Dodaj do ulubionych

Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleon?

02.01.16, 13:26
Szukam wózka 3w1, budżet to max. ok 2 tys zł
Mieszkam w bloku na 4 piętrze, wózek pewnie na początku bedę chciała wnosić na górę (sama lub z pomocą męża wink ), ale później pewnie będzie zostawał w bagażniku...mniejsza o to wink
Po przeanalizowaniu chyba wszystkich modeli, wymyśliłam 2 opcje:
-nowy Chicco Urban 3w1 z fotelikiem Chicco
-używany Bugaboo Cameleon z fotelikiem MC Cabriofix lub Pebble

Na temat Bugaboo są różne skrajne opinie...od takich że wózek idealny, lekki, wygodny, dobrze amortyzowany do takich że rozklekotany, nie wart ceny, słabej jakości....
Jeśli chodzi o Chicco Urban to ma mało opinii, jeśli już jakieś udaje mi się znaleźć to raczej mało przydatne opinie podpłaconych blogerek, które dostały za darmo wózek do testów...obawiam się o jakość, o amortyzację, o to czy gondolo-spacerówka się sprawdza.

Co do innych wózków to podoba mi się Inglesina Trilogy, ale ciężko dostać używaną, a i używana często przekracza nasz budżet, poza tym dla mnie odpada fotelik Inglesiny...
Jeszcze Quinny Buzz, ale... jest za ciężki i porządną budkę zaczęłi robić dopiero w Buzz Xtra, a ten też przkracza budżet...

Co robić? Co kupić? proszę o opinie...
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 03.01.16, 11:28
      Chicco bym nie zaufała, niczego porządnego nie zrobili uncertain
      Co do Cama to ja nie pałam do niego miłością ale dwie obiektywne kwestie to na pewno to ze jakosc akurat jest bardzo dobra, widać ze nawet wozki 10 letnie sie sprzedają i to nie za grosze, wszystko działa, kupując zestaw za 2 tys to bedzie w bardzo dobrym stanie. Druga kwestia to składanie jest bardzo niewygodne, wizek lekki ale bardzo nieporęczny do składania i wnoszenia uncertain
      A zobacz bumbleride Indie, waga podobna a bardziej uniwersalny, amortyzowany i do wnoszenia wygodniejszy.
      Uzywany buzz xtr zmieści sie chyba w budżecie
    • thea19 Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 04.01.16, 18:57
      na 4 pietro to nie wtargasz wozka zadnego, wiec jesli wyznacznikiem jest tylko waga i budzet, to rozszerz poszukiwania o inne modele
    • cleo1976 Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 04.01.16, 19:50
      Na 4. piętro to ja ostatnio raz się pokusiłam i wnosiłam Navingtona Scoonera i myślałam, że się..........no wiecie co. Nie ma mowy, żebyś na co dzień wnosiła wózek z dzieckiem. Ja bym na twoim miejscu kupiła coś z miękką gondolką i w niej wnosiła malucha, a reszta od razu w bagażniku niech mieszka. Tak było u mnie, britax b-dual w bagażniku, młody w miękkiej gondolce a w drugiej ręce dwulatka i dawaj na 4. smile niezła zaprawa.
    • kasiamamaani Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 05.01.16, 01:43
      oj, ciężko Ci będzie targać go na czwarte piętro... czego byś nie wybrała to nie zazdroszczę.
      W tej cenie możesz kupić np Mamas&Papas Sola City z drugiej ręki w idealnym stanie. Używałam tego wózka przez chwilę (pożyczony od koleżanki) i uważam że jest świetny - wspaniale podbija, jest lekki do prowadzenia i ma przyzwoitą budkę.
      Jeśli chodzi o wózki Chicco to strasznie szybko zaczynają klekotać i bywa że zacinają się przy składaniu... Nie wiem czy zaufałabym tej marce, dla mnie stoi na tej samej półce co Graco.
    • maargaret06 Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 25.09.16, 14:06
      Witam, chicco urban jest bardzo lekkim wózkiem wielofunkcyjnym. Uzywa go moja siostra i dwie koleżanki, które kupiły jak same go zobacyy na własne oczy. Camerelo jest ciezkim wózkiem (ok 15-16kg, podziekuje.. póki dziecko małe i lezy w gondoli to jeszcze looz, ale dziecko rosnie i zaczyna jednak wazyc. Nikt nie chce kg nosic na rekach), choc pewnie bardziej zamortyzowanym. w chicco słabsza jest amortyzacja, bo ma piankowe koła, ale jest zwrotny i duzym plusem jest to, że ma system modułowy. Z gondoli tworzy sie spacerówke, a dziecko jak zasnie, może spać poziomo (wygodnie).
      • blueaha Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 25.09.16, 20:14
        Nie camerelo tylko cameleon - ważący ok 11kgwink te dwa wózki to jak polonez stary i
        • blueaha Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 25.09.16, 20:15
          I Ferrarismile
          • gleana Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 25.09.16, 20:40
            Tak to jest jak się pisze co firma kazała 😀😀
            • staserka Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 29.09.16, 19:05
              Chicco nie ma amortyzacji. Ja bym go w ogole polozyla na ta sama polke co graco.
              Cameleon jest fajny, ale tak jak ktos juz wspomnial skladanie tego wozka to wyzwanie ( jesli bedziesz skladac codziennie ,to cameleona nie polecam ).
              Ja mam sole i oprocz malej gondoli nie moge nic zlego na temat tego wozka powiedziec.
              Nie piszesz w jakich warunkach bedziesz wozek uzytkowac. Wtedy latwiej byloby cos doradzic .
        • maargaret06 Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 22.07.17, 11:10
          no tak, pomyliłam sie
    • maargaret06 Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 22.07.17, 11:08
      Witam, wózek chicco urban wg mnie prawie idealny.. moja siostra go uzwała przez 3 lata oraz dwie kolezanki.. z perspektywy osoby obserwującej i czasami korzystającej, mogę śmiało powiedzieć, że jest to b. fajny wózek kompaktowy. Jesli ktoś nie ma miejsca na przetrzymywanie oddzielnie spacerówki lub gondoli, ten wózek spełnia swoje zadanie. Kolejna rzecz, która mi się podobała, przekształcanie z gondoli w spacerówkę i odwrotnie. Ciesze się, że dziecko starsze (powyżej 1 roku) ma mozliwośc w tym wózku spać na płasko. Drobnym mninusem sa amortyzatory.. wg mnie mogłyby być lepsze.. jeśli chodzi o zwrtotnośc wózka jest naprawde dobra. Kosz na zakupy b. pojemny
    • pziemniaczana Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 10.08.17, 11:27
      Cameleon ma słaba amortyzacje. Jeśli trafi ci się dziecko mocno ulewajace (jak u mnie) to problem to chociażby jazda po kostce.
    • aleksandra.91.91 Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 25.08.17, 10:10
      Urbana muszę odradzić miałam przy pierwszym dziecku i całkowity brak amortyzacji, jedyny plus to ta waga ale naprawdę nie warto, wnoszę wózek na 3 piętro i przy drugim dziecku zdecydowałam się na anex cross jest stosunkowo lekki ale dobrze amortyzowany, duża gondola i dobrze wykończony. Na początku wnosiłam na górę ale zdecydowałam się trzymać wózek w bagażniku auta bo jednak noszenię dość uciążliwe
      • gochalodz Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 25.08.17, 10:22
        Jak na 3 piętro to kiepskie wózki sobie wybierasz. Lekki wózek to ma max 6kg, a nie 15! Spacerówka w tym wózku jest koszmarna i nie do użytku (widziałam ostatnio u kuzynki, która się tego złomu pozbywa).
        • annulka79 Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 25.08.17, 10:38
          Aleksandra żadnych wózków nie wybiera tylko reklamuje anexa smile w dodatku nie potrafi się zdecydować czy ma crossa czy sporta bo pisze raz tak a raz tak tongue_out
          a ten chicco urban to twardy plastik ale jedno mu trzeba przyznać jak na głęboki dość lekki i wygodny do wnoszenia. Z jazdą gorzej big_grin
          • kasiamamaani Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 30.08.17, 20:44
            Wlasnie tez mi sie tak wydawalo, ze cos tu nie gra 😂
      • thektoska Re: Nowy Chicco Urban czy używany Bugaboo Cameleo 26.08.17, 22:12
        Anex lepszy od mountain buggy Urban jungle

LOL

Pojechałaś dziewczyno i to ostro.
        Poszukaj lepiej uczciwej pracy, bo ani marketingu ani sprzedaży to się w anexie nie nauczysz.
        Poza praca tez warto co rano przeglądając się w lusterku widzieć w nim po prostu twarz uczciwego człowieka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka