Gość: sokolek IP: *.isp.tvkg.net 07.04.04, 23:23 Jak Andrew L.zostanie premierem to u nas bedzie to samo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MaciekS Sedzia Komarowa IP: *.gs.com 07.04.04, 23:24 Sedzia Komarowa jest glupia jak but z lewej nogi. Swoje definicje lepiej niech stosuje w domu niz publicznie w obliczu prawa swego kraju. Widocznie mentalnosci wyniesionej z pseudo-komunizmu nie daje sie tak latwo wytrzebic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Sedzia Komarowa IP: *.3.pl 07.04.04, 23:34 Oby nie jeszcze gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinczak Nie dla agentury CIA i MOSAD, nie dla zydokomuny IP: 221.217.35.* 08.04.04, 06:19 Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 powinien byl urodzic sie w polsce ... 07.04.04, 23:36 Tutaj spiegow sie odznacza , stawia pomniki. Zaprasza na kolacyjki do palacu prezydenckiego. Z premierem sie wodeczke pije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: powinien byl urodzic sie w polsce ... IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 08.04.04, 03:48 Mowisz oczywiscie o szpiegach pracujacych dla Czeka (jak Dzierzynski), NKVD (jak Bierut) czy KGB (jak Oleksy)! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolec Re: Sedzia Komarowa IP: *.los-angeles-06-08rs.ca.dial-access.att.net 08.04.04, 03:28 Jak sie powinno prawidlowo pisac po polsku? Sedzia czy sedzina? (Oj, chyba postawilem to pytanie na niewlasciwym forum!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sedzia Komarowa IP: 195.145.80.* 08.04.04, 07:28 Paradoksalnie: sedzia. "Sedzina" oznacza od wiekow zone sedziego, ktorym tradycyjnie byl mezczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurbill Re: Rosja: szpieg mimo woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 00:09 W artykule powtażają sie w kółko te same fragmenty, może trzeba go przeredagować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: Rosja: szpieg mimo woli IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.rozanka.wroc.pl 08.04.04, 00:15 Nie wypowiadam się w temacie; czy Sutiagin szpiegował czy też nie. Ja po przeczytaniu tej informacji zastanawiam się, co to za analfabeta ją redagował/pisał, gdyż: 1. Kilkakrotne powtarzanie tych samych wersów np.: "- To zemsta za mnie i wszystkie procesy, w których służbom specjalnym nie udało się udowodnić, że oskarżeni przez nich ludzie byli rzeczywiście szpiegami - mówi "Gazecie" Grigorij Pasko, b. dziennikarz wojskowy i ekolog, który był jedną z ofiar nowej fali szpiegomanii panującej w Rosji od kilku lat.", 2. Napisanie "Eskperci Human Riagts Watch" świadczy o tym, że albo piszący nie wiedział o czym pisze, albo nie znał języka angielskiego. Prawidłowa nazwa tej organizacji to: Human Rights Watch. Od jakiegoś czasu w internetowym portalu GW coraz częściej można się natknąć na podobne niechlujstwa a to już świadczy o lekceważeniu czytelników. Radzę ludziom odpowiedzialnym za treść i formę publikowanych materiałow zwrócić większą uwagę na jakość pracy. WSTYD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Th Re: Rosja: szpieg mimo woli IP: *.rumia.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 00:31 Tych bledow nie ma przewaznie juz w wydaniu papierowym - zamiast sie cieszyc, ze GW jest na tyle wspanialomyslna, ze pozwala nam czytac artykuly swiezo co napisane, to tylko narzekacie i narzekacie. A co do Rosji, to jesli to wszystko prawda, to az szkoda slow, - co za dzicz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Rosja: szpieg mimo woli IP: *.telia.com 08.04.04, 00:41 W czasach kiedy Mig21 był supertajny w całym Ukladzie Warszwskim był rownocześnie wystawiony na sprzedaz na zachodzie Europy i wszelkie tajne dane opublikowane w czasopismach lotniczych tamże. Gdyby ktos w Polsce posiadał te dane zapisane ołowkiem ryzykował więzienie. Za posiadanie czasopism jednak nie karano. Tajnośc jest na uzytek wewnetrzny do trzymania narodu krótko przy mordzie, co ten proces po raz kolejny udowadnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james brown Re: Rosja: szpieg mimo woli IP: *.pcds.ch 08.04.04, 01:02 jasne ze rosja to kraj dziki.. ale czy ten koles nie wiedzila ze sie bawi ogniem? mogl pomyslec troche.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat "Dajcie mi czlowieka, a dowody sie znajda"( Beria) IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 08.04.04, 03:55 A Chodorkowski? Przeciez tez mu nikt niczego (jak dotad) nie udowodnil, a jednak mimo to w mamrze siedzi, az sie dowody wyprodukuje :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuklinski ! Re: Rosja: szpieg mimo woli IP: *.proxy.aol.com 08.04.04, 04:31 Zrobiles koles blad zes nie nawial jak ja ! teraz bys byl bohaterem a tak zapuszkowali Ciebie za co? za glupote! mowilem Tobie ze trzeba wiac ! ale nie sluchales mnie ! Ja teraz jestem bohaterem! w morde jeza ! Hej ! Jurek Pawlowski jak sie masz ! hahahaha i Ciebie tez w rure zrobili ! zabrali medale mistrzost swiata i olimpijskie!!! jestes zapomniany ! wymazali Ciebie ! a tak dobrze Tobie szlo !I przejdziesz do historii jaki szpieg a ja? ja jestem bohater ! i niech ktos powie ze nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszedalej Re: Rosja: szpieg mimo woli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.04.04, 08:53 Rosyjski wymiar sprawiedliwosci to kpina. Trybunal w Strasburgu powinien te decyzje obalic a jezeli Rosja sie nie zastosuje to zawiesic ja w prawach czlonka Rady Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Rosja: szpieg mimo woli IP: *.environment-agency.gov.uk 08.04.04, 10:29 Popieram to calkowicie. Lepper po dojsciu do wladzy bedzie chcial zrobic wszystko na sile. A boje sie, ze to bedzie wygladalo tak jak za dawnych czasow. Cenzura, inwigilacja i masowe aresztowania politycznych przeciwnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumiona Eskperci Human Riagts Watch IP: *.ibb.waw.pl 08.04.04, 11:04 hm, gazeta ma z kolei ciekawych ekspertow korygujacych teksty. A moze to Rosja ma jakies specjalne organizacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu44 Kto sprzedaje CIA i GW nie jest szpiegiem! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 12:15 Kto jedzie tym samym tramwajem, ktorym jedzie chinczyk, jest komunista i lewakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Dyczkowski Re: Rosja: szpieg mimo woli IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.04.04, 13:55 Niestety istnieje internet i są ludzie znający język rosyjski. Na podstawie ogólnie dostępnych źródeł z internetu rosyjskiego twierdzę że, artykuł jest tendencyjny i pomija wiele ustaleń mocno niewygodnych dla oskarżonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Do autora IP: *.dialup.sprint-canada.net 08.04.04, 18:25 Co to znaczy "rzekomych szpiegow"? Wyrok zapadl, tak wiec mozesz sie z nim nie zgadzac, ale w tym przypadku powinienes raczej napisac inny artykul i udowodnic w nim, ze orzeczenie sadu jest niesluszne. Coz, wasza typowa charakterystyka dziennikarzy tej gazety jest dolozyc zawsze swoje piec groszy, jak tez wylizac dupe Amerykanom, ktorych zawsze cacy przedstawiacie, nawet kiedy zabijaja niewinna ludnosc cywilna w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaka jest prawda? IP: *.toulouse.inra.fr / *.toulouse.inra.fr 08.04.04, 18:47 Wyborcza slynie z jednostronnych komentarzy, szczegolnie odnoszacych sie do Rosji. Ow nieszczesny naukowiec nie zostal skazany za przekazywanie tajnych informacji, ale za wspolprace z obcym wywiadem, ktory dzialal pod przykrywka brytyjskiej firmy, a od ktorej bral pieniadze. W sumie sprawa bedzie zalezec od wyzszej instancji sadu, i od Putina. W Rosji po upadku ZSRR powstalo szereg fundacji, ktore za zachodnie pieniadze finansuja rosyjska demokracje. Jest chyba sprawa oczywista, ze Zachodowi na demokracji w Rosji nie zalezy, ale zalezy jej na wplywach w niej. Proces ten ma chyba na celu przypomnienia Rosjanom, ze nalezy byc ostroznym, gdy wchodzi sie z relacje z zachodnimi instytucjami, z ktorych wiele, o ile nie wiekszosc ma chrakter wywiadowczy. Przy okazji, Putin chce ukrocic dzialania swoich michnikow, ktorym zalezy raczej na destablizacji, w imie walki o demokracje, a ktorzy sa finansowani z pieniedzy pochodacych od upadlych oligarchow, lub z agencji wywiadowczych. PS Fakt, ze Solidarnosc byla finansowana przez CIA (via Watykan) zostalo opisane pare lat temu. Jakos nikt, kto poszukuje "moskiewskich pieniedzy" nie zwraca uwagi na ten fakt. To, ze byly to w sumie niskie kwoty (150 mln $) wynikalo z przewartosciowania dolara pod koniec PRL. Reagan w swojej antykomunistycznej krucjacie podobno wydal 6 mld $ w samym El Salwadorze, Nikaragui i Gwatemali, osiagajac jedynie to, ze miejscowi oprawcy mordowali jedynie ludnosc cywilna, co sie wydalo po tym gdy zgwalcili i zamordowali pare amerykanskich zakonnic. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 meerkat ? nie tedy droga 08.04.04, 21:29 piszesz... >Mowisz oczywiscie o szpiegach pracujacych dla Czeka (jak Dzierzynski), NKVD >(jak Bierut) czy KGB (jak Oleksy)! :-))) pisze i mam na mysli tego palanta i zdrajce kuklinskiego tego szczura na uslugach CIA....ale spotkala go zasluzona kara ..kalendarz. Odpowiedz Link Zgłoś