Dodaj do ulubionych

fotelik rowerowy-HAMAX Siesta

28.03.11, 20:02
Witam
Synek ma 13mc, 12 kg chodzi od 2mc:-) obydwoje z mężem kochamy wycieczki rowerowe.Czy krzesełko rowerowe firmy HAMAX Siesta montowane na ramie (czyli dziciak nie przejmuje bezpośrednio drgań i wstrząsów na kręgosłup) jest bezpieczne na krótkie wycieczki??
dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam
Kamila
Obserwuj wątek
    • domi_33 Re: fotelik rowerowy-HAMAX Siesta 28.03.11, 22:33
      jest jest. na krótkie spokojnie, nasz synek zaraz kończy dwa lata a już w zeszłe lato na takim pomykał. nie wytrzymalibyśmy bez żadnej wycieczki. oczywiście starałam się ze wszystkich sił aby na nim nie spał bo najgorzej jak dziecko zaśnie i bezwładnie zwisa, ale na szczęście zasnął tylko raz i blisko domu już. też mamy hamax siestę i jesteśmy zadowoleni, mam nadzieję, że jeszcze z dwa sezony posłuży. a i nasz syn bardzo ruchliwy a na tym krzesełku jak zaczarowany jeździ grzecznie i nie marudzi wcale.:)
      • aleksandra1357 Re: fotelik rowerowy-HAMAX Siesta 29.03.11, 00:13
        Ja też woziłam mojego synka od 14 miesiąca na krótkie wycieczki, ale z tego co wiem, to Pan Paweł jest wielkim przeciwnikiem wożenia dziecka w takim foteliku przed ukończeniem 3 roku życia. Były tu już wielkie dyskusje i batalie na ten temat, poszukajcie. Mnie to nie przekonało - wg. mnie fotelik sprężynuje i drga mniej niż wózek na wybojach, ale Pan Paweł na to, że prędkość duża i że to zabójcze wszystko jest i nieporównywalne z wózkiem.
        W tym roku zamierzam wozić w przyczepce rowerowej roczniaka i 3-latka razem. Tylko że ja w celach dojazdowych i maksymalnie 20 minut, więc myślę, że ich kręgosłupy calkiem się nie rozsypią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka