01.09.10, 20:36
witam Panie Pawle
mam takie pytanie
moja córeczka ma juz 10 miesięcy ale dopiero niedawno sama usiadła no i problem w tym że gdy siedzi to sie garbi, znaczy sie plecki ma wygięte w literkę C
nie wiem właśnie czy to jej jeszcze minie ale siedzi juz tak od ponad 2 miesięcy, wiem bo ponieważ nie sadzałam jej to ona potrafiła usiąść sama w wózku lub łóżeczku, na podłodze dopiero od tygodnia
czy może potrzeba wizyta u jakiego specjalisty? a może sama mogłabym z nią jakos poćwiczyć w domu.
mam nadzieje że zrozumiał Pan o co mi chodzi jesli nie postaram sie wkleić jutro jakieś zdjęcie.
pozdrawiam
mama Oliwki
Obserwuj wątek
    • pawel.zawitkowski Re: garbi sie 02.09.10, 07:33
      Witam,
      garbi się jak każde inne dziecko, które dopiero zaczyna... Jeżeli wszystkie inne
      umiejętności jakie prezentuje są na poziomie jej wieku, trzeba chwilę poczekać.
      na pewno warto młodą trochę rozruszać. Rozruszana poczuje się w tej pozycji pewniej.
      Trochę się pogubiłem ponieważ w jednym miejscu pisze Pani, że usiadła
      samodzielnie dopiero niedawno (od tygodnia), a w drugim, że
      samodzielnie siada (w wózku, na łóżku) od 2 miesięcy...
      Może to kwestia poranku
      Nic to :)
      Pozdrawiam
      Paweł Z.
      • isiaisia Re: garbi sie 02.09.10, 07:52
        witam, dziekuje za tak szybką odpowiedz
        córka samodzielnie na podłodze SIADA od jakiegos tygodnia-połtora
        a w wózku i łóżeczku łapała sie za bok (wózka łózeczka) i podciągała sie. robiła to sama bez pomocy wiec uznałam to za "samodzielne"
        przepraszam za wprowadzenie zamieszania
        • isiaisia Re: garbi sie 15.09.10, 21:14
          Witam ponownie,
          chciałam sie tylko pochwalic ze faktycznie jakby mniej ostatnio sie córcia garbi a w zasadzie prawie wcale :)
          no i pomału zaczynamy wstawać, takie małe pytanko jesli mozna
          gdy przyraczkuje do mnie i złapie mnie za ręce sama wstaje (ja nie podciągam jej do góry ani nie pomagam, poprostu trzymam) jak długo moze tak stac i jak często? czy bez ograniczeń?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka