Dodaj do ulubionych

silne dziecko

26.02.11, 17:49
Witam chciałabym dowiedzieć się czy są jakieś tabele porównujące siłę dziecka. Moje znajome które mają dzieci w wieku mojego syna mówią że jest bardzo silny. Ma 19 miesięcy, potrafi chodzić na rękach trzymany z tyłu za nóżki, przesuwa meble (pufy, stolik kawowy), potrafi przenisc reklamówkę z 1,5kg ziemniaków. Czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • siisiiii Re: silne dziecko 26.02.11, 21:00
      nie odpowiem co prawda na Twoje pytanie ale jak zobaczyłam temat to pomyślałam o tym, ze oglądałam dziś dokument o najsilniejszym dziecku świata, mały ma 3 latka. siadał jak miał 3 miesiące, chodził samodzielnie jak miał 5!!! jego masa mięśniowa jest o 40% większa od rówieśników, jest silny jak 15% najsilniejszych 6-latków. tylko że u niego to z powodu jakiejś nieznanej mutacji genetycznej
      • asica-4 Re: silne dziecko 27.02.11, 07:50
        nie wim czy jest to normalne czy nie ale na pewno nie jest rzecza normalna dawac tak malemu dziecku dzwigac tak ciezkie rzeczy!!!
        • m.blazeja Re: silne dziecko 27.02.11, 13:00
          asica-4 niestety takiego brzdąca nie da się upilnować w każdej chwili i jak np rozpakowuje zakupy to ledwo co sie odwróce a on już niesie mi reklamówki z przedpokoju, oczywiście że mu je od razu zabieram
          • pawel.zawitkowski Re: silne dziecko 28.02.11, 00:56
            Witam,
            niejedno dziecko w tym wieku jest w stanie podnieść i przenieść 1,5 kg.
            Nie jestem jednak pewien, czy o to chodzi by doprowadzać do chodzenia młodego na rękach kiedy jest trzymany za nóżki... To też jest możliwe. Pytanie czy naprawdę bardzo Państwu na tym zależy...
            Paweł Z.
            • domi_33 Re: silne dziecko 28.02.11, 21:22
              mój też jest niezłym siłaczem, na przykład jak miał półtora roczku to uniósł skubany zgrzewkę wody mineralnej (6 butelek), oczywiście jak tylko mama nie widziała. od razu podbiegłam i mu ją zabrałam. myślę, że pótorakilowy worek to dla niego bułka z masłem. :) no ale jak go pan Paweł oglądał w wieku 3 miesięcy to już nam powiedział, że siłacza i zapaśnika możemy się spodziewać. :) silny jest bardzo, ale na pomysł żeby chodził na rękach jeszcze nie wpadłam. on na szczęście też. no ale stolik z ikei mammuta to potrafi sobie przenieść. muszę ciągle mieć na niego oko bo dźwiganie chyba nie jest mundrym pomysłem. :>
              • mmala6 Re: silne dziecko 02.03.11, 19:34
                domi_33 napisała:

> mój też jest niezłym siłaczem, na przykład jak miał półtora roczku to uniósł sk
                > ubany zgrzewkę wody mineralnej (6 butelek),
                ???
                nie jestem pewna czy mój sześciolatek by to podniósł. W końcu to jakieś 9kg. Prawie tyle co waży dziecko (połtoraroczniak, nie sześciolatek;-)).

oczywiście jak tylko mama nie widzi
                > ała. od razu podbiegłam i mu ją zabrałam. myślę, że pótorakilowy worek to dla n
                > iego bułka z masłem. :) no ale jak go pan Paweł oglądał w wieku 3 miesięcy to j
                > uż nam powiedział, że siłacza i zapaśnika możemy się spodziewać. :) silny jest
                > bardzo, ale na pomysł żeby chodził na rękach jeszcze nie wpadłam. on na szczęśc
                > ie też. no ale stolik z ikei mammuta to potrafi sobie przenieść. muszę ciągle m
                > ieć na niego oko bo dźwiganie chyba nie jest mundrym pomysłem. :>

Mały Pudzian, ot co:-)
                >
            • truscaveczka Re: silne dziecko 02.03.11, 10:16
              Z opisu wydaje się, że chodzi o tzw. taczki - moja pięciolatka dopiero się nauczyła to robić :)
              • mamaolki-fasolki Re: silne dziecko 05.04.11, 23:35
                Moja córeczka jak miała rok to potrafiła mnie przesunąć razem z krzesłem:-) A ważę prawie 70 kg... Taczki też potrafi zrobić i uwielbia podnosić różne przedmioty, krzesełka, wózek dla lalki, zgrzewkę wody też podniesie. Też się czasem zastanawiam czy to normalne:-)
                • aldira Re: silne dziecko 12.11.11, 14:40
                  silaczka mala. Moja corka ma 7.5 miesiaca a podnosi juz rzeczy ktore zdaje sie dziecko w takim wieku nie poowinno dac rady posniesc. jak zlapie mnie czasami za buzie to az poplakac sie mozna tak moco lapie. Chodzi juz przy meblach. poprostu mamy silne dzieciaczki. Male pudzianki hehe
                  • dzemma32 Re: silne dziecko 16.04.12, 16:52
                    Moj synek to tez maly Pudzian. Glowe podnosil juz w drugiej dobie. Trzy miesiace jak juz do stania sie sadzil ;) Teraz ma cztery i potrafi przez chwilke siedziec bez oparcia. Mysle, ze dosc szybko zacznie chodzic ;) Nie wspomne juz o tym jaka sile ma w raczkach ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka