz raczej w tej cenie to bym wziela mutsy easy rider, koszt chyba cos koło 500,- zł, woz jest dosc wysoki, ma lekką amortyzację, rozklada sie do spania, ma troszkę większe kółka od toura, Magda79 go miała wiec jakbyś była nim zainteresowana to gdzies jest napewno o nim wątek.
        Jeśli chodzi o maclareny np XT to w sumie mialby wszystko czego oczekujesz jedynie ta cena chyba, że używka i teraz bedzie u nas dostępny baby jogger zip, z tego co dziewczyny piszą to ma poki co same zalety jak na parasolkę, skladanie, waga, wielkość siedziska, budka, kosz... no ale cenasmile. Naprawdę parasolek dla dziecka w Twoim wieku jest póki co całe mnóstwosmile
        Te co wymienilaś niestety tu nie popularne i nie używane, ich jakość, funkcjonalność nie znajdują na forum wielbicieli.
    • annulka79 Re: Pierwsza PARASOLKA 29.01.15, 20:26
      Wymienione wózki nie spełniają kryteriów. Albo są cieższe niż 7 kg (Ceratero znacznie), Baby Design ma rączkę poniżej metra - absolutnie nie dla wysokich osób, albo niskie oparcie, że o jakości i prowadzeniu nie wspomnę. Z tych żaden.

Poleciłabym Inglesinę Trip (ewentualnie Swift - lżejsza siostra tripa) ma wygodne wysoko położone rączki i dla wysokich jest super, kosz przeciętny, świetny materiał (nie wiem jak te nowe ale był nieprzemakalny, nie przyjmował brudu i dzięki temu miał poręczną folię przeciwdeszczową), ma jakąś tam amortyzację, ładnie się rozkłada do spania a i pozycja siedząca jest super, koła też nie takie małe, duża kieszonka, buda z okienkiem, miejsce na kubek, wygodne pasy, pałąk, raczka do przenoszenia, okrycie na nóżki, dobrze się podbija ... generalnie wszystko ok poza ceną wink
      • kar-ula Re: Pierwsza PARASOLKA 29.01.15, 21:32
        Ja mam 175 cm i bardzo lubię prowadzić Pliko Mini - on ma rączki pod specyficznym katem, dzieki czemu wygodnie się trzyma ręce prowadząc i łatwo naciska do podbijania. Cóż z tego, ze niektóre wózki mają wysoko rączkę, skoro i tak, zeby je podbić trzeba ją obniżać? (np BJCM GT tak ma).
        Poza tym myślę, że w przypadku wymienionych przez pytającą wózków komfort ich użytkowania i prowadzenia byłby tak niski, ze nawet super wysoka rączka niewiele by tu zmieniła smile I na odwrót wózek taki jak PP Mini jest tak super, ze odrobinę za niskie rączki nie uprzykrzą użytkowniczce życia (nie-wózkomaniaczki nie są tak zmanierowane jak my big_grin)
        • magnolia.83 Re: Pierwsza PARASOLKA 29.01.15, 22:39
          No niby tak.. ale rączki powinny być mniej więcej na wysokości pasa/pępka a nie bioder..
          • scara_beus Re: Pierwsza PARASOLKA 15.03.15, 15:37
            Dzięki dziewczyny. Najprawdopodobniej zdecydujemy się na Espiro Active (wielka buda, folia na podnóżku i pałąku, posadziłam małego i wydaje się wygodny) lub Espiro Vayo (mała buda ale wyższy i ciut lepsza "amortyzacja", też wygodny), choć są cięższe uncertain albo na Milly Mally R(a)ider choć nie bardzo mi się podoba design karoseriiwink ale jest jednak lżejszy.. Ehh że też nie ma jednego wózka łączącego tych kilka cechwink
            • annulka79 Re: Pierwsza PARASOLKA 15.03.15, 16:38
              Widzę, ze design to najważniejsza cecha w wybieranym przez Ciebie wózku...
              Mili Maly nie jest trwały (widziałaś go na żywo?)
              Espiro Vayo naprawdę ciężki jak na parasolkę (widziałaś go na żywo, podnosiłaś?)
              Active ma "fantastyczną" folię na podnóżku, bardzo przyjemna szczególnie latem dla gołych nóżek dziecka ...
              Te Espiro mają dość niskie oparcie, myślę że 15 miseczniakowi głowa może wystawać.
              To nie są trwałe wózki i raczej przy codziennym użytkowaniu dłuzej nie posłużą a o taki wózek pytałaś.
              • gleana Re: Pierwsza PARASOLKA 15.03.15, 17:12
                Szczerze? Folia na podnóżku i pałąku wygląda ohydnie. Te Milly Mally to plastkowe klekoty . Jeśli Espiro to Metro, miał dobre oponie.
                • gleana Re: Pierwsza PARASOLKA 15.03.15, 17:14
                  Błąd - Meyo miało być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka