Dodaj do ulubionych

Wózek X-lander x-move 2016/2017

13.04.17, 10:42
Szukam opinii dotyczących tego wózka. W sklepie byliśmy z mężem nim oczarowani. Jednak po przyjściu do domu zaczęłam czytać opinie w internecie, które okazały się bardzo skrajne. Wszystkie pochodziły przynajmniej sprzed 3lat i właściwie nie mogłam znaleźć nic sensownego na temat najnowszego modelu. Wcześniej zdecynowana byłam na Murę od maxi cosi, jednak w tym momencie jedyny akceptowalny dla mnie kolor jest ju nie dostępny.
Ewentualnie czy prosilabym o zaproponowanie wózka o podobnej stylistyce i do 2500zł za wersję 2 w 1. Z góry dziękuję za odpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • gochalodz Re: Wózek X-lander x-move 2016/2017 13.04.17, 15:30
      Z ciekawości jaki to jest jedyny akceptowalny kolor ?
      Czego poza kolorem oczekujesz od wózka ? Będziesz go wnosiła w bloku, ładowała do samochodu, spacerowała po lesie czy chodziła na spacery po centrum handlowym ?
      Musi być przekładane siedzisko ?
      Jak długo zamierzasz używać wózka (np. przewidujesz zakup lekkiej parasolki po roku ) ?
      • tola1992 Re: Wózek X-lander x-move 2016/2017 13.04.17, 17:07
        Jeżeli chodzi o Murę, to chodziło o szary kolor. Oczywiście nie patrzę tylko na kolor wózka, ale jednak najbardziej lubię stonowane barwy. Wózek od czasu do czasu będzie wnoszony na 3 piętro. Samochód mamy ogromny z niskim progiem załadunku, więc tu nie ma problemu (tam bedziemy przechowywać wózek na codzień). Do okola mamy dość równe chodnika, ale bardzo lubimy wypady do lasu. Przekładane siedzisko jest fajną opcją, ale nie ma musu. Jak dziecko będzie siedziało planuje zakup lekkiej parasolki, którą będę trzymała w mieszkaniu, właśnie na wypady do sklepu, czy do babci.
        • gochalodz Re: Wózek X-lander x-move 2016/2017 13.04.17, 19:08
          Baby Jogger City Premier z przekładanym siedziskiem
          www.sklep-tosia.eu/baby-jogger-city-premier_p3303
          TFK joggster lub Baby Jogger Elite (3 koła, brak przekładanego siedziska)
          www.marko-baby.pl/wozek-tfk-joggster-lite-twist-ii-szary,16477,p.html
          www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5969&osCsid=dfjdtmnge2j7n3d7g3eelvf1m1

Gondolę można śmiało dokupić nawet używaną, naprawdę krótko się jej używa i moim zdaniem nie warto płacić blisko 1tys zł za nową.
          Nie kupowałabym też oryginalnych akcesoriów Baby Jogger czy TFK (polecam folia Tullsa lub Elodie Details, organizer uniwersalny z allegro).
    • annulka79 Re: Wózek X-lander x-move 2016/2017 13.04.17, 19:30
      Jak piszesz "w podobnej stylistyce" jest np. Jedo Trim.
      Tylko nie wiem czy one nadają się nawet do okazjonalnego wnoszenia na to 3 piętro.
      Proponowany BJ Premier to fajna opcja i uwierz, nie będziesz zbyt szybko chciała tej parasolki wink
    • gorligorligor Re: Wózek X-lander x-move 2016/2017 15.04.17, 00:38
      Tola a przeszukałaś cały net w poszukiwaniu Mury? poszukaj na butiksmyka, czy jakoś tak. Tam chyba była szara Mura.
    • maja0026 Re: Wózek X-lander x-move 2016/2017 28.04.17, 20:01
      ja mam ten wózek, na razie używamy gondoli od 4 miesięcy. Jestem bardzo zadowolona, łatwo sie prowadzi, jest bardzo zwrotny. Dla starszej córki mialam x landera xa, uzywalam go przez 3 lata i bylam zadowolona, nic sie nie dzialo
    • belucha09 Re: Wózek X-lander x-move 2016/2017 20.05.17, 10:38
      Mam xmova od lipca 2014, teraz jeździ już drugi synek a ja nie czuję potrzeby zmiany wózka. Jedyny raz kiedy odeslalam na reklamację spowodowała trzeszczaca rama. Odesłali z odpowiedzią,ze to duzo połączeń plastikowych i trzeba psikac silikonem i rzeczywiście kilka dni po tym jeździ cichutko. Z gondoli przesiedlismy się w wieku 5 mscy, zgrabna ,ale niezbyt duża. Ledy na stelażu raczej jako gadżet i po to by poprawić widoczność wózka. Oświetla mało co. Spacerówka duża,miękka,wygodna . Jedyny minus dla.mnie,ze nie sklada się wraz ze stelażem przez co zajmuje sporo miejsca w aucie. Gdybym miała znów kupić wózek...wybrałabym xmova
      • mamazosi7 [...] 21.05.17, 08:06
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • ona_gaja Re: Wózek X-lander x-move 2016/2017 15.04.20, 17:23
      To dodam świeżą opinię wink Mam x-cite i uważam że jest to wózek zrobiony bardzo przemyślanie, fajny dostęp do kosza na zakupy ,amortyzacja dobra, kubełkowe siedzisko w spacerówce jest mega fajnym rozwiązaniem. Widać że firma dba o komfort malucha i rodzica. rączka wyciągana teleskopowo więc i niscy i wysocy rodzice mogą go używać . Jestem bardzo zadowolona z zakupu wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka