Dodaj do ulubionych

Problem z raczkowaniem

18.10.13, 19:49
Mój synek ma skończone 11 miesięcy, zaczął raczkować jak miał 10 miesięcy... wszystko było w jak najlepszym porządku.. nóżka rączka i na przemian.. dzisiaj jednak zauważyłam rano, że synek prostuje prawa nogę i odpycha się stópkom. Troszkę się martwię nie wiem dlaczego tak czworakuje (pomyślałm, że to może od antybiotyku bo synek jest chory i bierze Vercef). Proszę o pomoc, może ktos miał takie doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • klemerka Re: Problem z raczkowaniem 19.10.13, 22:06
      U nas raczkowanie wyglada tak samo.
      Córka też zaczęła raczkować około 10 miesiąca. Bardzo nas to niepokoiło. Radziłam sie dwóch lekarzy w tej sprawie. sprawdzili jej napiecie mięśniowe, wykluczyli przykurcze i kazano sie nie martwić. Taki jej urok...
      Dzis ma prawie 14 miesięcy. Przez te pół roku nauczyła się też raczkować poprawnie. Zauważylismy, że jak chce gdzieś podejść szybciej to wtedy właśnie odpycha sie jedną nóżką.
    • hava83 Re: Problem z raczkowaniem 20.10.13, 22:23
      Dziękuje za odpowiedz...tez myślę, że taki jego urok, pewnie mu wygodniej tak się odpychać tą nóżką, tylko martwię się troszkę ponieważ na początku było wszystko w jak najlepszym porządku raczkował poprawnie... dopiero parę dni tak dziwnie się odpycha... chyba muszę go trochę poobserwować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka